Last news in Fakti

1 Април, 2017 21:00 2 329 10

Продължава акцията срещу бракониерите

  • риба-
  • бракониери-
  • акция
Продължава акцията срещу бракониерите - 1

Инспектори към Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ иззеха 2300 метра бракониерски мрежи в страната.

Това съобщиха от Министерството на земеделието и храните.

При проверка на язовир "Огоста" в района на село Калиманица инспектори на ИАРА съвместно с любители рибари са открили 800 метра бракониерски мрежи. Рибата от мрежите е върната във водоема.

При контролна проверка на язовир "Дреновец" са извадени 400 метра хрилни мрежи. Уловът от около 100 кг шаран и 40 кг каракуда е върнат във водоема.

При нощна проверка на язовир "Тича" на 28 срещу 29 март инспектори към ИАРА-Шумен са иззели 4 хрилни мрежи с обща дължина 400 м.

При проверка в Черно море в района на Дуранкулак и Крапец са конфискувани 500 метра немаркирани хрилни мрежи за улов на калкан.

На 28 март вечерта при извършвано наблюдение на старото корито на река Искър в землището на с. Староселци, област Плевен, е установен нерегламентиран електроулов на риба. На нарушителя е съставен акт за установяване на административно нарушение.

При нощна проверка на 29 срещу 30 март на язовир "Копринка" са били извадени 150 метра хрилни мрежи. Рибата е върната във водоема.

На следващия ден при нощна проверка по вода на язовир "Александър Стамболийски" са иззети 50 метра хрилни мрежи.

На 29 март, със съдействието на служители от РУ на МВР-Петрич, инспектори на ИАРА Благоевград констатирали нерегламентирана търговия на риба на кооперативния пазар в Петрич.

Рибата е била без придружаващи документи. На двама нарушители е съставен Акт и те са предадени на Прокуратурата, като им е съставен и Акт за дребно хулиганство поради препятстване на проверката.

При проверка на пазара в Петрич на 22 март е установена продажба на 9,4 кг бял амур и шаран без документи. Стоката е иззета с Констативен протокол.

Нарушителят, който се опитал да се укрие, е добре познат на инспекторите от предишни нарушения и е образувана административно наказателна процедура за съставяне на Акт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 волен сидеров

    15 0 Отговор
    отлично-браво-най после ,да им се отнеме на тези с тока и мрежите цялото им имущество -апартаменти,коли,имоти-големи тъпанари -вместо да си почиваме и кефим на риболова от тях риба не остана,мръсотия по целият бряг на реки и язовири-браво-якоооо до дупка-бих ги пуснал във водата и бих им пуснал от собствените им бракониерски приспособления -да видим как ще се почувстват....
  • 2 Константин-Ром

    2 8 Отговор
    Смях,смяях,с какво ни занимават.Тези риби по важни ли са от нас-гражданите на РеПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.Ограбиха ни,рекетираха ни,принудиха ни,Измамиха ни,докараха ни до просяшка тояга а с какво ни занимават тук.
  • 3 хохо

    3 1 Отговор
    Поне напишете кой всъщност прави проверките и гори мрежите... ИАРА са само наблюдатели. Ето ги истинските хора https://m.facebook.com/cro2016.bg/?locale2=bg_BG
  • 4 оня с въдицата

    2 0 Отговор
    РЕСПЕКТ !!!
  • 5 Напуснал МВР

    5 1 Отговор
    Да ви разкажа малко за истнската страна на ИАРА. Преди няколко години бях още в МВР и получихме сигнал от 112 за пребити рибари на един язовир. Отиваме на уговореното място и срещаме един цигойнер, който каза, че си ловял риба в 2 през нощта и го нападнали. Обясни къде е станал инцидента и отидохме до мястото. Там имаше шаранджии с каравани, единият местен и мой познат. Обясниха, че са видели лодка в язовира и са изчакали да излезе на брега. Ступали 3 мангала и им прибрали лодката. Звъннах на ИАРА да идват да вадят мрежите, а въпросния манго джери го прибрахме за 24 часа. Казах на иараджията да ме намери в районното, защото не мога да стоя цяла нощ на язовира. Онзи ми звънна след 2 часа да ми каже, че извадили 300 метра мрежи и ще ги закара на негов познат да извадят рибата от тях. Зачудих се в 4 сутринта кой ще ги чисти тези мрежи, а онзи ми каза, че си имал хора за всичко!! Докато го чаках си поговорих с манго. Каза, че си има крупни бракониери, които плащат месечна такса на ИАРА да не ги закачат. Та към 5 часа пристига служителя на ИАРА- Байрям Байрям(по лична карта). Носи ми един чувал с платика!?? Викам му само това ли имаше, той кима с глава. Започна да пише акт на цинго по тяхната наредба. След около 30 минути ми дава да го подпиша като свидетел. То дето трудно се разчиташе едно, но аз толкова неграмотен човек не бях срещал. Та Байрям Байрям ли е човека, който ще опази рибата в язовирите ни?
  • 6 колю

    3 0 Отговор
    Колкото каруците с цигани са спрели да крадат от гората и полетата на хората ,толкова и водоемите ще оправите. Актове- никой не ги плаща , а си купуват нови уреди за престъпления ,които държавата нарича "административно нарушение" . В това време разните ИАРА ,миара и горски си вземат заплатата и ако може процент ,а то може от краденото. Натакованите сме всички останали. Да сте видели или чули за осъден за кражба на ток който да лежи или поне пробация ,а уж е прието за престъпление от години на сам. Държава със съдебно беззаконие и Темида трябва да е сляпа , а не държавата. Или тези служби да се премахнат. Никаква полза от тях. Да се прехвърлят задълженията по охрана на гори,полета ,реки ,язовири и морето в ръцете на жандармерията. Не на полицаи ,защото тях и сега достатъчно ги бият м...лите и не могат да се оправят.
  • 7 Напуснал МВР

    2 1 Отговор
    И още нещо. На така известния димитровградски пазар се продават мрежи по 0.60-0.80 ст. за метър. 100 метра мрежа е 60-80 лева в зависимост от големината на отворите. За една нощ в мрежата се набива риба за поне 200 лева. Веднъж седмично да ти прибират мрежите от ИАРА, само могат да те почешат по топките. Актове се пишат само на цигойнери, които не играят по схемата с месечен абонамент, защото иначе грамотните бракониери ги обжалват и сЪДА ги отменя. Трябва да бъдат заловени на брега с мрежите, в тях да има риба, да са още мокри и да ги товари в превозно средство. Иначе по номера аз си ловях риба и закачих нещо....., тъкмо идвам и видях тази мрежа на брега изкарана.... Обясняваш нещо рядко тъпо и малоумните съдии претупват работата. Който иска да си прави кефа, да ходи на частни водоеми и да си хваща риба.

    Коментиран от #9

  • 8 Свети Влас

    0 0 Отговор
    Живко,Диян Пеев и Киро са най големите бракониери,но Васко еркечлията е насреща.
  • 9 НА ВСЯКЪДЕ Е ТАКА

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Напуснал МВР":

    Ми че такива схеми ги има в абсолютно всяка една държавна структура, която осъществява някакъв контрол. На всякъде можеш да си платиш за да си затворят очите.
  • 10 ДО МИНИСТЪРА И ГОЛЕМИТЕ ШЕФОВЕ НА ИАРА

    1 0 Отговор
    ИЗЗЕТОТО КОЛИЧЕСТВО МРЕЖИ Е СМЕХОТВОРНО ОТ СТАТИЯТА!!!!!
    ТОВА ПОКАЗВА САМО БЕЗДЕЙСТВИЕТО НА ИАРА И СРАСТВАНЕТО И С ПРЕСТЪПНИЦИТЕ-БРАКОНИЕРИ!!!!!

    ПИТАМ ИАРА-БУРГАС, ДО КОГА ЩЕ СЕ ОСЛУШВАТ И НЯМА ДА ПРОЧИСТЯТ МАНДРЕНСКОТО ЕЗЕРО ОТ БРАКОНИЕРИ!!!!!

    МАНДРЕНСКОТО ЕЗЕРО ГЪМЖИ ОТ БРАКОНИЕРСКИ ЛОДКИ ВСЯКА ВЕЧЕР, НА СМРЪЧАВАНЕ, КОГАТО СИ ЗАЛАГАТ СТОТИЦИТЕ МЕТРИ МРЕЖИ И ВСЯКА СУТРИН ПРЕДИ ЗАЗОРЯВАНЕ СИ ГИ ПРИБИРАТ!!!!!!!!!!!

    ИАРА-БУРГАС, НИКОГА НЕ ПРАВИ АКЦИИ ПО ТОВА ВРЕМЕ В ЕЗЕРОТО "МАНДРА"!!!!!!!!!!????????!!!!!!!! ТОВА ГОВОРИ ЛИ ВИ НЕЩО????????????????????????????????????????????

    ГЪМЖИ ОТ БРАКОНИЕРИ МАНДРАТА ЦЕЛОГОДИШНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове