Last news in Fakti

4 Август, 2018 20:58 1 289 21

Светият синод: Истанбулската конвенция бе отхвърлена!

  • истанбулска конвенция-
  • синод-
  • църква

Чрез мъдростта и съвестта на мнозинството конституционни съдии бе взето справедливо решение

До това се стигна чрез усилията, вдъхновението, съвестта и мъдростта на много хора – духовници, учени, общественици, журналисти, юристи, представители на държавни институции, на политици, на мнозинството от благочестивия български народ.

Обръщение на Св. Синод на Българската православна църква – Българска патриаршия

Слава на Бога за всичките му благодеяние към българския народ!

Благодарение на великия Божи промисъл чрез мъдростта и съвестта на мнозинството конституционни съдии, беше взето справедливо и конституционносъобразно решение за отхвърляне на добилата популярност т.нар. Истанбулска конвенция. Светият Синод на БПЦ-БП изрази своята категорична позиция против нейното приемане като противоречаща на православното учение за сътворението на мъжа и жената като Божий образ и подобие и като биологични същества, както и срещу въвеждането на понятия, несъвместими с българския обществен и правен ред.

Св. Синод със свое решение призова да се отправя усърдна молитва към Пресвета Богородица в храмовете и манастирите в диоцеза на БПЦ- БП против приемането на този международен договор от Народното събрание.

Съдът е дело Божие, но до справедливото решение се стигна чрез усилията, вдъхновението, съвестта и мъдростта на много хора – духовници, учени, общественици, журналисти, юристи, представители на държавни институции, на политици, на мнозинството от благочестивия български народ. Всички те, водени от нравствените устои на обществото, стремежа за съхраняване на държавността и защита на бъдещето на България – нашите деца, се обединиха и отстояваха несъгласието си с въвеждането чрез международен договор на понятия и идеология, несъвместими с традиционния християнски морал на българския народ. Изпълниха се думите на Сърцеведеца - Господ Иисус Христос, „дето са двама или трима събрани в Мое име, там съм Аз посред тях“ (Мат. 18: 20)!

Когато просим от Бога помощ, следва и да му благодарим, за да не бъдем като онези десет прокажени, които просиха от Него милост и изцерение, но само един от тях се върна и благодари (Лук. 17:12 – 19).

Затова и ние посрещаме с благодарност и радост Решението на Конституционния съд на Република България за обявяването като противоречаща на Конституцията така наречената Истанбулска Конвенция и благославяме да се отправи в храмовете и манастирите на БПЦ-БП в пределите на България и извън нея в дните на Богородичния пост, благодарствена молитва към Всемилостивия Бог след прочитането на молебения канон към Св. Богородица за благоденствието на българския народ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а256б007

    19 2 Отговор
    Браво на поповете! Само така, да го духат джендераците и шибаните модерчета на рашки сайтчета!
  • 2 Българско

    26 1 Отговор
    Красивото и любящо българско-християнско семейство е над всичко. Минаха годините, когато имаше по-високо ниво на домашното насилие и по-конкретно насилието над жени. В днешно време българката е много по-уважавана, красива, целеустремена, амбицирана и с успехи както на работа, така и в спорта и където и да е. Истинската българка е умна, наистина красива и Темпераментнна. А истинския българин уважава и цени тези нейни черти. (Всички останали, който не се вписват в тези черти не са българи и са временна измет!)
  • 3 Гост

    2 13 Отговор
    По голяма част от поповете са по голяма измет
  • 4 толерантен

    5 5 Отговор
    " българката е много по-уважавана, красива, целеустремена, амбицирана и с успехи както на работа, така и в спорта"

    "Само" дето семейството куца, с трите крака. И възпитанието на децата.

    Коментиран от #10

  • 5 ЗЕВС

    0 11 Отговор
    Публикувано във ФАКТИ. БГ:
    "Светият Синод на БПЦ-БП изрази своята категорична позиция против нейното приемане като противоречаща на православното учение за сътворението на мъжа и жената като Божи образ и подобие". -Като е създал мъжа и жената по свой образ и подобие, защо всички изображения на Адам и Ева имат пъп? Адам и Ева имат двама сина, Кайн и Авел. Кръвосмешението също е забранено, как се е разпространил човешкият род? Кайн по късно убива Авел. Какво става с божията заповед, "не- убивай"? Защо всички мъже, жени, деца и животни, умират по „Божията воля“. Несъмнено човек, който скърби за несвоевременната загуба на любимия си, би искал този любим човек да е при него, а не в Божи ръце. Всички религии от духовно естество са човешки измислици. Човек е създал цяла система от богове не с нещо друго, а със собствения си мозък от плът и кръв. Пожелавам на всички противници на "Истанбулска Конвенция" да имат дъщери и зетьове, които всеки ден да ги гримират, без право на обжалване!

    Коментиран от #15

  • 6 Румяна Костова

    25 2 Отговор
    Ще започна да уважавам българската православна църква като институция.Изявиха категорична позиция против джендърското нашествие.

    Коментиран от #11

  • 7 Валя

    4 13 Отговор
    Не знам джендъри мендъри но точно ей тия са най-голямата и отвратителна лъжлива паплач на планетата,по-големи лицемерни двуличници от брадатите джендъри просто няма,казват за себе си че са добри и човечни хора а в същото време пропагандират религиозни и божествени брутално мерзки лъжи,за 20 века така е вкоренен страхът в хората че чак не могат и да признаят че Бог не съществува

    Коментиран от #9, #16

  • 8 Валя

    2 4 Отговор
    Човечеството никога няма да постигне целта си да е единно и добронамерено, тъй-като до ден днешен се правят опити да се постигне добронамереност чрез лъжа а тя не трябва да е присъща за човешко същество а и лъжите винаги са били пречка
  • 9 очевидец

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "Валя":

    Съществува, душата, съществува.

    Антологията “50 Нобелови лауреати и други велики учени за вярата си в Бога” съдържа документирани цитати, подбрани от книгите, статиите и писмата на едни от най-авторитетните
    световни учени и творци.
    Начело с Айнщайн.
    Ти по-умна и знаеща ли си от тези учени. А?

    Коментиран от #12, #13

  • 10 Българско

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "толерантен":

    Има нещо вярно. Но не разбирам .. ти нали за това си *толерантен*. В днешно време българския мъж често взима майчинството и дейно участва в отглеждането и възпитанието на децата. Както казах по-горе 90-те минаха и сега ролите се поделят по-по равно.
  • 11 Валя

    3 10 Отговор

    До коментар #6 от "Румяна Костова":

    А да се окачествява църквата като институция и да и се дава политически глас е повече от лудост

    Коментиран от #20

  • 12 Валя

    4 4 Отговор

    До коментар #9 от "очевидец":

    Само и единствено истински реални доказателства трябват, в противен случай хората трябва да спрат да се държат толкова неадекватно понеже не им отива,това е подигравка с човешкия интелект
  • 13 ЗЕВС

    5 7 Отговор

    До коментар #9 от "очевидец":

    Няма рай, няма ад, където грешниците се пекат. Тук и сега е нашият ден на мъка! Тук и сега е нашият ден на радост! Тук и сега е нашата възможност, защото няма никакъв спасител!
  • 14 Боко Мазника от БРЕГ

    5 4 Отговор
    Исус Христос изгони търговците от храма, а Българските свещеници – (корумпирани мафиоти) вкараха търговците в храма!!!
  • 15 Тука има грешка!

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "ЗЕВС":

    ЗЕВС е древногръцки бог, а ти се явяваш чист педер.ст! Това не е приемливо!
  • 16 Иво

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "Валя":

    Ами, като не знаеш вземи, че си затвори мръсната уста! И аз не съм вярващ, но не плюя по религията на моите сънародници.

    Коментиран от #17

  • 17 Валя

    2 8 Отговор

    До коментар #16 от "Иво":

    Плюя на безмозъчните ви религии,да живее атеистка България

    Коментиран от #21

  • 18 Аз съм

    2 0 Отговор
    Еднакво твърд е хляба и в двата края.... Мекото е мисля по средата :)
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Румяна Костова

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Валя":

    Ех , госпожа, госпожа, институция не значи непременно политически глас и власт.Изяснете си основни понятия преди да се вълнувате
  • 21 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Валя":

    АТЕИСТИКАТА също е ВЯРА!!!!!!!......Тъй ...,че на какво плюеш...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове