Last news in Fakti

14 Октомври, 2020 17:45 1 740 27

Румен Радев: България и Гърция са пример, че на Балканите може да има мир

  • румен радев-
  • екатерини сакеларопулу-
  • гърция

Българският държавен глава поздрави президента Сакеларопулу за успеха на Гърция в привличане на стратегически инвеститори в областта на информационните технологии

Румен Радев: България и Гърция са пример, че на Балканите може да има мир - 1
Снимка: Пресцентър

България и Гърция са не само ос на стабилност, но и пример, че на Балканите може да има мир, добросъседство и ползотворно сътрудничество. Това заяви държавният глава Румен Радев на среща в Атина със своята гръцка колега президента Екатерини Сакеларопулу. Румен Радев поздрави Екатерини Сакеларопулу с поемането на президентския пост в Република Гърция и изрази стремежа на България за последващо задълбочаване на политическия диалог на най-високо равнище и развитие на приятелските отношения между двете страни.

Днешните предизвикателства и пред Гърция, и пред България трябва да разглеждаме като предизвикателства пред целия Европейски съюз. Същността на Европейския съюз е неговата солидарност, подчерта Румен Радев. По думите на президента предизвикателствата на бъдещето превръщат в обща задача отстояването на единното европейско пространство на ценности, на културни, социални и икономически постижения.

Българският държавен глава поздрави президента Сакеларопулу за успеха на Гърция в привличане на стратегически инвеститори в областта на информационните технологии и открои тази област като особено перспективна в двустранното сътрудничество. По думите на Румен Радев страната ни разполага и с опит, и с експертиза в сферата на информационните технологии, което създава благоприятни възможности за реализацията на успешни съвместни проекти.

Потенциалът на Инициативата „Три морета“ за транспортна, енергийна и дигитална свързаност в Източна Европа също беше сред акцентите на срещата на двамата президенти.

Румен Радев отправи покана към Екатерини Сакеларопулу да посети България в удобно за нея време.

В рамките на посещението си в Атина президентът Румен Радев ще изнесе лекция пред Европейската организация за публично право на тема „Универсални човешки ценности и върховенство на закона - стълбове на европейското развитие“.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    21 15 Отговор
    Моше Радев да си ходи в Израел

    Коментиран от #9, #16

  • 2 честен ционист

    8 24 Отговор
    Хахаха, ще видим тая работа като задърпат Пиринска Македония след некоя и друга година.

    Коментиран от #13

  • 3 браво

    14 13 Отговор
    това споразумение да бъде пуснато до всички държави и техните медии това е голям успех за прзидента в неговот 4 годишно управление с което се изчерпва всичко за негово президенстване
  • 4 В първия

    15 15 Отговор
    момент да не повярваш. Как са му осигурили посещение в чужбина, и то в западна страна? После става ясно. Лекция пред европейската организация за публично право. Със стоящи зад нея от същите, дето приеха резолюцията на Елена Йончева и Радан Кънев. И НПО-тата им в България.
  • 5 хa ха

    14 13 Отговор
    Пример са, че пингвин може да съжителства с малак.
  • 6 Karosel

    16 11 Отговор
    Ама фигуранта насъскваше червените питбули, с искането си на репарации от Турция. Пъчи се на чужд труд!
  • 7 Де Факто

    8 14 Отговор
    ГЕРБавите ТУЛУПИ яко са налазили форума.Възможно е, и ТУЛУПА да е само един!!!Както и да е.На никой не му пука, какво пишат НЕГРАМОТНИТЕ ГЕРБави ТУЛУПИ....хахахахаха.
  • 8 Бибитко

    5 0 Отговор
    В тази информация е написано: "...със своята гръцка колега президента". Тук очевидно не е спазена граматическата форма за съгласуваност на родовете. Ето защо правилното е: "...със своя гръцки колега президента". Съществителното "президент" е от мъжки род.

    Коментиран от #15

  • 9 Бибитко

    4 11 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Такива тъпизми може да се очакват само от гербаджии!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 15 Отговор
    РУМЕН РАДЕВ е най достойния ПРЕЗИДЕНТ на БЪЛГАРИЯ
  • 12 Ген Майор Наков

    13 3 Отговор
    Лектор-Фатмак .Такова нещо запръв път чувам . А не му ли дадоха Доктор Хонорис Кауза на Грипенския Университет и по едни зелени чорапи за изпроводяк.

    Коментиран от #19

  • 13 СМЕРШ

    2 6 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    А кой се наДупи и свали гащи , пред споразумението за Северна Македония! Боко или Радев? Капитан България, само дето не рязал лентички в космоса с неговите шутове! А това , че с Корни и Доганчо имат , задкулисна уговорка, ще го усетите през март! Сега се разиграва ТВ шоу! Разликата между Радев и БиБитко, е че Радев призовава за диалог! А ББ и Гешефтаров, тичат по паланки и градинки и вдигат пушилка! Нещо за журналиста, метнал 500 евро банкноти по Гешев!?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 До Бибитко

    2 4 Отговор

    До коментар #8 от "Бибитко":

    Българският език, не е шопски диалект от Банкя!
  • 16 Дзержински

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Ха ха и този ми бил руски човек, а лобира за американския план "Три морета". С това простолюдие в България, американците изобщо не им се налага да се напрягат. Достатъчно е да разпределят ролите.
  • 17 браво

    6 5 Отговор
    Не понасям русофилите, за мен те са най-голямото зло за България. Без тях нямаше да просъществува до сега Доган, нямаше да вкараме мафията в управлението... - всичко е дело на руските служби. Но до ден днешен нямам разочарование от действията на Президента Радев, даже напротив, гербаджиите се оказаха по големи путинисти и от комунистите.
    И добре че е той , та да имаме що годе интелигентно представяне на българите пред света. Иначе е голям срам да гледаш елементарни ганьовци с торбички и чекмеджета да са официалните преставители на нацията.
  • 18 БКПатки

    11 3 Отговор
    От това недоразумение пък какво зависи ? Освен да налага на всичко вето, друго може ли ? А, щях дя забравя. Може да вдига юмруче в стил Ротфронт.
  • 19 браво Радев

    3 8 Отговор

    До коментар #12 от "Ген Майор Наков":

    Дали е фатмак , а Тиквата е генерал , можем да разберем ако направят един диспут на английски. Но тъпите тролове и това няма да разберат, така че е безсмислено.
    Добре е тиквата да се научи поне на етикет от Радев, та като се мята по Европа и САЩ да ни ни срами.

    Коментиран от #26

  • 20 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 11 Отговор
    РУМЕН РАДЕВ е ДИПЛОМАТ

    Коментиран от #24

  • 21 БАЦЕ БАЦИЛА

    1 7 Отговор
    Тиквениците на Тиквата ревнаха .....Осмърдяха форума...с лозунги

    Коментиран от #23

  • 22 Истината

    9 2 Отговор
    Колкото повече говори тоя,толкова повече се чуди човек той глупав ли е,прост ли е,м-ало-умен ли е или и трите.По безспорен начин трябва да стане ясна истината за записите с разговорите между него и шефа на ВВС Стойков за укриване от КПКОМПИ информация за облагодетелстването на тогавашната му любовница,сегашната му съпруга. По безpспорен начин трябва да стане ясно колко пари общо е платила българската държава чрез ВВС на въпросната му любовница,за да работи на две длъжности и да живее в държавно жилище именно защото му е любовница,тогава шеф на ВВС.И още,и още и …..
  • 23 Екстра

    7 0 Отговор

    До коментар #21 от "БАЦЕ БАЦИЛА":

    Вой на червени празни кратуни в защита на говорителя им фигурант екскурзиант на държавна издръжка безполезен за страната НИ!!!

    Коментиран от #25

  • 24 Екстра

    6 2 Отговор

    До коментар #20 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Колкото ти си нормален. Толкова и това недоразумение е дипломат!

    Коментиран от #27

  • 25 БАЦЕ БАЦИЛА

    1 5 Отговор

    До коментар #23 от "Екстра":

    Ти си доказателство за това,което писах - тиквеник....
  • 26 123

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "браво Радев":

    Гн.Радев не говори добър английски.
  • 27 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "Екстра":

    ти нито си психолог нито психиятър
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове