Last news in Fakti

4 Септември, 2019 15:18 1 663

А1 изгради система за аналитично видеонаблюдение в Община Раднево

  • а1-
  • видеонаблюдение-
  • раднево

Това е поредният реализиран проект за аналитично видеонаблюдение в община в България

А1 изгради система за аналитично видеонаблюдение в Община Раднево - 1

Целта е предотвратяване на вандалски прояви на обществени места и повишаване на безопасността на жителите и гостите на града

А1 реализира поредния си проект в сферата на „умните” градове, като разработи и внедри система за аналитично видеонаблюдение на територията на град Раднево. На пресконференция по повод приключването на проектa, провела се по-рано днес в сградата на Общината, кметът д-р Теньо Тенев демонстрира функционалностите на системата.

„Динамиката в развитието на технологиите и градовете в България неизбежно води до нуждата от повишаване на сигурността на населението. Изграждането на системата за аналитично видеонаблюдение е основна част от нашите усилия за повишаване на сигурността в нашия град“, сподели кметът на Община Раднево д-р Теньо Тенев.

На 37 локации на територията на града са разположени общо 112 камери, като служителите от Общината ще могат да използват както версия за персонален компютър, така и мобилно приложение за мониторинг в реално време. Системата ще осигури постоянно наблюдение на възлови кръстовища, входно-изходни точки, публични пространства и други. Целта е както съблюдаване на правилата за движение по пътищата и обществения ред, така и повишаване на безопасността на жителите и гостите на града и опазване на имуществото.

Д-р Теньо Тенев и Иван Иванов, старши директор „Корпоративни продажби“ в А1 България, демонстрираха как работи системата за аналитично видеонаблюдение на журналисти, партньори и представители на МВР. Основните въпроси от страна на МВР бяха свързани с възможността за споделянето на метаданни, събрани от аналитичното видеонаблюдение между А1 и МВР. Иван Иванов от А1 потвърди, че системата разполага с технологична възможност за изпращане на данните към службите на МВР и компанията има пълна готовност за техническа реализация в най-кратки срокове.

„Все още много хора гледат на мобилните технологии като на по-бърз интернет и повече възможности за забавление, но те са много повече. Технологиите улесняват живота ни, спестяват разходи, печелят време за хората и правят живота ни по-сигурен, какъвто е и проектът, който реализирахме в партньорство с Община Раднево. Решението е изцяло съобразено с нейните изисквания и е адаптирано за нуждите, за които ще се ползва. Използвана е технология от ново поколение, като при реализацията на проекта са изградени индивидуални оптични трасета, които да обезпечават комуникацията между точките, в които са разположени камерите и центъра за мониторинг в реално време”, коментира Иван Иванов.

При изпълнението на проекта е използвана техника на водещ производител, като са поставени 91 стационарни камери, 10 LPR камери, които разпознават регистрационни табели на превозни средства и 11 камери от типа PTZ, разпознаващи човешки лица и изоставени предмети. Системата за аналитично видеонаблюдение в град Раднево известява служителите на Общината при възникване на инциденти. Алармите са два типа - аудио и визуална, а системата позволява и съхраняване на записи, които при необходимост ще могат да бъдат предоставяни на съответните държавни органи.

Разработването на система за аналитично видеонаблюдение в град Раднево е продължение на успешното партньорство, което А1 има с общината в сферата на телекомуникациите - фиксирана телефония, мобилна телефония и интернет.

Компанията предлага цялостно обслужване по проектирането, инсталирането и пускането в експлоатация на системата за аналитично видеонаблюдение, както и пълна софтуерна и хардуерна поддръжка. Системата A1 Video Security ползва IP камери от последно поколение с осигурен 24/7 достъп през мобилно и десктоп приложение. Всички известия се получават в реално време, а самите записи се съхраняват на облачен сървър с възможност за съхранение в два независими дейта центъра на A1 на две различни географски локации.

Това е поредният реализиран проект за аналитично видеонаблюдение в община в България. До момента А1 е внедрил подобни системи и в Монтана, Перник и Казанлък.

А1, част от A1 Group, е водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения в България. Компанията предоставя мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет, цифрова и сателитна телевизия, включително четири собствени спортни канала – MAX Sport 1, MAX Sport 2, MAX Sport 3 и MAX Sport 4, платежни услуги, собствена платформа за музикален стрийминг, cloud и IoT решения на 5 милиона клиенти. През 2018 г. A1 България отчита приходи от 446,2 милиона евро, а сравнимата EBITDA e 138 милиона евро.

A1 Group е водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с повече от 24 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем държави: Австрия (А1), България (A1), Беларус (А1), Хърватия (A1), Словения (A1), Сърбия (Vip mobile) и Македония (one.Vip). Приходите на A1 Group за 2018 година са 4,47 милиарда евро, а сравнимата EBITDA e 1,38 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – третият по големина доставчик на мобилни услуги в света.



Свързани новини


Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове