Last news in Fakti

24 Август, 2018 15:52 2 252 12

Кънчо Стойчев: Държавността е потъпкана

  • кънчо стойчев

Държавността е потъпкана, доверието на гражданите във властта е убито, каза пред радио „Фокус“ социологът Кънчо Стойчев. По думите му казусите с чумата по дребните преживни животни, Търговския регистър и фалиралата компания „Олимпик“ изгубиха вярата на обществото. Много често властта попада в ръцете на хора, които имат ентусиазъм, но нямат способности и обикновено проблемът не бива решен, а само се задълбочава, каза още социологът.

„Идеята, че сега изведнъж отнякъде ще дойде напълно подготвен човек или група хора, които ще са в състояние да възстановят държавността и доверието, ми се вижда глупава. По-скоро бих заложил на мъчителен, по-дълъг процес, процес на възникване и зараждане, процес на проби и грешки, процес на сътресения. Но нас това не бива да ни плаши. Няма да се оправи България без сътресения. Битката за нашата държавност, достойнство и доверие във властта трябва да започне час по-скоро. Тя трябва да започне във всеки един от нас – тези, които сме решили да останем в нашата страна“, коментира Кънчо Стойчев.

Той каза още, че обществото е докарано до ситуация, в която всяко съобщение от страна на властта, не се приема като истинско. Той обясни, че заразата с чума по дребните преживни животни не трябва да се омаловажава, но страната ни е изправена пред много по-сериозни проблеми – заразата на обществото и недоверието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Седящия бик

    26 3 Отговор
    Нема се косите Винету ме ви оправи, дайте му още 10-20 год и напълно че ви е... макята.

    Коментиран от #3

  • 2 рамбо

    14 4 Отговор
    Г-н Стойчев обществото няма вяра в себе си вече не в държавността.
  • 3 Смърдящия гъз

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Седящия бик":

    Така е братко той и нашето племе го вкара в Евросъюза, много сме добре , вече сме само 20 тона оцелели и има за всички!
  • 4 Владо

    23 3 Отговор
    Съгласен съм напълно с написаното. Само да добавя, че смяната на правителството няма да върне доверието на обществото в институциите.Това доверие ще се върне само и единствено когато всички политици от последните 30 г и свързаните с тях лица бъдат осъдени с ефективни присъди, забрани им се да заемат каквито и да били държавни и общински постове и им се конфискува придобитото след 1989г имущество .Другото задължително условие е пълна проверка на произхода на парите на новобогаташите и конфискация на пари и имущества, за които не може да се докаже законен произход. Който изпълни ефективно тези две неща ще върне доверието и ако спазва законите и не е супер алчен, ще управлява България дълго време.

    Коментиран от #7, #10

  • 5 Plovdiv

    7 3 Отговор
    Час по-скоро трябва ВНС и нова конституция!
  • 6 патриотъ

    13 0 Отговор
    Периода за експерименти отдавна изтече и илюзиите на народа изчезнаха,освен илюзиите на малцинствата,които си живеят добре под покровителството на властта и стават все по-нагли.Време е вече да се събудим и да изметем наглеците от народното събрание!В противен случай нямаме други шансове и като народ сме загубени!
  • 7 Биде

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Владо":

    Казал си го много точно и това са предпоставките и условията за да дойдат нови лица и да се промени гнилото статукво! Тъжното е че нищо от това не може да случи у нас, просто всичко е ужасно забатачено , а и народа ни ни е далече от чехи, унгарци и поляци....
  • 8 16.09.2018

    11 3 Отговор
    Това е датата на протеста! Ако все още е останало общество, нека излезнем и да покажем на предателите от парламента, че няма да се дадем без отпор!
  • 9 фундаменталист

    4 0 Отговор
    То поначало, т.нар. "демокрация" е капан за наивници. Тази система е създадена от хитрите и безскрупулните, та да могат посредством манипулация на простите, да управляват и умните.
    Не е нормално неграмотен циганин рецидивист, например, прекарал половината си живот в затвора, а другата половина на социални помощи и кражби, да има равен глас с някой човек на науката с международно признание, човек на изуството, изтъкнат спортист или дори някой просто редовен данъкоплатец.

    Гражданските права трябва да съответстват на приноса. Затова в Италия, например, се гласува с бележка за платени данъци.
    Това се има предвид под "меритокрация".

    А, не, както е в България, например, полуграмотни и полуумни цигани, турци, пенсии, дрогирани зомбита и т.н. да определят политиката на страната, включително В СВОЙ УЩЪРБ.

    Нужен е образователен ценз.

    Възрастов ценз.

    Социален ценз.

    Да гласуват хората с принос към обществото. Те са и тези, които са по-наясно с положението и процесите в обществото.
  • 10 Jeli Iliov

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Владо":

    Toest, nikoga !
  • 11 ЧКК

    0 0 Отговор
    Червен Кънчо капиталиста.
  • 12 меркурий

    0 1 Отговор
    Всички мерки, които предлагате са безнадеждно закъснели!!!! Това което трябваше да бъде направено преди 30 години, а не бе направено, не може да се навакса!! ЛУСТРАЦИЯ!!! Всички държави от бившия соцлагер, които го направиха са далеч пред нас, точно по тази причина. Останките от миналото стоян на ключови постове и единствената им цел е да ви покажат колко лошо нещо е "демокрацията" - нещото, което в България не го е имало нито миг досега, благодарение именно на тях. Иначе, демокрацията си работи перфектно във всички страни на "стара" Европа, стани, към които се стреми младото поколение не само на България, но и на повечето страни от бившия "соц" лагер.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове