Last news in Fakti

10 Март, 2021 15:02 5 419 39

Кандидати на „Има такъв народ“ почетоха спасяването на евреите в България

  • има такъв народ-
  • кандидат-депутати-
  • евреи

На 4 април е време да поставим началото на промяната – волята на гражданите да определят хода на политиката, затова нека гласуваме с №29 в бюлетината, призова Николай Златарски

Кандидат-депутати и членове на ПП „Има такъв народ“ за област Кюстендил отбелязаха 78-годишнината от спасяването на българските евреи, като поднесоха венци и цветя пред паметната плоча до Дома на техниката в Дупница.

„Неповторен от друга нация и държава хуманен и решителен акт, който е пример за това каква сила и решителност има българският народ. Показва и доказва, че българският народ има мъдростта и волята да решава своите съдбини по достоен и човеколюбив начин. Тогавашните действия на обикновените българи - представители на всяка една прослойка, занаят и професия, трябва да ни напомнят колко необикновени са всъщност обикновените хора, колко способни са да различат и защитят важните каузи, колко верни решения може да взимат гражданите. Да, такъв народ сме и сега е времето на докажем, че има такъв народ и днес. Ако направим препратка към нашето време, спокойно мога да кажа, че именно затова партия „Има такъв народ“ е категорично за провеждане на повече допитвания до гражданите чрез референдуми – защото не само вярваме, а знаем, че гражданите са тези, които могат и трябва да бъдат активна част от управлението“, каза общинският лидер на ПП „Има такъв народ“ в Дупница Николай Златарски, който е трети в листата на партията за област Кюстендил.

Кандидати на „Има такъв народ“ почетоха спасяването на евреите в България

На събитието присъстваха и областният координатор на партията и кандидат за народен представител Огнян Иванов, който е четвърти в листата, инж. Димитър Джоргов от Сапарева баня, който е шести в листата за парламентарните избори на 4 април, Милен Георгиев, общински координатор за Кюстендил, Венцислав Цветин, общински координатор за Бобошево, Мая Дюлгерова, общински координатор за Бобов дол и др.

„На 4 април е време да поставим началото на промяната – волята на гражданите да определят хода на политиката, затова нека гласуваме с №29 в бюлетината“, призова Николай Златарски.

На 13 март, събота, от 11 часа на улица „Трети март“ №5 в Сапарева баня ще бъде открит офис на ПП „Има такъв народ“. На събитието ще присъства и водачът на листата за област Кюстендил Виктория Василева, главен секретар на партията.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    40 11 Отговор
    ТЕЗИ ,,ГАЩНИЦИ,, ЛИ СА ОТ ЧАЛГАДЖИЙСКАТА ПАРТИЯ...?
  • 2 честен ционист

    11 18 Отговор
    "Спасяването" е само по документи. Можете да питате и македонските евреи.

    Коментиран от #7, #23

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 То техните

    26 10 Отговор
    не ги почели , тия двамата чалгопоклонници се изтъпанили за фото!
  • 5 въпросче

    12 8 Отговор
    А Суафчо к во се измечи по въпроса?
  • 6 Хахаха

    20 10 Отговор
    Слави никакъв го няма. Ще вземе пак някое интервю от Тиквата , Цацата и Гешефта с НАВЕДЕНА ГЛАВИЧКА
  • 7 честен комунист

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Какво мислиш за 9.9.1944, ако не си комунист?

    Коментиран от #20

  • 8 Не ги е срам,

    13 11 Отговор
    Славуца и Тошко Африкански нали ви забраниха публични изяви.
  • 9 сара

    12 8 Отговор
    Колко е смешно всичко - до днес едва ли са почитали каквото и да било...
  • 10 Българка

    10 5 Отговор
    Очаквам да видя представители на ИТН в организираните диспути, където да отговарят на въпроси и влязат в диспут/ сблъсък с другите кандидати за НС. Подозрителен е отказът им за участие в референдум, в дебатите по Нова! Какво крият и от какво се страхуват? Към тях са отправени упреци от техни вече бивши координатори, а и от Божков, а реакция няма! Не всички гледат тяхната телевизия

    Коментиран от #35, #38

  • 11 бушприт

    0 4 Отговор
    Искри прехвърчат в 4Magic Vselena.
  • 12 ман

    17 0 Отговор
    КОМЕДИАНТИ.
  • 13 ТаУмВзе

    17 4 Отговор
    Чалгарчето! А гара Буново си траете. Срам и резил. Това е учиндолския певач на мутрите. Добре е!
  • 14 То е ясно

    13 1 Отговор
    Всеки който иска да лапа от политика,първо целува еврейски задници.Справка,Цвъки и Тулупа.
  • 15 АМОН

    14 4 Отговор
    ЖАЛКА КАУЗА.
    На това ли разчитат тези чалкаджии?!
    Да се пресламчат към "БРАТСКИЯ" еврейски народ и получат благословията му за влизане в управлението.
    ПЪЛНИ НЕЩАСТНИЦИ!
  • 16 Интересно кой ви е ПР-а?

    10 0 Отговор
    Довечера никои, а днес започват да почитат тоя и оня. Иначе живи и здрави ако имат идеи и не крадат, но с тъпите ПР акции само се зле поставят.
  • 17 Дльогото набира точки

    14 2 Отговор
    Курс към сближаване с Русия,от това се нуждае България.Иначе пак старото.Свинете от парламента питаха ли народеца дали иска да е в Нато,дали иска да е в ЕС? Референдумче? През кора ми е кои прасета ще се набутат в опърдяното ви парламентче..
  • 18 Софиянец

    9 5 Отговор
    Да ходят да се кланят пред руското посолство селяните на слави
  • 19 ТРЕНД

    11 3 Отговор
    Шалом, стоят зад АБВ, Първанов и Слави, ..
  • 20 Антиболшевик

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "честен комунист":

    Не е комунист , а просто долнопробен комунист .
  • 21 какво чудно

    9 0 Отговор
    Слави е евреин. Първанов е евреин, Румен Петков е евреин, Данчо Ментата и Делян Пеевски са евреи.. Борисов е евреин.
  • 22 демокрацияли

    9 0 Отговор
    България кага ще има президент или премиер от български произход, не от евреиски??
  • 23 А евреите

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    кого са спасили?
  • 24 провинциалист

    1 0 Отговор
    ИТН = и така нататък?
  • 25 Емигрирайте завинаги цирка е същия

    6 0 Отговор
    Ганю какво ли нема да направи за да се уреди у парламента да граби 😂😂😂😂
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ШИНОВ

    4 2 Отговор
    Казвам това специално за тези, които днес твърдят, че в България никога не е имало фашизъм. Айде де! Та, бил съм осиновен от бащата на майка ми, дядо Аврам, който е бил разсилен в еврейското училище в София, и съм се казвал Чавдар Естер Леви. Майка ми е направила всякакви усилия, за да преодолее това, покръстила се и приела християнството от т.нар. Червен поп - брат на Славчо Радомирски. Тогава той заедно с патриарх Кирил, с българското духовенство, застават в защита на българските евреи. Големият мой спасител обаче е Червената армия. Сталинградската битка, Курската дъга, десантът на съюзниците в Нормандия - това са събитията, изиграли главната роля в спасяването на българските евреи. Вече на всеки е било ясно как ще завърши тази война и че скоро ще дойде Видовден и народите ще потърсят сметка за зверствата. Бил съм интерниран заедно с майка ми в Дупница и там сме чакали да бъдем натоварени на ешелоните към Аушвиц. Заедно с още двадесет и една хиляди беломорски евреи качват Чавдарчо и майка му във влакчето и оттам направо в газовите камери. Тригодишните не са имали никакъв шанс. Газът „Циклон В“ и край! Еврейският въпрос трябваше „Да бъде решен окончателно“!

    Коментиран от #32

  • 28 другарят

    6 1 Отговор
    Спаси ги настъпващата Съветска армия, която вече беше в Украйна!! Това много уплаши Ганьо- слугата на Хитлер, че ще яде бой след това и реши да се сниши! Вие наистина ли мислите че тези, които са лягали пред влаковете са ги спасили!??
  • 29 ТРЕНД

    5 1 Отговор
    Първо комунистите, после социалдемократите, следват профсъюзите, чак след това евреите, а след тях и протестантите..
  • 30 А Българите кога ще бъдат почетени?

    6 0 Отговор
    32г. Геноцида над Българите продължава. Кога?
  • 31 бай Мирчо

    5 0 Отговор
    Скоро ги очаквам и пред гроба на Баязид 1 да се поклонят тези национални изменници.
  • 32 другарят

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "ШИНОВ":

    Десанта при Нормандия започва едва на 6 юни 1944г другарю! Тук говорим за събития случили се в началото на март 1943г! Евреите от Македония заминават за пещите, защото българското правителство отказва единствено на тях да даде българско гражданство и да ги защити! По това време в Македония живеят всякакви, но всички те получават гражданство, а евреите остават ничий! Сегашните ни оправдания, че България не е имала пълен контрол върху тези територии са нелепи! Тук не става въпрос за територии,а за населението на тези територии!
  • 33 ТРЕНД

    2 1 Отговор
    Народният съд 100% от буржоазни адвокати - евреи. Народният съд осъжда Димитър Пешев. От 1940 г. отново е подпредседател на XXV Обикновено Народно събрание. Гласува за приемането на антисемитския Закон за защита на нацията и лично председателства заседанието с което е приет на 19 ноември на 1940 г. [2].

    След подписването на Споразумението Белев-Данекер научава от делегация на свои съграждани от Кюстендил, че съгласно подписаната тайна спогодба с Третия Райх близо 50 хиляди евреи от старите предели на България ще бъдат депортирани в Германия във връзка с т.нар. „Окончателно решение на еврейския въпрос“ (8 март 1943 г.).Пешев инициира остро протестно писмо до министър-председателя Богдан Филов против депортацията, което е подписано от общо 43 народни представители. Заради това на 26 март е свален от поста си, но безпрецедентният факт, че парламентът дискутира тайните планове за депортацията на българските евреи, допринася за тяхното осуетяване.

    Въпреки приноса на Димитър Пешев, през 1945 г. Народният съд го осъжда на 15 години затвор – „за фашистка дейност и антисемитизъм“. След застъпничеството на евреи, имащи влияние в правителството, доминирано от Българската комунистическа партия, е освободен след 13 месеца.

    Умира на 20 февруари 1973 г. в град София.
  • 34 ТРЕНД

    4 0 Отговор
    Чавдар Шинов има предвид, че краят на Хитлер и нациският терор, е спрял концлагерите и това спасението на евреите дори в африка и САЩ. В България само са отложили извозването на евреите.
  • 35 Въпроси

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    не отговарящи на интелекта ти!
  • 36 Павел пенев

    4 0 Отговор
    Защо не почитате паметта на съветските воини - жалки лицемери.
  • 37 не народ а

    1 0 Отговор
    Не мога да повярва , че този народ може да вкара в парламента човека , чалгализирал цяло едно поколение млади хора .
    Това едно на ръка, другото е че си е мутра, третото е че е следващия гнусен проект за мачкане на народа и патерица на статуквото.
  • 38 Перо

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Нали за диспут се иска още мозъчни гънки,освен за равновесие.Разчитат на чалгираното поколение,без да поемат рискове в дебати и изказвания.Ще се види мисловния и интелектуален капацитет и всичко ще отиде на кино! Ще бъдат патерица на толупа,Черепа е прав!
  • 39 факт

    0 0 Отговор
    ИМАТ ПЕСЕН ЗА БОРИСОВ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове