20 Май, 2017 12:24 11 080 15

Българи взеха стопаджии в Гърция, вкараха ги в затвора

  • стопаджии-
  • гърция-
  • затвор
Българи взеха стопаджии в Гърция, вкараха ги в затвора - 1

Екзотичната почивка на няколко българи - три жени и двама мъже в Гърция се е превърнала във филм на ужасите. Причината е, че те са нарушили един от законите на южната ни съседка и са ги вкарали в затвора за 9 месеца. За кошмара, който са преживели, разказаха самите те в ефира на Нова телевизия.

Бяхме на екскурзия до южната съседка и взехме няколко стопаджии. Когато ни вкараха в занданите ни обвиниха, че сме ги возили за пари.

Показанията на момчетата бяха, че те от 2 дни са в гората и чакали един бял бус, но единият ден го нямало, вторият ден го нямало и те се принудили да излязат", разказват препатилите нашенци.

"По нищо не личеше, че тези хора са бежанци. Бяха по къси гащи. Ние нямахме представа, че това е нещо незаконно", допълва едната жена.

Мъжът пък се възмущава, че в България автостопът не е забранен, докато в Гърция е. "Българите поне да кажат – влизаш в Гърция, стопаджии недей да качваш".

"10 дена бяхме в този участък, в който ни държаха, без топла вода, в килията имаше само дюшеци", разказват за живота си зад решетките българите.

Оказва се, че в килията на жените били вкарани и мъже.

"Какво им дава право на тези хора да вкарат сирийци в килията. Две нощи вкарват в килията при две жени сирийци и заключват". разказва българинът. Неговата съдба не била по-лека. Без малко да го изкарат невменяем. "Водят ме психиатрията. Там някакви хора с ризници. Питам го с жестове "Защо?" той вика: "А извинявай, извинявай и отвари друга килия", потресен допълва човекът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кумчо Вълчо

    30 15 Отговор
    Ами аланкоолу, като отиваш в дадена държава запознай се със законите им.Това не ти е територия българия където можеш да правиш каквото си искаш.
  • 2 bai mangal

    30 3 Отговор
    Като ги гледам тези туристи то от наще са май ,тъмно руси.От прабалгарите де.
  • 3 Загубеняк

    31 8 Отговор
    Милите, откъде да знаят ,че в другите държави има закони,наредби и правилници, които се спазват!
  • 4 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    31 10 Отговор
    Не ходете в грция и не им даваите парите си на онез дерибей
  • 5 Загубеняк

    29 3 Отговор
    То в България не е забранено пикаенето на магистралата (с изтръскване),паркирането на тротоара и пешеходната пътека,ама нека да пробват другаде!
  • 6 Данчо Банчо

    16 4 Отговор
    По интересно е какво са правили сирийците с двете жени, където са били заключени.
  • 7 Гошо

    22 24 Отговор
    А така умници,имаме най хубавата природа в региона,но вие ходите на море в Гърция "защото е по-евтино"!Евтиното ВИНАГИ излиза скъпо,висете по границите,плащайте хиляди евро глоби и ходете по камънаците,а германци ,англичани и скандинавци си почиват като царе по нашите плажове ,защото са "по-глупави"!

    Коментиран от #11, #15

  • 8 насам натам

    23 3 Отговор
    Хич не им вярвам на тия !!! Освен това по медиите многократно прдупрждаваха да не се качват никакви стопаджии в Гърция и хора, които не познавате, така че още повече не им вярвам на тия. Естествено, че така ще говорят и колко спретанати "туристи"са били тия дет не се знае, колко са висели по горите или са видели, че са "от боята" и са ги качили !?
    От тази година обаче гърците изключително много засилиха проверките за колани, скорост и документи, така че умната ! А контингента, като тези дет се оплакват по- добре да си ходи на Китен за да им е мирна главицата и да не ги дават после по телевизора ;)
  • 9 Иван

    12 3 Отговор
    За летен туризъм гърция е светлинни години пред нашия гйол черно море тия са опитали да прекарат незаконно бежанци само че там номера им не мина и сега реват паляци
  • 10 Хммммммм

    10 1 Отговор
    Тия двамата отляво с детето май са от един съмнителен етнос, дето престъплението му е част от " културното наследство" !
  • 11 УКВ

    11 4 Отговор

    До коментар #7 от "Гошо":

    Не е по евтино,по хубаво е .....всичко-и море,и храната не е фалшива и няма псевдо мутри и нацепени батки.И за сведение на такива като теб освен 13 000 км крайбрежие с камъни се намират 6 от 10 топ плажовете в Европа,явно не сте ходили и само са ви разказвали колко камъни има и колко е тъпо!Никой не може да ми каже къде да ида,камо ли такива който никъде не са ходили....Гроздето е кисело.
  • 12 Бай Иван

    5 4 Отговор
    Мръсни гадни византийци
  • 13 Бай Иван

    6 1 Отговор
    А в България са написали на гръцки тяхните фирми ние сме дупедавци,аз където видя гръг го храня яко
  • 14 Ицо

    4 1 Отговор
    Гърците пикаят по улиците си, не се диша от миризмата. В България е по добре
  • 15 име на гост

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гошо":

    Гошко, ти по-дълече от волуяк май не си ходил? Радвам се че такива като теб няма в Гърция та да ми развалят гледката към каманите. Седи си тука със социално слабите англичани, скандинавци и друга помия барабар с нацепените батки и силиконовите сволъчи. Плавай си спокойно в кафявите води на черно море и ни остави нас тъпите да се мъчим у византия. Все съм чел глупости в нета, ма на теб Гоше шапка ти свалям. Ай въри с Динко да обирате бежанци по границата!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове