Last news in Fakti

3 Януари, 2023 16:19 14 091 112

Доктор Владимир Трифонов, политолог: Във войната в Украйна се решава бъдещото устройство на света (ВИДЕО)

  • владимир трифонов-
  • война-
  • украйна-
  • бъдещето на света

През изминалата 2022 г. видяхме една ясна тенденция- ресурсите, които досега вървяха към Европейския съюз от Русия, започват да се насочват към Китай във все по-голяма степен, коментира експертът 

Доктор Владимир Трифонов, политолог: Във войната в Украйна се решава бъдещото устройство на света (ВИДЕО) - 1
Снимка: ФАКТИ

Определено въпросът за войната и мира винаги е бил основен в човешкото битие. Както знаем от историята, че целия отрязък от последните няколко хиляди години, които познаваме, писмена история, почти винаги е имало война. Оказа се, че в по-голямата част от своето съществуване нашето човешко общество воюва. А този прекрасен период след края на Втората световна война до наши дни, до края на 20 век, бих обърнал внимание до избухването на войната в Югославия, бе като щастлива историческа възможност, която осигури възможност на хората да приемат мира не само като благо, като ценност, но и като нещо, което се разбира от само себе си. Сега виждаме, че мирът трябва да се заслужи, това е ценността, която да се узнае от максимално широк кръг хора, за да можем да му се наслаждаваме.
Това каза в студиото на ФАКТИ пред Лили Маринкова доктор Владимир Трифонов, политолог. Той направи своята прогноза за това накъде върви светът, колко е важна войната в Украйна, кой иска да контролира Русия и може ли това да стане. Ето и още от неговите думи:

Значението на тази война, която се води в Украйна, която аз бих разделил от едната страна Русия, от друга страна колективния Запад, който чрез Украйна воюва с Русия, е огромно. Защо то е толкова важно и защо е в центъра на всички глобални медии? В този конфликт се решава бъдещото устройство на света. Ако след 1991 г и след разпада на СССР имахме един безпрецедентен по рода си еднополюсен свят, в който всички най-важни трендове се решаваха във Вашингтон и неговите младши партньори, то сега имаме едно открито предизвикателство към този монопол да се разпределят икономически блага, да се взимат важните политически решения. А и за монопола върху употреба на военна сила в цялото земно кълбо.
Тук Русия, която няма шанс да се превърне във водещата глобална сила, но все пак е страна с огромна роля как ще бъде разпределено съотношението на силите в бъдещия свят.
Борбата как ще бъде структуриран бъдещия световен ред, се преплита с изключителен глад за ресурси, с екологичната криза, която е в центъра на вниманието от десетилетия, с това кой ще успее да контролира тези ресурси. Един поглед върху територията на Русия виждаме, че там има на практика всичко, необходимо да се живее в 21 век- страната е с огромен брой водни запаси, нефт, газ, други природни изкопаеми. Нормално е в тази борба за глобална хегемония да има големи усилия, ако не да се контролира напълно Русия, то поне да се контролира потокът на ресурси, който ще тече от Русия към други държави.
И в това отношение през изминалата 2022 г видяхме една ясна тенденция- ресурсите, които досега вървяха към Европейския съюз от Русия, започват да се насочват към Китай във все по-голяма степен. В момента Русия се превърна във втори износител, мисля, на нефт и газ за Китай по данни от началото на тази година. В същото време продължава и търговията с руски суровини за САЩ. В това, което се случи най-потърпевши именно са Европейския съюз и Европа, която се лиши от своята суровинна база в лицето на Русия и ще трябва да търси алтернативни възможности.

Още от прогнозите на политолога за преразпределението на силите в световен план - във ВИДЕОТО


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    63 27 Отговор
    Така е, и Вие ще сте зад желязната, колкото и да се правите на европейци.
  • 2 ЕС фен

    54 179 Отговор
    Русия на практика е изгонена от Европа. Да си ходи в Азия да се оправя с китайците.

    Коментиран от #14, #25, #49

  • 3 Да, бе

    221 42 Отговор
    Това ще остане в историята, като "Голямото самоубийство на Европа". От глупост и слугинаж.

    Коментиран от #15, #20

  • 4 Българка

    65 215 Отговор
    Войната в Украйна е битка между доброто и злото, сблъсък на цивилизацията с диктатурата и средновековието. Всеки човек е нормално да застане на страната на доброто и защити жертвата - украинския народ

    Коментиран от #6, #17, #59, #79, #99

  • 5 Намерихте си майстора, либерастиии

    179 29 Отговор
    Русия не е Ирак, Либия, Сърбия, Афганистан, Йемен, Венецуела, Палестина…

    Коментиран от #8, #11

  • 6 Дуплика

    98 10 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Бихте ли коментирали и ситуацията между Палестина и Израел?
  • 7 Яяяяяяяяя

    135 31 Отговор
    Нещата са доста прости. Китай ли ще владее Русия, защото натам вървят нещата, или някой руснаци ще се осъзнаят по навреме и Русия ще е в Европа. Шансът на Русия е да е с Европа, но не с война и сила! А шансът на Европа е да е приятел с Русия. Всичко друго е Китай. САЩ няма да успеят никога да владеят Русия но Китай ще я прелапа бавно но сигурно. А времето тече само в полза на Китай. А Путин мисли Китай за приятел - най-голямата му грешка! А и Европейците се оказаха тъпанари - САЩ та САЩ. Оставете САЩ да се мъчи сам и ще имате много по голям шанс да пребъдете. Няма САЩ, няма Китай! Има обща Европа с Русия! И Русия ще е цяла и Европа доволна! Трябва само да осъзнаят, че иначе печели само Китай!

    Коментиран от #13

  • 8 Българка

    46 138 Отговор

    До коментар #5 от "Намерихте си майстора, либерастиии":

    И Украйна не е Чечня и всички нападнати от РФ /СССР държави. Когато има стотици хиляди избити, изпепелени градове , не можем да говорим за победи. Време е касапницата в Украйна да има край и руските нашественици се приберат по руските си места.

    Коментиран от #21, #43

  • 9 Мим

    94 16 Отговор
    Проблема е,че б няма проблем за Русия и тя ще си постигне целта...
  • 10 Голем смех

    34 148 Отговор
    Трябва да се натрие носа на путлер. Друг път хич да си помисли, да си вре сополивата гага, където не му е работа ..

    Коментиран от #37

  • 11 Прав си.

    30 117 Отговор

    До коментар #5 от "Намерихте си майстора, либерастиии":

    Рашистан е по-беден от всички изброени държави поотделно...
  • 12 Дали

    28 64 Отговор
    Фосилите постепенно отпадат от модерните производствени технологии. Дори саудитците инвестират в нов тип икономика защото знаят че идва краят на нефта.

    Коментиран от #23

  • 13 Ами те руснаците това

    120 9 Отговор

    До коментар #7 от "Яяяяяяяяя":

    и искаха, да правят бизнес с Европа и най-вече с Германия.
    След много санкции и трудности самите те завършиха СП-2.
    Да ама англосаксите казаха "Ко? Не!".
    И стигнаха дори до война, в която разбира се не те умират а някой друг.
    И нещо друго, парите които харчат са парите на данъкоплатците, а не парите на елита.
  • 14 Тъщата

    88 9 Отговор

    До коментар #2 от "ЕС фен":

    Лошото е драги, че те ще ни оправят нас, особено Китай! Не се заблуждавай, Русия може да не се качи на главата на САЩ, но Китай със сигурност вече се катери успешно.
  • 15 Хахахах

    1 19 Отговор

    До коментар #3 от "Да, бе":

    Хахахаха
  • 16 Владимир Трифонов Политолог!!!

    123 13 Отговор
    Повтори го на Нашите Тъпи политици, журналисти и твой колеги, за каво се, води тази война в Украйна!! Повтори го много пъти!! Че Запада води война срещу Русия, на територията на Украйна, а Украинците са Пушечно то месо!!

    Коментиран от #27

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Читател

    92 7 Отговор
    Джордж Фридман през 2015 г.: Обединени Русия и Германия са единствената заплаха за САЩ и Украйна ще ни послужи това да не се случи
  • 20 То това най

    82 11 Отговор

    До коментар #3 от "Да, бе":

    Вероятно е планирано преди 30 години. Веднага след разпадането на ссср. Югославия . бомбардирането на много държави. Даже и излизането на Англия от ес е планирано!защото англосаксонците не искат директно да влязат в конфликт с Китай РУСИЯ И Индия. Пушечното месо и западането на икономиката ще бъде за Европа..англосаксонците ще снабдяват с оръжие от цял свят и ще правят пари от това. Също ще убият икономиката на Европа. Ще дават милиарди да вкарат в дългове държавите. Ще правят пари от енергоресурси лекарства и храни. Те ще гледат отстрани как Европа умира и се самоизбиват!

    Коментиран от #71

  • 21 Кравария

    87 7 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    бомбардира Япония с ядрени бомби и изпепели Германия и Виетнам, а после ужким станаха първи другари, но напоследък нещо не им се получава с Ирак, Сирия, Либия…
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 анализатор на парадоксалната илюзия

    58 5 Отговор

    До коментар #12 от "Дали":

    с края на нефта идва и техния край. от Ролс Ройс пак на камила кви нови технологии кви пет лева
  • 24 другарю русомекереев

    9 59 Отговор
    отдалеко лъхаш на водка !

    Коментиран от #26

  • 25 Май не можеш да четеш!?

    74 5 Отговор

    До коментар #2 от "ЕС фен":

    Човека ти каза,че Русия продължава да прави износ за сащ на редки метали и суровини,а ти,ес та ес.Едно си баба знае,едно си баба бае!
  • 26 А аегументи?

    17 1 Отговор

    До коментар #24 от "другарю русомекереев":

    Всъщност, квалифицирани автора, си правиш лоша услуга. Запазваш си място при цитаторите на клишета.
  • 27 Питане

    15 45 Отговор

    До коментар #16 от "Владимир Трифонов Политолог!!!":

    А кой нападна пръв ? Баба ми подкупена от САЩ?

    Коментиран от #64, #69

  • 28 Сър Пичук

    15 45 Отговор
    Естеествено, че се решава бъдещето на Европа и Света и затова Русия трябва да бъде отслабена максимално, за да се намали нейния дял. Тя и без това си има достатъчно земя и рессурси. А от по-малкия и дял имат интерес всички, начело с Китай, които биха се възползвали максимално от сибирските богатства. Колкото повече, толкова по-добре.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Аве тъпанар

    36 12 Отговор

    До коментар #22 от "СкъсанЛявЧервенШушон":

    За това нямат външен дълг защо има некадърно управление

    Коментиран от #36

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Бъдещо устройство на света ли

    64 13 Отговор
    Според мене това устройство вече е настояще..... украйна вече не съществува.
    Европейският съюз влиза в рецесия от липса на горива и енергия стагнация фалити дори и англичаните признаха че нещата няма да се разбият положително.
    А щом би би си го признава......

    Коментиран от #40

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 случаен

    23 1 Отговор

    До коментар #10 от "Голем смех":

    требе ама не се решават,така отдалеч ръчкат,щото страх
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Раша дерайлира тежко

    12 50 Отговор
    Руските еничари русофилите харизаха на диктаторчетата ердоан и путя 3 милиарда да си направят тръба
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Васил

    11 56 Отговор
    Рашистите вече никой не ги бръсне за слива на кой му трябва пропаднала нация?
  • 42 Иванушка🇺🇲

    16 58 Отговор
    Войната започна Русия срещу мирна държава, която е 50 пъти по малка. Но показа на фашиста и нацист Путин че е сто пъти по мотивирана от своя враг. Това е войната на цивилизования Запад срещу варварите от азиатския Изток.

    Коментиран от #81

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 666

    16 53 Отговор
    Тази война срещу мирна държава като Украйна беше фатална грешка за фашистка Русия. Нациста Путин постави началото на края на империята на злото.
  • 45 Перо

    53 6 Отговор
    От болестта джендърия е инфектиран ЕС и тя ще се окаже нелечима! Здравите поколения си отидоха!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 БеГемот

    43 6 Отговор
    Мач.кай Вова....
  • 48 Емо

    18 36 Отговор
    Трябва да си доста нискоинтелигентен, за да твърдиш, че износителят на ресурси има бъдеще. Бъдеще има този, който ги ползва, за да създава продукти с висока добавен стойност - а това са продуктите на тежката промишленост, електрониката, върховите технологии. А от износа на ресурси забогатява 1-2% олигархия, за народа остава от трите средния.
  • 49 Никола

    58 9 Отговор

    До коментар #2 от "ЕС фен":

    На практика Европа е изгонена от Русия, а не обратното. Русия е самодостатъчна държава с огромни възможности и потенциал, която спокойно може да си затвори всички граници за внос и износ на всякакви стоки и пак ще оцелее. Това е велика страна и който я е посетил се е убедил.
  • 50 Само дето имаш един пропуск

    48 5 Отговор

    До коментар #18 от "СкъсанЛявЧервенШушон":

    Иначе много грамотно си го написал,но още в първите две изречения си противоречиш!Много елементарно след това искаш да манипулираш,че Русия и Китай нямат алтернатива!Напротив-Русия има всичко необходимо за затворен цикъл за всяко едно производство.Колкото до "западните технологии",да не забравяме,че до вчера целокупния запад произвеждаше стоките си именно в Китай за евтина работна ръка.Сега,когато договорите свършиха,а Китай хитроумно притежава ноу-хау на тези производства,запада ревна като заклан!И сега,когато Русия и Китай се сближават все повече и повече,обединявайки ресурси с технологии,запада взе да вие на умряло.САЩ,използвайки създадената ситуация не без тяхното участие,и с гласуването на близо 400 милиарда за "защита от инфлация"започна да придърпва водещи и печеливши предприятия на Европа по най егоистичен и безочлив начин!Някои лидери като Макрон и Шолц взеха да се усещат,но каруцата с коня е вече в реката.А с взривяването на СП1 и СП2 нещата станаха неспасяеми!И накрая най-големия страх на САЩ-делегитимацията на долара като резервна валута!И да се върна на твоя пример с млякото!Ако аз съм производител на мляко а ти си консуматор,който няма от къде да си купи другаде мляко,и ако аз реше да те накажа и не ти продавам мляко,кой ще клекне първо и ще се помоли,като гледа,че другите купуват от мен и пият,но и ме уважават?Въпроса ми е реторичен!

    Коментиран от #54

  • 51 Гост

    11 38 Отговор
    Уважаемит политолог правилно е забелязал, че Русия няма потенциала да бъде водеща глобална сила. Това което пропуска, е защо точно сега Русия започна тази война? Пропускаме глупостите за фашисти, нацисти и заплахата от НАТО (което се пази, като дявол 👿 от тамян, да не се конфронтира директно). Проблемът за Русия, е че с всяка следваща година, зависимостта от изкопаемите горива ще намалява. След 10 г.водещият енергиен източник ще бъде водорода. И значимостта на Русия, като доставчик на енергия ресурси, тотално ще спадне.
    И грешните им сметки, просто ускорява процесите.

    Коментиран от #97

  • 52 23456

    9 9 Отговор
    много точен коментар ...Благодаря...
  • 53 Гост

    10 42 Отговор
    Малка подробност: не колективният Запад воюва с Русия, а Русия воюва с христианските демокрации.

    Коментиран от #57, #67

  • 54 Браво пич

    19 2 Отговор

    До коментар #50 от "Само дето имаш един пропуск":

    Много ясно му го обясни . Въпросът е дали той ще го разбере, според ...мен не.

    Коментиран от #56

  • 55 само дето имаш отново един пропуск

    47 4 Отговор

    До коментар #22 от "СкъсанЛявЧервенШушон":

    Стигнах пак до твой пореден коментар и вече сам показа,че си ...фоб на всичко руско,а може би и на всичко,което започва с Р!Колега,както е прието да се обръщаме,при положение,ч Путин има над 80% одобрение и поддръжка от народа си,а това са 148 милиона цяла Русия,за какви оставки,преврати,лошо управление на икономиката ми говориш?Ами Русия няма външен дълг,една от челните редици по златен резерв!И след 10 пакета санкции от САЩ и ЕС пенсионерите пътуват безплатно?Какви глупости говориш?Разбирам,че желанието ти,а и не само твоето,е да видиш Русия на колене,дори изобщо да не я видиш,нооо....реалностите са други!
  • 56 Само дето имаш един пропуск

    26 0 Отговор

    До коментар #54 от "Браво пич":

    Той го знае много добре,но парите,паритееее,те правят чудеса!От свестни хора правят дебили!
  • 57 да попитам

    39 2 Отговор

    До коментар #53 от "Гост":

    Казваш,че воюва с "християнските демокрации"?Идолопоклонничеството води до грешен път!Кажи ми тези "християнски демокрации" не затриха ли няколко племена в Америка в името на техния бог?А какво ще кажеш за Великата Инквизиция,измъчвала и убила много народ в името на същия този бог?А колко предимно жени,но и не малко мъже за изгорени на клада пак в името на същия този бог?Да си чувал за джордано Бруно?Галилео Галилей,принуден да се съгласи с тази "християнска демокрация"за да се спаси и излизайки на свобода казва"и все пак тя се върти?Значи според написаното от теб да убиваш и измъчваш несъгласните с теб е християнски?
    Според твоите разбирания земята е все още плоска и когато отидеш в западните "християнски демокрации",гледай да си на суша,за да не паднеш от ръба на земята
  • 58 Добрия чичко с цилиндъра

    7 35 Отговор
    Единственото дето се решава е кога да се набие мощен шут на путя
  • 59 Нема начин

    38 4 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Украинският народ е жертва на крадливото си управление. Хора като Ахметов и Коломойски лансираха марионетката Зеленски, който пък помагайки на запада да си пласира старите железа, продължава на трупа пари за сметка на живота на тези, които вкара в окопите. Мнозина успяха да се измъкнат със семействата си и да се устроят да живеят и работят в страни като Нидерландия, Германия, Италия , Чехия, та дори и в дрипавата Полша. Хора, върху които се разпростира забраната да напускат страната са плащали огромни рушвети(от 4000 до 8000 евро). Аз лично пътувах с мъже, които пътуват свободно(става въпрос за шофьори, чиято работа е свързана с пътуване) докато мен самия едва не ме спряха, въпреки българския паспорт. Живея от няколко години в Украйна и ме смея да твърдя, че познавам манталитета на украинците, но повечето от тях наистина са жертва, но на собствения си режим, защото всеки влязъл в тази система и се е научил как да краде, а там нещата са доста по-различни от България, едва ли ще му мине през ума да спре да "заработва финанси".
  • 60 Ебенхаймарс

    34 3 Отговор
    Нов световен ред , силно казано, просто на "някои" ще им се свият перките и ще им се наложи да се примирят с факта , че не може да крадат целия свят както досега
  • 61 123

    24 5 Отговор
    Пак сме на грешния кораб Китай ще владе света краварите ще се снижът и ще бачкат за жълтите
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Россия 🇷🇺 ZV

    37 3 Отговор

    До коментар #36 от "СкъсанЛявЧервенШушон":

    КАКВО????
    Кой кого ограби?
    Нали САЩ и ЕС замразиха над $300 милиарда ЗВРна Русия.
    БАНДИТЫ

    Коментиран от #89, #90

  • 67 Ттттъ

    41 4 Отговор

    До коментар #53 от "Гост":

    Не си разбрал. Русия воюва с джендърските демокрации за християнските ценности.
  • 68 Привет от свободен Гарабед

    4 33 Отговор
    Русия от край време е в безизходица, защото Китай за нея представлява потенциална опасност, а САЩ не я иска, защото няма нужда от нейните газ, петрол и злато, а ще трябва да инвестира много сили и средства, за да помогне да го настигне в икономическо, социално и цивилизационно отношение! При такава ситуация, най вероятният вариант за нея изглежда статута на продължително кандидатстваща страна за влизане в Европейският съюз, заедно с Украйна, Грузия, Молдова, Армения и други азиатски страни!
  • 69 Россия 🇷🇺 ZV

    16 2 Отговор

    До коментар #27 от "Питане":

    Неможеш да зацепиш, нали ???
    Разбирам...трудно.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Ихааа

    1 12 Отговор

    До коментар #20 от "То това най":

    И коньо ойде у реката руска.
  • 72 Керът

    7 4 Отговор
    Кефи ме как под статиите на четирихилядниците, особено когато са от студиото на Факти, се мобилизиарат троловете. Под други обикновени статии - не.
    Дали е случайност???
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 хихи

    7 1 Отговор
    А България се очертава пак отстраната на Булката...
    Да не се чудим защо едни ни "Освобождават" други Бомбят...
  • 83 Артилерист

    13 2 Отговор
    Статията е много обективна, но плаха спрямо американците и империалистическия Запад-истинските виновници за войната в Украйна. Авторът цитира само една война след Втората световна-в Югославия!!! А истината е, че американците практически не са спирали-25 войни за този период. Много несъстоятелни, да не използвам други квалификации, изглеждат противниците на Русия, като и приписват милитаристична агресия. Практически Русия не е водила война след Втората световна. Тя е участвала в потушаване на конфликти в бившите съветски републики. Конфликти, които са тлеели още по времето на СССР. Как може тези няколко конфликта, които са на границите й, да се сравняват с варварските погроми на американците във Виетнам, Ирак, Либия, Югославия и останалите до 25 страни, които са на хиляди километри от САЩ??? Сравнете само едно от тези вероломства с конфликтите, в които е участвала Русия...

    Коментиран от #87

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Шабан

    11 3 Отговор
    Тази война не е само за бъдещият световен ред!? Това е война на цивилизациите! От едната страна на барикадата са демоничните и самозабравили се хищници ламтящи за контрол над цялата планета в лицето на ФАЩ и техните верни пудели западнало-европейските будали, от другата страна са останалият все още непоробен свят който се бори със всички сили за своето самоопределение и свободно развитие на държавите си. Така че, битката е тотална. За съжаление голяма част от човечеството е в зомбирано състояние и не вижда тази налазваща навсякъде Угроза - цифровизираният концлагерен ред!!! Което е много жалко!

    Коментиран от #88

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Ти от Марс ли си

    0 10 Отговор

    До коментар #86 от "Шабан":

    Това което виждаш е плод на въображението ти. Действителността е друга. Ако САЩ и ЕС са "демони" защо ушанките и копейковците ходите там? Защо не ходите у Матушката?

    Коментиран от #91

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Шабан

    5 0 Отговор

    До коментар #88 от "Ти от Марс ли си":

    Аз не ходя никъде, цял живот съм си бил, Тука! Единствено излизам на екскурзии и пътешествия, при това доста съм обикалял и говоря от опит и видяно по-света! И едната и другата страна си имат греди за дялане...... просто показвам гредите!

    Коментиран от #94

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Антифашист

    1 4 Отговор

    До коментар #91 от "Шабан":

    Ти си мислиш, че се видял гредите, като турист!!! Колкото слепец е видал изгрева!

    Коментиран от #95

  • 95 Шабан

    3 0 Отговор

    До коментар #94 от "Антифашист":

    Нали знаеш, че първите впечатления са най-важни! Не случайно добрите търговци и жените владеят най-много разчитат на това! Нищо че, в повечето случай, излиза - лъскав(а) и стилен(на) от вън, а гнил(а) отвътре! Има такава поговорка!
  • 96 Артилерист

    8 0 Отговор
    До коментар 87 от "Антифашист"
    Не те знам ти от кой вестник си преписал, но то няма нищо общо с фактите. Самото посочване на "Пражката пролет" като пример за война е нелепо. Аз не го одобрявам, но това си е потушаване на антисоциалистически бунт в рамките на подписания Варшавски договор и няма никакъв допир с война. И другите ти примери са такива. Изобщо всичките ви примери за руската агресия са просто да приказвате. Кое руско маже да се сравни с масираните бомбардировки на Виетнам, с изсипването на 57 000 тона напалм и бойни отровни вещества върху земята им? Или килимното бомбандиране на градовете на Ирак? Или бомбардировките по сградите на цивилни учреждения и инфраструктурата на Югославия? Как може това да се сравни с някакви, макар и насилствени, мерки за възстановяване на обществения ред? И, моля, докога с това "Работническо дело"? Хайде по-сериозно!

    Коментиран от #98

  • 97 Абе

    3 1 Отговор

    До коментар #51 от "Гост":

    Аз не съм сигурен, защото руснаците отдавна започнаха да строят инсталации за производство на водоо.
  • 98 Танкист

    0 8 Отговор

    До коментар #96 от "Артилерист":

    Дрън-дрън ярина. Малко ти бе 45години миризливият руски ботуш.

    Коментиран от #101

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Бат Мишо

    2 0 Отговор

    До коментар #98 от "Танкист":

    И що Сърбия кът е с Русия що там е заплатата 1000 долара а тук в България под САЩ ботуш 500 долара минималната - същата е разликата и в пенсиите -
    май не е проблема в Русия а в гербавите крадци май май
    щото Румъния пък е с САЩ кът нас ама там минималната е 1200

    Коментиран от #102

  • 102 Бат Мишо

    1 0 Отговор

    До коментар #101 от "Бат Мишо":

    Китай и Виетнам кът остана комунизъм - КЪДЕ СА ТЕ КЪДе СМЕ НИЕ
    май и в комунистите не е проблема
    А В АЛЧНИТЕ ЗАВИСТЛИВИ И КРАДЛИВИ БЪЛГАРСКИ ЧОРБЕТА
    ади криво да седим право да си говорим

    Коментиран от #103

  • 103 Бат Мишо

    1 0 Отговор

    До коментар #102 от "Бат Мишо":

    Хубу че благодарение на Русия още работи най голямото предприятие в държавата ни с 20000 работника да печели 4 миляпда годишно с крадени от нея патенти бачкайки незаконно оръжие и муниции ЗА КОИТО НЯМА ПРАВА ДА ПРОИЗВЕЖДА че да сме затънали съвсем
    ДА давахме Уран 235 на Русия - дет сега гние в земята в Бухово и няма кво да го праим ЩОТО НЕ Е ГОРИВО
    ГОРИВО е Уран 238 след като си го флотираш и обогатиш - какъвто завод Бг няма да има следващите 2741 години за да си ползва сама залежите за гориво за АЕЦ
    Както няма и завод за преработка на оръжеен плутоний за да използва отработеното вече гориво и Русия го вземаше бецплатно защото единствения завод в тая галактика е неин - обора го почна и замрази щото нямат технологията за контролиран ядрен синтез-
    ДРУГИТЕ - освен Русия която в завода прави бомби от него - ПОГРЕБВАТ СКЪПО И ПРЕСКЪПО -
    Нещо с което Устингхаус като отработим неговото благосклонно ще ни ЗАПОЗНАЕ С ЦЕНИТЕ за погребване радиоактивни отпадъци щото в европа няма как да го хвърлиш на чичо пешо в нивата

    Коментиран от #104

  • 104 Бат Мишо

    3 0 Отговор

    До коментар #103 от "Бат Мишо":

    И така МАЗНО ѝИ ПОЛЕКА запада ще ни позлати и тока от АЕЦ , след като ни позлати тоя от зелени източници и от Мариците след като ги пипна САЩ на безценица - рацбира се срещу рушуветче на алчни български управляващи чорбета и готина службичка зад океана за челядта им

    Коментиран от #105

  • 105 Бат Мишо

    2 0 Отговор

    До коментар #104 от "Бат Мишо":

    Имаше един български мозък - направи проект как да си правим енергия САМИ от сероводорода в Черно Море и запада РЕЗКО му запуши устичката - ако някой го интересува как ОБЯСНЯВАМ - взеха го на сладка службичка със супер заплатичка в университета в Айова - същия ,унерситет къдет взеха оня дет направи кола да върви с вода
    СЛЕД КОЕТО И 2 мАТА РЕЗКО СИ ЗАБРАВИХА ИЗОБРЕТЕНИЯТА и обявиха че са сбъркали и измамили и съответно са си загубили записките
    След като държаната ни управлявана от алчните чорбета не прояви викакъв интерес да ги финансира или защити откритията им ДОРИ ОТКАЗА БОГАТА БЪЛГАРИЯ ДА ГИ ПАТЕНТОВА
    зер зако са и на българия почти безплатни горива от серово или чист водород с революционни двигатели и учени -
    КАТО НА ЧОЛБЕТАТА НЕ И ТРЯБА БОГАТА РАЯ , а рая с извит гръб и просеща ръчица
  • 106 Бат Мишо

    3 0 Отговор
    НАКРАТКО на България проблема не е в комунизма , капитализма САЩ или Русия или Гърция и Сърбия
    А е там къдет го е видал още великите Ботев и Левски
    В АЛЧНИТЕ И ДОНОСЛИВИ И АСПУХОВРЪТЛИВИ БЪЛГАРСКИ ЧОРБЕТА
    и трети велик поет е казал аз само ще го цитирам
    ,, не сме народ а мърша , туй ще кажа и ще свърша
    П Р Славейков

    Коментиран от #107

  • 107 Бат Мишо

    3 0 Отговор

    До коментар #106 от "Бат Мишо":

    Никой на тая планета не може да си върти по мазно аспуха от българските управляващи чорбета
    които вършат дори покупки на хартиени самолети за 10 % щомисион ,най безсрамно- случай БЕЗ АНАЛОГ В СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ , тъй като във всяка даржава дори бананова затва се отива на въжето
    Примерно една полша купува 48 самолета 5 то поколение за 6 милярда от Ю Корея - демек за наще 3 лярда получава 24 самолета ПЕТО ПОКОЛЕНИЕ
    Квичат мощно за международното право ама резко го забравят ако трябва да пратят патента на Арсенал за 35 години и процевта от печалбата на Русия
    Продават евтино бракувано оръжие - чрез подставени техни фирми в Украйна от 2014 , като го бракуват нередно напълно годно за да може правилната тяхна фирмичка да го закупи на стотинки - зорлем така бракуваха и изкрадоха и продадаха ВОДЕЩИ ТеХНОЛОГИИ от едно предприятие ВОИНТЕХ
    После подставените им фирмлета го продаваха незаконно защото е незаконно да проданаЕ НЕЗАКОННО по международното право - но вече уточнихме през ъде им е на българските чорбета правото - освен ако не е нещо да се изхрамат на Русия която просто си прибира нЕЙНИТЕ ЗЕМИ ЗАЩОТО МОЖЕ , за разлика от нас , вместо после да циври кат нас как са избити и изселени българите от тракия македония вардарско и беломорието .....Русия МОЖЕ И СЪВСЕМ РЕЗОННО СИ СПЕСТЯВА ТОВА ЦИВРЕНЕ , като похвално дава мощни тукати в зъбите на алчните наглосакси - вместо да им прави кът нас паметници на летците които са ги бомбардирали

    Коментиран от #108

  • 108 Бат Мишо

    1 0 Отговор

    До коментар #107 от "Бат Мишо":

    Най съ изкефих когато алчното българско чорбе наскладира изкрадените за стотинки ,, бракувани ,,снаряди и от гигА алчност нае за охрана един нещастен пенсионер невъоръжена охрана за да не даде повече от половин минимална и точно когато се облизваха за гига печалба кът лашнат доброто в Украйна 2015 да убива донбаски деза в Алеята на Ангелите - как им удари кибрита руската разведка - евала ме има служби които работят за родината си ,а не да продават дрога кът наще - когат не са пияни или не возят имигранти де
    И СКОЧИХА С 2 ТЕ КубИНКИ В АСПУХА НА НАЩЕ ЧОРБЕТА и им ИЗДУМКАХА СКЛАДА с малко пожарче, щото да спестят от охрана 2000 лв за заплата им го нацепкаха с 1 милярд
  • 109 Бат Мишо

    2 0 Отговор
    Да може да са умрели и 5 и 5000 и 50 000 рески воъници но с телата си са защитили живота на милиони руснаци заплашен от поставянето на НАТО вски оръжия в Украйна
    - И когато Русия просто писменна гаранция че Украйна няма да влезе в НАТО за да не атакува - запада и се изплю в лицето ЗАЩОТО ТОЧНО ТОВА ЩЕШЕ ДА НАПРАВИ - една антирусия на границата на русия която рано или късно щеше да нападне или да провокира нападение доизбивайки Донбаски и Лугански руски деца чрез фашидираните си Десен сектор и Азов и купища Легиони западни наемници
  • 110 Матей преображенски

    4 0 Отговор
    Да,ес изтърва питомното ,сега ще гони дивото,по приказ от белия дом.Демокрация им се прищяло,по американски,извратена иизопачена.САЩ като планетарен паразит се е впил в стария континент,сблъсква го в нова световна война с Русия,нова разновидност на първата и втората св. войни.Русия пак ще удържи победа,зад гърба и е почти цяла Азия,а пък ес се озова между чука и наковалнята,Германия и не само тя,тръпнат в тягостно предчувствие,че са предадени и пожертвани от щатския хищнически капитал.
  • 111 ганев

    2 0 Отговор
    НЕ ОБИЧАМ ИЗОБЩО ПОЛИТОЛОЗИ НО ТОЗИ НЕ ГО Е СТРАХ И КАЗВА ИСТИНАТА УВАЖЕНИЕ
  • 112 Историята се повтаря

    3 0 Отговор
    Точно същите глупости са пропагандирали глобалфашистите, стоящи зад Тристранния пакт през времето на ВСВ.