Last news in Fakti

23 Май, 2024 15:10 3 410 41

Любомир Дацов пред ФАКТИ: Това направи Асен Василев - имаше нещо на масата и го изяде… (ВИДЕО)

  • любомир-
  • дацов-
  • влади-
  • горанов-
  • бюджет-
  • асен-
  • василев-
  • министър

Все някога някой трябва да плати цената, казва икономистът

Любомир Дацов пред ФАКТИ: Това направи Асен Василев - имаше нещо на масата и го изяде… (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Политиката, която изпълняваше Асен Василев, не доведе до нищо друго освен до това, което се случва в момента. Ще е по-трудно да водиш честна финансова политика и да не се случи по-висока инфлация, да не се случи дестабилизация на бюджета. Преди едни хора държаха публичните финанси в определени границите, в разумни граници. Кой каквото ще да говори за Влади Горанов, но той беше много добър финансов министър. Той разбра нещо, което се учи от опита. За да ти вървят нещата, трябва бюджетът да го държиш в определени граници и да спазваш определени съотношения и баланси. Друг е въпросът, за което бяха силно критикувани ГЕРБ, какво се случваше вътре в самия бюджет. От гледа точка на макроикономическа политика Влади Горанов се справи. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ икономистът Любомир Дацов.

„Знаете ли… Да кажем, че през последните 20 години ние сме поддържали една и съща политика, а това показват и резултатите в икономиката. Идва Асен Василев – най-обикновен хитрец, и какво ти казва. Има едни баланси, които са около 5% от БВП, около 10 милиарда лева, които ще ги използвам, за да направя моята политика и моята реклама. Но какво се случва, след като ги изразходваш тези пари, които са резерви... Отиваш на горната граница на бюджета. И става така, че вместо да има възможност за балансиране, да има възможност за развитие няма нищо друго освен заплати и пенсии. Само че следващите финансови министри няма да имат неговия шанс да работят и да имат баланси. Сега всички сме на ръба на наказанието заради 3% дефицит. Сега няма къде да мърдаш“, каза още Дацов.

„Икономиката върви, инфлацията спада, защото такава е международната тенденция. И от тук нататък имаш ограничения, а това ти връзва ръцете. Нямаш много възможности за маневри. И какво може да прави вече всеки един следващ финансов министър - ще има проблем да работи, защото вече няма да има възможности за маневри, няма буфери. Това направи Асен Василев - имаше нещо на масата и го изяде. Знаете как римляните са преяждали, а после са повръщали. И така се върви напред, но все някога някой трябва да плати цената“, сподели още икономистът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 яяя

    41 12 Отговор
    То и на тебе ти личи, че си по папкането...
  • 2 Абе...

    36 9 Отговор
    И тая шия не е от трушия...
  • 3 Сталин

    30 14 Отговор
    Абе тъпунгер какви бюджети говориш ,всички правителства теглят милиарди от Ротшилд и пълнят чекмеджета и сметки в Канада ,а бедната българска овца ще плаща дългове с поколения на Ротшилд
  • 4 киро

    28 8 Отговор
    той, дацов само това прави и само за това се сеща
  • 5 Име

    33 4 Отговор
    Със 100 лева пенсии ли да седим, това е нечуван концлагер.

    Какви инвестиции - за какво бълнува този човек.

    Държавата трябва да плаща пенсиите на хората, работили са - какви са тези - 100 лева пенсии.

    Напротив, трябва да се харчат парите - за да се поддържат живи повече хора, но както кажат икономистите.
  • 6 Пенсионер

    36 6 Отговор
    Този некадърник защо медиите го пускат да говори групости? Никой не му вярва и ако има земетресение, виновни ще са пенсионерите.
  • 7 Това е

    35 7 Отговор
    едно долно ченге..

    Коментиран от #8

  • 8 Типичен

    22 6 Отговор

    До коментар #7 от "Това е":

    образ на тлъст номенклатурчик.
  • 9 Да дадем на мутрите с хотели

    19 6 Отговор
    да им платим за гостите от Украйна, които трета година не могат да си намерят работа, само плаж и молове
  • 10 Пея

    10 2 Отговор
    И двамата пияни? Отвратителни.
  • 11 Дацов,

    26 1 Отговор
    защо вдигате заплатите само на еничарите и то по два пъти годишно
  • 12 ЦСКА София

    38 8 Отговор
    Само че тоя мазен манипулатор изпуска да каже,че Асен Василев управляваше бюджет при редица световни кризи и то дошли едновременно-ковид,хиперцени на енерго вносителите и война.А златното и спокойно време след влизането ни в ЕС послужи на опг герб-дпс да откраднат десетки милиарди.Примера е съседна Румъния...къде са те сега,къде сме ние.
  • 13 Този е от

    38 4 Отговор
    "видните" икономисти на мафията. Влади Горанов бил много добър финансист, хайде бе, и защо е в Магнитски? Горанов отдавна е свързан с ДПС, техен член е и е протеже на Пеевски. А Дацов е платена подлога на ИТН, както и Каримански. Икономически б....и.

    Коментиран от #15

  • 14 9648

    31 3 Отговор
    Просто е гнусно да слушаш икономист да приказва такива врели-некилепи.

    Коментиран от #17

  • 15 Така е

    18 3 Отговор

    До коментар #13 от "Този е от":

    "Чист" мафиот!
  • 16 Хаха

    27 4 Отговор
    Интересно как след всичките пророкувания до фалит на държавата и финансов колапс всичко е наред и даже се подобрява след управлението на ПП-ДБ
    Явно господата от ДПС-ГЕРБ яко лъжат и много им се иска да им повярва някой за да продължат с кражбите .....

    Коментиран от #21

  • 17 Ами

    24 3 Отговор

    До коментар #14 от "9648":

    добре му плащат да бръщолеви, това което му е разпоредено. И той добре го прави.
  • 18 По принцип

    27 9 Отговор
    Асенчо е отвратителен и не мога да го гледам! Едно обаче не може да му се отрече - най-добрият финансов министър, който сме имали е! Колкото и да се пенявят Дацов и Ники Василев, не могат да му стъпят на кутрето! Човека вдигна по няколко пъти заплатите и пенсиите! Това са фактите!

    Коментиран от #24

  • 19 Хаа

    25 5 Отговор
    Горанов е санкциониран по Магнитски агенте!

    Ако това, което казва тоя, е вярно значи браво на Асен, че е взел парите на мафията и ги е раздал на народа. И без това тея пари са били крадени от хората дълги години от агентурата на ДС.

    Коментиран от #20

  • 20 Така е! Прав си!

    21 7 Отговор

    До коментар #19 от "Хаа":

    Асен Василев спря кражбите на Мафията и с тях вдигна пенсиите! Прав беше Асен Василев - България не е бедна държава, а окрадена! Добре, че Продължаваме Промяната за кратките 9 месеца направиха толкова много полезни неща за българите! Асен Василев изведе България едно стъпало нагоре от дъното, където мутрата Борисов ни държеше цяло десетилетие!!!!!!
  • 21 Така е!

    21 8 Отговор

    До коментар #16 от "Хаха":

    Асен Василев е уникален финансист, вдигна пенсии и заплати и всички некадърни бивши и настоящи управляващи скачат да го клеветят, обиждат и плюят, защото разбират своята немощ и некомпетентност!

    Коментиран от #25, #36

  • 22 Манипулаторът Любомир Дацов...

    10 5 Отговор
    Манипулаторите на такива като този Любомир Дацов, използват постоянно повтарящи се фейк-убеждения и лъжи. Чрез повтарянето на лъжливите внушения, хората започват да възприемат информацията за истина, макар че изначално хората са били настроени скептично. На вас започва да ви се струва, че сами сте дошли до тези изводи, че това е плод на вашите собствени мислителни процеси.
  • 23 Мнение

    19 7 Отговор
    ПП-ДБ искаха да подобрят живота на българите, вместо да се въртим до безкрайност във въртележката на безкрайните избори! ПП-ДБ вдигнаха заплати и пенсии, вдигнаха детските надбавки, направиха безплатни учебниците до 12 клас, направиха безплатни лекарствата за хипертония и осигуриха сензори за всички деца с диабет тип 1 по здравна каса...ПП-ДБ мислят за хората!!!
  • 24 Пея

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "По принцип":

    Някой да те кара да спиш с него. Ти сигурно си още по отвратителен?
  • 25 Така е

    23 2 Отговор

    До коментар #21 от "Така е!":

    12 години управление на ГЕРБ, пенсионерите бяха забравени. Ще припомня, че Станишев малко преди да сдаде властта на ГЕРБ увеличи чувствително пенсиите. Бойко Борисов орева държавата, че трябвало да плаща увеличените пенсии на пенсионерите. Срам и резил.
  • 26 Любомир Дацов Още един идиот хвали

    19 0 Отговор
    Г Е РБ???? "Влади Горанав беше един много добър Министър" Горанов с Борисов са едни много Добри Крадци!! Дацов а ти си Идиот!!
  • 27 Любомир Дацов!! Тоя сее Охранил като

    11 0 Отговор
    Глиган!! Хвали Горанов Крадеца, Корумпето!! Платена Подлога!!
  • 28 Дацов, ти чуваш ли се?

    10 2 Отговор
    Да сравняваш Горанов с Василев е все едно да правиш реклама на марихуана. Абе, Дацов, Горанов е Магнитски, Горанов е по.длога на ДПС. Къде си бил последните 10 години, по.мияр.
  • 29 Нямали да пренасят на шкафчето казаха

    8 1 Отговор
    Тоз артист доколкото си спомням преди една година обясняваше как инфлацията била работа на Асен Василев..сега твърди че се е стабилизирала заради външни фактори..
    ЕЙ МУШМОРОК ВАСИЛЕВ РАЗДАДЕ ПАРИТЕ НА НАРОДА И СЕГА ВИ СЕ НАЛАГА ДА КРАДЕТЕ ПО-МАЛКО
    ЕЙ МУШМОРОК НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА КОМФОРТА НА СЛЕДВАЩИЯ ФИНАНСОВ МИНИСТЪР НИ НАЙ МАЛКО..ТОВА ГО ЗАПОМНИ ДОБРЕ
  • 30 Спас

    6 0 Отговор
    Поне пенсионерите се видяха малко с парици.Намери пари за безплатни градини и компенсации за липса на д. ясли.
    Преди нищо 10 години само лаене,простотии и лъжи.От зад тотален грабеж на евросредства.Има една магистрала кояго се прави по времето на омразния Костов през Ябланица-не е мръднала още.А Бойковите.?
  • 31 Пф7уууу

    9 0 Отговор
    Мноооого противен тоя ЛД,за какъв се мисли.
  • 32 И затова е Магнитски

    10 0 Отговор
    Парите не ги държеше Горанов, а Бойко Борисов! Затова не ги видяхме 15 години!
  • 33 ха ха

    4 0 Отговор
    „Знаете ли… Да кажем, че през последните 20 години ние сме поддържали една и съща политика, а това показват и резултатите в икономиката./ резултатите са мизерия , грабеж и тирания , не заплащане на труда и всякакви мутрашки номера , затова си заминахте , и пак ще си заминете ако продължавате с дивотиите си , крадливи боклуци
  • 34 БеГемот

    3 0 Отговор
    То и аз се справям с макрорамката си ...ама ядем ограничено...
  • 35 НАБЛЮДАТЕЛ

    4 3 Отговор
    Как обиждата комунето второ издание. Ще кажете, че нищо не е направил. Ами всички комуномутренски фирми за тези 3 години си изплатиха инвестиционните кредити и вече ако не са на печалба, поне нямат задължения. Та ако някой си помисли да прави бизнес в тая държава, много да си премисли стратегията. И не забравяйте / медиите услужливо го пропускат /, че никуму неизвестните счетоводителчета без стаж, бяха назначени от Чорап Фуразков за министри. Ще закриваме ли държавата или някой има още желание /и сили /да се бори за справедливост и просперитет ????????

    Коментиран от #38

  • 36 ТАКА ЛИ

    4 5 Отговор

    До коментар #21 от "Така е!":

    вярно е уникален за да увеличи гласовете на ПП вдигна пенсиите на тези дето не са бачкали никога в живота по няколко пъти били под социалния минимум! и те станаха по големи от на тези ,които се гърбихме по 50 години на смени уникален е!ТОЯ ВРАТ НЕ Е ОТ МАРМАЛАД ИЗЦЪКЛИ СЕ ОТ ПРЕНАСИЩАНЕ С ДЪРЖАВНИ ПАРИ УНИКАЛЕН Е ЗА СЕБЕ СИ И ТЕЗИ С ПИЦИТЕ ОКОЛО НЕГО!!!
  • 37 Брей

    2 0 Отговор
    Тоя дацов най голямия лизач
  • 38 Голяма мъка а

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    Виж бе селски..да се хранят олигарсите на ДПС е анти икономическата логика защото тия автоматик изнасят парите към офшорките..хвърляш парите на масата хора и все някой ще закачи по нещо..отделно след като пенсии и заплати са пораснали ония типове вече трябва да се съобразяват и да ги плащат не да ги крадат..тия работи с финансовата дисциплина ги забравете..България има лимит колко да печата финансовата дисциплина е за работническата класа която както виждаме или емигрира или умира..няма я
  • 39 Батето

    2 5 Отговор
    Лицето А.В.по-известен като К0к0р 40,трябва незабавно съден и пратен в ЦС3 за възможно най-дълъг срок.Хитрец,а?Ами хитрата сврака с двата крака!Покрай него и другото лице К.П. по-изестен като Истината,трябва да го сполети същото!
  • 40 ами да

    4 0 Отговор
    "Това направи Асен Василев - имаше нещо на масата и го изяде" Не знам какво точно е изял А.В, защото пенсионерите го благославят въпреки цялата помия която се излива върху тях, а вие царистите дойдохте и изядохте цялата идея за демокрация когато се прегърнахте с бисипиьетУ
  • 41 АЛО дацов

    0 0 Отговор
    От 100 километра си личи , че си платен анализатор .