21 Юни, 2021 11:24 2 311 42

Възраждане организира мащабно шествие по случай 1 340 години от създаването на Дунавска България

  • възраждане-
  • шествие-
  • дунавска българия

На 26 юни, събота, от 13:00 ч. в София ще се проведе голямо събитие, посветено на 1 340 години от създаването на Дунавска България

Възраждане организира мащабно шествие по случай 1 340 години от създаването на Дунавска България - 1

Шествието ще започне от пл. "Народно събрание", ще премине по жълтите павета през Министерски съвет, от там ще завие наляво покрай Съдебната палата, след което ще продължи по бул. „Витоша“, за да завърши пред НДК.

Шествието ще премине под звуците на каба гайди и най-популярните български песни. Призоваваме всеки, който се чувства горд българин, да дойде с нас! Нека всеки донесе свое българско знаме!

Залисани в година на избори, срамни скандали, политическа корупция и протести, забравихме, че през 2021 г. се навършват точно 1 340 години от утвърждаването на Дунавска България на Балканския полуостров. България е основана през 632 г. от хан Кубрат, но неговият син и наследник Аспарух е този, който буквално я "премества" на запад и е първият владетел, принудил Източната Римска империя да се съгласи официално с отстъпване на територия на Балканите. 681 година е изключително важна дата в дългата, бляскава и същевременно драматична история на най-старата национална държава в Европа - Дунавска България.

Нека не забравяме, че 632 г. е рождена дата не само за нас, но и за другата, Волжка България, чието название идва от името на най-дългата река в Европа - Волга.

„Тъй като за разлика от всички други в българската политика, ние от Възраждане помним. Точната дата на мирния договор с Византия не е известна, но се предполага, че е през юни. Затова шествието е предвидено за 26 юни, събота. Нашата цел е да си припомним, че държавата ни е най-старата в Европа и че това ни задължава изключително много - не само пред предците ни, изградили великата ни Родина, но и пред наследниците ни, на които трябва да я предадем по-силна и процъфтяваща!

Нека да застанем заедно под българските трибагреници и заедно да заявим - били сме, сме и ще бъдем тук, в нашата бащина земя, отвоювана и завещана с кръвта на безброй герои, за да не допуснем никога повече да бъде тъпкана и осквернявана от "свои и чужди гости".

Ще ви очакваме на 26 юни, събота от 13:00 ч. на пл. "Народно събрание".


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 30 гласа.
Платена публикация

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кубрат

    14 29 Отговор
    Няма ли да отбележим и Вложка, че и Мотунска после

    Коментиран от #3, #33, #40

  • 2 Време за Възраждане

    48 20 Отговор
    Тази вечер ходих до магазина, за да купя хляб и олио. За моя огромна изненада установих, че цената на хляба се е покачила с още 10% - 15% от последното видео, което направих през март тази година. Хората, които ме следят поне от 1 година, знаят, че ние от #Възраждане първи алармирахме за предстоящото увеличение на хляба. Реакция и до днес все още няма. Разгневен от поредното покачване на цената на хляба, за което разбира се няма да чуем или видим по националните медии, посягам да взема бутилка олио и какво виждам?!? Цената на 1 л. олио е близо 5,00лв. 😲 Цените на основните стоки по потребителската кошница поскъпват тихомълком, доходите на населението обаче си остават константна величина. Ако тази тенденция продължи, то има сериозни предпоставки страната ни да остане като трайно най-бедната страна в Европейския съюз в обозримо бъдеще. До това ни доведоха правителствата на ГЕРБ и ВМРО-БНД и е крайно време да осъзнаем, че пътят ни е само един - #ВЪЗРАЖДАНЕ. Възраждане на българската държава! Възраждане на българския народ! Възраждане на Българското производство!

    Коментиран от #23, #24

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Анонимен

    19 34 Отговор
    Много "патриоти" се събрахме, не можем да се разминем, пък и лапането няма да стигне за всички..
  • 5 Бронхилда

    25 16 Отговор
    Нека тази дата, 26 юни да обявим за национален празник! Основаването на държавата ни България! ",Възраждане", замислете се...

    Коментиран от #8, #29

  • 6 Анонимен

    18 57 Отговор
    Как може една не Българска партия да отбелязва създаването на България това е нелепо, тия са от рода на ДПС онези са протурска партия защитаващи интересите на Турция а Възраждане е проруска партия която е 5 колона на Русия, такова нещо никъде по цивилизовани свят не може да се случи но в България да, затова тука никога няма да има нормално развитие

    Коментиран от #36

  • 7 България има две рождени дати

    31 15 Отговор
    Едната е Аспаруховото минаване през Дунава,другото е Руското преминаване през април 1877,отново през Дунав.Който бяга от тази и с т и н а да оди да мие чиниите на Европа..

    Коментиран от #10

  • 8 Мартин

    36 10 Отговор

    До коментар #5 от "Бронхилда":

    Хубава идея! Подкрепям с две ръце! Нека всички знаят, колко отдавна съществуваме като народ!
  • 9 Костя

    8 25 Отговор
    Дай да отбележим и Вложка, или чичо Вова не дава
  • 10 Кирето

    6 5 Отговор

    До коментар #7 от "България има две рождени дати":

    Я па тоя се прави на умник.
  • 11 Гюнтер

    23 3 Отговор
    Според мен тази "Дунавската" е важната- 681 година! Нея знаем от малки и за нея сме учили в училище!
  • 12 Искам нормални

    5 27 Отговор
    Тротоари, пътища без лумпени и високи доходи.... Историята на България, вчерашния ден, както и която и да е губерния, НЕ МЕ КАСАЕ !
  • 13 Балтавар

    6 16 Отговор
    Според български легенди от Волжска България, първата българска организирана орда, прототип на държава, е сътворена на 22 юни 14953 г. пр.н.е. на брега на река Болгар-Идел (оттук Волга), в палеолита!!! Утрешният ден! Първото име на нашата държава е било Идел ("Седем племена" на трьок-български език)!

    Коментиран от #14

  • 14 веселяк

    11 7 Отговор

    До коментар #13 от "Балтавар":

    Аз предлагам да не надминаваме макетата по фантазии!

    Коментиран от #17

  • 15 Сър Пичук

    13 23 Отговор
    Копейкин,
    кажи нещо за Волжка България и съдбата и.
    Някакви идеи за възраждането на българщината там?
    А на другите български територии в днешна Русия?
    Да кажеш нещо за българската колония, която Сталин изсели от Крим в Сибир след ВСВ? За съветската окупация и господство над България след 9.9.1944?
    Много избирателно "помниш", Копейкин!
  • 16 КОЦЕТО

    15 20 Отговор
    КРАДЕЦА НА ДЪРЖАВНА СУБСИДИЯ С ПОШЛА ПРЕДИЗБОРНА РЕКЛАМА. НЯМА ЗА ТЕБ ДЪРЖАВНА СУБСИДИЯ ТЪРСИ СИ РАБОТА.....
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 веселяк

    17 7 Отговор

    До коментар #17 от "Балтавар":

    Отворко бронзовата епоха започва през третото хилядолетие пр.н.е.!!! Ти ми говориш за българска държава а следователно и българско самосъзнание от...: "Публикувано във факти.бг: 22 юни 14953 г. пр.н.е."!!! Събра ли 14953 и 2021 години? Къде попадна? Не се напрягай, това е късния палеолит, след 7000 години ще се зароди земеделието на земята! Недей така момче, ще хвърлиш в шаш и македонците!
  • 19 Танев

    5 8 Отговор
    Днешният ден е Нулев ден за Българите. Всеки 4 години се е празнувал Високосника според ДревноБългарския календар - най-съвършенният от всички известни досега..
    Световната история на Човечеството започва най-малко стотици милиони години на Земята. Намирани са много артефакти, сътворени от Човек, отпледи стотици милиони години, показващи че Чвечеството е много, много старо. Многократно Земята е преживявала геологични катастрофи, оцелялото от Човечеството е започвало наново изграждането на цивилизация до момента на нова геокатастрофа. В скоро време ни чака следващата. Измененията на Земята не завесе от Човека, а от Енергийните процеси, които се извършват вътре в нея. Преди последната геокатастрофа, около 11650 години преди Христ, Бялата раса е живеела от Полша до Централен Сибир и от Северния полюс до Кавказ и Алтай.
  • 20 българин

    18 5 Отговор
    Тука много хора пишат с гордост, какво сме били преди 1300 години, някои пък и много по-рано.Лично на мен, въобще не ми се пробужда патриотизма! Някои ще ме обвинят в нихилизъм, други просто ще напишат минус. Какво ли значение има моето мнение а също и вашето?
    Това състояние, в което сме и мрачното бъдеще, към което напористо крачим ме карат да мисля ,че просто изчезваме!
    Сега, като напиша, че прогнозата на БАН е 5млн до 2040г, някои ще почнат да хулят старчоците от академията. Ами да! Наш патент е, ако един българин каже нещо, друг непременно да отвърне - хм, ти ще ми кажеш на мене!
  • 21 хахаха

    8 25 Отговор
    копейкин пак проповядва лъжите на раша няма никаква Волжка България измислена е от рашиянците за да подчертаят тюркския характер на българите какъвто нямаме ние е сме местно население потоци на племената населяващи тогава Византия
  • 22 фен на Копейкин

    8 18 Отговор
    Копейкин е стабилен магаре да му го .......пак няма да се помръдне и да върне къщите
  • 23 Време е за карлуково

    9 17 Отговор

    До коментар #2 от "Време за Възраждане":

    Да затам с сте с копейкин
  • 24 Време е за карлуково

    4 19 Отговор

    До коментар #2 от "Време за Възраждане":

    Правилно копейкин президент

    Коментиран от #25

  • 25 0000098

    6 11 Отговор

    До коментар #24 от "Време е за карлуково":

    за столипиново става президент
  • 26 Анадолски теляк

    10 14 Отговор
    Аз твърдо заставам зад Копейкин и му подарявам 1 безплатно къпане
  • 27 копейкин

    9 16 Отговор
    Кръв повръщам къщи не връщам
  • 28 Краварчето

    11 11 Отговор
    Много е зле работата. На "Копейкин" му плащат с рубли, за да чества величието на България, а губернаторката от Кравария не дава и цент за тва,а не ще и да чуе.
    Що така бе говедари ?

    Коментиран от #31, #35

  • 29 0000098

    7 11 Отговор

    До коментар #5 от "Бронхилда":

    и Копейкин доживотен император да го обявим на заплата в руски рубли и къщи
  • 30 мдда

    7 12 Отговор
    Дунавска.. то все едно има още 100 българии.. Какви идиоти са от възраждане..

    Коментиран от #34

  • 31 DRIS

    7 3 Отговор

    До коментар #28 от "Краварчето":

    КРАВАРИ СА БИЛИ БАБА ТИ И ДЯДО ТИ,НО ТИ И ЗАТОВА НЯМАШ АКЪЛ
  • 32 LOSHIA

    7 9 Отговор
    КОПЕЙКИН,МНОГО СИ НАПАРФЮМИРАН ЗА ДА МИНЕШ ЗА ПАТРИОТ И ЗА ТОВА НА ИЗБОРИТЕ ЩЕ ПОЛУЧИШ СРЕДЕН ПРЪСТ!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ФАКТ Е

    10 7 Отговор

    До коментар #30 от "мдда":

    Възраждане наистина са идиоти!
    Но наистина е имало много Българии!
    Волжкка
    Казанска
    Моравска...

    Дори и Алцекова на Апенините!

    В Челе ди Булгария откриха паметник на Алцек, най-малкият брат на Аспарух.
    ИДИ и ВИЖ!
  • 35 Банкеръ

    4 12 Отговор

    До коментар #28 от "Краварчето":

    1$= 100 рубли!
    0, 02 стотинки = 1 рубла!

    Дурак си Копейкин!
  • 36 Коко

    5 3 Отговор

    До коментар #6 от "Анонимен":

    а ти си платен от мутрите
  • 37 Настрадамус

    2 0 Отговор
    Според мен Стара велика България е основана през 165 година след Христа ,а кан Кубрат е последният владетел на Стара велика България .Така че вярната дата е 165 година а не 632 година тогава кан Кубрат се е възкачил на престола .
  • 38 копи пейст

    2 0 Отговор
    --- "...kai oi kaloumenoi Boulgaroi tw kai Qrakh epitrecousi kai epanatrecousi prin gnwsqhnai autous..." - "В тая година (494 г. ! ПЕТИ ВЕК СЛЕД ХРИСТА !) и тъй наричаните българи в Илирия и Тракия нападаха и се отдръпваха, преди да ги забележи човек", Теофан.
    --- "A.C. 499. Aristus Illyricianae doctor militiae... contra Bulgares Thraciam devastantes profectus est. Bellum juxta Zurtam fluvium consertum, ubi plus quam IV millia nostrorum... interemta sunt" - "499 г. (!). Арист, военачалникът на илирийските войски... тръгна против българите, които плячкосвали Тракия. Боят се завърза при река Цурта, където бяха убити повече от четири хиляди наши." Комес Марцелин.
    --- Ето какво разказва Теофан за 538 година: "В тази година се раздвижиха в Скития и Мизия двама български княза с много българи и други." По нататъка се разказва накратко следното - Първоначално българите победили византийците, но последните получили подкрепление и на свой ред разбили българите. Връщайки се към Цариград обаче, византийците били посрещнати в Тракия от българска войска, която така разбила ромеите, та от тях оцелели едва една шепа хора!
    .........това са само три сведения за българското население и неговата съпротива за отвоюване на Свещената Българска Земя от ромеите - V-VI век - само три от десетките сведения
  • 39 Без Негри в БГ

    3 0 Отговор
    Костадинов разпространява безплатно детския учебнико по Родинознание. Враговете на България го клеветят ден и нощ.

    Ако си патриот, освен Възраждане друга алтернатива няма.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове