10 Януари, 2021 12:06 2 148 40

АБВ настояха за избори в два дни

  • румен радев-
  • румен петков-
  • абв

Датите са 15 - 16 май

От АБВ заявиха, че най-добрата дата за провеждането на парламентарните избори трябва да бъде в рамките на два дни - на 15-16 май.

По време на срещата си с президента Румен Радев за безопасното провеждане на изборите, Румен Петков е притеснен, че ГЕРБ и Борисов ще се опитат да направят изборите "традиционни" с купуване на гласове, отбелязва news.bg.

Основната грижа по време на изборите трябва да бъде здравето на хората и участниците в изборния процес, настоя Петков. От АБВ, както от "Републиканци на България" са на мнение, че трябва да се мисли за изборите от 18 април нататък. Задължително на изборите трябва да има камери до окончателното показване на протоколите и възможност на наблюдателите да проследяват изборния процес, настоя Петков.

Много по-сериозно и мащабно ще бъде ваксинирането, ако изборите се проведат на 15 и 16 май, посочи бившият вътрешен министър в Тройната коалиция. Лично Петков като слушал премиера Бойко Борисов да говори за ваксинацията, се сещал за кренвирши в хладилник.

Избори в средата на май, според Петков, ще създаде предпоставки за по-малко допуснат хаос в изборния ден. От АБВ са скептични за ускореното насрочване на избори, които могат да гарантират избори в една отровна медийна среда, купен вот, вот под административна принуда, корпоративен вот.

Румен Петков посочи, че за да могат хората да бъдат сигурни в гласуването си, трябва да започне информационна кампания, без да се чака указа на държавния глава. 15-16 май е възможност да възложим на български компании производството на машини, което ще гарантира тяхното одитиране и сертифициране върху тя, подчерта лидерът на АБВ.

От 10 дни всички сме загрижени за машинното гласуване, но никой не си спомня защо машинното гласуване е под въпрос, откроиха от АБВ.

За гласуването по пощата, Румен Петков смята, че все още не сме готови като администрация, като процес и в действията и бездействията на външно министерство. Това е много тежък удар по демокрацията, предупреди още той.

Правителството бута до последния момент осигуряването на машините и после никой не иска да ги одитира, а със закон се налага да бъде направено, по мнението на Петков. Той счита, че от гледна точка на създаването на максимално облекчен инструментариум за преброяването на бюлетините, трябва да се предвиди ключово място и роля на ОИК.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хектор

    27 23 Отговор
    ОСТАВКА БОРИСОВ!
    ОСТАВКА ГЕШЕВ!
    МУТРИ ВЪН!

    Коментиран от #35, #40

  • 2 така така

    5 25 Отговор
    Два дни.. но без машини. Съгласен!

    Коментиран от #10

  • 3 ФАКТИМЪЛЧАТ

    15 17 Отговор
    В САЩ лекар е починал малко повече от две седмици, след като е получил ваксината на Pfizer/BioNTech, съобщава Си Ен Ен, позовавайки се на съпругата му.
    Както е разказала Хайди Некелман, 56-годишният ѝ съпруг Грегъри Майкъл е бил ваксиниран на 18 декември и е починал 16 дни по-късно.
    "Според мен смъртта му е 100 процента свързана с ваксината. Няма друго обяснение", изтъкна Некелман.
    В ЕС одобриха ваксината на Pfizer-BioNTech
    Обновена
    В ЕС одобриха ваксината на Pfizer-BioNTech

    Агенцията издаде препоръка да започне имунизацията

    По думите ѝ Майкъл е водел активен начин на живот, не е пушил, само от време на време е консумирал алкохол. Освен това при изследване на състоянието на здравето му у него не са били открити никакви заболявания.
  • 4 Българка

    15 20 Отговор
    Аза съм против избори в два дни. Може ли да отговори някой къде и как ще се съхраняват чувалите с бюлетините между първия и втория ден. Това е най-лесният начин цели чували да бъдат подменени. Пиша със съжаление за чували, защото престъпната върхушка саботира машинното и дистанционното гласуване

    Коментиран от #8

  • 5 МОЧА трябва да се разруши!

    22 11 Отговор
    Пи.льото се прави на опозиция на БКП тата - БСП-ГЕРБ-ДПС-ПАТРИОТИ . Едни и същи руски еничари сте !
  • 6 Киро Брейка

    3 13 Отговор
    Браво
  • 7 Държавна Сигурност, 5 Рпу

    20 13 Отговор
    Герб и ДПС винаги срещу народа

    Коментиран от #14

  • 8 pepy

    25 5 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    "... къде и как ще се съхраняват чувалите с бюлетините между първия и втория ден..."

    Какви чували, какви пет лева... Не вярвам да се гласува два дни, но ако стане така, бюлетините ще стоят в ЗАПЕЧАТАНИТЕ УРНИ до края на изборния ден /процес/... Чак тогава се вадят и броят...

    Коментиран от #16

  • 9 РУМБАТА....НАЗДРАВЕ

    17 8 Отговор
    ПЪРВИЯ ДЕН ПИЕНЕ, ВТОРИЯ ИЗТРЕЗНЯВАНЕ....
  • 10 Тиква

    11 9 Отговор

    До коментар #2 от "така така":

    Два дни и с машини и на хартия. По пощата 5 работни дни поне. Но колкото и Гроб да кастрят всичко, ще бъдат изметени тотално и завинаги.
  • 11 щаб за честни избори в България

    1 6 Отговор
    Една от новите мерки за честни избори, около която се обединиха участниците в кръглата маса, е всички партии да имат свои наблюдатели в ЦИК и в "Информационно обслужване", което също ще намали до минимум възможността за манипулиране на вота на българските граждани.

    Също така да бъде въведена задължителна активна регистрация на избирателите като превантивна мярка срещу мъртвите души, поискаха участниците в дискусията за честни избори.

    "В изборния процес участват всички политически партии и от всички тях зависи честността на изборите. Именно затова участниците в кръглата маса се обединихме около идеята за създаването на Национален щаб за честни избори в България, в който ще поканим да влязат представители на всички политически партии, представител на ЦИК, както и представители на граждански и неправителствени организации. Целта на Национален щаб за честни избори е да координира всички действия между политическите партии, ЦИК, гражданските и неправителствените организации, както и да предлага мерки и механизми за провеждането на честни избори, а също така и да оказва натиск върху институциите за тяхното прилагане", каза лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

    Той допълни, че партия МИР е била символичен организатор на кръглата маса, която е първата и решителна стъпка към обединение на всички партии и организации зад националната кауза за провеждане на честни избори в България.

    "Следващата стъпка е създаването на Национален щаб за честни избори, койт

    Коментиран от #17

  • 12 РПГ 7

    19 8 Отговор
    Днес фатмака удари дъното, след Цв. Цветанов сега и Румен Петков. Честито другари!!!

    Коментиран от #18

  • 13 белега на звяра

    4 12 Отговор
    Смартфона беше нужен за да ви опознаят,за да разберат навиците ви, страховете ви,Какво обичате,какво мразите с една дума разбраха всичко за вас. сега настъпи часът за привеждането в действие на истинският план,които без слагането на чипове не може да се осъществи. Плана е сливането на хората и машините в едно лишавайки ни от всичко божествено и човешко. Чувства емоции,мисъл. ще разрушат всичко човешко в нас превръщайки ни в био роботи.
  • 14 Киро Брейка

    6 5 Отговор

    До коментар #7 от "Държавна Сигурност, 5 Рпу":

    Примката около врата на гербавите се затяга !
  • 15 И от къде пари?

    9 3 Отговор
    Комунягите и Боко да извадят от чекмеджетата и да ги финансират. Стига сте харчили народна пара за безмислени идеи
  • 16 Българка

    8 11 Отговор

    До коментар #8 от "pepy":

    А кой ще охранява урните? Има ли изобщо яснота по въпроса чували , урни и машини къде как, от кого ще бъдат съхранявани/ охранявани?

    Коментиран от #22

  • 17 ЩЧИ

    5 7 Отговор

    До коментар #11 от "щаб за честни избори в България":

    Сандвичите за членовете на щаба ще се купуват само от моите лафки. Средна цена- 6 лева за сандвич.Искрено ваш, Бърбънян.
  • 18 Българка

    9 20 Отговор

    До коментар #12 от "РПГ 7":

    Румен Радев е президент на всички българи. Дискусиите му не са по това на кого симпатизира като човек. Като президент той кани и изслушва всички партии. Надявам се и от ГЕРБ да отидат. Надявам се поне БНТ да вземе пример и организира дискусии между лидерите на всички партии. Искам да видя Борисов в дискусия с Христо Иванов, Слави Трифонов, Корнелия Нинова, Мая Манолова и т.н.
    Борисов като си толкова "успешен" лидер и осигуряваш стабилността на България в... бедността и липсата на законност, имаш ли т опки лице в лице да защитиш хваленето от джипката и въртолета?

    Коментиран от #20, #38, #39

  • 19 Ф-ма

    14 2 Отговор
    Господин Президент, предлагам видео-камери на ниски цени, по споразумение с вашия секретар.С уважение, президент на фирма за видеонаблюдение.
  • 20 Българка от маалата

    16 3 Отговор

    До коментар #18 от "Българка":

    Г-жо Българка, Не ви разбрах,на всички българи или на комунистите.
  • 21 Без паника

    6 8 Отговор
    Герб са пътници за затвора

    Коментиран от #25

  • 22 Бико

    19 3 Отговор

    До коментар #16 от "Българка":

    Урните, г-жо, ще се охраняват от НСО и ДС. Моят дрон ще осигури видеонаблюдението. А бюлетините ще се броят на Позитано.

    Коментиран от #33

  • 23 ГЕРБ

    4 5 Отговор
    Ох,уплаших се. Чак треперя.
  • 24 CFC

    7 2 Отговор
    И в 12 дни да са, тези умрели кучета няма никога да влезнат...
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 До пътника

    13 1 Отговор
    Не разбрах за затвора или направо бум на улицата . Затворите са препълнени с бановци, Миньо Стайковци,арабаджийници и друга зачервени , няма място. Ще трябва да строите,а не е по вашата част.
  • 27 Рачко Пръдлето

    14 2 Отговор
    Президентът днес обобщи резултатите от консултациите. Всички партии и движения ще се обединят в един Отечествен Фронт срещу ГЕРБ, само така,с малко ще ги победим, после ще мислим как да управляваме. Да вдигнем високо юмручета.

    Коментиран от #29

  • 28 Избирател

    10 4 Отговор
    Румба Не си пъхай носа в гза дето не ти е работа Ти си политически неизбераем аутсайдер и движението ти също
  • 29 pepy

    13 1 Отговор

    До коментар #27 от "Рачко Пръдлето":

    "... Да вдигнем високо юмручета."

    Не че нещо... ама може ли само едното?
  • 30 007

    2 2 Отговор
    Много отдавна имам въпрос без отговор, за какъв ... са партиите и подобни сдружения. Като добър ученик бях "избран" за комсомолски секретар, но още при избирането се заинатих, че няма да се занимавам с това, нe искам, не разбирам и не знам защо съществува комсомола. След като един месец не направих нищо се свика събрание и бях освободен и беше избрана една съученичка, която наистина знаеше кое що, а класният на всеслушание обяви, че ще напише в характеристиката ми, че съм политически неорентиран и никога, никъде няма да мога да уча повече след средно образование. Явно не го направи и учих. Та, на въпроса, ЗА КАКЪВ ... СА ПАРТИИТЕ???? Дори и в САЩ вече явно стои този въпрос. Някога сме били първи с богомилите за разбиване на каноните с религиите, а защо да не сме пак първи за разбиване на на цялата тази гнила "демократична" партийна система. Вече технически има всички предпоставки за НОВА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ОБЩЕСТВОТО, без партии, не по-малко успешно и демократично.
  • 31 пешо

    3 3 Отговор
    да бе , вечерта тиквата да сменя чувалите .
  • 32 Темерута

    7 2 Отговор
    Кой бяха тези АБВ та даже и настояват .
    АБВ са политически джуджета за който гласуват само
    роднините на кандидатите им.
  • 33 Българка

    2 7 Отговор

    До коментар #22 от "Бико":

    Ако Пеевски охранява, а Борисов брои вота за нас българите какво остава?... Сопите?....

    Коментиран от #36

  • 34 12345

    7 0 Отговор
    Нали искаха още лятото , сега протакат.
  • 35 Духльо

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хектор":

    изтъркана плоча, Борисов 4 !!!
  • 36 Ковида

    8 0 Отговор

    До коментар #33 от "Българка":

    да не те е ударил в главата или си просто Проста!
  • 37 Някой си

    3 1 Отговор
    АБВ е от три букви.Предлага ме ти да настояваш за избори от три дни.
  • 38 Тапата

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Българка":

    На тези и 365 дни да им отпуснат, пак ще са си последната дупка на кавала.
  • 39 Нямат

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Българка":

    шанс, поради простата причина, че са доказали се въздухари. Ако посочиш поне едно нещо, което са направили в полза на Държавата, може и да си помисля, че си права.
  • 40 Мектор

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хектор":

    Мутри вън а тои събира извън парламинтарните малциства да го подкрепят ГЕРБ ПОБЕДА честито четвърти мандат
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове