9 Март, 2021 12:30 6 625 51

Христо Иванов: Арена Бургас е корупционното бижу на Борисов (ВИДЕО)

  • димитър иванов-
  • бургас

Очевидно става дума за едни бивши мутрета

Христо Иванов: Арена Бургас е корупционното бижу на Борисов (ВИДЕО) - 1

“Арена Бургас” е по-скоро корупционно бижу, отколкото спортно бижу” - заяви Христо Иванов.

Включване на живо пред “Арена Бургас” направиха съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов, водачът на листата в Бургас “Ивайло Мирчев” и общинският съветник от Бургас и кандидат на втора позиция в листата - Димитър Найденов, за да обърнат внимание на поредния корупционен обект, станал и обект на хвалби от страна на премиера Борисов.

В посветения на залата лайв Ивайло Мирчев поясни, че започналата през 2014 г. зала “Арена Бургас” е била с първоначална цена от над 30 млн. лв., а днес доближава 100 млн., 80 млн. от които са вече похарчени. Обяснението на Мирчев беше, че са направени огромни надценки в оборудването на залата.

“Цената на един стартов пистолет за лекоатлетическата писта, е колкото на един хубав лаптоп. Обаче за тази зала цената му е 200 000 лв. Има и други интересни покупки, които са направили хората в Бургас - например системата за фалстарт - тя струва колкото няколко хубави лаптопа, обаче тук тя струва 240 000 лв.”- поясни Мирчев.

“На журналистически въпроси за това как са стигнали до тази цена, хората, които са правили офертата, казват, че не си спомнят, било е отдавна.” - допълни общинският съветник и втори в листата на “Демократична България” за Бургас Димитър Найденов и припомни уверенията, дадени от премиера Борисов, че залата щяла да е готова до 2019 г. и Българската лекоатлетическа асоциация можела спокойно да кандидатства за европейското по лека атлетика.

“Нека хората на Бургас да знаят, че ние не сме против случването на такива хубави проекти. Но тези проекти би трябвало да са повод за гордост. Тези хора трябва да имат самочувствието, че с парите от техния труд, с парите от техните данъци се изгражда нещо хубаво, което ще остане за хората след тях. Но тези хора, на Бургас и на България, не са давали съгласието си тези техни пари да бъдат крадени и да завършват по разни чекмеджета на държавни чиновници и на политици, облечени във власт.” - категоричен беше Найденов.

Според Найденов за децата и като цяло за жителите на Бургас не се прави достатъчно. Напротив - той е един от обезлюдяващите се градове на България, без добра бизнес среда, която води и до липса на външни инвестиции и поставя града на 11-о място по заплати в страната.

“Тези пари, които, през този иначе необходим обект, са откраднати - през надценки, схеми с подизпълнители и т.н. - биха могли да отидат за децата. Защото това е целта на нашата програма: всяко българско дете да има достъп до спорт, да има достъп до образование на най-високо ниво, така че България да стане най-доброто място за отглеждане на деца поне в Източна Европа. Това е една цел, която си заслужава, която наистина обръща страната ни към бъдещето. Едно бъдеще, в което наистина децата имат качество на живот, качество на образование и остават тук, тук остават, в България. Това е нашата цел и за тази цел трябва да спрем това крадене. Трябва да спрем ГЕРБ от техния модел на управление, който не е “Работа, работа, работа”, а е “Корупция, корупция, корупция.” - заяви съпредседателят на “Демократична България” и призова гледащите да гласуват за “Демократична България”, която има сигурно място в следващия парламент.

“На 4.04 с бюлетина номер 11, в Бургас с преференция 102, Вие можете да гласувате за хората, които тръгнахме от “Росенец”, върнахме плажа и ще си върнем и държавата по същия начин, институция по институция, и ще си върнем 10 млрд., които се крадат на година, ще ги върнем към децата, към училищата, към болниците, масовия спорт. Ето това искаме да направим. Много е просто. И е много важно, защото всички ние го заслужаваме. И защото България наистина може много повече от това.” - подчерта Иванов.

В края на изявлението Ивайло Мирчев отправи призив към премиера Борисов:

“Ние имаме една традиция с Христо Иванов, винаги когато сме близо до морето, да попитаме тая бивша сикаджийска мутра Бойко Борисов, да ни разкаже за връзките си с Маджо, с Пашата, с останалите мутри от СИК. Да ни разкаже с кой е бил съдружник, с кой са вземали пари, на кой какви концесии е раздал, кой какви държавни поръчки е получил, защото медиите не питат. Мълчи се по много странен начин, а очевидно става дума за едни бивши мутрета, които в момента разпределят и крадат от нас, данъкоплатците.” - заяви Мирчев и поясни, че няма да спрат да задават тези въпроси.

Христо Иванов повдигна и въпроса за обещаните от Борисов по време на пресконференция ревизионни актове на “Лукойл”, които така и не са предоставени все още, и от които може да се разбере дали има укриване на данъци от страна на “Лукойл”. Мирчев и Иванов призоваха премиера Борисов да се изправи срещу тях, по мъжки, и да каже с кого е съдружник, а не да се срамува от приятелите си.

“И ако не искате такива като Бойко Борисов да купуват стартови пистолети за 2 600 долара и да ви ги продават по 200 000 лв., гласувайте за “Демократична България” - допълни Димитър Найденов.

“Ще отидем в центъра на Бургас, ще застанем на улицата, ще раздаваме листовки и ще си говорим с хората. Бойко Борисов не може да застане в центъра на Бургас и да си говори с хората. Бойко Борисов не може да се появи на нито една българска улица, да застане спокойно да си говори с хората. Затворил се е в джипката, обикаля с нея. Показва тези обекти. Не казва колко ще струват. Не казва как са се увеличили цените. Не казва защо са се увеличили. Нищо не казва от тези неща. Това е един човек, който трябва да бъде освободен от неговото бреме да се крие и да се мъчи и това трябва да направим ние на 4 април.” - завърши изявлението Христо Иванов.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    18 67 Отговор
    а ти си калинково бижу за ЦРУ
  • 2 Авторът

    31 65 Отговор
    Аман от теб бе 'ристе. Много лаеш нищо не правиш. Всичките сте такиеа

    Коментиран от #17

  • 3 КАФЯВ САЙТ

    21 41 Отговор
    СПОНСОРИРАН ОТ ДПСТО И МЮФТИЙСТВОТО ИМА САМО ИНФО ЗА ГЛАВЕН РЕДАКТОР СОБСТВЕНИКА Е НЕИЗВЕСТНО СКРИТ!
  • 4 боко ПКП

    43 8 Отговор
    На тези избори няма да се събори гербрската, депесарската и бесепарската мафия, заедно са, държат се. Дано хората разберат това, както и за другите партии- мафиоти на власт срещу искащи мафиоти властта!
  • 5 дедо Герчо

    14 26 Отговор
    КАЗА ПРАВОСЪДНИЯ МИНИСТЪР НА БИБИ...ХЪХЪХЪ.

    Коментиран от #28

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Дедушка

    14 36 Отговор
    А този защо още е на свобода?
  • 8 Не знам ама

    51 4 Отговор
    кмета на Бургас има много гузна физиономия.

    Коментиран от #12

  • 9 Достойна присъда

    34 4 Отговор
    Иванов,трябваше да се видиш с Любен Дилов син и Момата да им ги кажеш тези неща!
  • 10 Лукойл

    25 11 Отговор
    Какви данъци, какви 5 лева бе. Бургас е руска губерния.
  • 11 БАТЬОВ

    14 17 Отговор
    Нямаш шанс!!!

    Коментиран от #26

  • 12 Ерген

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "Не знам ама":

    Нали е още мома
  • 13 Българка

    44 11 Отговор
    Трябвa дa cпрeм ГEРБ oт тeхния мoдeл нa упрaвлeниe, кoйтo нe e “Рaбoтa, рaбoтa, рaбoтa”, a e “Кoрупция, кoрупция, кoрупция.” - зaяви cъпрeдceдaтeлят нa “Дeмoкрaтичнa Бългaрия” и призoвa глeдaщитe дa глacувaт зa “Дeмoкрaтичнa Бългaрия”, кoятo имa cигурнo мяcтo в cлeдвaщия пaрлaмeнт."
    На 100% подкрепям думите, очеизвадните доказателства и призива на Христо Иванов!
  • 14 МОЗГАЗ

    30 5 Отговор
    АМИ ДА, С ПОЛИТИКА ИЛИ БЕЗ, ВСИЧКО КАЗАНО ЗА БОЙКО БОРИСОВ-ТУЛУПА Е САМАТА ИСТИНА.
  • 15 Българка

    34 2 Отговор
    Борисов, Цацаров, Гешев , Пеевски, Доган и грабливите орки от властта незабавно трябва да бъдат арестувани и изправени на съд! Пълна конфискация на всичко ограбено!

    Коментиран от #18, #41

  • 16 Това сме го гледали

    16 18 Отговор
    Христо и ти идваш от тях.Като бе министър не ги ли виждаше тези далавери ами сега се сети.
  • 17 Статистик

    28 2 Отговор

    До коментар #2 от "Авторът":

    Не аман от тебе, аман от тролове и калинки, аман от хора на държавна хранилка, дето за месец я се занимаят с два случая на граждани, я не.
    Всеки който говори за гербаджийските далавери, с факти и числа – заслужава уважение!
  • 18 Стига бе

    3 12 Отговор

    До коментар #15 от "Българка":

    Това едно време го дрънкаха и за кумунистите.Не поумняхте ли.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Бахари Захаров

    23 3 Отговор
    Така е, прав е човека. Ама да го питам аз, след като това е известно и на малките деца в града ни, защо неговият съпартиец и общински съветник Митко дървото не зададе подходящите въпроси в Общинският съвет ?! Тази зала се строи от години и им е известно кое колко струва. Дойдоха изборите и всеки взе да плюе, а пък че преди това си трае и ходят всички заедно по банкети, не го казват.
  • 21 2423

    10 5 Отговор
    най-тъпите мутри в българия са странджанските мутри.
  • 22 Достойна присъда

    7 4 Отговор
    Що не минеш и през Росенец ей къде е!
  • 23 Маджо

    5 11 Отговор
    Ти сис моето бижу, Ице...ще ги смажем на изборите. Ако си изпълниш обещанието ще те позлатя.
  • 24 Знае ли някой

    13 3 Отговор
    поне една партия/коалиция в България, в която никой от членовете да няма "кирливи ризи" за вадене?
  • 25 МУТРОООО

    17 1 Отговор
    ЧЕ ТО МУТРАТА КАКВО ПРАВИ БЕЗ ДА КРАДЕ , КАТО ТОВА МУ Е И ЦЯЛОСТНИЯ ПРИНОС , НИЩО ДРУГО - КАТО ДОРИ ГО ПРЕВРЪЩА В РЕКЛАМА НА РАБОТОСПОСОБНОСТТА СИ ! РАБОТА , РАБОТА , РАБОТА ! АЗ ГАРАНТИРАМ ! А ОТ ТИЯ ДНИ ЗАПОЧНА И КАРТИЧКИ ДА АВТОГРАФИРА КАТО ЗВЕЗДА ОТ ХОЛИВУД !
  • 26 12345

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "БАТЬОВ":

    С Демократична България.
  • 27 Пинокио

    8 10 Отговор
    Ти къщичка за пиленца не си направил. Много сте гадни вие комунягите. Първо питай Маджо може ли да ядеш мармалад не се ли насити вече.
  • 28 Kole

    14 2 Отговор

    До коментар #5 от "дедо Герчо":

    Герчо, унуфри. Христо Иванов хвърли оставката в деня, в който твоят идол Винету се разбра с турците и обърна на 180 градуса плановете си за съдебна реформа, за да може да бъде инсталиран Каскета. А Хр.Иванов си тръгна с достойнство. Тази дума е чужда за герберски трол като теб!
  • 29 РАДЕВ

    9 0 Отговор
    ВАРНА Е КОРУПЦИОННОТО БИЖУ НА ВСИЧКИ ПРАВИТЕЛСТВА И БАНДОПАРТИИГРУПИРОВКИ.Т.Е . НА КРИМИДЪРЖАВАТА НИ.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 шопендар

    5 8 Отговор
    забрави да споменеш за суджука,а на 04.04 ще си останете със суджук в устата.не разбрахте ли ,,че борисов помита всички в тази кампания,тази година е годината на борисов.

    Коментиран от #33

  • 33 Шопендар

    1 1 Отговор

    До коментар #32 от "шопендар":

    Се пише с Г
  • 34 Христо

    9 0 Отговор
    Щом имаш доказателства. Давай ги на Радев. И лично Радев публично да задейства Гешев.
  • 35 Лош ход

    6 4 Отговор
    А бе ицо,от кой ромски квартал си?!
  • 36 Сис

    9 3 Отговор
    На Иванов му дай само за корупция да говори, разбира се и за управниците, които са корумпирани. А той милия, най-невинен в целия свят.
  • 37 Густо Майна

    9 1 Отговор
    Пожелавам на бургазлии да имат истински добра многофункционална зала - ясно е, че стойността и ще набъбне минимум двукратно. Кой я строи, че да е иначе? ! Досега добра зала има само Варна, макар и въз овехтяла и без възможност за лека атлетика, което не е кахър при желание за обновление. Арена Армеец е наистина бижу, но без необходимата прилежаща тренировъчна инфраструктура за разлика от ДКС! В Пловдив ГЕРБерастите изплюха едно голямо (верно голямо игрище и трасе) нищо: директно от тротоара се влиза на трибуните - никакво вътрешно пространство около залата! Отчайваща липса на паркоместа! Добре, че е ритейла отсреща. Тоалетните са, като зорлем изчовъркани в стените! Вътре с тези колони подпиращи тавана не става голямото хале и за сериозен концерт да се ползва, ама то къв концерт - кетъринга трябва да е навън по тротоарите! За прилежащи тренировъчни помещения - забрави, подземния паркинг играе ролята на гардероб, гримьорна, място за отдих на спортисти, актьори, музиканти! А и там парите набъбнаха двойно при дъъългия строеж - ГЕРБерастите да не си мислят, че помним 3 дни само?!
  • 38 Мразя джендърите

    3 2 Отговор
    Хр. И да го вземе задно.
  • 39 Историк

    6 3 Отговор
    Моделът на Христо Иванов за управление ВИДЯХМЕ !
    Кметицата на Красно село го показа
    Набързо "исвои" 8000 лв. без да си помръдне пръстчето
    БРАВО, ХРИСТО- достойни членове на партията имаш
  • 40 ПЕНКО

    2 3 Отговор
    АЗ СЪМ "НАЙДЕНОВОТО ЧОВЕЕЕЧЕ " -НА ДЕЦАТА МИЛ ДРУГАР ... СЪС ЛЪЖИ И СЪС ИЗМИСЛИЦИ ---АЗ ЩЕ СТАНА ДЕПУТАР - ТРАЛАЛА --ТРАЛАЛА СЪМ -ТРАААЛАЛА !!!!!!!!!!!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Иванов

    5 2 Отговор
    Христо Иванов да каже и кое е корупционното бижу на Иво Прокопиев!
  • 43 Недоволна

    7 1 Отговор
    Да се разследват всички корупционни проекти на Герб- Бургас начело с кмета
  • 44 Иванов

    3 3 Отговор
    Хр.Ив.това е човека на който е забранено да упражнява професията
    си по право.И този ще ни казва какво да се прави в БГ.Толкова
    наглост не съм слушал и чел от неговите фалшиви думи.Много
    си приличат с пчел.Мая-те роднини ли са???.
  • 45 Калин

    8 2 Отговор
    Иванов: Нищо не съм постигнал, но най-обичам да плюя.
  • 46 Даниела

    4 2 Отговор
    Много му разбира главата на тоя пумпал. Само повтаря опорките на Прокопиев.
  • 47 така така

    1 1 Отговор
    Борисов... ама и на кмета Николов. Пинокио, ти да не го покриваш кмета, а???
  • 48 Добрил

    1 0 Отговор
    Христо Иванов и ДБ са кукли на конци на олигарха Иво Прокопиев.
  • 49 анонимин

    0 0 Отговор
    Точно тези мутри вече 12 години точат държавата,заграбват чужди бизнеси и си раздават концесии!Говори се че маргините държат плаж бургас север и слънчака,а маджо -плажа на къмпинг градина!
  • 50 Oxoxo

    0 0 Отговор
    вземи да построиш и ти нещо, след това говори за корупция
  • 51 дияна

    0 0 Отговор
    Не знам дали има нещо, което да не е корупционен скандал според Христо Иванов. То всичко построено все е някаква далавера. По-скоро според мен Иванов, го е яд, че няма и за него някоя тлъста пачка, че и той да си пооправи малко живота. За това са всички тия атаки.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове