Last news in Fakti

25 Юни, 2018 21:43 2 220 26

Борисов: Wifi във всяко училище, децата да програмират от трети клас

  • бойко борисов

"Искам от трети клас децата да започнат да програмират, да има wifi във всяко училище". Такова мнение изрази министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на Цифрова асамблея 2018. Събитието се проведе днес в София, съобщи epicenter.bg.

„Еврокомисарят Мария Неделчева е едно потвърждение, че България е на първо място в Европа по брой на заети жени в професиите, свързани с технологичните дейности. Ние от Западните Балкани винаги сме имали претенции, че сме най-умните, но и най-бедните и един от начините да се докажем на Западния свят е, че можем да бъдем лидери“ посочи премиерът.

Борисов обясни, че нарича Мария Габриел „Неделчева“, за да се знае, че е българка.

„Важно е мисловната и контролната дейност да остане в човека. Има професии, които изцяло могат да бъдат заменени от роботи, но контролът и управлението на машините трябва да останат у човека. Затова трябва да поставим образованието на първо място – нещо, което е приоритет на нашето правителство“, обясни още премиерът. По думите на министър-председателя това е бъдещето.

„Искаме от трети клас децата да започнат да програмират, да има wifi във всяко училище и да направим така, че не първо вкъщи да се научат да работят с телефоните и компютрите, а в училище“, допълни още Борисов.

Според него високите технологии изскват и по-висока сигурност. „Защото съвсем на други нива ще преминат заплахите, които предстои да дойдат“, смята той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Eee

    21 5 Отговор
    Още от малки да са с промити мозъци.
  • 2 Дедо

    25 2 Отговор
    Боко,виж каква цифровизация без аналог направихте и после дрънкай глупости!9985

    Коментиран от #21

  • 3 Дри

    15 6 Отговор
    То от програмисти сме на тоя хал.... Щото зса им промити мозъците и са като ботове на левел 1...... Направих грешка веднъж да викна едон такъв да рита с нас... Един от противниковият отбор 8 пъти за 10 минути му вила намайтап - "подай на мене" и този му подава.... Не искал и семейство, щото нямало как да програмира, щели да го разсейват... Сите са такива.... То и затова преврат на тия скапаняци в парламента никога няма да направиме....
  • 4 таз година полупроводници, догодина цели

    41 3 Отговор
    Аз пък искам децата в трети клас да са деца и да се занимават с детски работи и игри пък после, като порастнат така или иначе, ще им ГЕРБат майката ! "Умник" !
  • 5 Киро

    20 1 Отговор
    По 1 топка в училище то х.й компютри ще накопува за милиони, неговата кожа ненакрала се
  • 6 некойси

    26 2 Отговор
    А не може ли вместо това Бойко в затвор без Wifi за неопределено време?
  • 7 Иванов

    16 1 Отговор
    Бойко, от дете практикувам йога, а вече има и страни в които уайфая е забранен със закон в детски ясли и градини и училища. Наричат тази технология ТИХИЯ УБИЕЦ и повярвай на човек, който работи с финни енергии като мен, ТОВА Е ТОЧНО ТАКА! Нека има интернет, но той да е кабелен, тогава няма проблем. Аз моля най- човешки това ми мнение да бъде предадено на премиера, защото той иска да направи едно добро, а резултатът ще е много страшен и лош и последиците също!

    Коментиран от #14

  • 8 Западните Балкани

    20 0 Отговор
    Няма ли някой в ГЕРБ да не го пуска да говори глупости на международни срещи. Дали Габриел му е ръкопляскала :)
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 На шурея шуролинката

    23 1 Отговор
    То за програмирането най- вече им трябва Wi Fi.
    - Тази година полупроводници, до година цели!
    Единият беше от Правец, а другият от Банкя!
    - Вторият, е видимо по- прост и от първият!
  • 11 Иванов

    21 0 Отговор
    За да се настоява за уайфая, май някой от правителството е спазарил най- евтини таблети, които могат да подържат само този вид връзка, на цената на 4g таблети и ще прибере бая сухо в джоба. Боршош втора серия, Аман от ...!
    Решението е друго, стая оборудвана с компютри свързани в мрежа и кабелен интернет. Когато имат час, децата влизат, учат и излизат. Обучението трябва да става основно на хартиени носители- учебници и тетрадки, а не на таблети. Както и децата трябва ДА ЧЕТАТ КНИГИ, а не да гледат филми, защото никой родител не иска детето му да стане кифла или ... бодигард.
  • 12 Bahti

    10 1 Отговор
    Глупости! Преди това е Винету! А след това пожарната във физкултура!
  • 13 Овчари са нужни е някакви ИТ специалисти

    17 0 Отговор
    Нали пастири бяха нужни според едно изказване на Краля Слънце?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 радев

    3 12 Отговор
    това е човек който гледа в бъдещето и знае какво трябва да се случи

    Коментиран от #19

  • 17 Мхмм

    9 0 Отговор
    Те да пишат и четат не знаят, но ще програмират...
    По-скоро да вземем пример от една европейска страна, която скоро забрани мобилните устройства в училище.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ГосТ

    6 0 Отговор

    До коментар #16 от "радев":

    😂😂😂
    Феноменален е !
    😂😂😂
  • 20 Галя

    4 0 Отговор
    И само програмирането ли трябва да се развива в България ?!?

    Коментиран от #24

  • 21 Спец

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Дедо":

    Цифровизацията беше дело на Станишев и неговите специалисти. На Борисов му остана само да изпълни платеното и заложеното от тройната коалиция...Още преди монтажа на мултиплексите се знаеше, че DVB-T стандарта е вече остарял.
  • 22 Велкова

    2 0 Отговор
    От есента в трети клас ще се изучава нов учебен предмет: Компютърно моделиране.
  • 23 SAAB

    5 0 Отговор
    Тъй тъй....... "таз година полупроводници......догодина цели " ! После ,както казва за докторите....ние / ТОЙ / ги учим 6 години и те после заминават в чужбина .....
    Тоя ,като е ритал футбол с филия мас у муцуната , как са качи на файтона ?
  • 24 ГосТ

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Галя":

    И проституцията. Мъжете програмисти,а жените проститутки. Така и жените ще са доволни, че имат богати донори и мъжете че е пълно с мръсници и ще цари мир и спокойствие 😂
  • 25 Димитров

    1 0 Отговор
    с ВЪНШЕН ДЪЛГ над 50 МИЛИАРДА........Не вярвам ВАЙ-ФАЯ да ми напълни хладилника......ПО реалистично да ти купим остров Св.Елена и да те пратим при Наполеон
  • 26 незнайко

    0 0 Отговор
    Сега прочетох статията. Борисов дали знае какво е програмиране и какво е да използваш готови програми ? Програмистите са хора с дарба и това не е за всеки !!! Все едно всички деца да станат виртуози цигулари !!! Образованието ни си е добро, но ролята на СЕМЕЙСТВОТО все повече куца !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове