Last news in Fakti

3 Октомври, 2020 18:20 3 103 3

Без втора карантина в Европа

  • гърция-
  • мицотакис-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • европа

Новината съобщи гръцкият премиер Кириакос Мицотакис по време на Атинския форум за демокрация 2020

Без втора карантина в Европа - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Има общо съгласие между европейските страни, че е много трудно, почти невъзможно да се премине към втора цялостна карантина, заяви гръцкият премиер Кириакос Мицотакис по време на участието си в Атинския форум за демокрация 2020. Мицотакис говори подробно за това как Гърция се е справила и се справя с пандемията, като заяви, че сега въвежда локални карантини и масови тестове, където е необходимо, пише Actualno.com.

„Но има въпросителна: можем ли да живеем с вируса и в същото време да поддържаме икономическа нормалност, без пълна карантина и без да оказваме голям натиск върху здравната система? Мисля, че никой все още няма отговор, защото ни предстоят три или четири трудни месеца. Надявам се и съм оптимист, че няма да има нужда да приемаме по-драстични мерки от тези, които сме взели“, обясни Мицотакис.

Гръцкият премиер пожела всичко най-добро на американския президент и съпругата му, но също така коментира, че това е урок, че "коронавирусът не прави разграничения и не изключва никого".


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 MERS

    17 4 Отговор
    П етима пациенти с коронавирус - трима в тежко и двама в критично състояние в болница Хадаса в Ерусалим, са се възстановили напълно след само няколко дни експериментално лечение. Тестовете им са показали, че нямат вируса в кръвта си.И петимата пациенти са били лекувани с Allocetra - лекарство, разработено от израелската компания Enlivex Therapeutics, сециализирана в имунната терапия.Allocetra намалява повишения имунен отговор, който често се наблюдава при пациенти с Covid-19 и може да доведе до полиорганна недостатъчност и дори смърт.Въпреки че лекарите ще трябва да проследяват пациентите още 28 дни след изписването, за да бъдат напълно сигурни, никой от тях не е имал странични ефекти.
  • 2 SARS

    16 3 Отговор
    AstraZeneka r Руснаците вече имат ваксини! ;)

    Коментиран от #3

  • 3 доктор ОхБоли

    13 3 Отговор

    До коментар #2 от "SARS":

    Срока за тестване ефективност на ваксина е 5-10 години.
    Срока за тестването и за безопасност за възрастни е 10-15 години.
    Срока за тестването и за безопасност за деца е 15-20 години.
    Виж срока за пущане в производство на каквато и да е биологична бълвоч в медицинските фабрики е до една година.

    Независимо дали религията ви е нагъ*ена към свещения запад или към свещения изток, в момента в който допуснете да ви наврат в кръвоносната система биологичен агент със съответните химически отрови, който не е минал през изпитания в посочените утвърдени от практиката срокове, можете спокойно да се наведете и да си цунете ди*ника за сбогом.
    Защото независимо от вашите религиозни вЕрвания природните закони си действат.

    Вече дори и децата разбраха, че тази "пандемия" е поредната схема за стригане и колене на двукракото стадо. Само ковид-религиозните дейци няма как да го разберете, защото религията ви не ви позволява.
Новини по държави: