ФАКТИ.БГ

Съюзът на съдиите в България поиска оставката на целия състав на ВСС

От организацията изразиха редица аргументи за решението си

Публикувана: 23 Юни, 2021 10:45
34 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 4848
Съюзът на съдиите в България поиска оставката на целия състав на ВСС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.5 от 63 гласа.

Съюзът на съдиите в България поиска оставката на целия състав на Висшия съдебен съвет. В писмо до членовете на Пленума на ВСС, изпратено и до медиите, от най-голямата съдийска организация в страната открояват доводите за искането си, посочвайки проблемите в съдебната система.

Ето какво пишат от Съюза на съдиите:

„Уважаеми членове на Висшия съдебен съвет,

Обръщаме се към Вас – членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) като част от колективния орган за администриране на съдебната система, с призив да анализирате резултатите от извършената до момента от Вас работа, публично да ги представите пред съдиите и да поемете отговорност за тях. В настоящото изложение си позволяваме да систематизираме част от най-наболелите проблеми в системата, които са наистина многобройни и е практически невъзможно да бъдат изчерпани в настоящото обръщение. Най-съществените се свеждат до следното:

– липса на равномерна и справедлива натовареност и условия на труд, които да позволяват решаване на делата в разумен срок, без това да коства качеството на съдебните актове и здравето на съдиите;

– липса на приложени на практика справедливи правила за оценка на натовареността и атестирането на съдиите, което да се провежда своевременно, както eпредписано в закона;

– неспособност за провеждане на своевременни и честни конкурси за повишаване и преместване на съдиите;

– липса на система за определяне на справедливо възнаграждение за съдиите, съобразно количеството и качеството на положения труд;

– провал при изграждането на система за ефективно електронно правосъдие, което да бъде в услуга на гражданите и да рационализира и улеснява работа на съда…

София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.5 от 63 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
аааа браво
1 Отговор
Марш от съдебната система на целия ВСС. Ей, че кеф! След него си отива и Гешефт! Тази държава наистина си връща нормалността.

Оценка:
-13 +114

GitHub
2 Отговор
съдийската колегия е единствения нормален колектив

Коментиран от #6


Оценка:
-6 +104

Каскета
3 Отговор
“Братиньо, помагай”

Оценка:
-7 +79

Последния Софиянец
4 Отговор
Гешеф е позор! Оставка и ЗАТВОР!

Оценка:
-9 +86

Чичо
5 Отговор
Каскетя след ВСС после и бацо на затвор

Коментиран от #21


Оценка:
-8 +77

съюзът на
6 Отговор

До коментар #2 от "GitHub":


съдиите не е цялата гилдия. А точно той оставката на целия състав на Висшия съдебен съвет. Ако знаеш колко съдии има, които нямат и един клиент. Кибичат във фоайетата и чакат някой да се закачи.

Коментиран от #13


Оценка:
-11 +25

ДРУГАРЕ....БЕГОМ ЗА ВАКСИНАЦИЯ
7 Отговор
ТАВАРИЩИ...МНОГО СЕ РАЗМНОЖАВАТЕ...КАТО ХЛЕБАРКИ СТЕ...ВАКСИНИРАЙТЕ СЕ...ПОНЕ ЩЕ СТЕ ИМПОТЕНТНИ СЛЕД ТОВА...ВАКСИНИТЕ ВОДЯТ ДО СТЕРИЛНОСТ...ЗАТОВА ДОКТОР КУНЧЕВ КАЗА ЧЕ НЕ СА ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ...ЗА ХОРА ПОД 40 ГОДИНИ...И ЗА ТЕЗИ КОИТО ИМАТ ПЛАНОВЕ ЗА ДЕЦА...БЕГОМ КЪМ ПУНКТОВЕТЕ...

Коментиран от #12, #16


Оценка:
-32 +8

Човека Вълк
8 Отговор
То всичко е за смана, чисто нови съдии и Съд, чисто нови прокурори и Прокуратура, нова държава ни трябва.

Коментиран от #14


Оценка:
-4 +37

София
9 Отговор
Абе, какво става с ревизията на целия преход? Пак ли пропадна?

Коментиран от #11


Оценка:
-2 +35

Ехо
10 Отговор
Това не е достатъчно! Необходима е цялостна реформа, без участието на партиите!

Оценка:
-5 +29

БОЛШЕВИК
11 Отговор

До коментар #9 от "София":


кой да прави тая ревизия? Тия къде разграбиха и ни разпродадоха да седнат да се ревизират!

Оценка:
-2 +17

аха ясно
12 Отговор

До коментар #7 от "ДРУГАРЕ....БЕГОМ ЗА ВАКСИНАЦИЯ":


Ти си импотентен и без ваксина. Защо се издаде , бре!

Оценка:
-3 +17

юриста
13 Отговор

До коментар #6 от "съюзът на":


Какви съдии, какви клиенти, какви 5 лв. Ти май нещо бъркаш съдия с адвокат ми се струва? Съдията няма клиети, драги ми смехурко! Вземи отворя някоя книга, пусни си търсачката, ако искаш, за да понаучиш нещо, а не така мощно да се излагаш. А колкото до колегите юристи, мога само да кажа едно голямо браво. Крайно време беше, но до този момент не можеше да се случи по простата причина, че мафията държеше всички. Нормалността започва да се връща полека-лека. Мафията обаче се е окопала и ще трябва много да се работи да се изчисти. На първо време всички хора трябва да излязат на изборите и да гласуват против мафията, която ни управлява толкова много години. Без гласуване няма да стане и мутрите ще се върнат. Ако искате това не ходете да гласувате...

Коментиран от #15


Оценка:
-5 +28

тук не
14 Отговор

До коментар #8 от "Човека Вълк":


съм съгласен. Има изключително качествени съдии, които /ако не беше Съюзът на съдиите/ отдавна да бяха изхвърчали по нареждане на онуй, което се имаше за всичко в тази държава.

Коментиран от #18


Оценка:
-4 +14

извинявай
15 Отговор

До коментар #13 от "юриста":


адвокати имах предвид наистина. Но пък е истина , че съюзът на съдиите не е цялата гилдия от съдии. Не всички съдии членуват в него.

Оценка:
-3 +10

Стойко
16 Отговор

До коментар #7 от "ДРУГАРЕ....БЕГОМ ЗА ВАКСИНАЦИЯ":


Cмешко, аз ще те заведа принудително за ваксинация! Вярно че си в такава възраст и си импотентен по естествен път, но аз ще те ваксинирам за по сигурно! И ще ти остане само рева че си вече само един уволнен бивш трол, който според признанията си заспива гладен и не може да си позволи да си купи дори хляб и олио!!!!

Оценка:
-4 +9

ХАЙ Магдалинчев
17 Отговор
Цяла България и Европа знаят че Гешев поръчва терор и убийства срещу неудобни само от ВСС не знаят! В Перник няколко човека са унищожени по заповед на Главният Прокурор Иван Гешев!

Оценка:
-6 +17

Човека Вълк
18 Отговор

До коментар #14 от "тук не":


има много "качествени" съдии с много качествени и скъпи имоти.
Тич качествени съдии, като ги видиш какво правосъдие раздават, ти става ясно колко са качествени, не са виновни само прокурорите, има случки където съдиите дават минимални присъди.

Оценка:
-1 +8

Историчка
19 Отговор
А какво мисли по въпроса ШУШУМИГАТА Лозан Панов, дано да има доблестта един път да изкаже собствено мнение!

Оценка:
-8 +5

Благодаря
20 Отговор
Браво

Оценка:
-2 +12

МнениЕ
21 Отговор

До коментар #5 от "Чичо":


Бацо вече, пачки няма да реди..

Оценка:
-1 +10

оня с коня
22 Отговор
Прочетох ВНИМАТЕЛНО какво пишат в Писмото си до ВСС от Съюза на Съдиите,но НИКЪДЕ НЕ ВИДЯХ Предложението "Подайте си Оставката".Верно че изразяват Критика спрямо ВСС,но това се тълкува като ПРИЗИВ ЗА КОРЕГИРАНЕ на работата,а НЕ като сеструктивното "Марш от там"!Добре е че Някои Полит. Кръгове в БГ накрая осъзнаха че с насъскване на Тълпи по Улиците няма да свалят Гешев,затова и тръгнаха да ПОДМЕНЯТ Състава на ВСС със "свои Хора",защото САМО ВСС може Предсрочно да прекрати Правата на Гл.Прокурор.Е да,ама След като ДОСЕГА ВСС не му Посяга на Гешев,значи че тоя Състав Му е преобладаващо ВЕРЕН и НЯМА да подаде оставка ПОСМЪРТНО.

Оценка:
-7 +8

С реални мъчения в Перник
23 Отговор
С акъл ВСС избраха милиционер за Главен Прокурор това не ми е ясно!
То стана по зле от Френската Инквизиция!

Оценка:
-3 +14

Хи их хи
24 Отговор
сеструктивното, КОРЕГИРАНЕ...

Оценка:
-1 +1

Глупав автор на статия
25 Отговор
Доста долнопробно заглавие, което няма никаква връзка с обръщението на съдиите към ВСС. В заглавието по скоро виждам тежки зависимости, понеже не вярвам, че какъвто у да било човек може е чак толкова некадърен в работата си!

Оценка:
-1 +3

Осем джуджета
26 Отговор
За нас нито дума...защо Гешев мълчи за Осемте крадливи джуджета?

Коментиран от #28


Оценка:
-2 +12

Съюза на Съдийте!!!! Поклон,!! Браво!!
27 Отговор
Радостна вест за цял Народ!!!!

Оценка:
-4 +12

Бивш канадец
28 Отговор

До коментар #26 от "Осем джуджета":


Защото той е деветото джудже и е до ушите у киреча. Какво искаш, сам ли да се арестува? Не че е лоша идеята...

Оценка:
-3 +8

chi
29 Отговор
Не само оставка ами и съд!

Оценка:
-2 +8

Факт
30 Отговор
Поредното шоу, та нали съдът е в основата на грабежа на България?!

Коментиран от #31


Оценка:
-3 +6

Може
31 Отговор

До коментар #30 от "Факт":


,но в изпълнителната власт е заровено кучето!Там крадат като замаяни!

Оценка:
-0 +2

32
Този коментар е премахнат от модератор.
33
Този коментар е премахнат от модератор.
Ай сега
34 Отговор
СЪЮЗА НА СЪДИИТЕ Е ОРГАНИЗАЦИЯ НА СОРОС И НЕГОВАТА ФОНДАЦИЯ АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ. В ССБ ЧЛЕНУВАТ САМО ПРЕДАТЕЛИ НА РОДИНАТА НАЧЕЛО С ЛОЗАН ПАНОВ.

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове


ТОП 5