Всеки обича топлите, ароматни бухти, които ни пренасят в домашната уютна обстановка на детството. Те са любима закуска, особено през почивните дни, когато има достатъчно време за приготвянето им. Поднесени с пудра захар, парче сирене или с любимо сладко, бухтите са класическа закуска.
Днес ви предлагаме да се запознаете с основните стъпки в рецептата, които ще ви помогнат да приготвите перфектни бухти. От пресните съставки до тайната на въздушното тесто - тази статия ще ви насочи към изкуството на приготвянето на истински вкусни бухти.
1. Необходимите съставки
- 1/3 от кубче прясна мая;
- пшенично брашно (колкото поеме за средно гъсто тесто);
- 1 ч.ч. топло прясно мляко (има и рецепти с кисело мляко);
- 2-3 яйца;
- ½ с.л. захар;
- щипка сол.
С тези основни съставки ще създадете тесто, което ще направи бухтите ви неповторими.
2. Приготвянето на тестото - изкуството на гладката консистенция
Когато смесвате съставките за тестото, обърнете специално внимание на консистенцията му. Трябва да получите меко, но еластично тесто.
Замесете го добре и оставете да втаса на топло място. Този етап е от ключово значение за това да постигнете бухти с въздушна текстура.
3. Оформяне и пържене
След като тестото ви втаса, разделете го на малки топчета. Можете да добавите любими плодове, ядки или шоколад за допълнителен вкус. Поставете ги в сгорещено олио и пържете от двете страни до златист цвят.
Има вариант и да се изпекат във фурна в тава намазана с масло за около 40-50 минути при 180 градуса.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Мъдрият
Ще навия жена ми тези дни да направи!
07:45 05.01.2024
2 Този коментар е премахнат от модератор.