Необходими продукти:
250 гр. кайма
1 глава кромид лук
2 моркова
1 малък домат
1,5 л вода
1 белтък
корени за супа
3 с. л. ориз
1 връзка магданоз
1 яйце
сок на 1/2 лимон
или 70 гр. кисело мляко
оцет
сол
смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
• Зеленчуците се измиват.
• Морковите и корените се нарязват на малки кубчета.
• Лукът се обелва и се нарязва на ситно.
• В тенджера се кипва 1,5 литра подсолена вода.
• В това време магданозът се нарязва на много ситно и се оставя настрани.
• Каймата се разбърква с белтъка, половината магданоз, сол и черен пипер.
• Оформят се малки топчета, които се потапят в оцет.
• След това се пускат в тенджерата с вряща вода.
• Прибавят се зеленчуците и огънят се намалява.
• Тенджерата се похлупва, а супата се оставя да ври на тих огън около 50 минути.
• Доматът се обелва и се нарязва на ситно.
• Заедно с ориза се добавят към супата и се оставят, докато омекне оризът.
• Приготвя се застройката, като в купичка се разбива на пяна яйцето и лимоновият сок (кисело мляко).
• Супата се сваля от огъня и се прибавя останалият магданоз.
• В купичката със застройката се прибавят постепенно няколко лъжици от горещата супа, като сместа се разбива с вилица непрекъснато.
• Съдържанието на купичката се изсипва в тенджерата.
• Супата се разбърква добре.
• Супа топчета със застройка се поднася гарнирана със стръкчета магданоз, пише gotvetesmen.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Пепи
16:08 07.09.2021
2 ЛЛЛ
Коментиран от #3
16:08 07.09.2021
3 Чистия Фикри
До коментар #2 от "ЛЛЛ":
Тотално объркана рецепта,например-как ще вариш топчетата 50 минути,ми те ще се разпаднат бе аланкоолу16:12 07.09.2021
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Последния Софиянец
16:20 07.09.2021
6 Врачка
16:30 07.09.2021
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Мръсния Фикри
17:57 07.09.2021
9 на село
18:24 07.09.2021
10 Този коментар е премахнат от модератор.
11 devil
20:21 07.09.2021
12 Ристе войвода
20:55 07.09.2021