9 Юли, 2018 15:34 18 194 28

Край на опашките пред КАТ

  • кат-
  • регистрация-
  • опашки

Заместник-министърът на транспорта Ангел Попов обясни пред Novini.bg кога ще се слагат новите номера на колите, трябва ли да се пререгистрират старите номера и ще се намалят ли опашките в КАТ.

Новите регистрационни номера на колите вече няма да показват от кой град е човек, а с новия стикер за технически преглед ще знаем историята на всеки автомобил, както е в Европа – това предвиждат промените в Закона за движение по пътищата.

С премахването на буквите ще се улесни изключително много регистрацията на моторните превозни средства, обясни зам.-министър Попов. Подобни номера ще имат обаче само новите автомобили. Които се регистрират и тези, които се препродават.

На ден в София се регистрират между 800 и 900 автомобила. Сега с новите промени идеята е регистрацията да се извършва на 15 места. Така ще се облекчат гражданите, а същевременно ще се увеличи контрола, обясни Попов. „В момента техническото изпитание на всички автомобили, които преминават първа регистрация не е на нивото, на което сме длъжни да го правим. Има европейска регулация за това“, заяви той.

По думите на зам. - министъра благодарение на промените ще се подобри и качеството на въздуха, тъй като в новия стикер за технически преглед ще влиза историята на автомобила, включително и неговите километри и така по-лесно ще се спират автомобилите, които са замърсители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Темида

    59 0 Отговор
    "тъй като в новия стикер за технически преглед ще влиза историята на автомобила, включително и неговите километри и така по-лесно ще се спират автомобилите, които са замърсители" /// Ако това е непроменен от драскача цитат се обеждавам, че все още някаде се извършват лоботомии......
  • 2 Тео

    55 2 Отговор
    И сега колко измами ще стават с тези нови пунктове за регистрация? Колко пари ще искат за номер по избор? Търговците на автомобили като ти продадат дизелов варел на 450 000 км, кото души къде да умре на ГТП-то какво ще пише, че е изряден и е на 160 000 км ли? Ако искате може баркод да сложите за всеки автомобил, ще е по-лесно, само маркира чичо Ушев и те теслари една 20-ка...
  • 3 citizen

    67 7 Отговор
    С любезното съдействие на селяните в българската администрация.
  • 4 967

    58 27 Отговор
    Умря всяка надежда за по-чист въздух в София. Селяните прииждат, а ние вече се оглеждаме за къщи по селата
  • 5 Буко Баламата

    41 7 Отговор
    Селтаците се познават дори без да им гледа човек номера.
  • 6 катаджията

    46 5 Отговор
    ПОРЕДНАТА ТЪПОТИЯ ИЗМУКАНА ОТ МАЛКОТО ПРЪСТЧЕ НА ЛЕВИЯ КРАК НА ТЪПИЯ МИНИСТЪР

    Коментиран от #15

  • 7 Petko

    86 11 Отговор
    Ало столичаните от къде са майките и бащите ви? Синове и дъщери на чобани от планините на с.Гинци. Вчера хвърлихте яморлуците, обухте маратонки, завъшихте по един техникум и то със зор и станахте столичани. Отгоре на това живеете в Люлин и в Надежада. В петък ще пътувате до провинцията, за да видите роднит си места.

    Коментиран от #10, #11, #27

  • 8 Иво

    9 1 Отговор
    колко и къде ще са пунктовете за регистрация в София,и ще има ли и в по малките общини около София...

    Коментиран от #9

  • 9 пейо

    11 1 Отговор

    До коментар #8 от "Иво":

    Пунктовете ще са същите като досега. Но не си длъжен да висиш в София. Можеш да отидеш в друг град и там също да си регистрираш колата без никакъв проблем.В последствие може би ще стане така, че няма да е необходимо да се сменя номера при покупко-продажба, ако тя е вече с такъв.
  • 10 Nnnn

    14 5 Отговор

    До коментар #7 от "Petko":

    Вие принудихте хората да започнат да бягат от София, а не това от къде са майките и бащите.
  • 11 чичо ПеЮ

    14 12 Отговор

    До коментар #7 от "Petko":

    Петко,според теб трябва да имаш родословно дърво от времето на Аспарух в дадено място,за да си столичанин,селянин или какъвто и да е?

    Коментиран от #12

  • 12 744

    13 7 Отговор

    До коментар #11 от "чичо ПеЮ":

    Спокойно всички знаем, че със селянин на глава не се излиза

    Коментиран от #14

  • 13 Държавник

    11 0 Отговор
    Как не можеш да контролираш едно място, а като станат 15 ... контрола щял да се увеличи ?!
  • 14 744

    40 2 Отговор

    До коментар #12 от "744":

    Не са селяните хората, които създават проблемът, за който се дърлите, нали? Селяните идват в големият град за да работят за някакви пари, с които да си оправят къщите на село, храна за животните ако има, прасе за коледа и т.н. Виж сега да си дойдем на думата за селяндурите - те рег. табели нямат на челата си. Селяндура от Обеля е един и същ калибър със селяндура от село i.e. Горно Уйно... 318-ка с лети джанти на джапанки и бурия отзад е класа....
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 asoos

    30 3 Отговор
    Ако не бяха тия от столицата да затворят заводи предприятия и селско стопанство всичко в цяла България хората щяха да си стоят по градчета и селца. Както казваше баба ми ум умува ум робува ум патки паси или каквото сте си надробили такова ще сърбате
  • 17 ккк

    60 4 Отговор
    Да ви таковам в столичаните....живеете на 15-ия етаж на панелка на една туба бензин от центъра,но сте голямата работа!Е в провинцията съм,с 450кв.м. двор с райграс и всички екстри,спокойствие и тишина,чист въздух,никой не живее над мен или под мен,не чакам на топлофикация да ме стопли зимита и т.н.,няма етажна собственост ахахахаха!Ако ми се наложи да ходя до София получавам нервна криза,че трябва да ходя в тази помийна яма,най-скапаната столица в Европа!Вие си стойте там,ние ще си стоим на село!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Овчи мозъци

    3 2 Отговор
    Хайде сега 70% от ганьовците в София да идат и доброволно да си изхвърлят 20 годишните кошници за скраб, че ми писна да бъда тровен...
  • 20 Крокодил

    8 0 Отговор
    Абе тези които мислят закона, да ми кажат къде в Европа има такава дивотия, номера да има само числа?! Ние членове на ЕС ли сме или на Африканския?
  • 21 ИЕШЩШКСД

    4 1 Отговор
    КОЛКОТО ПО МАЛКО МИЛИЦИОНЕРЩИНА ПО ДОБРЕ.
    В МНОГО ДЪРЖАВИ ХОРАТА ДАЖЕ НЯМАТ ЛИЧНИ КАРТИ А СИ ДОКАЗВАТ САМОЛИЧНОСТА С БЕЛЕЖКИ ОТ ТОК И ВОДА.
    ТУК СА НИ ОБЪРНАЛИ НА МАЙМУНИ ТО ДОКУМЕНТИ ТО ПРОВЕРКИ ТО КАМЕРИ И ЕФЕКТ КРЪГЛА 0.
  • 22 СТЕНЛИ

    13 0 Отговор
    Хора,не се гаврете помежду си...софиянци са по тънките работи и в тях са парите,затова имат вила извън софия и са все някъде на почивка,те имат нужда от преселниците за да има работна ръка,от друга страна хората от село са принудително изселени,оставили са родители и дом,за да търсят препитание и да са под наем в панелка или да изплащат луди кредити за свое... Помирете се...истинските виновници са с охрана и в служебни коли и с куфари за подкупи-не повече от 10 000...
  • 23 Diselap

    5 0 Отговор
    Много са малко кореняк софиянците 90% са селяни слезли от Алагюне с два леви цървула и една глава лук да видят и те асфалт

    Коментиран от #24

  • 24 Ташко Мъдев

    8 2 Отговор

    До коментар #23 от "Diselap":

    През 1878 г. София е около 12 хил. души.Тоест кореняци какво значи?
  • 25 Иван

    7 0 Отговор
    Срещал съм много хора от по-ниско социално положение, което с удоволствие ми повтарят това като индийска мантра - "Каруцар беше татко, каруцар ще съм и аз"... И страшно много ме дразни! Все едно човек е бетониран, зазидан в някаква професия или социален произход и възможности и нищо повече от баща си не може да постигне. От историята и ежедневния живот обаче е видно каква голяма глупост са тези твърдения - синът на малоимотен селянин се издига до бизнесмен, момчета от крайните квартали стават царе на футбола и печелят милиони само със смяната на прическата си, хора правят невероятни неща, а довчера са се чудили как да свържат двата края... А за кореняците ще ви кажа друго - в градовете живеят същите невъзпитани, некултурни хора, които са по селата. Защото те са си отишли от селото, но селото никога не си е тръгвало от тях. И колкото и да се смеем, не можем да заличим всички селски черти на характера. Често самият селянин по душа не се усеща, че говори твърде високо и всички останали са принудени да го слушат, но не му правят забележка, защото са сдържани. Не се усеща, че прави нещо нередно и го приема за нормално, защото "всички така правят". Купи си закуска от уличен павилион и с пълна уста се мъчи да изсветлява странностите на модерната политика. Какво от това, нали е свалил отдавна цървулите, има телефон за 2 хил лв. и обувките му са за поне 100. И с това описах поне половината обитатели на градовете.
  • 26 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Това ще бъде нещо добро !Преди по-вече от десет години Испания въведе този начин на регистрация и контрол на автомобилите си. Хората са доволни ! Особено запалянковците. Преди ако каталунец отиде на футболен мач с колата си в Мадрид / или кастилец в Барцелона / намираше я изпочупена, надраскана, с пробити гуми.Буквите издаваха от къде е каруцата....както е сега при нас !
    От горе написаното не става ясно, на 15 места ще става регистрацията само в София или в цялата страна ?
    Разбира се, че пунктовете за технически преглед, трябва да бъдат на висота !!Не само на първо ниво !!И сега в документите при преглед се записват изминатите километри - чрез стикера , това не се знае.Но" стар " автомобил на години в никакъв случай не означава негоден, несигурен, замърсител и т.н.. И сега знам МПС-та по на 20-25 години в много добро техническо състояние
    Зам.министър Попов не казва нищо за "стотинките" , ама ние си знаем.....
  • 27 Тео

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Petko":

    В София сме си, някогашният горен Лозенец по протежението на бул. Черни връх бяха градинки с къщи, прабаба ми и прадядо ми са притежавали къща там и сега продължаваме да си живеем, но с тая селяндурщина около мен ще се разделя скоро!
  • 28 един от всички

    0 1 Отговор
    Относно местоживеенето -ами всеки е свободен сам да избира къде да живее! Изненадват ме писаният на някои,че били софиянци,а други при тях не трябвало да идват...-:) Смехории! На който някъде не му харесва,е свободен да се премести! Както е в цял свят!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове