8 Юни, 2020 12:10 9 503 31

Жертва на АМ "Тракия", камион помете спряла в скоростната лента кола

  • ам тракия-
  • катастрофа-
  • войната на пътя

Инцидентът е станал в нощта на събота срещу неделя край Чирпан

Жертва на АМ "Тракия", камион помете спряла в скоростната лента кола - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Тежка катастрофа е станала на автомагистрала "Тракия" в нощта на събота срещу неделя, съобщиха от МВР.

На 07.06.2020 г., около 01:00 ч., на АМ "Тракия", в посока София, се е движил товарен автомобил DAF с прикачено полуремарке, управляван от 33-годишен турски гражданин. На 168-и километър, при движение в скоростната лента, влекачът блъснал спрял в същата лента лек автомобил Peugeot, управляван от 51-годишен мъж.

Вследствие на удара водачът на лекия автомобил е загинал.

Водачът на товарния автомобил е тестван с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества, при което са отчетени отрицателни резултати. В РУ-Чирпан е образувано досъдебно производство по чл.343 от НК.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бла

    80 4 Отговор
    Тази новина поражда 2 въпроса :
    1 - Защо аджеба има спряла кола в скоростната лента; и
    2 - Какво прави тежкотоварен камион в скоростната лента ?
    За един приятел питам ....

    Коментиран от #2, #5, #7, #22

  • 2 Пръч

    40 3 Отговор

    До коментар #1 от "Бла":

    С голям интерес ще очаквам отговорите на тези 2 въпроса от разследването..

    Коментиран от #12

  • 3 ами

    40 4 Отговор
    Човека се върнал вчера от Англия и по навик спрял в най-лявата лента.
  • 4 Вовата

    48 2 Отговор
    Колко прост трябва да си, че да спреш в скоростната лента?

    Коментиран от #10, #19

  • 5 Пламен

    39 6 Отговор

    До коментар #1 от "Бла":

    Ами защото Високи сини планини, Блатото ГЕРБ Мис Гащи всекидневно ни обясняват как живеем все по-добре, чак пълнеем от спокойствие и рахатлък. Магистрала Тракия при Чирпан от ГОДИНИ е на хармоника, реонти, ограничения и се кара НЕНОРМАЛНО за такъв тип път.

    Коментиран от #8

  • 6 Булю булю

    39 0 Отговор
    На въпросния участък - между 158-208 км на "магистрала" Тракия е невъзможно да се шофира в дясната скорост за движение с повече от 30 км/ч. Всички, с малки изключения, карат или в лявата, или в аварийната лента. Между другото там има ограничение 90 км/ч, което естествено никой не спазва, така че със сигурност тук ще има и превишение на скоростта. А защо леката кола е спряла в лявата лента не знам, най-вероятно поради техническа причина, никой нормален няма да спре така, и то през нощта.
  • 7 Дарзалас

    16 3 Отговор

    До коментар #1 от "Бла":

    Радвам се, че го е отнесъл на оня свят точно тир , спокойно можеше да е някой с лека кола...
  • 8 Какви ремонти, бе

    2 9 Отговор

    До коментар #5 от "Пламен":

    тоя участък е от твърде скоро...
  • 9 Боби

    10 5 Отговор
    Най вероятно шофьора на колата се е опитал да направи номер като спре рядко, но не се съобразя с това че тир с ремарке няма спирачка
  • 10 чукай на дърво

    24 2 Отговор

    До коментар #4 от "Вовата":

    Никой не е застрахован. Преди няколко годинки изпреварвах по "девнеския баир" и Шкодичката (на 30 хил./км) угасна. Нито пали, нито мога да я 'пусна' назад до аварийната лента. Добре, че беше през деня и на прав участък /почти/. Тъй че и с Пежото, случая може да е същия. И докато шофьора се откопчее и изкочи, 'сикиджията' се е качил на гърба му.

    Коментиран от #13, #23

  • 11 КАП

    11 12 Отговор
    А има ли свидетели, че леката кола е била спряла или това е казал шофьорът на камиона, защото се е движил с прекалено висока скорост???
  • 12 СтарТИРаджия

    48 1 Отговор

    До коментар #2 от "Пръч":

    Ном. 1 и 2, по-важният въпрос е защо, след спиране в т.нар. скоростна лента загиналия "шофьор" не се е омел веднага от колата и не е намерил начин да я обозначи в тъмното! Минахме оттам с колега един, след друг. За малко щяхме и ние да я пометем, въпросната кола, но някой от разделителната подаваше идеално светлинни сигнали с нещо - телефон ли, фенер ли! Камион не видяхме, макар, че въпросната кола беше размазана! А ако се беше натресла друга кола, а не камион, дали далите фира нямаше да са повече? На "Тракия" в активната лента от 155 до 208 км с 40 тона камион можеш да родиш нещо без да са те забременили! Това не пречи обаче на Главния държавен БЕЗотговорник да се метлее с една огромна тойота (що ли) наляво-надясно, а въпросната хранилка да стои с години. Подочух, че в пикови дни чирпанските и ст-загорските полицаи правят по 5000(!!!) ел-фиша, като най-тънките са по 100 кинта! "Нищо лично - просто бизнес", рекла Държавата. Както виждаме и кървав данък не ги спира. Човекът (един) добре ги нарича - хунта! #БъдетеЗдрави#... нали така беше?!

    Коментиран от #28

  • 13 ...

    5 11 Отговор

    До коментар #10 от "чукай на дърво":

    Тя колата ти като не е изправна , кой е виновен?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гешев вземи мерки бе бастун

    6 8 Отговор
    Ама от тия Турчиля бе избиха ни като пилци🤔
  • 16 Гост

    6 11 Отговор
    Първо, не е ясно дали наистина колата е била спряла в скоростната лента.
    Второ, ако е спряла, най-вероятно е техническа повреда, което не е изненада предвид бъканите с електроника автомобили.
    Трето, като знам ТИР-овете как летят с по 120 км/ч /над 30 метра в секунда/по магистралата, може човекът просто да не е имал време да излезе от колата, за да се спаси или да обезопаси участъка. В крайна сметка, човекът си е отишъл, а следствието ще има думата.

    Коментиран от #18, #30

  • 17 Кумшийските тираджии

    12 3 Отговор
    Нощно време са като сомнамбули.имам личен опит.Понеже съм бусаджия и с за 100 км карам в дясната лента.Многократно съм форсирал да не ме надупят отзад тия същите.Просто спьт и карат.

    Коментиран от #25

  • 18 Тоя па,тоя па......

    13 7 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    От 17 години по цял ден въртя по пътища и магистрали и само 3 пъти ми се случвало да видя ТИР да кара с повече от 100-110.Карам бус не съм камионджия.

    Коментиран от #21

  • 19 Грую

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Вовата":

    Винаги може и да си по-прост, например да спреш напреки едновремено в скоростната и в бавната лента!
  • 20 ИВАН

    15 0 Отговор
    Едва ли е била спряла тази кола, дори и да е имало повреда някаква, загиналия шофьор е щял постепенно да отбие по инерция дори, а не в скоростната лента да седи ... турците са лъжливи и нагли до безкрайност, къде е българския лъв да им поизръмжи малко
  • 21 един шофьор

    10 8 Отговор

    До коментар #18 от "Тоя па,тоя па......":

    Тировете имат ограничителна скоростта гостенина пише колко да не заспи не може да вдига повече от 90 км.

    Коментиран от #24

  • 22 Луд

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бла":

    Изпреварва друг камион примерно...
  • 23 Когато ти угасне

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "чукай на дърво":

    така от един път не се заковава на място а продължава известно време по инерция дори и на баир при което можеш да ползваш това кратко време да включиш аварийни или дори да промениш посоката към аварийната. Ако загубиш инерцията и си в нанагорнище,съвсем спокойно можеш да я пуснеш назад до аварийната пак на аварийни. Ако пък случая е тежък още преди да спре откопчаваш колана и готов за бърза евакуация на хората в колата. И още един път,каквато и повреда да е винаги има време на инерция,което трябва да се ползва рационално и светкавично.
  • 24 Гост

    7 6 Отговор

    До коментар #21 от "един шофьор":

    Не зная какви ограничители имат, зная, че като карам по нашите магистрали със 100, ме задминават с лекота. При това не е инцидентно! Така че, не ми обяснявай кое и как пиша, защото го виждам с очите си!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Пецата

    5 1 Отговор
    И аз съм шофьор,но във скоростната не се спира,Дори и при Авария

    Коментиран от #27

  • 27 Баш Батка

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "Пецата":

    Дано карането ти не е като правописа малко сел6нчИ.
  • 28 Чичо Гошо

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "СтарТИРаджия":

    Браво.
  • 29 Турски тираджии

    0 0 Отговор
    Не се концентрирам единствено върху тираджиите, но специално от турските тираджии наблюдавам изключително наглеене при изпреварване на други техни колеги турци в последните един-два месеца. От години карам редовно по АМ Тракия, такива дивотии досега не съм виждал, прави им удоволствие като видят няколко засилени в лявата лента коли, да изскочат внезапно, изравняват се с колегата си вдясно и заковават на абсолютно същата скорост като другия ТИР вдясно. Така карат често по няколко километра без никакви признаци да опитват да наберат скорост или пък другия вдясно да набие спирачки съответно. Кой ще им санкционира золумите? Единствената грешка на шофьора на автомобила (ако не е бил заспал, пиян или дрогиран) е, че по най-бързия начин е трябвало да се изнесе от колата, пък обезопасяване после евентуално.
  • 30 Mehur

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    Колега, това 120 км за камион ти ли постигна. На тази отсечка с тая скорост... Няма как. Недейте писа глупости. Камионите са ограничени до 90. Да има начини за увеличение на скоростта, но в този участък 120 е малко смешно. А защо леката кола не е включила поне аварийните мигачи, за да се вижда. Това поне е на ръка разстояние. И друга, ако е аварирал непосредствено преди аварията, водача на камиона щеше да е видял светлините в платното.
  • 31 незнайко

    0 0 Отговор
    Какво е правил този откачен шофьор да спре в СКОРОСТНАТА ЛЕНТА ??? Ефекта е бил както и на Милен Цветков - СМЪРТ !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове