Last news in Fakti

9 Юни, 2021 05:49 2 084 18

Росица Матева: Можем да проведем изборите само с наличните машини

  • росица матева-
  • сиела норма-
  • цик-
  • машини

Обвързани сме с този доставчик. Опитваме се да намерим начин да се споразумеем и да намерим изход от ситуацията, заяви говорителят и зам.-председател на ЦИК

Росица Матева: Можем да проведем изборите само с наличните машини - 1
Снимка: БГНЕС

"Цената на "Сиела Норма" за допълнителните машини е повишена три пъти, обществената поръчка е прекратена. По предходния договор няма отделна разбивка на доставка и отделен транспорт".

Това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Росица Матева, говорител и зам.-председател на ЦИК.

Тя заяви, че ЦИК трябва да обяви нова обществена поръчка.

"Ние сме обвързани с този доставчик, решение е да се проведат изборите само с наличните машини в България, които са 9 600. Опитваме се да намерим начин да се споразумеем и да намерим изход от ситуацията", допълни тя и заяви, че при добра организация с машините и в най-големите секции могат да гласуват всички.

Матева бе категорична, че с хартия няма да се гласува, но е възможно това да се случи, само когато машината спре по непредвидени обстоятелства.

В предаването Веселин Тодоров, изпълнителен директор на "Сиела Норма", заяви, че дали обяснение за всеки разход в най-големия детайл. и допълни, че е важно решението да се случи до края на седмицата, защото наближава момент, в който няма да може нищо да се направи.

"Сумата е 14 милиона. Най-големите разходи са за логистика, техници на място, складова дейност, производство на машини", заключи той.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    16 0 Отговор
    Правилно,да удължат периода на гласуване!!!Никъде не е казано,че трябва да е в 1ден,а ако е казано -Трябва да се промени!!!
  • 2 среднощен

    3 6 Отговор
    "..."Сумата е 14 милиона. Най-големите разходи са за логистика, техници на място, складова дейност, производство на машини", заключи той."?; "Едно добро начало за прозрачни избори"... Особено когато става дума тези милиони да се изразходват в рамките на две седмици, по всяка вероятност без "обществена поръчка"...? Като завършек на всичко има вероятност - Конституционният съд да отмени изборния закон...? Да ни е честито...
  • 3 оня с коня

    7 17 Отговор
    това Правителство има една единствена задача - ДА ОРГАНИЗИРА ИЗБОРИТЕ!И нея няма да свърши,щото не му остава време от Глупости.Е затва бягат Хората от БГ - защото Летец НЕ МОЖЕ да управлява,но Бежанец МОЖЕ да те направи със сигурност!

    Коментиран от #7, #8, #13, #16

  • 4 Еее

    2 8 Отговор
    То изборния закон, които е направен от 45 народно събрание няма значение. Ами разбира се
    Въобще не липсва народно събрание да управи бакиите. Ами имаме ли президент да върне този скапан закон където се оказа че още при гласуването ще е пълен провал заради твърдението безброй много секции за гласуване и един месец за изпълнение. Трябва да си вундеркин да изпълниш тези изисквания. Хем няма Народно Събрание хем при вето от президента няма някои да върне закона. Няма кой да котролира и да прави промени в правителство ДА ЖИВЕ ДИКТАТУРАТА. НИКЪДЕ НЯМА ТАКАВА ТЪПОТИЯ. МНОГО ДЪРЖАВИ ПРИЛАГАТ ЗАКОНА ЗА ЧАСТИЧЕН ИЗБОР. ИЗБИРАТЕЛНИЯ ЗАКОН КАТО ЗАМИСЪЛ ЗА КОМПЮТЪРЕН ВОТ МНОГО ПО НАПРЕДНАЛ. ИМА МНОГО ПРОБЛЕМИ КАТО ИЗОСТАВА ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ КОЙ ЩЕ ОХРАНЯВА В ИЗВЪН СТРАНАТА , КОЙ ЩЕ КУПИ КАМЕРИТЕ ДОСЕГА САМО СЕ ГОВОРИ ЗА МАШИНИ ЗА ГЛАСУВАНЕ ИЗОСТАВА ПУБЛИЧНИТЕ ПОРЪЧКИ ЗА ДОСТАВКИ НА 4МЕгапикселови КАМЕРИ и записващи Н.В.Р. УСПЕХ ДАНО СЕ НАМЕРИ НЯКОЙ КОЙТО НАЙ ПОСЛЕ ДА РАЗБИРА ОТ ЗАКОНИ И ТЯХНАТА ПРИЛОЖИМОСТ.
  • 5 Мили мои партии любими

    3 3 Отговор
    Българите са заблудени че трябва да гласуват колкото се може повече гласоподаватели в изборния закон е записано че само един българин да гласува на изборите неговия избор печели изборите за парламент това се вижда от всички избори до сега когато са гласували 35-40% от гласоподавателите а парламента се пълни 100% все едно са гласували всички имащи право на глас в България което не е вярно и е документирано с подписите в изборните списъци
  • 6 Мутри вън

    14 1 Отговор
    Един посредствен компютър струва 500 лв, а тази машинка със сигурност по малко. Значи половин милион ще стигне за машините. Да не би 15 млн. да струва софтуера хайде де. Десет студента ще въведат данните за един ден. Ясно е че Гербавата фирма прави бойкот.
  • 7 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "оня с коня":

    Знаеш ли защо Децата ми имат Двойно Гражданство и са Солта на Немското общество????Не е заради казаното от вас.Те са там ,защото ТУК те са задушени от Щуробаджанащината и за тях няма перспектива,защото перспективата е ВЗЕТА от такива,като СТанишев и тоя дет не искате да го пенсионирате!Затова,запиши си тези ми думи и,когато пишеш пиши Тях!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 8 Трол

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "оня с коня":

    Кобилкин, този път "мъдрата" мисъл не ти се получи! Пробвай пак, за по-сигурно в бг мама, с рецепта за омлет!
  • 9 Таласъма

    5 1 Отговор
    Борисов и ко опитват да ползват единствения шанс да спечелят нещо в тези избори. Те правят огромни усилия по всички достъпни за тях линии за организиране по всякакъв начин на саботажи и пречки срещу подготовката и провеждането на тези избори. Ако съумеят да попречат на нормалното провеждане на изборите, ще компрометират служебното правителство и президента, както и ще имат възможности за масово обжалване в съда на резултатите от изборите.
  • 10 Пацо

    4 3 Отговор
    Вече е ясно че фигуранта ще фалшифицира изборите
  • 11 Дебилчев

    1 3 Отговор
    Можете, то уморен и на магаре се вози, голямото изхвърляне, накрая кажи, и машини и хартия, това са новите протестърски, безотговорни, моят свекър е на 79г и ми казва, че няма да иде да гласува заради машината, бил е главен счетоводител, с висше образование и се притеснява
  • 12 хаха

    3 2 Отговор
    Иначе на приказки бяхте много големи.

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Плачи

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "хаха":

    Плачи, плачи Боко Тролчо!
    На 11 юли сте под чертата!
    ГЕРБ ще се утече при НДСВ!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    ИЗПРАТЕТЕ 500 МАШИНИ В ЛОНДОН И ЧИКАГО !!!!!!!!!!!!!
  • 18 пешо

    1 1 Отговор
    сложете машините само в циганските секции и проблема е решен ,
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове