Last news in Fakti

16 Февруари, 2020 12:30 2 429 24

През март започва предварително преброяване на населението

  • сергей цветарски-
  • преброяване-
  • нси

По думите му пробно преброяване ще има в Студентски град в София, Разград и Велинград, както и в някои села около тях

През март започва предварително преброяване на населението - 1
Снимка: БГНЕС

Предварителното преброяване, което ще бъде направено през март симулира официалното догодина и ще бъдат анкетирани хората само в няколко населени места в страната. Целта е да се обхване цялата палитра на населението.

Това каза в студиото на БНТ Сергей Цветарски, председател на Националния статистически институт.

По думите му пробно преброяване ще има в Студентски град в София, Разград и Велинград, както и в някои села около тях. Повечето въпроси са синхронизирани с Европейския съюз.От националната статистика се надяват, че по-голямата част от хората ще направят преброяването сами - онлайн, но ще има и преброители на място.

"Това ще бъде 18-ото преброяване, това, което ще проведем догодина, и то е изключително сериозно, отговорно и трудно за провеждане. По тази причина ние правим предварително една подготовка, едно пробно преброяване, което на практика симулира истинското преброяване, което ще бъде януари месец 2021 година", посочи Цветарски.

Той предполага, че едно лице може да бъде преброено за около половин час.

Той призова да се участва в преброяването, защото е интересно, защото хората са важни от тях зависи как ще се управлява държавата.

За населението са предвидени 30 въпроса. Има отделно въпроси за сграда и за жилище. Има и две извадкови изследвания, в които попадат домакинства на случаен принцип.

Въпросите са задължителни, отговорите са пожелателни. Предвидени са варианти за всеки, който не желае да отговори на даден въпрос.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    37 1 Отговор
    Няма смисъл да обикаляте по хората. Стойте на ГКПП и бройте колко са влезли и колко - излезли.:) И пак да излъжете, че Русе е 191 000, а България - 7 000 000!:)

    Коментиран от #24

  • 2 месара

    28 1 Отговор
    тия дето живеят или са се родили в турция ше ги броят ли за българи?
  • 3 Брах ви лайката гербаджийска

    37 3 Отговор
    Ша ми пребройте оная работа, българите се изселиха, ходете си преброявайте циганчетата и после да ни ги предоставите в резултатите като българи
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Последния софиянец

    19 1 Отговор
    Домус ага и Доган бей ще си броят раята.
  • 8 Криволица

    16 2 Отговор
    Само ми е чудно как избраха точно тези места за преброяване. Що не включите неща от Северозапада, та през Родопите и до Царево?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 оня с коня

    10 3 Отговор
    В Преброяването както и при Изборите има МНОГО ПАРИ,при това Гарантирани защото са Държавни.Естествено за Преброители от най-ниското до най-високото Ниво ще бъдат назначени "Точните хора",които НАЙ-МНОГО ЗАСЛУЖАВАТ И ИМАТ "ЗАСЛУГИ".Проблемът е че за разлика от Разнообразните Избори Преброяването се случва мн по-рядко и поради това - по-слабо Доходоносно.Да ама НЕ,защото ИЗОБРЕТАТЕЛНИЯТ И НАХОДЧИВ Български Ум му е намерил Цаката:ПЪРВО ще направим Предварително Преброяване.ВТОРО- Същинско Преброяване.ТРЕТО - Заключително Преброяване и ЧЕТВЪРТО - Преброяване на Преброяванията.Ама БГ била най-бедната в ЕС...ТАКА Е,защото Българинът иска така - да работи на Минимала и както Работника,така и Работодатела да плащат ПО-МАЛКО ДАНЪЦИ към хазната пък "Другото" - под масата!Нещо повече :БГ ИСКА да е "най-бедната" в ЕС - за да ни Съжаляват и да ни отрязват по-големичко Парче от Тортата наречена ЕВРОФОНДОВЕ!Усеща се Европа че Й правим Врътка и Твърди че сме ном. 1 по "Сива икономика" в Европа...Ами ДА ГО ДОКАЖЕ БЕ,ама НЕ МОЖЕ!:)
  • 11 Гост

    21 0 Отговор
    Какво предварително преброяване бе, Сергей Цветарски? И малките деца знаят, че ще ни изкарате 7 млн, а реално, я сме 5, я не....защо ще харчите държавни пари, за да изпълните политическа поръчка? А?

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Статистик

    17 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Реално и 5 милиона не сме на територията на страната. Но нали се задават избори, та трябва да се ориентират за електората и фалшификациите.
  • 15 шундурко

    8 4 Отговор
    ДАНО ДО ТОГАВА ДА МИ ИЗЛЯЗАТ ДОКУМЕНТИТЕ ЗА ОТКАЗ ОТ БГ ГРАЖДАНСТВО
  • 16 Никога повече ГРОБ

    11 0 Отговор
    Избори идват за това е това преброяване посред никое време. Гробарите искат да видят кое, как и що, за да могат предварително да си направят разчета кое, как и къде. С две думи шменти капели или както онзи техния баш бабаит султан асфалт паша казва Пунта мара. Аз пък няма да им отворя на преброителите и няма да ги допусна в дома си. Дреме ми за тяхното преброяване. За асфалт паша е важно да знае колко са тъмнолилавите. Защо ли? Сами си отговорете на този въпрос.
  • 17 мани мани

    8 0 Отговор
    над 2млн. души дето са навънка, то и тях ще си ги впишат, че живеят тук :) и тези дето са в 4-5 от големите градове и те по принцип са си вписани в родните градове, села... и изобщо такива преброявания са пари на вятъра... накрая пак ще се окаже, че сме си бая над 7млн. тука, ама не сме толкова... навярно сме малко под 5млн. тука ... и е ясно, че го правят заради изборите, та да натъкмят и нещата в електронното преброяване... математиците ше изчисляват, кодерите ще натъкмяват на c++ или джаба и те така :)
  • 18 Ще имаме думата

    7 0 Отговор
    Насила никой не може да ви накара да гласувате за когото не искате. Колкото и да фалшифицират, ако сме народ, а не мърша, най- после ще покажем какво мислим. Ако проспим и следващия шанс, по- добре да ни няма!

    Коментиран от #23

  • 19 Очакваме

    4 0 Отговор
    Преброяването на дивите мисирки.
  • 20 Боко ТиквоСуджуков Мисирката

    3 0 Отговор
    Внимавайте как отговаряте на въпросите от преброяването, щото после пращам за всеки грешен отговор по 5 ушеви апапа да ви РЕСПЕКТИРАТ убежденията, като при баба Стойна!!!
  • 21 Рошко

    2 0 Отговор
    Брой те си, на края на март качвам 20 човека и излизам, догодина тези 20 ще за карат и те по 20, останете си само тиквите тука
  • 22 Умрелите за живи ли ше броите

    4 0 Отговор
    😂😂😂😂😂😂
  • 23 Всичко се фалшифицира от 30години

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "Ще имаме думата":

    Тези гробари са такива специалисти в броенето,че както и да гласуваш,пак си гласувал за тях!Трябва народа да преброи и да строй в една колона всички мърши и ходом марш към пандиза с двадесет годишна,, виза"🎃
  • 24 факт

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    4000000 ПРЕКО СИЛИ ИНАЧЕ 6500000 ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове