Last news in Fakti

20 Септември, 2022 15:10 9 177 32

Калин Тодоров пред ФАКТИ: Нещата, за които ЕС обвинява Орбан, Борисов ги правеше у нас без да му мигне окото ВИДЕО

  • калин-
  • тодоров-
  • русия-
  • украйна-
  • унгария-
  • орбан-
  • борисов

В САЩ военно-промишленият комплекс е доволен от продължаването на войната в Украйна, защото това отслабва Русия, казва той

Калин Тодоров пред ФАКТИ: Нещата, за които ЕС обвинява Орбан, Борисов ги правеше у нас без да му мигне окото ВИДЕО - 1
Снимка: Факти.бг

Европейската комисия заплаши Унгария със спиране на еврофондове за 7,5 млрд. евро заради нарушения. Смятам, че ще се увеличават европейските лидери, които под една или друга форма ще се противопоставят на Брюксел. Визирам сега очакваната санкция към Унгария. В случая Орбан е прав, защото това наказание е безкрайно нелогично. Него ще го накажат по подозрение за злоупотреба с еврофондове и шуробаджанащина. Ако ще се наказваме по подозрения, защо е цялата тази огромна структура на Европейска прокуратура, която изразява подозрения, а не доказва нещата. 12 години същите неща, за които сега обвиняват Орбан, Борисов ги правеше без да му мигне окото. Орбан го обвиняват, че в Унгария има фасадна демокрация, а ние 12 години в България какво имахме? Наказаха ли го Борисов от ЕС? Няма да е само Орбан, поляците също смятам, че се ще се опълчат на ЕС. Това е индикация, че ЕС го чакат сътресения. Това обяви пред Лили Маринкова в студио ФАКТИ Калин Тодоров, писател, общественик и журналист.

„Да се обвинява по подозрения не е добре. Няма българин, който да не е сигурен, че у нас също имаше големи злоупотреби с евросредства. Аз приветствах назначението на Лаура Кьовеши за главен европейски прокурор на база това, което тя направи в Румъния, но след това нищо не виждам“, добави той.

Относно конфликта между Русия и Украйна той смята, че там има няколко събития, които показват, че се случва нещо ново.

„След успешното настъпление на Украйна и връщането на територия нещата се забързват. Вече чухме, че лидерите на Луганска и Донецка област обявиха, че ще организират референдуми, за да минат към Русия. Ако това стане, ще се мине в друг режим. Войната може да стане по-интензивна. В България се посреща с гняв наименованието Специална военна операция, но от гледна точка на ООН това има няколко проявления. Няма реално обявена война. Това означава, че много трудно победената страна след един мирен договор може да търси репарации или контрибуции. Такъв тип операции се водят с ограничен военен контингент. Има и стремеж да се пазят цивилни граждани, колкото е възможно това. Ние в момента не си представяме какво е глобалната война. Ако тежките руски бамбардировачи започнат да хвърлят бомби над Киев, Лвов и т.н., нещата ще са съвсем различни. Тогава това, което наблюдаваме сега, ще ни се види като детска игра“, добави Тодоров.

Той коментира и това, че в Русия вече се чуват гласове за използването на тактическо военно оръжие, защото „военната операция“ се е изразходила като опция.

„Чуваме и призиви да се направи мобилизация, а икономиката на страната се постави на военна база. Също така силен акцент от изминалите дни е писмото на Алла Пугачова в защита на любимия си Максим Галкин, който бе обявен за чужд елемент на влияние. Тя каза, че тогава и тя е чужд елемент. Но тя е символ на успелия човек в Съветския съюз. Тя е изразител на голяма част от хората в руското общество“, сподели още писателят.

Според него в САЩ военно-промишленият комплекс е доволен от продължаването на войната в Украйна, защото това отслабва Русия.

„Има една фраза, че всяка война се започва, когато някой поиска, а свършва, когато може. Войната се ръководи от вътрешни правила, но вече виждаме, че излиза от рамките на желанията на тези, които я започнаха. Очаквам по огромната руска граница да започнат да избухват конфликти. Виждаме Армения и Азербайджан, може да последват Киргистан и Таджикистан. Това ще е нещо ново. Турция преследва свои цели, манипулирайки Грузия“, разкри още Тодоров.

Попитан и за изборите у нас, той каза, че сега не очаква да се случи нещо и по-скоро гледа към нов вот през пролетта на следващата година.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.




Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Яна

    24 30 Отговор
    Поредния обвинител, без доказателства...
  • 2 ГРОБ И ДПС ОКРАДОХА БЪЛГАРИЯ!!

    50 25 Отговор
    14 г яко крадат и още искат
  • 3 Калине,

    60 14 Отговор
    За разлика от Орбан, Борисов ги правеше у нас без да му мигне окото, но носеше с дипломатическа поща куфарчета пълни с парите на Народа (евро) на когото трябваше в ЕС!
  • 4 Няма как

    22 24 Отговор
    да каже други една чугунена глава, наследникът на червен ноненклатурчик.
  • 5 Мирослав Германов

    49 16 Отговор
    Борисов го хванаха в поръчка на убийства по Нова Телевизия и пак си мълчат от Прокуратурата на Гешев!

    Коментиран от #8

  • 6 Гост

    27 14 Отговор
    Много точно казано
  • 7 Станка Пипирудата

    22 23 Отговор
    А доказателства, Бакиш, а доказателства? Не може само по подозрения, ама такива некадърници като тебе друго нямате, ама книги пишете!

    Коментиран от #23

  • 8 Германов

    45 15 Отговор

    До коментар #5 от "Мирослав Германов":

    ДАНС и МВР да не говорим, личните плажове на Диктатора Бойко Борисов-тотален престъпник и това го вижда цяла България !
  • 9 има съшествени разлики

    47 12 Отговор
    Да , ама Буцито правеше и други неща , козируваше им , тоест правеше са на идиот и му не беше трудно , и слушкаше и изпълняваше командите , като добре обучен помиар. Предаваше националните интереси , пращаше им куфарчета с " дипломатическа поща " и разни други такива .
  • 10 байгън с колелото

    42 13 Отговор
    Сиреч сикаджииската Мутра ги е правил но се отчитал с евра и кюлчета и затова ЕНП го защитаваха,че го арестували,а като осъдиха Кол и Саркузи мълчаха
  • 11 Ах, факти, факти...

    0 13 Отговор
    Пише се Киризстан.........

    Коментиран от #12

  • 12 грешка

    12 1 Отговор

    До коментар #11 от "Ах, факти, факти...":

    Киргизстан
  • 13 Тома

    38 8 Отговор
    Да ама тиквата е селски тарикат и винаги е връщал 20- 30% от парите на енп и за това го пазят
  • 14 Хехе

    25 26 Отговор
    Дядо Калине,погледни се в огледалото! Харесва ли този демократ насреща? Нещастен човече,не се ли умори да ни учиш на твоята "истина"? Видяхме Прехвалената Промяна (ПП), която толкова разпалено рекламираше! Мерси за съветите,запази ги за себе си!
  • 15 ес има умопомрачена администрация

    29 6 Отговор
    Принцип в Брюксел е , че корупцията трябва да бъде споделена и тогава не е корупция , когато не слушкаш тиквеата от там , особено Урсула и оня с брадичката , че все му не запомням името , пък и защо ли , това е яка корупция , ама много яка .
  • 16 Стига сте плюли бат' Бойко

    20 41 Отговор
    При Борисов беше спокойно , 14 години без инфлация , всичко беше предвидимо . Промяната дойдоха за 7 месеца и всичко е хаос . Не направиха един километър път. Борисов обеща пътя Бургас-Равда и го направи

    Коментиран от #19, #26

  • 17 свиреп червей

    43 13 Отговор
    Бойко си е крадец и манипулатор , но за разлика от Орбан е и слуга и клоун за западните евролидери !
  • 18 ЧОЧО

    17 15 Отговор
    Само в България постояно се говори за разпад на Евросъюза. И кал
    Какво ще правим като се разпадне,ще цъфнем и вържем.Като имаме крадливи и некадърни управници все някой ни е виновен.Ако го стигнем те европейците сигурно ще са в друга планета.
  • 19 ААА не така

    36 13 Отговор

    До коментар #16 от "Стига сте плюли бат' Бойко":

    То и бай Тошо построи почти всички училища , градини , болници , мостове , пътища , блокове , комплекси , курорти ! А и какви бяха цените на ток , вода , парно и храните ! Ама защо ли не го споменаваш ? А говориш колко е УБАВ бодигарда му -пожарникар !

    Коментиран от #20

  • 20 В момента говорим за Бойко

    32 10 Отговор

    До коментар #19 от "ААА не така":

    А иначе на Тодор Живков го признавам . По времето на бай Тошо всеки успя да скалъпи някоя къщичка , ай сега направи ? Ще направиш ама мамуй

    Коментиран от #21, #22

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Анние

    7 15 Отговор

    До коментар #20 от "В момента говорим за Бойко":

    Който иска и може прави и сега.

    Коментиран от #25

  • 23 И ти да не ги купуваш книгите?

    2 10 Отговор

    До коментар #7 от "Станка Пипирудата":

    А и да ги четеш?Ама,че измислен е тоя.
  • 24 Тая дъртата пробоядисана комуняга

    17 11 Отговор
    Пак е сгънал няколко долара от посолството да ръси лъжепропаганда.

    Коментиран от #27

  • 25 Разбирам че не си обикновен българин

    14 1 Отговор

    До коментар #22 от "Анние":

    А богопомазан ............вие сте най-опастните за България защото сте и така и вака
  • 26 така си беше бе - супер

    12 4 Отговор

    До коментар #16 от "Стига сте плюли бат' Бойко":

    Макроикономическа стабилност , колкото да няма и лев увеличение на пенсиите , плътно три години , първи мандат , постна пица за всички , най-вече за някои , най-често из тези дето са от страната на нямането ,после свищовско счетоводителче , на което депутатска заплата му не връзваше , сети се за кво става въпрос , в особено големи размери , абе чудо и приказ .
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Смешкооо

    4 15 Отговор
    Борисов е най-добрия политик на България за всички времена. Истински човек, мъж и политик.
  • 29 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 12 Отговор
    Време е Герб да осъди всички лъжци. Мястото им е в затвора.
  • 30 младен иванов

    13 0 Отговор
    Борисов хитро подкупваше евробюрократите,особено господарите си от Е Н П
  • 31 Ами Да....

    10 0 Отговор
    От кадърното управление на ГЕРБ , забогатяха само ТЕ и ПРИБЛИЖЕНИТЕ ИМ ! 12 г. народа яде постна пица , защото мазната плънка те я обираха ! И сега явно, някои хора искат от същото!
  • 32 Орбан не отчислява пари посока,

    4 0 Отговор
    Европейски Началници, докато Борисов явно гое правил, за това за едни и същи"провинения" Орбан е виновен, а Борисов не го забелязват даже!! Борисов е висша форма на Слугинаж, за разлика от Орбан!? Това е обяснението, нее толкова сложно!!