Last news in Fakti

21 Септември, 2019 08:53 5 376 18

Данъчните запечатаха известно заведение в Пловдив

  • нап-
  • заведение-
  • пловдив

Инспектори два пъти не получили касов бон, хванали разминаване в касата от близо 1000 лева

Данъчните запечатаха известно заведение в Пловдив - 1

Продажби без касов бон и разминаване на касата с близо 1000 лева. Това са констатирали данъчните при проверка на кафе-клуб "Тифани" в пловдивския квартал "Кършияка".

НАП-Пловдив е извършил две инспекции в заведението в началото на септември. При първата служителят под прикритие е поръчал фрапе и кола, а при втората контролна покупка - на фрапе, айрян и пържени картофи за около 8 лева. Викайки сметката обаче, служителите не получили касов бон от регистриран на адреса касов апарат. Освен това в края на деня било установено разминаване в касовата наличност, като разликата била положителна в размер на 977,65 лева, пише „Трафикнюз“.

Заради липса на данъчни документи и укрити близо 1000 лева оборот, на заведението е наложена административна мярка за запечатване на обекта в срок от 10 дни. Известието за мярката било връчено на 19 септември и предвижда запечатване на обекта на 21 септември.

Собствениците от фирма „Тифани Комерс“ ЕООД обаче опитват да осуетят затварянето на заведението, като обжалват мярката пред Административен съд-Пловдив. Съдът е отхвърлил всякакви претенции от страна на кафенето и са постановили да бъде изпълнено запечатването на обекта. Това не е първо данъчно нарушение от страна на стопанисващите. Решението на магистратите може да се обжалва пред ВАС в седемдневен срок.

Междувременно проверките на НАП-Пловдив са хванали в нарушение на данъчното законодателство фитнес зала в Пловдив. Фитнесът е разположен на Пещерско шосе 133 в кв. "Смирненски". Очаква се при необжалване от страна на собствениците, залата да бъде запечатана в близките седмици.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 EL chochone

    3 9 Отговор
    ПОЗИТАНО 20 КОГА.???
  • 3 нервен ( разбивача на тролове )

    21 16 Отговор
    Няма заведение било то кръчма ,ресторант или просто кафене което да се отчита реално. Същото важи за медицинските кабинети , сервизните услуги , дюкянчета , търговци по пазарчета , фризьорски салони и т.н. списък безкраен ... една от основните причини икономиката на държавата да е в това състояние ! ама какво ти разбира ганьо от икономика ...той е готов на всичко само и само да не плати ддс !! и не е от недоимък а е от манталитет !!!!! хайде почвайте с минусите и псуването ми не защото не съм прав защото сте ганьо !!!!!!

    Коментиран от #4, #7

  • 4 Прав си

    8 8 Отговор

    До коментар #3 от "нервен ( разбивача на тролове )":

    Имаш плюсче, от мен, но запечатването не е решение. Всичките, изброени дейности са за запечатване. Забравил си земеделските производители.

    Коментиран от #10

  • 5 патреот

    23 4 Отговор
    Предполагав че 3 и 4 са чантаджии които не знаят как се изкарват 2 лв и как за 6 г малкия бизнес се наложи 3 пъти да сменя касови апарати + още десетки простотии за щавене !!!

    Коментиран от #12, #16

  • 6 Пешо

    5 9 Отговор
    Целия бизнес е фалш.Отношението е несериозно към целия труд и бизнес.Грижата за човека в новите условия на капитализма още не се е появила.Комунистите си мислят че всичко идва наготово.Жалка картинка която вещае край.
  • 7 Манипулация

    1 7 Отговор

    До коментар #3 от "нервен ( разбивача на тролове )":

    Прав си, плюс и от мен...
  • 8 Бай

    12 1 Отговор
    Има една група тъмнокожи отварят сергия в топ Центъра на София след 5ч. на входа на НДК продават захарен памук царевица и др. неща подобни на селски събор без никакви хигиенни условия и разрешителни а за касов апарат и дума не може да става !!! И това е на бул Патриарх Евтимий и бул Витоша !!!Повече от 1 година са недосегаеми
  • 9 Търговец

    15 1 Отговор
    Запечатването не е правилно. Нали в периода на запечатване на даден обект данъци и осигуровки няма да бъдат внасяни,персонал няма да взема заплати ,а в някой случай ще се излиза и на борса.Дали държавата ще спечели от това?Може би глоба е достатъчна.
  • 10 Гошко

    13 1 Отговор

    До коментар #4 от "Прав си":

    Ела да понагазиш за един час в калта с мен и тогава пиши глупостите си. Започвам сутрин в шест часа и ходя да прибирам стоката там където в момента и трактор не може да мина( в калта) работя с “евророми” на които ако дойдеш може да се опиташ да им обясниш че трябва да си носят личните карти за да им направиш дневен договор.

    Коментиран от #11, #13

  • 11 Смени бизнеса,

    1 7 Отговор

    До коментар #10 от "Гошко":

    Или стани наемен, в частна фирма, но не щеш... дневен договор? За делниците само. Що съм продал, разбирай с документ, то съм добил. Сиваци сте!
  • 12 Грешиш,

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "патреот":

    Всичките ми постъпления са по банка, и приходите признати с фактура и отчетени по дневника, защото работя с фирми, а не с граждани. На издръжка съм вЗел всевъзможни хитреци, продаващи стоки и услуги, на граждани, без да си приЗнават приходите и без да плащат данъци.
  • 13 А евроеомите

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Гошко":

    Какво работят? Ти прибираш стоката? Айде бе! Сам вярваш ли си? Качваш дневният млеконадой, на жипа и продаваш! Джапаш в калта?
  • 14 Тифани Комерс ЕООД

    5 0 Отговор
    В протокола от проверката пише, че и двете продажби фигурират в контролната лента. Тоест, че са маркирани и не са укрити обороти. В протокола също пише че разликата в касата е от несъбран оборот от предходни дни. Така представени фактите се превръщат в откровенна лъжа. Всичко ще се изясни в съда, само дано после някой да отрази че нямаме сестра!
  • 15 Търговец на прицел

    7 0 Отговор
    Когато някой ден запечатате и фалирате всички "лоши" търговци и успеете да затворите всички търговски обекти, се чудя кой ще ви плаща заплатите? Ще виете като гладни вълци и ще плащате данъци вмесро нас, зада напълните гушите на НАЧАЛНИЦИТЕ!
    Давайте все напред, все по-жадни и ненаситни. А малкия бизнез ще бере ягоди и ще чисти тоалетни в чужбина. АЗ НАПУСКАМ БЪЛГАРИЯ ЗА ДА ЧИСТЯ КЕНЕФИ :(

    Коментиран от #18

  • 16 Бизнес на прицел

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "патреот":

    На всяка проверка при мен ултиматума оъ нападжиите е "дай да пишем минимума 400лв или пак да идваме, че съдията ще ти вземе 1200 за хепи енд"
  • 17 БАЙ МИЛЕ

    1 2 Отговор
    БЪЛГАРИНЪТ ЩЕ СТАНЕ ВЕЛИК ГРАЖДАНИН НА СВЕТА,В ДЕНЯ КОГАТО ЗАРЕЖЕ НАЙ-ДОЛНОТО СИ КАЧЕСТВО......

    ВИНАГИ ДА ГЛЕДА ДА МИНЕ ТЪНКО И ДА НЕ СИ ПЛАТИ СПРАВЕДЛИВО ЗА ТОВА, КОЕТО ПОЛУЧАВА.....
  • 18 Споко

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Търговец на прицел":

    В чужбина съм и не познавам някой да чисти кенефи. Има достатъчно работа и честно заплатен труд. Бг няма да тръгне напред, поне не при нашето и следващо поколение. Така че се махай, докато е време.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове