-
Фастингът увеличава с 91% риска от смърт от сърдечносъдови заболяванияИзследователи са установили, че хората, които спазват диета с периодично гладуване, може да са по-предразположени към смърт, причинена от проблем със ...19.03.20242 4997
-
Суперхрани, които забавят стареенето след 40 г.Стареенето може да бъде красиво нещо и в крайна сметка е нещо, за което можем да сме благодарни, защото е доказателство, че можем да живеем още един д ...19.03.20242 9834
-
За здрави черва: Яжте повече от тези 5 храни, богати на пребиотициПробиотиците може би са термин, който ви е познат. Тези полезни бактерии в червата ви изпълняват множество функции - от подпомагане на храносмилането ...19.03.20244 3837
-
Как да се наслаждаваме на вкусен хамбургер, когато сме на диетаМалък яйчен бургер може да бъде здравословна част от вашата диета, казва диетологът Келси Куник. Тя подчертава, че ястието съдържа достатъчно количест ...18.03.20241 3023
Как да се храним при омазнен черен дроб
Неалкохолната мастна чернодробна болест, често изписвана НАМЧБ, е чернодробен проблем, който засяга хора, които пият малко или дори никакъв алкохол. П ...
20.03.2024
3 723
8
-
Бобовите и пълнозърнестите храни ни помагат да отслабнемВид диетични фибри, каквито има в овесените ядки и боба, могат да помогнат за намаляване на теглото, съобщи Хелт нюз, предава БТА. Хранителен режим ...17.03.20241 3541
-
4 чая за пролетен детокс на тялотоПролетта е любимият ни сезон, защото природата се обновява, а с нея и ние. Преминаването от зимния към пролетния сезон е период, който е изключително ...16.03.20241 8793
-
5000 крачки три пъти седмично удължават животаДа останеш активен колкото е възможно повече е ключов компонент на всеки здравословен начин на живот. А нещо толкова просто като ходенето несъмнено мо ...15.03.20241 37110
-
Защо е важно да включим грах в менюто сиДиетоложката Грейс Дероча съветва редовно да се яде зелен грах, за да се предотврати анемия, тъй като той съдържа почти седем процента от дневната доз ...15.03.20241 5445
-
Как да подобрим чревното здраве?Знаете ли какво е общото между достатъчния всекидневен прием на вода, добрия сън, редовната спортна активност и балансирането на стреса? Всички те са ...14.03.20242 2821
-
Кои хора не трябва да ядат авокадо?Въпреки многобройните си полезни свойства, не всички хора могат да ядат авокадо. Научно доказано е, че авокадото има благоприятен ефект върху сърде ...14.03.20243 1334
-
Лекар посочи най-добрите храни за закускаЛекарите са скептични към сандвичите за закуска, тъй като те често не осигуряват необходимите хранителни вещества за организма. Сандвичите обаче могат ...14.03.20242 6092
-
1 яйце седмично и 300 грама месо: как да се хранимПо едно яйце на седмица и 300 грама месо, което се равнява на около четири кренвирша или две малки пържоли. Това не е менюто в санаториум за отслабван ...13.03.20242 64413
-
Здравословни ползи от консумация на кълновеТях можем да намерим в супермаркетите, магазините за здравословни храни или дори да си ги отгледаме сами у дома. Кълновете! Нежни, свежи, вкусни, има ...13.03.20241 1412
-
Диетолог обясни какво става, когато прекалим с белия хлябНа българската трапеза сякаш не може да се седне без хляб! Все пак всички знаем, че неизменно за повечето празници се приготвя специална питка, която ...10.03.20242 57311
-
Не спирайте яденето на картофи, застрашавате здравето сиПълното изключване на картофите от менюто не само не е полезно за организма, но крие риск от недостиг на витамини В, С и калий, пише сп. "Фронтиъ ...10.03.20242 77510
-
Какво се случва с тялото, ако ядем овесени ядки всеки ден?Овесената каша може да направи чудеса за тялото ви, да ви помогне да живеете по-дълго и като цяло е вкусна. Но полезна ли е ежедневната ѝ консумация? ...10.03.202410 6108
-
6 най-добри напитки за подсилване на имунната системаПролетта вече чука на вратата, но заради студените температури мнозина все още се чудят как да стигнат до заветния топъл сезон, без да се разболеят от ...08.03.20242 2204
-
5-те най-здравословни за готвене мазнини, както и 5-те, които да избягватеОлиото за готвене е основен продукт, който се използва при приготвянето на безброй рецепти. Независимо дали задушавате зеленчуци, мариновате месо или ...08.03.20244 3566
-
Безопасно ли е да ядем посивяло месо?Вероятно всеки от нас е забелязвал как онази ярко червена пържола, която сме купили преди ден или два, сега е посивяла в хладилника ни. Широко разпрос ...08.03.20241 95310
-
Как да се храним здравословно: митове и истиниТемата за здравословното хранене е пълна с неверни и противоречиви информации. Не са малко и митовете, които се разпространяват по въпроса какво е доб ...07.03.20242 3073
-
Японски учени откриха храната, чиято ежедневна консумация предпазва от затлъстяванеЕжедневната консумация на само 150 грама ориз има способността да ни предпази от затлъстяване, установиха японски учени, цитирани от портала Юрикалърт ...07.03.20242 3446
-
Какви са ползите от консумацията на нахут?Нахутът е растение, известно със своите ползи за здравето. Той е богат на протеини, витамини и минерали. Източник е на витамини от групата В като фоли ...07.03.20242 6908
-
Защо трябва да накисваме ядките във вода преди да ги ядем?Ядките са вкусен и здравословен дар от природата, който освен това е и много питателен. Те са много богати на растителни протеини, мазнини и минерали. ...06.03.20243 70713
-
7 зеленчука, с които ще преодолеем пролетната умораС настъпването на пролетния сезон, съвсем естествено в менюто си добавяме по-свежи и леки храни. Консумацията на пролетни зеленчуци е важна за поддърж ...06.03.20241 3752