Last news in Fakti

9 Март, 2017 12:23 1 112 1

„Европа на няколко скорости“ може да превърне страната ни в буферна зона за мигранти

  • европа на няколко скорости-
  • страната-
  • буферна зона-
  • мигранти-
  • румен петков

Румен Петков: Мигрантите, които не отговарят на условията за бежански статут, трябва спешно да бъдат екстрадирани в страните им на произход

„Европа на няколко скорости“ може да превърне страната ни в буферна зона за мигранти - 1

Недопустимо е под европейски натиск да бъдем превърнати в периферия на Европа, включително и по отношение на приема на мигранти. Тази теза защити по време на телевизионен дебат в ефира на „България он ер“ членът на ИБ на Алтернатива за българско възраждане и водач на листите на коалиция „АБВ – Движение 21“ за 15-ти МИР–Плевен и 2-ри МИР – Бургас Румен Петков.

Според него мигрантската вълна е общоевропейска криза, с която трябва да се борят всички държави от ЕС. По думите му обаче, за съжаление повечето страни членки отказват да търсят общи мерки за решаване на генезиса на този проблем, който вече води до доказани изменения на генофонда на Стария континент. „В някой от европейските страни имаме общини в които, без това да се възприема погрешно, имаме превес на мюсюлманите над християните. Т.е. авторите на идеята за мигранстската вълна вече постигнаха тази си цел, тя е факт. Второ мерките срещу мигрантския натиск на последните ни две правителства, изключвам служебното, много се забавиха. Забави се и изграждането на оградното съоръжение. То всъщност се направи по един твърде порочен начин. То е компрометирано. В един от моите избирателни райони – Бургас, това е особено видимо. Оградното съоръжение просто не изпълнява ролята, която му е отредена, защото е некачествено направени и силите, които страната ни е изпратила да го охраняват, нямат нужната комуникация по между си. И още нещо. Ние не знаем какви са финансовите потоци, с които се издържат мигрантите в България. Имаме институциите, с които можем да наложим контрол. Тези пари пристигат или по канали, или по банков път. Смайващо е, че все още нашите служби за сигурност не са въвели контрол върху потока на тези средства, не са установили техния произход“.

„Държавата ни трябва да предприеме спешни мерки за екстрадиция в страните им на произход, за тези лица, за които няма основание да се считат за бежанци. Анализът показва, че около 15 процента от тези, които влизат в страната ни са от Сирия. Другите какво правят тук ? Те трябва да бъдат екстрадирани по най-бързия начин. Който е дошъл от Афганистан – обрано ! Да бъде върнат в страната на произход, защото иначе този пошъл дебат за Европа на няколко скорости, като нищо може да ни направи една зона, в която да се съсредоточат пристигащите мигранти“.

Според Румен Петков е недопустимо и водещите европейски сили да се опитват да бягат от своята отговорност по създаването и насърчаването на мигрантската вълна към Стария континент, а в същото време да се мъчат да разделят държавите в ЕС по различни неясни критерии. „Какво изобщо означава „Европа на няколко скорости“. Ако ще е така, тези които приветстваха бурно, така наречената Арабска пролет, и тези които чакаха с плюшени мечета бежанците, сега да бъдат любезни да си ги вземат от тук и да си ги разположат кой където иска. Не може да се налагат двойни стандарти, особено по този критерии, защото ние сме първата държава по пътя. Първият удар на бежанците пада върху нас. Така, че да се правят такива внушения, че Европа трябва да бъде на няколко скорости поради недостатъчната подготовка на различните държави, мисля, че не е достатъчно коректно и непочтено“, посочи той.

„Недопустимо е и сами да се определяме като държава втора ръка на Стария континент“, почерта още Петков. Той бе категоричен, че страната ни трябва да демонстрира своето национално самочувствие и да защитава интересите си на пълноправен член на ЕС и НАТО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 DHD

    1 5 Отговор
    tap kato policai....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове