Last news in Fakti

21 Февруари, 2021 22:21 4 066 61

Доц. Мангъров: Ако хората имат ум в главите, да отидат до урните

  • атанас мангъров-
  • избори-
  • урни-
  • ваксини

Иначе ще продължат да получават от същото, сподели инфекционистът и водач на листа на АБВ

Доц. Мангъров: Ако хората имат ум в главите, да отидат до урните - 1
Снимка: БГНЕС

Влизам в политиката по неволя, каза шефът на COVID отделението в Инфекциозна болница в София доц. Атанас Мангъров в „Неделята на NOVA“ за включването му в листата на АБВ.

„Тази криза изкара на показ някои много големи недъзи на нашето здравеопазване. Те са причината за това тежко протичане на кризата. Болниците се препълват с болни, които могат да се лекуват вкъщи. Хоспитализация се налага в много малко от случаите“, каза той, цитиран от Епицентър бг.

При влизане в парламента докторът увери, че потърси „разумни хора, с които да се съюзя и да намерим решение. Така не бива да продължава повече“, смята той.

Доц. Мангъров призова избирателите да отидат до урните: „Това не е по-опасно, отколкото да отидат до магазина. Ако хората искат да продължават да получават от същото, нека не гласуват, но ако имат ум в главите – ще отидат до урните“, агитира Мангъров.

„Не са ме търсили от други политически партии. Аз съм приятел с премиера. Ние имаме някои различни виждания по основни въпроси, но това не ни пречи да бъдем приятели. Дали ще работим заедно е въпрос на преговори“, сподели той.

Доц. Мангъров напомни, че COVID-19 ще изчезне, когато 70 или 80% от населението на света премине през заболяването. „Аз лично съм изкарал COVID-19 без да усетя“.

„Който иска да се ваксинира, нека го направи. Няма проблем от моя страна, но го прави на своя отговорност, защото много иска, обича или защото много го е страх”.

Ако искат хората да променят нещо, трябва да излязат и да гласуват. Това не е по-опасно, отколкото да отидат до магазина. Ако хората искат да продължават да получават от същото, нека не гласуват, но ако имат ум в главите – ще отидат до урните, призова доц. Мангъров.

Нужна е здравна реформа – трябва да се раздели заплащането на клиничните пътеки от това на лекарския труд. Така няма да има по-желани специалности. Трябва най-после да се построи тази АЕЦ. Трябва всички концесии да бъдат преразгледани и да се върнат на страната ни, а не да чакаме помощи от ЕС, разкри част от сферите, в които ще работи, ако е депутат, стана ясно от думите му.

По думите му ваксината на "Астра Зенека" би мога да се прилага и на хора над 65 г. В значителна част от европейските страни тя не се прилага, тъй като имат сериозни основания. Ние не смятаме така. Когато си поставяте ваксината вие подписвате информирано съгласие и така никой не носи отговорност за евентуални странични ефекти, посочи инфексионистът. Той каза, че не е ясно към момента коя е по-добрата ваксина.

„Аз лично съм изкарал COVID-19 без да усетя“. При всяка инфекция антителата намаляват, но клетъчната памет ще разпознава вируса, обясни той.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 84 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ббб

    67 6 Отговор
    Мангъров, Премиера няма приятели има само съдружници! Явно си се объркал
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    99 11 Отговор
    да махнеме герб БОЙКО СЪД ЗАТВОР
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    37 5 Отговор
    НЯМА ВЕЧНИ ПРИЯТЕЛИ А ИМА ВЕЧНИ ИНТЕРЕСИ
  • 4 провинциалист

    11 23 Отговор
    И ти ли, Бруте...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 дявола

    14 31 Отговор
    На изборите никой не трябва да гласува защото от тамошните никой за нищо не става ето ти вид протест не да викат по улиците
  • 7 Мангъров

    36 11 Отговор
    Здравен министър

    Коментиран от #11

  • 8 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    65 8 Отговор
    ПРАВ Е ЧОВЕКА!!!ЯКО ГЛАСУВАНЕ ТРЯБВА!!?КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ДЕПУТАТИ ИМАТ ДРУГИТЕ,ТОЛКОВА ПО МАЛКО ЩЕ ИМАТ РЕПРЕСОРИТЕ!!!ГЛАСУВАЙТЕ ЯКО
  • 9 калчев

    22 9 Отговор
    от 30г само това чувам-гласувайте,гласувайте,а накрая пак на власт кредитни милионери,агенти на дс , хора близки до любен гоцев ,тарикати с връзки до бкп/с една дума статуквото/ ,как да потръгне тая страна?

    Коментиран от #28

  • 10 Перко

    66 14 Отговор
    Доц. Мангъров е един от малкото, който има обективен поглед върху нещата. Не им сече басма. С над 30 години опит. Да гласуваме!

    Коментиран от #29

  • 11 Мангъров

    12 17 Отговор

    До коментар #7 от "Мангъров":

    Съд и бой с пръчки !! И късане на дипломи !
  • 12 Въпреки че

    31 6 Отговор
    Рискът за фалшификация на изборите от ГРОБ е над 50% и е по-добре много хора да гласуват за да не използват личните им данни и да ги гласуват.

    Коментиран от #15

  • 13 Мъж с голямо М

    39 11 Отговор
    Това е Мангърката, въпреки че запецва и му се подиграват това е мъж с ТОПКИ!!!
    БРАВО!

    Коментиран от #21, #38

  • 14 Д р Тодоров

    15 5 Отговор
    "Колкото повече се заплита Брекзит, толкова повече беди ще идват от Обединеното кралство. Обявения нов щам, никога не е бил изолиран, а просто предполагаем, по едни секвенции което не пречи да е обявен. Само дето не им идва на акъла че: Ако има нов щам, това означава, че има мутации, с проемни в белтъчната структура на вируса, която пък е имуноогенната, тоест създава се чрез нея имунитета, а това означава, че новата няма да е в обхвата на ваксината им, по точно на иРНК- то и, което я прави БЕЗПОЛЕЗНА. Ако има мутации няма лесни ваксини, камо ли бързи и няма как да се изследват за безопасност, щото са скорошни. Именно заради това от 1986 г. досега не е създадена ваксина срещу ХИВ, да не говорим за такива срещу ГРИП, дето ги подменят всяка година. Така, че ОКралство застреляха ваксинацията в коляното, с това обявление. Не! на Ваксинацията срещу КОВИД - 10!"
    Д-р Георги Тодоров
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 гуньо

    2 6 Отговор
    Аз имам вакуУМ,ако може доц.Мангъров,заведете ме до урната!
  • 17 Мангъров това мангър в онова мангър в то

    10 13 Отговор
    Факти излагате се вече.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Рошко

    4 7 Отговор
    То хубо ама и да идем кел файда, то всичко едно бе мснгур, в момента машинките се програмират под ьоркия поглед на хиро мустафа
  • 20 Глас народен

    9 6 Отговор
    Глас в Пустиня -Прости Българи Проста Държава ,Мафия Бг вече спечели изборите без Бой
  • 21 гутиереса

    8 2 Отговор

    До коментар #13 от "Мъж с голямо М":

    Като карнобатски картофи са.
  • 22 един българин

    12 9 Отговор
    Твоя ум за кандидат депутат от АБВ ли ти стигна само?! Мислех те за по отракан?!
  • 23 Перо

    14 4 Отговор
    Прав е Мангъров! Колкото повече гласуваЛИ,толкова по-малко гласуваНИ от толупа!
  • 24 111 ИСТИНАТА

    4 16 Отговор
    Щях да гласувам за Мангъра, но да беше от листата на Слави, а при тия комунисти рософили - НИКОГА!

    Коментиран от #27

  • 25 Чака ни същото

    6 6 Отговор
    Ако никой не гласува няма да има измама на изборите.
  • 26 Възмутен

    9 15 Отговор
    Ей мангър, ква мръсна маймуна си ти. А Факти.бг ти е як съпорт и трибуна освен на теб и на всичките протестъри, антигербери, слафчо наркомана и черепа.
  • 27 Hoho Boho

    8 2 Отговор

    До коментар #24 от "111 ИСТИНАТА":

    Тогава не гласувай!
    Нека мафията да ни управлява.
  • 28 Hoho Boho

    15 7 Отговор

    До коментар #9 от "калчев":

    Гласувай за Мангъров!

    той не е агент на ДС;
    той не е кредитен милионер;
    той не е бил в листата на тарикатите от ГЕРБ;

    ТОЙ НЕ Е ОТ СТАТУКВОТО!
  • 29 Санитар

    14 6 Отговор

    До коментар #10 от "Перко":

    Не сме малко а много повече,просто хората не знаят,колко сме много медиците,които споделяме неговите виждания,защото се базират на медицина и познания.Мисирките не идват при такива като нас а питат,който им изнася и покрие техните платени интереси.Станах свидетел как мисирките от БТВ и Нова интервюират хората в блокираните автомобили от протестиращи.Мисирката зададе въпрос на жена в автомобила закъснява ли за някъде?Жената каза,че не бърза и подкрепя протестиращите.В момента в който жената продължи да говори,защо подкрепя протестиращите мисирката и обърна гръб и каза на оператора "давай нататък".Това интервю не беше излъчено по-късно а на негово място дадоха само разказите на недоволни шофьори,които умишлено се бяха заклинили в протеста.Същото е с опашките от ваксиниращи се,повечето не знаят,защо и какво правят.Представят си много здраве ама здравето се дава само веднъж безплатно после всеки се бори за него и не трябва да го подарява
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 СусБе

    3 4 Отговор
    Бъркаш за норода и затова си станал ПРОСТ-ФЕСОР! Тоя народ е роден за да бъде РОБ и това му харесва мазохистически!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 По правилно е да емигрират хората

    2 3 Отговор
    Щото и да гласуват и да не гласуват схемата е заложена от години и тя е да печели само които трябва а народа да мре
  • 35 Просто племе

    5 4 Отговор
    Мънги, 90% нямат нямат ум в главата. В момента ни управляват комунисти трето качество и агенти на ДС. И ще продължат, защото никой от сегашните и бъдещи кандидати не става за грездей!
    Който има ум в главата, да се изнася в странство! Ние сме обречени, аз даже, понеже съм на възраст, ще се радвам да гушна букета, нежели да ме управляват крадци, мошеници и мутри-престъпници!

    Коментиран от #39

  • 36 Публикувано във ФАКТИ

    2 1 Отговор
    "По думите му ваксината на "Астра Зенека" би мога да се прилага и на хора над 65 г. В значителна част от европейските страни тя не се прилага, тъй като имат сериозни основания."?!?!?! А, уж казва, че ваксините не са изпробвани и наблюдавани достатъчно дълго за странични ефекти (тук сме на едно мнение). Но ОТНОВО си противоречи сам.

    Коментиран от #37

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Киро Жарта

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Мъж с голямо М":

    Абе зацепва ,зацепва ,ама жена му знаеш ли каква сладурана е???!!!
  • 39 Дедо Пенс

    3 2 Отговор

    До коментар #35 от "Просто племе":

    Евалла за приказката ,бабите! Ама викам да живеем на инат на Чекмеджаноглу,та да се чуди как да ни изплаща пенсиите ! Айде стига е трупал пачки €€€€€€€€ и кюлчета в чекмеджето !!!
  • 40 АУУУУУ

    3 5 Отговор
    Айде бе Мангъра!!! Най-накрая едно свястно нещо да ти излезе от устата 👏👏👏 Тъкмо победата на ГЕРБ да е категорична, и невъзможно хленченето на местните тролове... Два реда сълзи и три реда сополи 😭😭😭
  • 41 Публикувано във ФАКТИ

    1 4 Отговор
    "Доц. Мангъров напомни, че COVID-19 ще изчезне, когато 70 или 80% от населението на света премине през заболяването." Доценте, дори и най-големият Ви съмишленик в Европа, шведският епидемиолог, който направи експеримент с цялата си държава, довел до много лоши резултати, започна да пее друга песен - че въпросният колективен имунитет може да бъде достигнат достатъчно бързо САМО с помощта на ваксини. Отделен е въпросът, дали CoviD ще "изчезне" или просто няма да е в такъв мащаб. Това ли целите с изказванията си - да подтикнете българите да се ваксинират?! И на какво базирате мнението си, че ваксината на AstraZeneca може да се използва и при хора над 65 г.? При положение, че другите държави, които са обвинявани, че искат да "попитат" населението, изказват основателни съмнения по въпроса. Да, ваксината може да се бие на всеки. И върху ябълка може да се използва. Но какъв ще е резултатът?

    Коментиран от #44

  • 42 Корекция

    0 1 Отговор
    да се чете: "другите държави, които са обвинявани, че искат да "ЧИП-ИРАТ" населението..."
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #41 от "Публикувано във ФАКТИ":

    Резултата е : 65 от 100 ваксинирани ще получат защита. 35 няма. При по-възрастните може да е и 50:50. Това е проблема.Докато при другата, дават 85 % след първа доза ,и 99% след втората.Процентите са брой хора на 100 ваксинирани.

    Коментиран от #45, #46

  • 45 И какъв е резултатът

    2 0 Отговор

    До коментар #44 от "гост":

    Че възрастните ще трябва да бъдат ваксинирани по-често, с по-големи дози или какво? Шведите миналата седмица бяха спрели ваксинирането с АстраЗенека в две провинции, след като от 400 ваксинирани сред медицинския персонал 100 са се оплакали от странични ефекти. В Германия имаше нещо подобно, но в по-малък размер. Резултатът беше, че много хора от медицинския персонал са се писали болни. То така или иначе е странно - получаваш първата доза, която обаче не е достатъчна. Ходиш на работа, навън. Ако се заразиш, преди да са ти били и втората доза, и тя дава подействала, пък макар и на 50%, какво следва? Но мисълта ми за доцента беше друга - въз основа на какво дава мнение дали ваксината може да бъде ползвана при 65+ годишните? Разработвал я е, тествал я е, има дългогодишни наблюдения върху ваксинирани вече с нея или какво? Да не говорим, че всъщност специалността му е педиатър - в това има най-много практически опит. Къде се бърка да препоръчва ваксина на хора в третата възраст?

    Коментиран от #54

  • 46 При положение,

    1 1 Отговор

    До коментар #44 от "гост":

    че при AstraZeneca от самото начало се говори, че не предлага толкова висока защита, някакъв парадокс е тя да бъде използвана точно за ваксинирането на хора от най-голямата рискова група.

    Коментиран от #49

  • 47 гласоподавател

    1 2 Отговор
    Аспирин и чайчета. Гласувайте за Мангърови. Само те ще ни оправят

    https: // fakti.bg/krimi/555704-penyo-mangarov-otnovo-se-izprava-pred-sada
  • 48 Гражданин

    2 0 Отговор
    Не може да си едновременно приятел и с Р. Петков, и с Т.К.В.Т.!?
  • 49 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #46 от "При положение,":

    Ами както се вижда, парадокс е ама това предлага държавата в момента. От една страна е евтина, но и прилагането и при възрастни е по- лесно, в смисъл че няма да се налага болни и трудноподвижни хора да ходят до разни пунктове къв РЗИ,след записан час,щото на Файзер отвориш ли ампула трябва да я употребиш и пр. и пр.Затова явно са избрали нещо пред нищо и то пак е свързано с пари, схеми, поръчана преди да са излезли резултати от проучванията и т.н. В богатите държави я спряха ,защото нямаше проучване при хора над 65, а и са си поръчали много дози от другата и могат да си позволят изчакване. Накрая все пак или ще почнат да я прилагат,или ще я подарят на някоя бедна държава.

    Коментиран от #50

  • 50 Ами именно.

    1 1 Отговор

    До коментар #49 от "гост":

    Както казваш "В богатите държави я спряха ,защото НЯМАШЕ ПРОУЧВАНЕ при хора над 65,...", затова питам, на какво основание доц. Мангъров казва, че може да се прилага при хора над 65 г. и "В значителна част от европейските страни тя не се прилага, тъй като имат сериозни основания. Ние не смятаме така.". А в същото време обяснява съвсем разумно според мен, че ваксините не са минали достатъчно дълъг период на тестване и наблюдения за странични ефекти. И това, ако не е противоречие в твърденията му, то "здраве му кажи".

    Коментиран от #60

  • 51 ПСР

    0 1 Отговор
    Съгласен съм напълно-не се ли гласува масово,ще се възпроизведе още от същото,не само в сферата на здравеопазването.
  • 52 Вуте

    2 0 Отговор
    Никъде не влизаш ти! С тая умряла партийка само си проветрявате устите. И за колективният имунитет имам едно предложение-нека инициира всички кандидати от негова партия-гостоприемник да се съберат на един конгрес в Арена Армееец, да се изпозаразят един друг и да станат безсмъртни!
  • 53 Оо не не

    0 1 Отговор
    Аз повече на непознати доверие няма да гласувам и въобще не ме интересуват гнусни заплахи от сорта на ,,иначе,, и т.н. Като започнат кандидатите да срещат очи в очи избирателите си, тогава може да говорим за поне някакво обективно гласуване
  • 54 Малко данни

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "И какъв е резултатът":

    Според английските изследвания ефикасността на Астра Занека е 55% след първа доза, ако втората се направи след 6 седмици. Ако обаче се направи след ТРИ месеца, тогава ефикасността достига 81%. А само първата доза след 3 седмици защитава 76%. Малко завъртяно, но явно работи добре. Детските ваксини също понякога с интервал повече от година/дифтерия/.Спокойно. И аз се боднах с Астра.
  • 55 хаха

    0 2 Отговор
    Ако хората имат ум няма да гласуват за партиятя на Чекмедже бандита с каруцаромутренски езики характер...но тулупа има мнага стадо на хранилката си и ще си изпразни чекмеджето.....,а после пак така...... с този селски тарикатлък така ще постъпи ....!!!!!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 сара

    1 0 Отговор
    Не просто ние трябва да гласуваме, а и да заведем до урните поне по един колебаещ се.
  • 58 българин

    2 0 Отговор
    До скоро този беше доктор, човек, колко бързо стана едно нищо - политик, призива "Ако хората имат ум в главите, да отидат до урните" разколебава още повече вярата ми, че този човек прав или не, но беше искрен в професионалните си изяви, започвам да мисля, че е бил поредният слаб актьор в трагикомедията на червената мафия, жалко и този стана бързо-бързо за резил.
  • 59 Хапчето

    2 0 Отговор
    взе и за АЕЦ и европари да се произнася, последното май е най-интересно. Кога ще разберете, че този човек е абсолютен ..качалник?
  • 60 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "Ами именно.":

    Ами говорим за едно и също,естествено че има противоречие, то у нас откакто е почнала пандемията,всичко е противоречиво.Някой не ни харесва импровизирания диалог...така е, пишеш простотии/ не ти,така е лафа/ ,харесват те, пишеш истини и разсъждаваш и ти цъкат минуси..ха ха ха .Е това ако не е противоречие...айде със здраве!
  • 61 Софянец

    0 1 Отговор
    Пълна мобелизация и го махаме тиквун.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове