Last news in Fakti

8 Май, 2021 18:23 2 141 24

Проф. Пламен Киров: Има скандали с машините за гласуване по света

  • машинно гласуван-
  • проф. пламен киров

Юристът подчерта, че в един закон не може да има пожелателни текстове

Проф. Пламен Киров: Има скандали с машините за гласуване по света - 1

"В двумесечен срок трябва да се проведат избори за ново Народно събрание и те ще се проведат на 11 юли", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS юристът проф. Пламен Киров.

Според него изцяло машинното гласуване не нарушава правото на вот, но лошото е, че у нас се въвежда от днес за утре. Необходими са и гаранции за сигурността на вота, за да няма сянка на съмнение върху изборния резултат. Той спомена, че непрекъснато стават скандали с машините в САЩ и Венецуела.

Юристът подчерта, че в един закон не може да има пожелателни текстове.

Професор Киров заяви, че закриването на специализираната прокуратура може да доведе до недовършването на определени производства и дела, ако не се вземат мерки.

За него не трябва да се подхожда лекомислено към такава сложна материя, защото може да се разклати вярата в справедливостта и в съдебната система.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро певеца

    14 19 Отговор
    Митева имаше много неприятно кресливо гласче
  • 2 Днеска

    7 8 Отговор
    Ходих за рибариба,прибих ги два амура по 4 кг и един шаран 6 кг много съм доволен
  • 3 Последният Софиянец

    39 8 Отговор
    Щом говори в нова тв значи е пратен от бойко да плюе
  • 4 Маргинал

    33 5 Отговор
    При нас скандалът с хартиените е ище по голям.
  • 5 С машинното гласуване

    6 5 Отговор
    Днес на космодрума край село Замфирово монтанско ще бъде изстреляна космическата совалка ВОЛ с четирима астронавти на борда на
  • 6 Бибитко

    26 5 Отговор
    Любо Огнянов - мъжката мисирка на Бойко Борисов, пак промива мозъци в полза на гербаджийската пропаганда. Борисов утре ще си отиде, но отвратителните мисирки ще останат!
  • 7 немаа време

    23 4 Отговор
    От днес за утре е защото се търсят способи за гласуване , чието фалшифициране не е овладяно от Тулупски , интегрално отразено.
  • 8 И все още

    23 4 Отговор
    ИмА хора които вярват на лъжите на Герб.. Те, и хора зависими ли са .. Неадекватни ли са.. Въобще не ми го побира ума :)
  • 9 Българка

    21 3 Отговор
    В съдебната система няма вяра, че е справедлива именно заради съществуването на спец.прокуратура и спец. съда, които са бухалки на мутрите срещу неудобните затя. Нормалността и върховенството на закона ще се възстановят след закриването на специализираните и компроментирани институции.

    Коментиран от #17

  • 10 Смръфиола

    6 6 Отговор
    Седесарите са хомосексуалисти а хомосексуалистите няма как и не могат да бъдат професори. Това е цялата философия. Каквото каже суверена на Слави Трифонов, това е. Ако суверенът укаже на г-н Станислав Трифонов посредством половия си член да осъществи полова имитация с лицетто Пърдялко П. Йорданов, то г-н Станислав Трифонов трябва да осъществи както повелява суверена. Ако суверенът му укаже да запази статуквото, да го запази. Просто е.
  • 11 Made in Bg

    17 4 Отговор
    То има и скндали с хартиените бюлетини! На сегашните избори Манолова и си/е като показаха видео материал как се драска върху бюлетините на гласоподавателите и точно Нова ТВ го излъчи ,когато случайно техен репортер се натъкна на случката,то всичко се потули след това,а си е достолепен скандал!
  • 12 Ventura

    10 1 Отговор
    От днес за утре не ставало, а за ваксините става!
    Еий, страх лозе пази а!
  • 13 Ох Баня

    13 1 Отговор
    Машинно гласуване на 11. И сега си беше добре ама с повече машинки по честни избори. И ЦИК като си е както трябва и работите ще се наредят. Боко не разбра че всички разходи са заради него. 5 милиярда за 3 месеца как е бре Боко?
  • 14 Милия ми той

    11 1 Отговор
    Всички машини са на лице. Всичко е театър. Бойко, вън от власта, вътре в затвора.
  • 15 машина

    9 1 Отговор
    Айде стига сте ревали с тези машини. Не ревахте когато мамин Ваньо, го снимаха като обяснява на герберастите как да правят невалидни бюлетини. Не ревете като виждате че всичкото сиганин е от ГЕПИ. Всяко средство, което може да допринесе за честни избори е добре дошло.
  • 16 Деймос

    5 0 Отговор
    Стига с тези ГЕРБАВИ МИСИРКИ ... Киров ,Нанков, Киров, Нанков ......е всеки ден апокалипсис,,,,, ако липсва СЛЪНЦЕТО !!
    Да гадаем , а този дали е бил по РЕЗИДЕНЦИИ на белот !!
  • 17 Мая Манолова

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    Ми то няма съдебна система, щото народа е прост. Този Илчовски такива ги наговори, ама чакай. Защо ти е да разказваш за това как те е изнудвал Миньо Стайков като ти изпратил видео, на което от инвалидната количка заповядва да изнасилят твой работник с щафета салам. Ми много ясно, че ще ти поискат да покажеш записите. Освен това ние работиме с Миньо Стайков, но ти си бил пиян и дрогиран и не си разбрал инструктажа. Е как да ти помогнеме, сега като ни няма нас да те пазиме, и Иван Ангелов ептен ще се увълчи и накрая ще те прати на семейството ти да те целуват студен и ще ти изкупи бизнеса на безценица. Разбра ли какво загуби, като не си внимавал на инструктажа, това е парламентарна комисия, сега ще ти образуват дела и Хаджигенов Таня и аз няма да насмогнеме да те защищаваме, и адвокатите си имаме праг на търпимост, за какво си ни като ти земат сега бизнеса оставаш гол като пушка. А сега ако се върне ГЕРБ, ще те пречукат. Бареков едвам го спасихме. Така че сега започваш да работиш да влезнеме отново, защото ако останеме навънка, няма да ти помагаме повече, ти имаш само врагове, в бизнеса никой не ти желае доброто.
  • 18 Дойче Веле

    5 3 Отговор
    "ГЕРБ вече е само един озлобен саботьор!"
  • 19 Много чело, много знай.

    7 2 Отговор
    "Професоре", има ли някъде по света гласуване в индийска нишка с предварително попълнени бюлетини? А пък машинното гласуване не е от днес за утре, а от 7 години го мъдрим...
  • 20 Гост

    2 1 Отговор
    Машините в Сащ нямат нищо общо с тези, а проблемите във Венесуела не са от проблем с машините, а от проблем със терористите Сащ, чиято цел е да поставят марионетно правителство, което да им хариже венесуелския петрол.
  • 21 Проф Киров!!! По същество плачеш за

    3 1 Отговор
    Специализираната прокоратура!!! Какво щяло да бъде разклатено!!! ДОВЕРИЕТО В Прокоратурата??? Такова няма и Никой не вярва на тази Българска прокоратура!!! Никой нама Доверие на Прокуратурата, най вече на Специализираната!!! Мина времето на Трибуналите Проф Киров!!! Смешен Плач!!! А машините ти бяха за Увод, за гарнитура!!!
  • 22 Република

    2 1 Отговор
    В Турция се радват най много на машинките даже са им обещали да им вкарат всичко на турски да се пише.
  • 23 хаберих

    1 0 Отговор
    Аз за Суафчо Босоногов Дънков няма да гласувам. Да гласуваш за такъв надут безотговорник означава,че плюеш върху себе си.
  • 24 Проф Киров за Какво Ревеш??? Има

    1 0 Отговор
    Проблеми с такива Кухи Професори, като теб!! Там където не се Краде, могат да гласуват, както намерят за добре, но, в Държавата на Политици и министри Крадци се гласува, по начин, който ще даде най малка възможност за маниполации и копува не, Крадене на гласове!!! Ти Явно си съпричастен, та и за това постоянно Ревеш!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове