12 Август, 2020 17:02 4 000 28

В Пловдив маските стават задължителни за всички мероприятия и на открито

  • пловдив-
  • предпазни маски-
  • заразени-
  • covid-19

Областният кризисен щаб за борба с коронавируса с решение да наложи по-строг контрол, за да спре разпространението на инфекцията

В Пловдив маските стават задължителни за всички мероприятия и на открито - 1
Снимка: БГНЕС

Маските отново става задължителни за масовите прояви на открито в Пловдив, след като Областният кризисен щаб за борба с коронавируса взе решение да наложи по-строг контрол, за да спре разпространението на инфекцията.

От 1 май концертите, спектаклите и масовите спортни мероприятия могат да се провеждат без предпазни средства, но през изминалите два месеца броят на новозаразените с COVID-19 се увеличи осезаемо. Именно това е причината местните власти да вземат по-радикални мерки, отличаващи се от останалата част от страната.

Понастоящем Пловдив е в топ 3 на най-засегнатите области в страната с 1 144 доказани случая на коронавирус, отстъпвайки само на София с 4 055. Варна пък е с 1 013.

Подновяването на футболния шампионат в Efbet Лига е повод за сериозно притеснение, защото стадионите могат да се посещават от 1 000 души на сектор и до 50% от капацитета на целия стадион. Местните Локомотив и Ботев се ползват с доверието на своите верни привърженици и именно с дерби помежду им започна новата кампания, където се видя голяма маса от хора, които практически не спазваха противоепидемичните мерки.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 др Гей Билтс

    20 25 Отговор
    Филипополис винаги е бил града на меките китки от времето още на Филипоса.

    Коментиран от #22, #24

  • 3 ТРЯБВА

    6 64 Отговор
    В ЦЯЛАТА СТРАНА ДА СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ

    Коментиран от #19

  • 4 3759

    63 6 Отговор
    Боко отново иска с лъжа да спре протестите и да е вечно на власт! Оставка на крадците от ГЕРБ!

    Коментиран от #11

  • 5 Бат Бойко

    12 21 Отговор
    Тежки решения за короната ,ама наложителни.От утре всички вкъщи с намордници и народа ще се умири.
  • 6 Последния Софиянец

    26 15 Отговор
    Ние в Орлов град си ходим без маски.Като ви сложи Боко намордниците ще искате всички при нас.Ама ще въведем Зелени карти.Ха ха ха
  • 7 ТОДОР СТОЯНОВ

    50 3 Отговор
    МНОГО Е ЯКО НА 35-36 ГРАДУСА ДА СИ С МАСКА И ДА ВДИШВАШ ВЪГЛЕРОДНИЯ ДВУОКИС, КОЙТО ИЗДИШВАШ!АРЕ НЯМА НУЖДА МАЙНА, СПИРАМЕ ДА ВИ ПЛАЩАМЕ ЗАПЛАТИТЕ!ВИРУСА НА СТРАХА И ГЛУПОСТТА, НА ПОДЛИЗУРСТВОТО И СЕРВИЛНОСТТА...ТАКА СИ МИСЛЯТ, ЧЕ ПОМАГАТ НА "ШИФИОРА НА ЖИПКАТА", КОЙТО ГИ НАЗНАЧИ ДА "УПРАВЛЯВАТ" МОЯ ГРАД...НЯМА ВЕЧЕ КИНТИ В ХАЗНАТА НА ПЛОВДИВ, НЯМА, НЯМААА...СЯ ШЕ СПРА, ЩОТ ШЕ НАПИША НЕЩО НЕ ХУБАВО ;-)))

    Коментиран от #16

  • 8 САЩ

    49 2 Отговор
    Маски за нещо, което не можеш да разбереш че го има и го дирят с тестове.. защото е страшно??? Няма такъв смях!!! Стига правихте ни на концлагер!!! Да сложим и по една татуировка, за нечист произход, а??? Стига с тази деградация!!! НЕ НА МАСКИТЕ и на ЛЪЖАТА КОРОНА!!!!

    Коментиран от #14

  • 9 Антимилиционер

    39 4 Отговор
    Безмислено е . Хората видяха,че дявола не е черен . Маски ще надянат само хипохондриците .
  • 10 Сандо

    37 2 Отговор
    Това е геноцид ! След като свалим продажното правителство този кошмар ще спре.

    Коментиран от #13

  • 11 Филибелия

    40 4 Отговор

    До коментар #4 от "3759":

    Забележете: Кметът Здравко Димитров- Дангалака и областната управителка Каназирева са първи подлоги и лакеи на Боко Тиквата!! А хилядите протестиращи на маски ли ще им наложат,или ще ги глобят?? Хи хи хи хи хи!!??
  • 12 Дельо Хайдутин

    29 4 Отговор
    В Германия локаута е за 30 август.Боко гледа от Меркел.Вече са докарани 1 000 КПП та да затворят градовете.
  • 13 Страх!

    18 1 Отговор

    До коментар #10 от "Сандо":

    Страх ги е от народната "любов"!
  • 14 1715

    25 1 Отговор

    До коментар #8 от "САЩ":

    Ми тя това е целта. Когато почнат с "имунизациите" в началото "доброволни", на всички имунизирами ще издадем карточнета, че са безопасни. После без такова картонче няма да имате право първо да посещавате магазини, обществен транспорт и обществени места, а малко по-късно ще ви орежем всякакви права. Освен това ще насъскаме хипохондриците, че вие не цените техният живот, пък те ще ви намерят колая. А какво ще ви боцкаме си е наша работа.
    Има 6.5 милиарда излишнихора на тая планета. Почнали сме да оправяме работата.
  • 15 ленчето с кремчето в ръце

    17 2 Отговор
    това решение тъпо ли е или е много тъпо
  • 16 гост

    24 0 Отговор

    До коментар #7 от "ТОДОР СТОЯНОВ":

    Преди казах , че тоя е отмъстителен и ще ни съсипе от злоба.
  • 17 Майна

    20 0 Отговор
    ПЛОВДИВЧАНИ ЗАСПАЛИ..
    ЗАСЛУЖАВАТЕ ГО..., ЩОТО ВИЕ СТЕ ПЪЛНИ БЕЗХАБЕРНИЦИ ...ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ТЕЗИ ,КОИТО БЯХА И ЩЕ БЪДАТ НА ПРОТЕСТИТЕ !!!!
    ДАНО ПОВЕЧЕ ОТ МОИТЕ СЪГРАЖДАНИ СЕ ЗАМИСЛЯТ , ЧЕ АКО ДНЕС НЕ ВЗЕМАТ ОТНОШЕНИЕ, УТРЕ ..НЕ ГИ ОЧАКВА НИЩО ДОБРО.
  • 18 КОРАНА

    13 1 Отговор
    НЕ ПРОТЕСТИРАТЕ УТРЕ ЩЕ ВИ ВКАРАТ И В КЪЩИ С НАМОРДНИЦИ ПРИ +33 ДОБРЕ ЛИ Е СТАДНИ ?
  • 19 О. Ч. З

    15 1 Отговор

    До коментар #3 от "ТРЯБВА":

    Ако си мислиш че едно парцал че може да ти помогне срещу вирус много си се заблуди.Има едни неща които се казват противогази ако тези парцалчета помагаха нямаше да има болни доктори. Просто е един нов опит днес маски на всякъде утре забрана за протести във други ден глоби. Все пак трябват пари за новото увеличение на заплатите

    Коментиран от #25

  • 20 Директно:

    12 0 Отговор
    Крайно време е да се открият и изринат лъжците отговорни за тези безумни мерки! Това са психологически трикове, които бавно ни превръщат в РОБИ! Хора, осъзнайте го вече!!! Леко, грипно вирусче има, но всичко останало е лъжа и измама!
  • 21 Ела в Пловдив

    2 0 Отговор
    да усетиш меки или твърди са ни китките, шушанке!
  • 22 погрешна БГ СТРАТЕГИЯ

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "др Гей Билтс":

    Маските, не вършат никаква работа, при корона вируса.
    Спазване на разстояние и самосъзнанието на обноските между хората, са начина на разрешаване на проблема.
    Маската след 25 минути става , огнище на зарази, и ако този, който я носи ,е заразен, разнася заразата , още по-бързо.
    Вече виждаме ясно , че маските влошават ситуацията и трябва тази глупост да се забрани!
    Поздрави от Швеция, която е без маски по улиците!

    Коментиран от #26

  • 23 Кирил Ананиев

    0 1 Отговор
    Почваме отново: САДО МАЗО ГЕЙ Това и внучките ми го харесват. Дискотека пускаме тока спираме тока. Аз не искам да се пенсионирам. И при комунизма като се подмажеш, и израстваш и после ти си медицинския фашизъм, ами фашизъм щом е необходимо, за да остана в моя дом Министерство на финансите. Ще завещая държавата да ми го прехвърли като същевременно й го прехвърлям със задължението да направи Фондация "Кирил Ананиев" и в министерския кабинет да бъде вечният ми покой, като на Батемберг един мавзолей и който влезе да ми целува саркофага откъде краката.
  • 24 Доктор

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "др Гей Билтс":

    Да, и Пловдив е гръцки град.Старото му име го доказва.
  • 25 Има и доктори

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "О. Ч. З":

    които не ги носят или ги носят неправилно. Маските не премахват напълно риска, а го редуцират. Никой не казва, че ще са задължителни на улицата. Споменават се футболни мачове,където никой реално не спазва дистанция, а всички викат и крещят и затова не е безопасно дори на открито. По протестите така или иначе обикновено спазват някаква дистанция, но то е за да изглеждат повече, а не толкова, за да се пазят. Част от протестиращите са с маски и сега, но твърде незначителна част. На много места по света се вземат подобни решения, а със захлаждането сигурно броят им ще се увеличава. Въобще не бих искал да нося маска на открито, затова гледам на закрито да я нося, че да не въведат пак подобна мярка за всички. Независимо чие правителство ще се налага да я въвежда, ако броят на хората в интензивните отделения постоянно се движи нагоре и то при обичайна бройка на починалите над 10 души дневно(в поне 4-5 от дните на седмицата)
  • 26 Това не е БГ

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "погрешна БГ СТРАТЕГИЯ":

    стратегия. Изключително много се прилага в държави като Китай, Япония, Сингапур, сега в Мелбърн(Австралия), Париж(Франция). Естествено, че ако мъкнеш една и съща мърлява маска с дни не е от особена полза и дори може да навреди на носещия е. Не съм за носенето на маски на открито по принцип, но май на футболните мачове трябва да ги носят. Има доста примери по света за изключително голям бум на заразени след посещение на международни мачове с много публика. А дистанция по стадионите е реално невъзможна. Няма сила, която да накара феновете да седят през седалка и да не се скупчват... Другият вариант е пак да забранят публиката, но тогава още по голям вой ще има и недоволство. И от потенциални фенове и от футболните централи.
  • 27 Гост

    0 0 Отговор
    Това трябва да е за цялата страна. Особено по морето, където е гъмжило от всякаква паплач, насъбрана за трупане на пара в чекмеджетата.
  • 28 кОВИД

    0 0 Отговор
    Областният кризисен щаб за борба с коронавируса СА ИДИОТИ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове