Last news in Fakti

26 Април, 2017 14:27 2 630 15

Б‘ней Б‘рит: Чрез БНТ реабилитират нациста Богдан Филов

  • холокост-
  • богдан филов-
  • нацисти
Б‘ней Б‘рит: Чрез БНТ реабилитират нациста Богдан Филов - 1

Чрез БНТ се прави опит да се реабилитира нациста Богдан Филов. Това се казва в позиция на Б‘ней Б‘рит ложа Кармел 3355 по повод предаването История БГ на БНТ излъчено на 24.04.2017 г.

От Б‘ней Б‘рит отбелязват, че в предаването История БГ на БНТ излъчено на 24.04.2017 бе направен пореден опит за реабилитация на нациста и антисемит Богдан Филов, който е пряк съучастник в избиването на хиляди невинни деца, мъже и жени.

Това бе направено в деня, в който еврейските общности, държавата Израел, както и по света се отдава почит на жертвите на Холокоста и на тези, които водиха битка срещу нацизма, респективно и срещу правителството на Богдан Филов!

Със съжаление, че за пореден път се налага да припомняме от кого са били спасявани българските евреи настояваме СЕМ да наложи съответните санкции за това поругаване на паметта на жертвите!

Очакваме всички демократични политически партии да осъдят този пореден акт на реабилитация на българския нацизъм и колаборационизъм с нацистка Германия, тъй както го направиха през 2009 отменяйки срамното решение на СОС за наименование на улица на Богдан Филов, взето под натиска на група почитатели на неговото пронацистко правителство.

Случилото се на 24.04.2017 ни кара да припомним позицията си от 2009 г, която прилагаме тук, посочват от Б‘ней Б‘рит.

Ето и позицията на организацията.

До председателя на Столичен общински съвет 30 май 2009

До Кмета на гр. София

До Председателя на БАН

Настоятелстовото на Софийска ложа „Кармел” 3355 е възмутено от взетото на 21 май решение на СОС за преименуването на улица 202 на ул проф. Богдан Филов, както и за поставяне на барелеф в негова чест.

Богдан Филов е министър-председателят, при чието управление:

• България става активен съюзник на нацистите от Третия Райх.

• Приема се антиеврейското законодателство, което е българския аналог на Нюрнбергските Закони на Третия Райх.

• Създава се орган на изпълнителната власт за „окончателно решаване на еврейския въпрос”.

• Отнемат се всички граждански права на евреите от България.

• Евреите от Македония, Гърция и Сърбия са депортирани от българските окупационни власти в лагерите на смъртта, откъдето 11 363 не се завръщат. Премиерът Богдан Филов е лично и пряко отговорен за смъртта на 11 363 души.

• Правителството на Филов обявява война на демокрациите от Антихитлеристката коалиция.

Този акт на СОС реабилитира осъдената преди 65 г от целия свят нацистка идеология и практика, както и нейните носители. Това не само дискредитира столичната община пред целия демократичен свят, но и пред нейните граждани. Настояваме за незабавното отменяне на двете решения.

Президент Давид Бенйозеф


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 демократичен свят с приоритет за евреите

    15 8 Отговор
    Яко ни налагат дресировката жидомасонските Господари!
    Посмей да не се подчиниш на еврейският език и ще видиш зъбите им на шията си!
    Леекичко ни побутват в "ПРАВИЛНАТА" ИСТОРИЯ!
  • 2 onq s konq

    16 9 Отговор
    Не е въпросът какъв е бил Б.Филов и колко е бил лоялен към Германия,а ОТКЪДЕ НАКЪДЕ "ЖЪЛТОТО ЕВРЕЙЧЕ" дето както пее Лили Иванова купило белите манастири ЩЕ МИ РАЗМАХВА ЗАКАНИТЕЛНО ЖЪЛТО ПРЪСТЧЕ ?!
  • 3 misli posle govori

    12 7 Отговор
    Я прочетете индивидът - евреин още през 2015г. нещо се е проявил
    http://www.bgdnes.bg/Article/4373998

    Такива са били времената и то с най-висок жизнен стандарт в България.Стокообменът с Германия достига 69% от цялата търговия на страната.Така, че това е една от причините да сме с германците.
    Германците през периода 1930-1945 ни дават машини за индустриализация на страната в замяна на селскостопански стоки.Вярно е, че са втора употреба, но ни вършват прекрасна работа.... и т.н
    Човек зависи от камбанария гледа на нещата.
  • 4 Дедо Грую

    15 9 Отговор
    Неблагодарни ционисти. В така наречените върнати земи държавата ни не е имала реална власт. Не стига, че единствени по онова време ги спасява и то с огромен риск, ами лаят най - безсрамно. А ние какво да кажем за дизраели и преподавателя от Сорбоната соломон, известен като сюлейман паша, дошъл тук да пречи на освобождението ни от турско робство? Ами оня изрод пигмалион, по чието нареждане избиват болярите след превземането на Търново? Негова е вината за унищожението на цвета на нацията и лично патриарх Евтимий. Въобще не е бил заточен както се говори, а най - вероятно е издъхнал от мъки в катакомбите под Царевец. Това го споменават гръцки и френски източници от онова време.
    Има много поводи да не ги спасяват тези неблагодарници както и действията им по време на старозагорското клане през рускотурската освободителна война и ред други.
    Всичко това показва благородството на нашия народ, но свиня от изворна вода не разбира.
    Не е лошо да се прочете Любен Каравелов какво е писал за жидовете, пък и много други...
    Сега тия са се изтипосали като сита въшка на чело, но няма да е вечно.
  • 5 VMORO

    9 7 Отговор
    Откога преследването на националния идеал се нарича колаборационизъм?
    Германия е щяла да премине през България, за да поправи неудачите на Мусолини в Гърция при всяко положение - имали сме избор дали да го направи като съюзник или агресор. Благодарение на тези загубени 3 месеца на Балканите Германия (в съюз с България) губи войната, а не че, видите ли, съветските воини били голяма работа.
    "История БГ" е хубаво и що-годе обективно предаване. Гостите им са компетентни, макар и понякога пристрастни.
  • 6 Брат ми

    6 6 Отговор
    Welcome to Auschwitz...целият Израел:(
  • 7 А спрете се еврейчета

    7 7 Отговор
    Ами, нека Столичната община отговори подобаващо на подобно изнудване. Няма доказателства Богдан Филов да е бил нацист. Няма доказателства за съществувало пронацистко правителство в България. Същият Богдан Филов е защитил 50,000 други евреи от старите предели на България и няма как да е "пряко отговорен" за убийството на останалите от присъединените територии. Същият Богдан Филов е провеждал съгласувана с царя и правителството пробългарска политика и не може защитата на националните интереси и суверенитет да се пречупват през призмата на едно незначително за България малцинство, на което все пак сме спасили живота.

    Спрете убийствата на араби в Израел, откажете се от ядреното си оръжие и върнете окупираните територии в името на демокрацията! Нека видим Израел демократичен и чак тогава квичете за нацистите, господа убийци!
  • 8 Възмутен

    5 5 Отговор
    Ааа, "български окупационни власти"?!?!"демокрациите от Антихитлериската коалиция"-и Русия ли?!?! Що за игра с думи?
  • 9 Пикае се яко кръв туканка

    6 1 Отговор
    Ей, ще ви се пръснат жлъчните мехури. По- спокойно , начи.
  • 10 НЕ спокойно

    6 2 Отговор
    Какъв нацизъм в България бе? Какъв фашизъм бе? Нагли, проклети неблагодарници !!!!Или искате пак масови убииства в името на световния мир?
  • 11 Антифашист

    2 3 Отговор
    Богдан Филов е вносител на Закона за защита на нацията,.......
    На 1 март 1941 г. Филов като премиер подписва в двореца Белведере във Виена присъединяването на България към Тристранния пакт. Пътуването за Виена е с личния самолет на Хитлер
    По всички градове на Беломорието са извършени блокади. Започва прибирането на евреите от домовете им, на всички евреи, без нито едно изключение, заедно с болните, с децата, с родилките. Срок за приготвянето – от 15 минути до половин час. Приготвеното за претопяване човешко стадо се натиква в тютюневите складове, където започва ограбването дори на онова, което хората успяват да вземат със себе си в последната минута. Деца, жени и мъже са съблечени напълно голи и оставени на цимента, а след това се натикани в откритите вагони и изпратени към събирателните пунктове Горна Джумая и Дупница, а оттам – в пломбирани вагони към ломското пристанище за натоварването им в шлеповете на смъртта, на път за Полша.

    биват превърнати на сапун, избити и изтровени в химическите фабрики
  • 12 Антифашист 2

    3 4 Отговор
    Вижте детето на снимката и конският вагон, замислете се ако можете и тогава пишете глупости.
    Жалко че чакаме евреите да напомнят какви свине е имало в България.
  • 13 misli posle govori

    1 1 Отговор
    Дни преди присъединяването към пакта цар Борис привиква военните с един въпрос:
    "Българската армия може ли да се протипостави на германско нахлуване в страната".Генералитетът отговаря отрицателно.
    -Какъв си не те знам, ама историята се чете с факти и то в пълнота.Българската територия в Беломорието и Македония е предадена "за временно администриране на царство България".Хитлер също не е смятал да ни я даде след войната.Ти сам си отговори, какво сме можели да направим с населението живеещо там.
    -В тази територия има значително количество немски войски и се е оценявала от нашите военни като много рисково, опити за провеждане на политика, която да е насочена срещу немската политика към евреите.

    Вярно е, че са излъгани при товаренето на вагоните, че отиват "на почивка" и "екскурзия".Особено когато виждат товарните вагони, "вагоните на смъртта", но се поогледайте и на други фотоси, какви хора ги екскортират, дали не са в присъствието на немски войници и офицери.
    Каквото е могъл направил е цар и държава.Не очаквайте, че ние като нация няма да се съюзим и с дявола в името на нашия национален идеал за обединение на всички българи.
    Това са фактите и доводите, Богдан Филов е и виден археолог и интелигентен човек, времената са били такива.
    Имало е унижения дори в стара България.Например в София по антиеврейския закон на вратите са им слагали символи , с които са бележели евреите.Когато идват немците по покана на Борис театърът се е задействал напълно, като с
  • 14 misli posle govori

    1 1 Отговор
    са изкарвани по обществени строежи на жп. линии, мостове.Гордост на царският режим са т.н "царски блокчета" от по три-четири етажа, когато окончателно се справя държавата с т.н "бежански проблем" и жилищното настаняване на тогавашното население в София.Евреите специално са изкарани за височайшите посещения от Германия и привеждани в най-злочестен вид, с идеята да бъдат заблудени германците за реалното състояние в страната.
    Цар Борис, няколко пъти е подканян от Хитлер да ги репатрира към лагерите в Чехия и Полша.Нашият цар, за да ги спаси от явна смърт и отклони тези желания на Хитлер, кани немска делегация да посети България и сам да се убедят нацистите, че тук са ни нужни много повече отколкото на германците.
    Хитлер не остава доволен от това: "Евреите са си евреи, дори да не са такива, каквито са от останалата част на Европа, както казвате"Хитлер между другото е 25% евреин, в действителност.
  • 15 misli posle govori

    0 0 Отговор
    Вие сте някакъв абсолютен трол, провокатор
    - Вариант 1
    Вие сте същия този дето е писал и преди 1година и две и т.н години
    Вариант-2

    Вариант 3- да ни гледате сеира и да се провокират серия безсмислени коментари
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове