16 Юли, 2024 05:07 2 430 4

Разследват евродепутат по съмнения в злоупотреба с европейски средства

  • хилде ваутманс-
  • евродепутат-
  • корупция-
  • разследване

Белгийката Хилде Ваутманс бе преизбрана на 9 юни за нов мандат

Белгийската полиция води разследване срещу евродепутата Хилде Ваутманс по съмнения в злоупотреба със средства от ЕС, съобщиха местни медии, цитирани от БТА.

Отбелязва се, че Ваутманс, която бе преизбрана на 9 юни за нов мандат, отрича твърденията.

Пояснява се, че бивши сътрудници на евродепутата разказват как са изпълнявали задачи, несвързани с работата на Ваутманс, за което са получавали възнаграждение от средствата от Европейския парламент. Ваутманс казва, че досега тези сътрудници не са подавали оплаквания, както и че не знае за хода на проверката. Според нея изтичането на данни е в нарушение на изискванията за тайна на следствието.

Уточнява се, че проверката е започнала по искане на Европейската прокуратура. Първоначалните данни сочат, че по случая има достатъчно улики за предприемане на наказателно преследване, допълват медиите.

Ваутманс е евродепутат от белгийската партия "Открити либерални демократи и фламандци”, част от групата “Обнови Европа”.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Френпфрайз

    9 0 Отговор
    Белгийската полиция води разследвания, а бг полицията - не. Евродепутатите от бг са най-честните и примерни евродепутати и никога не биха си помислили да крадат евросредства.
  • 2 за да я сготвят

    8 0 Отговор
    значи е отказала да свърши някоя поръчка на шефовете от вашингтон!!!там всички са вързани с нещо…
  • 3 ЕсКорПу

    1 0 Отговор
    ЕС корумпира по един и същи начин всичките си "депутати" - после иска чинно да гласуват неадекватни закони. Ако някой нещо кривне и не слуша .. веднага казват: ама той бил корумпиран. Така че модела е такъв - може и да седиш там и пак да те принудат да гласуваш за тях и без пари, но по-добре да прибереш някой лев - вместо със заплаха да те принудят. На това му казват демократичен избора: или изпълняваш с добро или с лошо... ние сме демокрация и ти даваме избор :)
  • 4 Аха верно

    1 0 Отговор
    А
    УрсусУла

    Е невиннна !!!?
Новини по държави: