20 Септември, 2022 15:49 5 420 9

Как се усвояват два пъти пари за една и съща строителна дейност? Георги Георгиев пред ФАКТИ (ВИДЕО)

  • георги-
  • георгиев-
  • продължаваме промяната-
  • строеж-
  • схеми-
  • турски поток

В 45-ия парламент с Мая Манолова си бяхме поставили за цел да разнищим казуса, но „Булгартрансгаз“ не ни даде документи, казва кандидатът за депутат от „Продължаваме промяната“

Как се усвояват два пъти пари за една и съща строителна дейност? Георги Георгиев пред ФАКТИ (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Още през 2005 година разбрах, че по един проект може да бъдат дадени средства за текущ ремонт, а същите средства могат да бъдат дадени и за основен ремонт, защото те стават капиталови разходи. Парите съвпадат за един и същ период за един обект. Едните пари се усвояват на 100% без да се извършва такава дейност. От 17 години се боря по тази тема. И за първи път Министерството на финансите, сега при управлението на Асен Василев, си позволи да се бори с тази тема. Това обяви пред Лили Маринкова в студио ФАКТИ Георги Георгиев, който е кандидат за депутат от „Продължаваме промяната“. В миналия парламент той бе народен представител от ИТН, а след това стана независим.

„И така се стигна до много от проблемите на тема регионално развитие. Стигна се и до прословутите пари за пенсиите, които се взеха от дублирани проекти или за надписани цени“, добави той.

„Вече 12 години слушам главния прокурор да казва, че нашият Наказателен кодекс не съответства на действителността. Също така че трябва промяна, за да се стигне до осъдителни присъди. И мисля, че той е прав. Дори и да стигнем до разкриване на схеми, едва ли ще видим осъдителна присъда“, каза още Георгиев.

Попитан за строежа за „Турски поток“, защото се очаква там да излязат големи нарушения, свързани и със строителството и със Закона за опазване на природната среда, той каза, че темата е много голяма.

„В 45-ия парламент с Мая Манолова си бяхме поставили за цел да разнищим казуса. Аз, като строителен инженер, подготвих въпроси към всички институции, свързани със строежа. Така започнахме. Тогава имаше и едно „нахлуване“ в „Булгартнасгаз“. Причината бе следната. За да могат да бъдат установени нарушенията, трябваше да се изиска цялата документация. А аз изисках да ни се предостави цялата оперативна документация по време на строителството. Само нейното проследяване в детайли може да установи тези големи нарушения на закона. Ние я изискахме, а отговорът бе, че това са 300 00 страници, които няма да ни бъдат предоставени сканирани, а ще ни се дадат в хартиен вид, когато „Булгартнасгаз“ решат. Ние затова отидохме там. За прословутото „нахлуване“. На място установихме, че ще бъде направено всичко възможно да не ни бъде предоставена тази информация. После се оказа, че има много нарушения по Закона за устройство на територията. Имало е строителства преди издаването на разрешение за строеж. Не е имало контрол от Строителен надзор, от проектанти“, каза още Георгиев.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Бел.ред.
Цитат на Иво Сиромахов:
Убеден съм, че ако влязат в парламента, депутатите от ИТН ще се борят за президентска република така сърцато и всеотдайно, както в предишните три парламента се бориха за мажоритарна избирателна система.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 към факти

    18 8 Отговор
    Факти, забавихте да притоплите и манЖата с чекмеджета и къщи
  • 2 гост

    16 12 Отговор
    Ревливия неосъществен министър ...

    Коментиран от #3

  • 3 друг гост

    9 9 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    И изгонен от Цацаров от КПКОМПИ.
  • 4 Тома

    20 5 Отговор
    Че нали каскета каза че се прави на луд.Какво чакате от този милиционер
  • 5 Стойчо

    11 8 Отговор
    Ха, този нали беше от ИТН. И нямаше да му се предлагат постове от "продължаваме подмяната" за да гласува за тях.
    Смешници
  • 6 Грую

    7 9 Отговор
    Тези претоплени "манджи", няма да ви помогнат.И на тези избори парламента ще го гледате от външната му страна.
  • 7 Красимир Петров

    6 7 Отговор
    Умен и честен човек
  • 8 кервана си върви

    11 2 Отговор
    Георгиев не лъжи народа , след изборите ще се прегърнете с Бокича за да продължите да дерете кожи този път заедно . Жалко че будалите пак ще ви се вържат и на едните и на другите . Казвал съм и пак ще го кажа в българския парламент партии няма има ФИРМИ и борбата е между тях си а народа е само пасивен наблюдател . Всъщност то такова е неговото отношение към елита , към политиците след като избирателната активност не надвишава 40% , т.е най голямата партия е на АПАТИЧНИТЕ ЗАГУБИЛИ ДОВЕРИЕ в държавата като цяло .
  • 9 ....

    2 1 Отговор
    Продажен БОКЛУК !!!