Last news in Fakti

25 Април, 2021 17:47 1 509 19

Очаква се туристическият персонал да е ваксиниран до края на май

  • туризъм-
  • персонал-
  • черноморие-
  • хотелиери-
  • бхра

Създадена е добра организация за имунизиране на заетите в сектора както по Южното, така и по Северното Черноморие, твърдят от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация

Очаква се туристическият персонал да е ваксиниран до края на май - 1
Снимка: БГНЕС

До края на май се очаква голяма част от работещите в туризма да бъдат ваксинирани, съобщиха от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/. Създадена е добра организация за имунизиране на заетите в сектора както по Южното, така и по Северното Черноморие.

От асоциацията са изпратили в Министерство на туризма общия брой и имената на заетите в хотелите и заведенията по Южното Черноморие, за да бъдат включени в зелените коридори за ваксиниране на заетите в туризма. Приоритетното ваксиниране на заетите в сектора е една от мерките за осъществяване на летния сезон и привличане на повече гости чрез промотирането ни като сигурна дестинация, посочват от организацията.

Голяма част от служителите в хотелиерския сектор и по Северното Черноморие проявяват интерес към опцията да бъдат ваксинирани приоритетно, отбелязва председателят на Съюза на хотелиерите в Златни пясъци и на БХРА Георги Щерев. По думите му имунизацията е по избор, като всеки трябва да вземе предвид здравословното си състояние.

От асоциацията благодарят на кабинета в оставка за приемането на нови правила за влизане в страната и смятат, че това е добра предпоставка за преговори с Румъния за изваждане на страната ни от карантинния списък.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ваксиниран = СТЕРИЛЕН? ;)

    32 0 Отговор
    Ако те самите искат - да се бодат. Ако не искат - да не го правят.
  • 2 123

    2 13 Отговор
    Който го е страх да се ваксинира. Ваксината пази ваксинирания.
  • 3 Анонимен

    13 0 Отговор
    Хахахаха,успех...
  • 4 Ивайло

    35 0 Отговор
    Това е наказуемо по закона за дискримимацията! Стига опити за налагане на здравен фашизъм
  • 5 ТаУмВзе

    13 1 Отговор
    И аз очаквам астероид с голяма надежда, но таратанци с танци у шестък. И къв туристически сезон бре? Кой вменяем ще стъпи на бетономорието.
  • 6 12345678

    29 2 Отговор
    АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ..........САМО ИДИОТИ,КРЕТЕНИ И ОЛИГОФРЕНИ СЕ ВАКСИНИРАТ
  • 7 мани мани

    25 0 Отговор
    миналото лято как изкараха неимунизирани?
    а тая пишман асоциацийка готова ли е да бъде съдена за дискриминация?! сумати дела могат да се образуват от служители, които не искат да се имунизират и няма да бъдат назначени на работа... за пропуснати ползи на единица работник, останал безработен, инак 3-4-5 месеца заетост x 1000лв. обезщетение и заплащане на разходите по делото... алоу, агенцийката, готови ли сте да поемате разходите? :)

    Коментиран от #14

  • 8 мани мани

    22 0 Отговор
    то с трудност се намират кадри, а сега ептен няма да могат да намерят щом ще искат да са имунизирани :) аман от тъпаци!
    дано тая агенцийка има добри адвокати и пари в кеш, понеже ще ги съдят до дупка за дискриминация!!! помнете ми словата!!!
  • 9 3823

    14 0 Отговор
    Добре, ама докато разчистят бетона и разгонят мутро-концесионерите ще има още доста време да чакат туристи.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Добре ли сте

    12 3 Отговор
    Да си жертвам живота заради руски туристи? Вие, добре ли сте?
  • 12 Сложаки

    14 0 Отговор
    Мисля,че хотелиерския и ренторастьорския бранш тази година ще факира.
  • 13 Тони

    11 0 Отговор
    Как ще тормозите бедните хора от нямане на пари и работа да си пласират отровите и всяка ходина да ги мъчите докато умрат
  • 14 бибиян

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "мани мани":

    Знаеш ли колко случая се покриха миналото лято? Ако знаеше нямаше да драскаш подобни твърдения.Но миналото..минало.Интересно кого ще ваксинират,като 3/4 от хотелите все още се ослушват ,а и нямат персонал .А тия украинци и молдовци дето се канят да ги взимат, с тях какво правим? Те ще се домъкнат с по един отрицателен тест и дотам.
  • 15 Лост

    10 0 Отговор
    Аз сиган да се ваксинира доброволно не съм виждал.
  • 16 Ковида

    13 0 Отговор
    Заставят ги да се ваксинират под принуда, че няма да ги оставят на работата.Имам познати и приятели които ми казаха.Мислят да напуснат, но няма си сложат ваксина!
  • 17 Гост

    8 0 Отговор
    Какъв персонал ще ваксинирате след като няма резервации за лятото ?
  • 18 София

    7 0 Отговор
    Има само един начин да работите . Наемете персонал свободно без тампони ваксини . Пуснете реклама че нямате изисквания за тестове и васкинационни паспорти и ще се побъркате от работа и печалба. Дори ще ви останат финанси да подкупите контролните органи и журналистите, които ще се опитат да ви досаждат.
  • 19 aнйбхг

    0 0 Отговор
    Бе те са наясно, че накрая ще вземат всякакви, ама вдигат шум заради туристите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове