Last news in Fakti

16 Април, 2020 16:28 1 833 36

Борисов на "Хемус":Строи се, както сме обещали (ВИДЕО)

  • бойко борисов-
  • ам хемус

По време на инспекцията на участъка работниците увериха премиера, че са получили заплатите си преди предстоящите празници

Борисов на "Хемус":Строи се, както сме обещали (ВИДЕО) - 1

Огромен напредък има по изграждането на автомагистрала "Хемус". Строи се, както сме обещали, което помага също за заетостта и за икономиката на страната. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който заедно със заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков инспектира изграждането на участъка от пътен възел „Боаза“ до пресичането с пътя Луковит-Угърчин.

На отсечката, която е с дължина близо 16 км, се почиства теренът, изграждат се водостоци, извършват се изкопно-насипни работи, изгражда се колекторна система, както и два селскостопански подлеза. Ще бъдат изградени два пътни възела, четири моста и два виадукта. От цялата АМ Хемус остават за изграждане общо 240 км, като прогнозата е до 2024 г. аутобанът да бъде завършен от София до Варна. За строителството на магистралата Агенция „Пътна инфраструктура“ вчера разплати нови 19 006 099,97 лв. за участъка Белокопитово-Буховци. По време на инспекцията на участъка работниците увериха премиера, че са получили заплатите си преди предстоящите празници.

„Виждате за колко кратко време, какъв огромен напредък има и то във време на криза“, отбеляза премиерът Борисов пред журналисти. По думите на министър-председателя е важно газопроводите и инфраструктурните проекти да продължат да се изграждат и където може, да се работи. По този начин оборотите на държавата ще продължат да работят, макар и забавено в момент, когато заради пандемията икономиката на света е спряла. Борисов напомни, че е важно да се работи като се спазват всички мерки за безопасност.

Премиерът Бойко Борисов отново призова гражданите заради коронавируса да останат по домовете си, като изтъкна, че това е доказано най-добрата мярка. Министър-председателят специално благодари на медиите за това, че призовават хората за същото и показват тежката ситуация в други страни. „Моите опасения са, че това разпускане в следващите дни ще доведе до бум. Бройте след Великден 6-7 дни и ще броим дали сме били дисциплинирана и отговорна нация“, заяви Борисов. Премиерът добави, че с неспазването на мерките на практика се наказват тези, които са спазвали дисциплина. Министър-председателят заяви, че е разпоредил на МВР да бъдат максимално стриктни по отношение на декларациите, подавани на изходите на населените места и изрази възмущението си от опитите да се лъже.

Пред медиите премиерът коментира и исканото увеличение на цените от няколко топлофикации. Борисов определи това като провокация и изрази надежда прокурорите и полицаите да намерят виновните. Министър-председателят Бойко Борисов напомни, че през март българското правителство е направило голям пробив, намалявайки цената на газа за България с над 40% и то със задна дата.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 габровец от варна

    33 5 Отговор
    Не така бее.Краде се както сме обещали!Няма да се излагаме,я!

    Коментиран от #35

  • 2 TIYF

    31 6 Отговор
    Цялата ситуация е абсолютна измама, говорят се само глупости, възползват се от ситуацията за поредната схема на ГЕРБ И ТЕХНИТЕ КАЛИНКИ
  • 3 Ронин

    29 5 Отговор
    Няма време трябва да се усвояват парите на държавата.
  • 4 Питанка

    20 3 Отговор
    а Витиня кога ?!?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 обещано

    27 5 Отговор
    БГ и Колумбия - двете страни с най-скъпа пътна инфраструктура на глава от населението в СВЕТА.
  • 7 Боко честния

    25 1 Отговор
    "...изрази възмущението си от опитите да се лъже." Хахахахахахаха Кой го казва само ?
  • 8 Къде е

    22 1 Отговор
    Росенчо, да каже фолксваген ще идва ли тук или кога ще си тръгва короната
  • 9 Шаолина

    22 1 Отговор
    За тоя няма карантина и за поствеите лица!
  • 10 МАХАЛОТО

    26 2 Отговор
    ТОЯ ЧИЧАК НЯМА СПИРКА БЕ ,ЖИТКА С ЖИПКАТА ,АЛООО....ТОЗИ СПИ СЕ БЕ ,СЕДНИ НАУЧИ НЯКОЯ ДУМА НА АНГЛИЙСКИ ,САМО СЕ ИЗЛАГАШ С ТОЯ ПЕРФЕКТЕН БАНКЯНСКИ
  • 11 La Cocina Bulgara

    5 2 Отговор
    Блъска се стадото по пазарите.
  • 12 El boko

    13 1 Отговор
    Много интересни археологически неща излизат :)
  • 13 Хайде стига

    15 1 Отговор
    на обещания , де ! Дайте плана на сроковете за изпълнение и поетапното финансиране да видят хората !
  • 14 Гост

    23 1 Отговор
    Какво се строи бе наглец.....80 000 безработни досега...........след месец ще те изкарат от жипката ,,гладните,,....
  • 15 Ххх

    18 2 Отговор
    Борисов се поинтересувал работниците дали са си получили заплатите. А аз дали да се поинтересувам той дали си получи комисионните във връзка с възлагане обществената поръчка по строителството на магистралата. Току виж, завъдил някоя нова любовница и пак ще трябва да купува някъде къща. За няколко милиона. И за да не събира родата на едно, ще трябва да е в някоя друга дестинация, най - добре в офшорните зони, тоя път всичко да е скрито - покрито.
  • 16 Бат Бойко

    14 2 Отговор
    Яжте асфалт! ХА ХА ХА!
  • 17 Археолозите

    4 1 Отговор
    Добре са разкопали археолозите. Тези дупки ще трябват.
  • 18 НЕ ВИ ЩЕМ АСВАЛТА

    16 2 Отговор
    НЯКОЙ ИСКАЛ ЛИ ВИ Е ОБЕЩАНИЯТА , ДА ПРАВИТЕ НАЙ - СКЪПИТЕ МАГИСТРАЛИ В СВЕТА И ВЕДНАГА СЛЕД ПУСКА ДА ПОЧВАТ РЕМОНТИТЕ !
  • 19 Бой&ко

    8 2 Отговор
    Бойко спазвай карантината бе. Че случиш на некой КПП, некой милиционер върл фен на комунистите. И кой че прайм без тебе. Запри се, стига обикаля като некой репортер

    Коментиран от #34

  • 20 Behemoth

    10 2 Отговор
    Инспектор Дюдю!Живеем в тиквена пародия!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    6 1 Отговор
    Строяло се 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Даааа

    4 1 Отговор
    Лесни пари , лесно се пилеят и грабят , и на 50% се мръщят ! За тях пари от въздуха , а иначе отрудени пари от европейските данъкоплатци !
  • 26 Бой&ко

    2 0 Отговор
    Бойко, предлагам ти да поставиш камери по трасето преди да довършиш магистралата.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Гошо

    5 1 Отговор
    Начи Хемус излиза около 8 милки на километър а един скапан водопровод 2 милки за километър имайки в предвид, че по магистралата има сериозни съоръжения и пътни възли, които товарят цената!
  • 29 СТИГА СИ СТРОИЛ

    9 3 Отговор
    ВИДЕХМЕ КВО ПОСТРОИ МЕЖДУ СОФИЯ И ПЕРНИК - ЗА ПО 2 МИЛИОНА НА КИЛОМЕТЪР ............ НАЙЛОНОВА ТРЪБА ДЕТО СЕ ПУКА ЕЖЕДНЕВНО .
  • 30 Тодор Живков

    8 2 Отговор
    Борисов като е печен, защо не отиде при докторите и медицинските сестри във Втора градска и в другите болници. Там да ги пита дали са си получили заплатите. Дали заплатите на лекарите във Втора градска не са три пъти по-нсики от заплатите на багаристите на магистралата? За какво ходи там Борисов като нищо не разбира. И без него унищожиха река Вит, като ходи на тръбата за Перник, тя не се ли оказа безумно скъпа, ненужна и некачествено направена? Значи Борисов ходи само там, където може да се краде. Това е впечатлението, което оставя.
  • 31 Цветко Христов

    2 14 Отговор
    Не знам вашето мнение, но за мен Б. Борисов е ВЕЛИК БЪЛГАРИН.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 АСВАЛТ ЛИ ЩЕ ЯДАТ

    3 1 Отговор
    БЕЗРАБОТНИТЕ СТАНАХА 500 000 ДРУГАРЮ БОЙКО - ПОЛОВИНАТА ОТ РАБОТЕЩИТЕ --- СЪС ЗАЕМИ ЛИ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАШ ДА ,,УПРАВЛЯВАШ" И ГРАБИШ ?
  • 34 боцмана

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Бой&ко":

    Ходи и оглежда , къде и какво може да се открадне още. Знае , че времето му изтича и затова лично оглежда обектите с възможности.
  • 35 БСП - НАРОДНИТЕ МИЛИОНЕРИ

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "габровец от варна":

    Давай Бойко, разбивай другарите....поне още десет години
  • 36 гнида

    1 0 Отговор
    Как му се влезе в някой фургон и да рече "Седайте и обедвайте"
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове