Проучване на "Активни потребители" показа, че всяка трета вафла е канцерогенна, пише вестник "Телеграф".
"Изследвани бяха над 500 проби. Обикновените бисквити и вафли пораждат най-много притеснения, тъй като една трета от взетите проби сочат наличие на акриламид - вещество, за което се предполага, че е силен канцероген, над определената норма. Тези сведения са обезпокоителни, защото децата под 3-годишна възраст най-често конкумират такива продукти", обясняват от потребителската асоциация.
13% от тестваните бебешки храни също са показали отклонения над допустимата граница. При картофените чипсове отклонението е 7,7%, а при бисквитите за кърмачета и малки деца - 6,3%
Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Двоен стандарт
22:00 16.03.2019
2 Плодовете на демокрацията узряха
22:03 16.03.2019
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 А,де ...
22:10 16.03.2019
5 Хидрогенирана палмова мазнина
Изобщо, продуктите с хидрогенирани мазнини трябва да бъдат бойкотирани - няма по-голяма отрова от това.
22:12 16.03.2019
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 onq s konq
Коментиран от #8
22:13 16.03.2019
8 Значи
До коментар #7 от "onq s konq":
Да ми ядеш кожената вафла мура мега тъпа и дебела22:18 16.03.2019
9 Един
22:19 16.03.2019
10 Яжте
Коментиран от #18
22:19 16.03.2019
11 Иванчо
22:21 16.03.2019
12 Ali
Коментиран от #24
22:21 16.03.2019
13 Най вредни са
22:31 16.03.2019
14 ДЕМОНкрация!!!
22:32 16.03.2019
15 ИМПЕРИАЛИСТ
22:36 16.03.2019
16 голяма работа
23:05 16.03.2019
17 Тихо!
23:40 16.03.2019
18 memento
До коментар #10 от "Яжте":
Чакай сега... някой кара ли те на сила да ги ядеш тия вафли? Имате глави бре, хора... мислете, четете, образовайте се! Има алтернативи, ама няма да ви хареса идеята, 'щото нито на мръвка мирише, нито на ракийка ухае.Чиста храна има, и не, не е по-скъпа. Излиза дори и по-евтино, защото дава повече... и на тялото и на душата.
02:17 17.03.2019
19 бай хой
05:15 17.03.2019
20 123
07:39 17.03.2019
21 Варна
08:46 17.03.2019
22 Аллло
08:50 17.03.2019
23 Цв и компания
09:09 17.03.2019
24 доктор Ох боли
До коментар #12 от "Ali":
Да не мислиш, че по-скъпите храни са по-малко отровни? Голяма заблуда! Дори плодовете и зеленчуците от магазина са бъкани с отрови, за да им се увеличи трайността и устойчивостта на вредители. А "истинското кисело мляко", заквасено както трябва, също няма полезни пробиотици, защото е пълно с консерванти. Иначе няма да има трайност 1 месец и повече!09:15 17.03.2019
25 Дедо Йоцо
09:27 17.03.2019
26 Стига глупости!
01:04 18.03.2019
27 факт
20:34 18.03.2019