Last news in Fakti

22 Април, 2021 21:11 1 789 20

Премиерът и заместниците му ще се явяват в парламента веднъж месечно

  • премиер-
  • парламент-
  • изслушване

Прието беше и предложението на "Изправи се! Мутри вън!" да се ограничи ползването на служебни автомобили от депутатите, както и привилегията да се покриват всички транспортни разходи

Премиерът и заместниците му ще се явяват в парламента веднъж месечно - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Всеки първи четвъртък на месеца министър-председателят и заместник министър председателите ще се явяват в парламента и ще отговарят на актуални устни въпроси, които се отнасят до общата политика на правителството.

При реализиране на допълнителни задачи, възложени с решение на парламента, депутатите могат да получават допълнителни възнаграждения до 25 на сто от основното месечно трудово възнаграждение.

Това реши днес парламентът след над деветчасово заседание, което беше излъчвано пряко по програма "Хоризонт" на БНР и по БНТ 1.

Прието беше и предложението на "Изправи се! Мутри вън!" да се ограничи ползването на служебни автомобили от депутатите, както и привилегията да се покриват всички транспортни разходи.

Остават и така наречените "черни каси" за средства за сътрудници.

Депутатът Мария Капон обясни пред "Хоризонт" смисъла на предложението ѝ:

"Приключването на "черната каса" на народните представители. Тези пари, които се разнасят, тези 2/3 по пликове, по чанти, при секретариат, така че да могат народните представители да си вършат работата, да имат сътрудници. Смятам, че това трябва да се случва при сътрудници, които са акредитирани в Народното събрание, които са местни за приемните или друг вид като примерно стажантски програми и съответно за разходи, които са в избирателните региони, за да можеш да наемеш приемна, която ти трябва, или зала за пресконференции. Тоест има определени нива, в които това да се случи. Народният представител да не взима парите, а те да бъдат прехвърлени точно така, както е европейската практика, в счетоводна къща, която да прави всичките тези отчети и съответно да я закачат на страницата на Народното събрание".


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бацо

    21 6 Отговор
    А жипката ще ми я оставите ли, че с туй болно коляно не моа да одя пеш

    Коментиран от #7

  • 2 Стойко

    16 3 Отговор
    Васил Божков е излязъл с декларация. В нея Божков казва че статуквото са ГЕРБ,БСП и ДПС. Да не се вярва на твърдението на БСП че са истинската опозиция на ГЕРБ, както твърдят последните дни и атакуват предимно партията ИТН. Божков също казва че истинските формации които водят битка с Герб и изхвърлянето им окончателно са трите партии на протеста - ДБ, ИТН, и ИМВ. Също така Божков който настояваше за бързи предсрочни избори проведени от служебен кабинет на президента , в сегашната си декларация апелира трите протестни партии да съставят правителство , да приемат необходимите законови промени , да разградят корупционния модел на ГЕРБ и след това да се проведат избори!
  • 3 Сган крадлива!

    7 1 Отговор
    И после - ама що Белене,ама що Слънчев бряг?! Ами за възмездие,ето защо..
  • 4 бай курти 45 г.-сгоден- 21 г.ваш ЛИДЕР

    3 10 Отговор
    От формацията "Изправи се! Мутри вън" са внесли резолюция в НС да се разследват полицаите които са нанасяли побои и използвали сълзотворен газ срещу протестиращите миналата година. Приятели! Съмишленици от Герб! Наши полицаи! Нема се плашите! Преди малко моя приятел Станислав - Стъки е излязъл с нова декларация! Успокоява полицейските служители! Като равносметката е че в побоите са участвали между 500 и 700 униформени. А останалите хиляди са били само наблюдатели. Та Стъки призовава тези 500-700 полицаи да не предават своите оръжия когато бъдат изправени на съд. А с тях да излизат и да се включат в Герберското въстание и опълчение. Заедно с него , с мен , с верните му биячи от ММА като Георги Валентинов ,Дани Илиев ( вчера дето посрещнаха Бойко и се снимаха заедно с тениски с неговия лик под мотото вечните победители се подкрепят), с Таньо рекета, с Нацо грабежа и останалите. Няма място за страх и паника наши верни полицаи. Подготвяме въстанието и вие се включвате! ПОБЕДА

    Коментиран от #12, #19

  • 5 отърва

    6 1 Отговор
    Добре , че Буци се отърва , иначе ще трябваше да си изпокине всички минискуси и немаше да му стигвнат.
  • 6 иванчо

    2 2 Отговор
    Ха да но ,ама на дали!!
  • 7 Hoho Boho

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бацо":

    Не го мисли Буци!
    Той няма да оди пеш, а ще лежи...
    ....ще лежи при бай Ставри.

    Коментиран от #9

  • 8 да питам

    1 1 Отговор
    Дали в близките месеци това може да се случи ?!
  • 9 Абе ,

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Hoho Boho":

    Панов , ти ли си ва ?!
  • 10 Селяндур

    2 2 Отговор
    Искам да съм премиер.
  • 11 Е да де

    4 1 Отговор
    Е те днес си гласуваха 10000лв заплати,да го.....бедните и наивните!Честито на Ганьо!
    По предложение на Пинокио Маджов,единодушно прието!

    Коментиран от #14

  • 12 Singsong

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "бай курти 45 г.-сгоден- 21 г.ваш ЛИДЕР":

    Пеете в герб бемол минор заедно с Георги Марков. Интересно как Ал Йо още не е ударил едно мецосопрано в хора на вожда ти...
  • 13 Кучето Борко

    2 0 Отговор
    На всеки депутат карта за безплатен градския транспорт и никакви служебни автомобили. С всички депутати има осигурени безплатни жилища в София. Който не иска да живее в София да си плаща сам разходите или да напуска парламента. Манолова па ги е свършила като кучето на нивата.
  • 14 Кучето Борко

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Е да де":

    10 000 ама не за всички. Бутононатискателите няма да ги получават тези 10 000лв

    Коментиран от #15

  • 15 Да бе да

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Кучето Борко":

    Аха, вЕрвай им!
    Ако не така иначе пак ще ги надиплят,тяхната не се губи гадове мръсни!

    Коментиран от #17

  • 16 Кучето Борко

    0 0 Отговор
    На всеки депутат карта за безплатен градския транспорт+ една тротинетка или велосипед и никакви служебни автомобили. За всички депутати има осигурени безплатни жилища в София. Който не иска да живее в София да си плаща сам разходите или да напуска парламента. Манолова па ги е свършила като кучето на нивата.
  • 17 Кучето Борко

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Да бе да":

    Цецо Артекса цял апартамент с асансьор надипли. Ама беше шеф на бутононатискателите на ГЕП и ЧУК.
  • 18 7534

    3 1 Отговор
    Бе нали ББ няма да е премиер, за кво е всичко това.
    Властта идва при вас, ама май няма дупе да я вземете
  • 19 Made in BG

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "бай курти 45 г.-сгоден- 21 г.ваш ЛИДЕР":

    Ха ха ха😀 Няма такава държава ,няма такова правителатво никъде по света! Голям смях 😀!
  • 20 Тапата

    0 0 Отговор
    И през ден да се явяват-все тая, но това с 25-те процента е друга бира.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове