Last news in Fakti

28 Май, 2021 06:04 4 240 32

И Италия ни натисна за отношенията със Скопие

  • италия-
  • република северна македония-
  • стефан янев-
  • посланик-
  • джузепина дзара

Посланичката на Италия Джузепина Дзара е била приета вчера от служебния премиер Стефан Янев

И Италия ни натисна за отношенията със Скопие - 1
Снимка: Министерски съвет

Пореден посланик от страна членка на Европейския съюз повдигна пред служебното правителство темата за перспективите за начало на присъединителни преговори с Република Северна Македония, съобщи БНР.

Посланичката на Италия Джузепина Дзара е била приета вчера от служебния премиер Стефан Янев и, както съобщава правителствената информационна служба, е обърнала внимание на "подходящия тайминг за преодоляване на противоречията между България и Република Северна Македония от гледна точка на текущия европейски дневен ред".

Премиерът Янев е подчертал, че присъединяването на Скопие към Евросъюза, при условие че са налице нерешени въпроси в двустранните отношения с България, не може да се разглежда като разумен подход.

В рамките на срещата са обсъдени и допълнителни въпроси и актуални теми от дневния ред на ЕС и НАТО.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тия пък жабари фалирали

    58 0 Отговор
    Къде се бутат ?
    Да вземат да си санират мостовете, дето през една седмица се сриват.

    Коментиран от #20

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гошо

    73 0 Отговор
    Я па тия жабари що не отворят архивите на Ватикана да видим кво пише за великия мАкедонски нАрод в исторички план?
  • 4 Бамби

    58 0 Отговор
    РСМ си търси лобисти и приятели в Европа и САЩ, с ние си мислим, че като сме прави, значи ще ни подкрепят. В геополитиката истината е изгодна за едни, с неудобна за други. В случая никой не се интересува от истината и всеки си гони интереса. Ние защо толкова години мълчахме и се правихме, че не ни засяга съдържанието на учебниците, отношението и езика на омразата в Македония? Чу се само за българските паспорти и то понеже и там имаше далавера. Затова сега Европа мисли, че се заяждаме от злоба и досега всичко е било наред. И изведнъж подлагаме крак и спираме братята. Досегашните правителствота къде бяха? И защо подписаха на ързо нескопосния договор с Македония, а оставиха историята ни да се нищо от комисия, където вече езика на омразата македонска изби и резултатите от ютия спор са никакви. Къде го Бойко стратегът, който се тревожеше за Западните Балкани?
    .

    Коментиран от #14

  • 5 гошо

    16 51 Отговор
    Комунистите пак са на власт и за пореден път ще предадат страната си
  • 6 Полковник РУМНО

    57 0 Отговор
    Нe нa влизaнeтo нa РCМ в EC. Влизaнeтo oзнaчaвa крaй нa бългaрcкaтa aзбукa, пиcмeнocт и иcтoрия. Гърция вoди прeгoвoри 28 гoдини и нaкрaя РCМ ce cъглacи c уcлoвиятa нa гърцитe.
  • 7 Интересно

    48 0 Отговор
    Нали Европата са ни приятели,съюзници,къде е тогава приятелската им подкрепа и солидарност към нас?

    Коментиран от #17

  • 8 Дсд

    43 0 Отговор
    Ако някой от тия направи и най малкия опит да пусне македонците по добре да се самоубие а отделно протестите дето ги очакват
  • 9 Изтървахме магарту

    1 18 Отговор
    Вече е късно! Мулетата ще станат македонци!
  • 10 Тези фашисти

    12 5 Отговор
    ако се наведат пред Макетата, тогава ще виждат народна любов. То не е едно време да бият и исселват Българите за да се пишат Македонци. По принцип от фашисти не чакай добро.

    Коментиран от #12, #15

  • 11 гост

    4 7 Отговор
    Явно се търсят канали за въздействие ,но повече прилича на евтин,много евтин пиар Без редовно правителство нищо не може да се случи в полза на РСМ.Но трябва някак си да се оправдават командировки,срещи и огромни заплати .
  • 12 Офф

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Тези фашисти":

    Чакаме да я видим тая народна любов от 10-15 години.
  • 13 Мечо Пух

    24 1 Отговор
    Нашите югозападни съседи, т.н. македонци, очевидно плачат гръмогласно как лошите българи им правят сечено по пътя им към ЕС! И както е известно, на бебетата им дават да ядат когато се разреват! А тия го правят успешно и половин Европа им повярва, че лошите българи им таковат таковата...Интересни ми е ако тия наши съседи бяха не наши, а съседи на Германия или в случая на Италия и бълваха змии и гущери срещу тях, каква ли щеше да е реакцията им? Дали нямаше да бъдат образно казано "нашамарени" на бърза ръка и да си седнат кротко на дътата?

    Коментиран от #16

  • 14 Роко

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бамби":

    На 5 октомври 2020 година беше приета резолюция на ЕС инициирана и приета с гласовете на три " български" партии БСП-ДПС-ДБ, надяваха се с помощта на ЕС да бутнат Тиквата (явно не знаеки че ЕС не работи по този начин), но се получи малко по различно. Та в тази резолюция основна тема беше претенциите на Македония, легализиране на ОМО Илинден и признаване на македонско малцинство в България (резолюцията мина с малко благодарение на гласовете на коалицията БСП-ДПС-ДБ). След нея в РСМ се отказаха от всички постигнати дотогава договорености и в Скопие започна антибългарска вакханалия (виждайки подкрепа не само в ЕС, но и в далите заявка за управление в България партии, при това една от тях е партията издигнала и действащия президент, а другите две нееднократно са заявявали безусловната си подкрепа за него). Така че в случая ако трябва да търсиш виновни те са Корнелия Нинова, Ахмед Доган и Христо Иванов.
  • 15 Роко

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "Тези фашисти":

    Не фашистите са го правили това, а комунистите, и тези са комунисти, а не фашисти.
  • 16 Роко

    8 0 Отговор

    До коментар #13 от "Мечо Пух":

    Ми едва ли щеше да се намери италианска партия която да гласува за резолюция подобна на тази на ЕС от 05.10.20-та но отнасяща се за Италия. А тя мина благодарение на три "български" партии БСП-ДПС-ДБ. А без тази резолюция макетата щяха да си налягат парцалите както преди това и вече щяха да водят преговори за влизане в ЕС
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Русофил

    8 4 Отговор
    Леле,що сте умни. Ганчо до Ганчо.Не сгряхте ли че цяла Европа ни натиска и Македония иска,пита се защо? За я откъсне от Русия,елементарно е.Чак хърватските усташи,еднакво кръвожадни с бандерлогите се активираха.Но Ганьо от инат бърка евроигрите,и добре прави,а Вовата отново печели - както винаги! Само така,курсът е правилен..

    Коментиран от #30

  • 19 2121

    15 0 Отговор
    Вето!Ще чакат!Ако е нужно и 30 години.
  • 20 НОВО ПЕТ

    1 12 Отговор

    До коментар #1 от "Тия пък жабари фалирали":

    ТИЯ ИТАЛИАНЦИ ИМАТ ПО ГОЛЯН БВП ОТ ОГРОМНАТА....РУСИЯ

    Коментиран от #23

  • 21 ДОКО

    0 12 Отговор
    МНОГО СКОРО ЩЕ ОМЕКНЕТЕ И ЩЕ ГОВОРИТЕ ЗА МАКИТАТА КАТО БРАТСКА И ЛЮБИМА ДЪРЖАВА..ДАЖЕ И КАРАКАЧАНА ЩЕ ЗАПЕЕ ДРУГА ПЕСЕН..

    Коментиран от #31

  • 22 препис

    3 1 Отговор
    Нали Европата са ни приятели,съюзници,къде е тогава приятелската им подкрепа и солидарност към нас? ТИЯ ОТ ЕВРОПАТА НЕ СА НИ ПРИЯТЕЛИ,А ИЗПОЛЗВАЧИ. ВИДЯ ЛИ КОЛКО СТАРИ АВТОМОБИЛИ И ХИЛЯДИ ТОНОВЕ БОКЛУЦИ НИ ИЗПРАТИХА? МИСЛЯТ НИ ЗА КЛОАКА.

    Коментиран от #28

  • 23 dfu

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "НОВО ПЕТ":

    Голям дълг - голям БВП, малък дълг - малък БВП. :)
  • 24 Кога и от кой не сме "притискани"?

    5 1 Отговор
    Сан Стефански мирен договор става изначалното ни притискане. Интереси на силните са ВЕЧНИ. Национално предателство и поредна НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА ще е диалекта на Макетата да се приеме за нещо като език. Трънският диалект е по труден, но са си БЪЛГАРИ. ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ ИВТЕРЕС на ЕС&НАТО а ние пак сме притисканите.
  • 25 ПО ДОБРЕ

    3 1 Отговор
    ИТАЛИЯ, да си натиска италиянките и да не се бърка в нашите работи, защото ние ще започнем да ги натискаме, и да се знае, че българите имаме малко турски манталитет! Италиянците, след като са толкова големи отворковци-ларш, нека да обявят всички свои исторически личности за МАКЕДОНЦИ - може по желание и цялата си история - тогава да се опитат да ни натискат! "Братята" македонци, да не се правят на селски тарикати, и да не търсят съдействие от други да упражнят натиск - няма да им се получи, само президента да не му изпусне края - обществото има своите съмнения - погледа му е отправен все на Исток! Започнала е, една много тънка и опасна политическа заигравка за България - " Двама се карат, третия печели!". Винаги в подобен спор някой губи - може и двете страни! Не съм ли прав, "другарю" Тихомир Шумов, - поправете ме ако греша!
  • 26 Павел пенев

    5 0 Отговор
    Г-жа Дзара да обясни кога ще върнат Ломбардия на Австрия и тогава да се грижи за Скопие.
  • 27 знае ли се

    1 1 Отговор
    КОЙ ПО-ВЕЧЕ НИ НАТИСТА , ИТАЛИЯ ИЛИ РУСИЯ? НИЕ ПИТАМЕ, А ВИЕ ОТГОВАРЯТЕ.
  • 28 Пфу

    0 2 Отговор

    До коментар #22 от "препис":

    Умнико!Да не би европейците насила да са ти пратили стари автомобили и боклук?!Нали даже ги молите да ви ги дадат?!Ама,че племе са българите!На тях все някой им такова в гащите!А що се отнася до Македония, оставете я на мира!
  • 29 евро концерт

    1 0 Отговор
    'Да подкрепим Северна Македония и да помогнем на Европа да се справи с България'

    Нека всеки български гражданин, фирма или огранизация, който има възможност да изпрати един подаръчен комплект до всеки европейски политик, министър, дипломат, външнополитически анализатор, политолог, социолог, публицист, журналист или редактор, застъпник на незабавното и безусловно еврочленството на република Северна Македония.

    Комплектът да вкючва - издание на 'Железният светилник' от Димитър Талев, 5 тубички бял коректор и 5 химикала с черен цвят.

    Нека всеки европейски политик, министър или дипломат, който няма търпение да изтрие българската история и култура да има възможността да го направи като собственоръчно заличи в романа следните лексеми - 'българин', 'българка', 'български', 'българска', 'българско' и ги замени съответно с 'македонец', 'македонка', 'македонски', 'македонска', 'македонско'.

    Точно както направиха техните любимци - македонците.
  • 30 Роко

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Русофил":

    Приятелю РСМ е окончателно и безвъзвратно откъсната от Россия тя е член на НАТО. Така че Вова отново губи както винаги
  • 31 Свен

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "ДОКО":

    Доко, какъвто ти ника тук, такъв ти и мозъка, пич! Пий една ракия, пусни си Доко Доко от радиоточката и остави на по - умните да мислят!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове