25 Септември, 2023 05:40 3 079 29

Косовската полиция убила трима сърби

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • косово-
  • убити

Новината съобщи сръбският президент Александър Вучич

Косовската полиция убила трима сърби - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Сърбия Александър Вучич обяви тази вечер, че косовската полиция е убила трима и ранила тежко двама сърби, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"По наша информация са убити трима сърби от Косово и Метохия", каза Вучич на пресконференция.

"Двама от тях са убити със снайперско оръжие от далечно разстояние. Те са били убити без причина", увери сръбският президент.

"Двама души са тежко ранени. Има вероятност и четвърти да е бил убит", каза още Вучич.

Сръбският президент даде да се разбере, че страната му никога няма да признае независимостта на Косово, независимо на какъв натиск бъде подложена.

"Всичко, което се случи, засили убеждението ми, че никога няма да признаем независимостта на Косово. Може да правите каквото искате, ние никога няма да признаем независимостта на Косово. Сърбия никога няма да признае независимостта на Косово", подчерта Вучич.

По-рано тази вечер косовските власти обявиха, че манастирът, където въоръжени мъже се барикадираха след убийството на косовски полицай, е "под контрол" и ситуацията се е успокоила, предаде Франс прес.

Преди това Сърбия отхвърли обвиненията на Косово, че е замесена в атаката.

Вучич също така заяви, че представители на КейФор са помагали на полицията на Косово в операцията срещу местни сърби и фактически са дали на Албин Курти (премиера на Косово - бел. ред) картбланш за тяхното убийство.

"Тук има нещо, което прави силно впечатление. Само за час и двадесет минути по наши оценки няколко десетки сърби са били напълно обкръжени. Очевидно това е било извършено съвместно с международните сили, в материално-технически план и с всички други средства", заяви Вучич.

"Срещу тях бе извършено жестоко нападение. Ние си задавахме въпроса защо това не беше направено от представители на силите на КейФОР, тогава жертвите щяха да бъдат по-малко. Те са дали на Курти картбланш, както се казва, за да се разправи с терористите и да бъдат убити колкото се може повече хора", каза Вучич.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 11 Отговор
    Това е Жестокост
  • 4 Добра работа

    18 29 Отговор
    Кво стана сръбските четирихилядници се пожертваха за Путину ли?

    Коментиран от #12

  • 5 Петър

    51 14 Отговор
    Нали знаете, че Косово е творение на САЩ и е частично призната държава?
  • 6 Винаги транзит през Сърбия

    24 25 Отговор
    И нито един лев разход в тази шовинистична територия, исторически погледнато най-големия враг на България !

    Коментиран от #7

  • 7 Петър

    26 7 Отговор

    До коментар #6 от "Винаги транзит през Сърбия":

    С роднините може и да си скаран и да не се виждаш и говориш, но със съседите не трябва да е така.

    Коментиран от #8

  • 8 Прав си...

    7 11 Отговор

    До коментар #7 от "Петър":

    Важи и за съседите...може и да не сте се карали, нищо че не може да се гледате ! Яжте им плескавиците...

    Коментиран от #11, #16

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Затова харесвам ЕС...

    10 21 Отговор
    Границите са крайъгълен камък, хората се движат свободно и никой не му дреме за балканските емоции и аромата на обществените тоалетни... Пещерните патреотари ще се изтребят и гарантирано си остават в 18 век !!!

    Коментиран от #15, #20

  • 11 Петър

    17 2 Отговор

    До коментар #8 от "Прав си...":

    Знаеш ли, преди време на мой съсед му се запали къщата, никой роднина не доиде да му помогне да спре пожара, помогнахме ние, съседите.

    Коментиран от #14

  • 12 Ще има и още

    21 0 Отговор

    До коментар #4 от "Добра работа":

    Два съпътстващи войната в Украйна гнойни цирея - конфликтите в Косово и Нагорни Карабах.
    Напоследък вървят "в комплект"......
  • 13 Кейфор

    7 26 Отговор
    Така е като живеят в руския свят !

    Коментиран от #18

  • 14 Ще има и още

    11 3 Отговор

    До коментар #11 от "Петър":

    На битово ниво обикновенно така стоят нещата - съседа пази съседа, че пожара лесно прескача дувара.
    На междудържавно ниво обаче често е точно обратното - съседа подпъхва съчките под двора на другия, нерядко с цел да пламне къщатата на третия....

    Коментиран от #17

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ...

    13 2 Отговор

    До коментар #8 от "Прав си...":

    ти хапвай макдоналдс
  • 17 Петър

    16 2 Отговор

    До коментар #14 от "Ще има и още":

    На междудържавно ниво, най редовно български пожарникари и спасители ходят във Сърбия да помагат, и обратното, Сръбски пожарникари и спасители идват да помагат при нужда в България. Впрочем, сега се досетих, че при бедствия ние ходим и помагаме в Гърция, а не съм чул гърците да помагат в България при бедствия.

    Коментиран от #25

  • 18 Фор Кей

    6 3 Отговор

    До коментар #13 от "Кейфор":

    Така е, като са стъпили там кравари. До сега не беше така.
  • 19 Мда

    11 3 Отговор
    Какво се правят на разсеяни, колко турски тирове с техника през лятото пътуваха за гранцата, чистка е това. Искат да се разправят със сърбите.
  • 20 В ЕС

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Затова харесвам ЕС...":

    Никой никого не гърми. Там всички са хрисими и подчинени. Това, разбира се, ти харесва. Но на Спартак, не му е харесвало. Ако изобщо знаеш какво говоря..
  • 21 Бандитите от пиратския остров

    8 2 Отговор
    Пренасят пожара насам. Провалиха се в Украйна, но не загубиха нито един вожд. Загубиха украинци, но те не ги интересуват, Както не ги интересуват също българи и сърби. Не че албанци и косовари ги интересуват, де.
  • 22 Не е вярно

    6 5 Отговор
    шиптарите са мили хора, обичат всички, даже понякога го показват. Това е долна инсинуация и лъжа че са убили трима сърби. Антиамериканска тенденциозна пропаганда. американците дори и база си построиха там благодарение на тяхната доброта…
  • 23 Албанец ама реалиста моля

    11 1 Отговор
    Какво очаква г.дин Вучич, всички хора на този планета разбраха че тази група са терористи ,а този се опитва както всеки път да се представи като жъртва, нито една държава няма да толерира такова нападение.те бяха оборудвани със модерно облекло, оръжие даже имаше и бронирани джипове и една както армейско превозно средство подобно на БТР.Открито е оръжие да борудваш войници на един баталион,и то със золи ,кътечници итн. И за Вучич пак са "мирни и послушни граджани на северно Косово".
    Сърбите на тази част на Косово имат проблеми само и единствено ОД такива групи терористични,
    Които малко се интересува ОД истината има кадри ОД мястопрестъплението и могат сами да правят извод за случилото се.
    Жалко е че има жертви и остават семейства със сирачета, а господин ти Вучич иска да запази стола на всяка цена без да му трепне окото
    даже и да обвинявяа всички останали.
    Хубава седмица на всички.
  • 24 Дааа

    6 1 Отговор
    Значи правиш засада на косовската полиция и когато те се отбраняват и ревеш че ви убиват,нагли сръбски шовинисти Путин ви задейства, Косово никога няма да е сръбска тази област е емблематична след боя там между християнската и османската и победата на османлиите оттам Османската армия завладява половин Европа
  • 25 Дааа

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "Петър":

    А как е положението на българите в западните покрайнини в Сърбия не казвате и нито дума за тях,предатели,мога ли дави го т....у....р....y

    Коментиран от #27

  • 26 Змай

    4 0 Отговор
    пак ще има шумадийски плескавици за BBQ
  • 27 Пръч

    3 3 Отговор

    До коментар #25 от "Дааа":

    И как им е положението на българите от западните покрайнини!? Ако сега отидеш и им направиш една анкета, къде искат да живеят, всички ще искат да живеят в Сърбия. Преди по една патриотична телевизия врякаха, че не им давали да изучават български език! какво ли ще му изучават, като са българи и трябва да го знаят! Разрешиха им и какво! От един клас над 30 деца се записали да го учат 4 деца! Още през ВСВ българите от тези покрайнини се сражават в югославската армия срещу германците и хич не им дреме за велика България! Гледам една документалистика от сражение на югославци срещу хитлеристи и пише, загинали - Недич, Лекич, Ковачев! Този Ковачев да не би да е сърбин?

    Коментиран от #29

  • 28 До 23 и 24

    2 2 Отговор
    Така е, но тук играе тройния стандарт! Когато преди 22-23 години албански опълченци се залостиха в Арачиново и убиха 6 македонски полицаи, македонците ги блокираха и с подарените от Иван Костов танкове забухаха населеното място с право мерене! Светкавично се намесиха великите умиротворители, начело с най великата сила, огъня бе прекратен и героичните борци за свобода бяха извозени с автобуси! Сега, защо тази банда не я извозват с микробуси, а със съдействието на началниците бива демилитаризирана?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: