24 Ноември, 2022 07:41 1 982 23

Ситуацията с COVID-19 в Китай сериозно се задълбочава

  • китай-
  • ковид-19-
  • ситуация-
  • заразени-
  • пандемия

Вчера в Китай са регистрирани 31 444 случая, като 27 517 са били без симптоми

Ситуацията с COVID-19 в Китай сериозно се задълбочава - 1
Източник: БГНЕС

Броят на заразените с коронавирус в Китай за денонощие бележи нов рекорд, съобщиха днес властите, които се опитват да ограничат разпространението на вируса чрез строга изолация, масово тестване и ограничаване на пътуванията, предаде Франс прес.

Вчера в Китай са регистрирани 31 444 случая, като 27 517 са били без симптоми, съобщи националната здравна служба.

Този брой надхвърля рекордните 29 170 нови случая за денонощие от средата на април, когато мегаполисът Шанхай (третият по брой на населението си град в света) беше в локдаун, а жителите му не можеха да пазаруват храна и нямаха достъп до медицински грижи.

Китай, с население над 1,2 милиарда души, е единствената голяма икономика в света, която все още се опитва да спре разпространението на вируса, като затваря цели градове и налага строга карантина на хората, които са били в контакт със заразени.

В последните дни китайската столица преживява епидемичен взрив, какъвто не е имало от началото на епидемията от Ковид. Десетки жилищни блокове бяха поставени в локдаун, а компаниите преминаха преобладаващо на дистанционна работа.

Пекин съобщи вчера за близо 1500 нови случая (предимно безсимптомни) при 22 милиона жители. Такова равнище в столицата не е било достигано от началото на пандемията, но то е съвсем ниско според международните критерии.

Отново затворени училища, ресторанти и магазини, страх от нови карантини - голяма част от жителите на Пекин вече са изтощени психически от ограниченията, често неясни и променливи, с продължителност, която никога не се обявява предварително, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ще има май

    11 2 Отговор
    нова Синхайска, другарят Си ще се види в чудо...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гаглей

    10 20 Отговор
    Путин е лош човек. Едно ниско малко зло.

    Коментиран от #5

  • 4 Някой

    42 1 Отговор
    Определено китайците преследват други цели с тази нова вълна от ковид.
    Преди няколко дни четох, че в Китай е регистриран първи смъртен случай от ковид от няколко месеца насам. Представете си го - един човек от 1,7 млрд. е починал от ковид (уж). И сега се вземат драконовски мерки.
    Не, нещо друго се прикрива зад това.

    Коментиран от #19, #22

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гаглей

    30 1 Отговор
    От една страна на правителството не му пука, че народа спи в кашони, и яде прилепи. Ама от ковид се пазят като от 100 % смърт. Не ги разбирам

    Коментиран от #12, #16

  • 7 Баш софиянец

    30 2 Отговор
    Китайците са грубо 1.3 млрд. Открити са около 31000 (!!!) НОСИТЕЛИ на вирус. От тях 27 000 нищо им няма (демек "безсимптомни"). Давате ли си сметка каква глупост е това?!
  • 8 Доктор Ливайн

    7 21 Отговор
    Ковида пак идва до нова година вече ще върлува яко в България никой неможе да го спре но поне трябва да бъде ограничен като пак бъдат затворени кръчми, ресторанти и изобщо всички ненужни браншове досега това даде добър резултат в борбата срещу Ковид.

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Доктор Ливайн

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "А теб кога":

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  • 11 Хихи

    6 2 Отговор
    Пращайте Мангъра!
  • 12 Да бе

    22 2 Отговор

    До коментар #6 от "Гаглей":

    Нали някой не вярва, я някакъв луд китаец е изял прилеп и се е заразил с covid вирус? А след това този вирус магически придобива възможността да скача от човек на човек. Респираторен вирус, който предизвиква кръвни съсиреци, сериозно?

    Всичко е лъжа и пропаганда. Особено в такав строг фашистки режим като Китай. Не се знае колко са им верни статистиките. Те и у нас лъгаха, какво остава за там. И нас ни подготвят за същото. Австралия и Канада са пример за паднала демокрация.
  • 13 Мишел

    16 0 Отговор
    Голям проблем с ковида в Китай, казвате.😃
    В Китай за последната седмица от ковид са починали 5 човека- толкова, колкото са починали от ковид в България вчера.
    Докато ни занимавате с големите китайски проблеми, българите ще привършат.
  • 14 Верно ли

    17 0 Отговор
    ...1500 нови случая (предимно безсимптомни)... Тези май няма да се откажат от здравния тероризъм!

    Коментиран от #17

  • 15 Майк Алън Патън

    9 0 Отговор
    И колко дълбоко се задълбочава ситуацията в Китай ? В метри ли се измерва това ЗАДЪЛБОЧАВАНЕ ? Журналягите ли са го измислили или политиците ?
  • 16 Госあ

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "Гаглей":

    Всъщност, в кашони спят в сащ. Там където общата смъртност се вдигна няколко пъти по време на пандемията.
  • 17 фАНТОМасс

    15 0 Отговор

    До коментар #14 от "Верно ли":

    Много добре казано - ЗДРАВЕН ТЕРОРИЗЪМ ! Преекспониране , зомбиране , психоза ........
  • 18 Мамул

    5 0 Отговор
    Представяш ли си? Болни без симптоми!
  • 19 Механик

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Някой":

    То отдавна е ясно на нормалномислещите хора, че в ковид-случката има много скрито-покрито.
    За нея се крият едни чичковци с много пари, които се страхуват, че ще изядем всички ресурси и тогава те с парите си няма да могат да купят нищо. Искат да откраднат света от нас и правят всичко възможно за тази цел. Бързат яко, докато парите им все още струват нещо.
    Тия чичковци не само американци, евреи, руснаци и пр. Те са от всички нации и по тоя начин групичката им е наднационаллна.
  • 20 Лечението е симпоматично,

    2 0 Отговор
    Лечението е симпоматично, това докладват лекарите, когато лекуват някой. Щом болните нямат симптоми значи не могат да бъдат лекувани от съвременната медицина. Следователно хобита е неличим защото нямаш симптоми и съответно не си болен, но пък могат да те затворят под домашен арест за това, че си здрав
  • 21 Механик

    7 0 Отговор
    Тази сутрин се събуждам и усещам, че нещо не е наред. Нищо не ме боли, ставам съвсем уверено, без да залитам, в тоалетната всичко върви по ноти, в банята ми е приятно, не кашлям, не кихам, гладен съм, имам обоняние и вкус, меря си температурата-нормална, кръвното и то.... Направо изпаднах в паника! Ами аз имам всички симптоми на "безсимптомен ковид"!!
    Отивам при личната! Няма какво да се бавя!
  • 22 Име

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Някой":

    И тоа човек дето имрял е един над 80 годишен старец сигурно с хронични болести, дето и грип да го хване пак ще го тръшне.
  • 23 Питам

    0 0 Отговор
    Какво стана с китайските ваксини не пазят ли
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания