Last news in Fakti

6 Октомври, 2021 22:51 1 922 29

Проф. Михайлов: Радев е безспорен лидер в изборите, БСП с план за първите 100 дни

  • проф. михайлов-
  • радев-
  • лидер-
  • изборите-
  • бсп-
  • план-
  • първите 100 дни

"БСП има една основна цел - стабилизиране на ситуацията в България", казва бившият депутат от левицата 

Проф. Михайлов: Радев е безспорен лидер в изборите, БСП с план за първите 100 дни - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

БСП има план за първите 100 дни на следващия парламент и бюджет за 2022 г., ако спечели изборите. Какви са приоритетите на социалистите?

"Още на миналите избори беше постигнато едно сериозно изборно обединение на голям брой леви партии и формации. Сега се водят преговори с още три. Говорим за разширяване на ветрилото на левите формации в България. Доколко новият политически проект реално ще навлезе в политическия живот - ще видим на изборите, тъй като прогнозите много силно варират. За да се получи един сериозен политически резултат на избори, трябва да има сериозна мрежа от организации", каза бившият депутат от БСП проф. Георги Михайлов в студиото на "Денят ON AIR".

Той подчерта, че такива организации в страната имат много малко партии.
"Една от тях е БСП. Пожелавайки успех на колегите и гледайки техните изяви, в момента по-скоро виждам едно приповдигнато настроение, зад което не стоят нито много ясни програми, нито много ясни цели. Трябва да се представят програмите на формациите, които ще участват в изборите. Това предстои да се случи в предизборната кампания. Нашата програма е заявена. БСП има една основна цел - стабилизиране на ситуацията в България, излизане от многото кризи, в които попада страната", допълни проф. Михайлов.

По думите му сега сме в поредната криза - енергийната. "Преди няколко дни председателят на нашата партия предложи няколко мерки, които са много сериозни и ние ще ги предложим. Това са мерки, свързани с намаляване цените на горивата, намаляването на цените от малката потребителска кошница, както и даването на т.нар. "енергийни субсидии". В началото на Ковид кризата, когато всички анализатори споделяха, че ще прерасне в икономическа, политическа и че последствията от пандемията няма да бъдат толкова медицински, колкото икономически, тогава БСП предложи да се сложи таван на цените на стоките. Тогава бяхме охулени от всички", подчерта той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Михайлов е категоричен, че ще направят всичко възможно да съставят правителство, тъй като хората вече са обезверени. Попитан дали е очакван ход БСП да подкрепи двойката Румен Радев - Илияна Йотова за президентските избори, той отговори: "Това е съвсем логичен ход на БСП. Политическата кариера на г-н Румен Радев е инициирана от Инициативен комитет. БСП направи всичко възможно и невъзможно Радев да спечели с огромно мнозинство предишните избори. През своя мандат той се прояви като действителен обединител на нацията срещу обединения в обществото, които тревожеха дълбоко цялата нация. Президентът не е кукла, той не е парадна фигура, която да участва във вдигането на знамето по време на национални празници, да посреща делегации. Той е обединител на нацията, когато тя е застрашена."

Проф. Георги Михайлов смята, че Румен Радев е безспорен лидер в тези избори. А по повод Ковид кризата - от БСП настояват за разяснителна кампания за ваксините. И според него има много нерешени проблеми в здравеопазването ни.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    5 4 Отговор
    Лозанч и Копейкин ,за президент и вице!🥳👍
  • 2 Бай Шили

    4 4 Отговор
    Първите 100години са тежки, после идва лекото само по гръб
  • 3 Анализатор

    8 10 Отговор
    Дали лицето Румен Радев подготвя предателство в неговата противоположна на българската конституция президентска република?

    Каква пътна карта, какво вписване на българите в Конституцията на РСМ, какво преброяване, все едно реално има много българи в тази държава, които така биха се идентифицирали и да няма видим и невидим натиск върху тях!? Какви гаранции от ЕС за пътната карта, все едно на ЕС ѝ пукало за притесненията на България и за историческите фалшификации в Скопие!?

    Праизточникът на всички проблеми – тълкуванията на историята, в сексистки стил споменаващия „женски поли“ т. нар. държавен глава Радев ги споменава съвсем на края от изявлението и с половин уста, както прави и за зверствата и репресиите на тоталитарната система (09.09.1944-10.11.1989), винаги с цел релативизации.

    Коментиран от #4

  • 4 Ако имаме

    8 7 Отговор

    До коментар #3 от "Анализатор":

    предвид, че и другия т.нар. алфа мъжкар и доскорошен министър-председател, вече няколкократно през последните дни се предлага на западните партньори с намеците си, че той върнат на власт, ще пусне нереформираната и антибългарска РСМ да започне предприсъединителни преговори с ЕС, мисля, че е време за демонстрации в София срещу безочието и некомпетентността на наглите български политици, които ни будалкат подготвени да клекнат пред една в немалка степен българофобска държава и международния натиск, който стои зад нея.

    Коментиран от #5

  • 5 Че се подготвя

    9 5 Отговор

    До коментар #4 от "Ако имаме":

    предателство, няма никакво съмнение.

    И то не само от ПРОДАЖНИКА Радев.

    Много са изостанали от графика, който е спуснат от мустафата.

    Затова се вкарват нови играчи от резервната скамейка, за да се подсигурят.

    На ЕС и ФАЩ не им пука за Б-я, а принципите за приемане на нови страни са само за заблуждение на материала и за създаване на усещане за демокрация.

    Винаги ще се намери начин да се заобиколят, че даже накрая ще ни изкарат без вина виновни, както обикновено нидерландските извратеняци са начело в този процес.

    Коментиран от #7

  • 6 Петолъчки

    17 4 Отговор
    Умря циганката дето ви хвали Власт ще видите на кукуво лято
  • 7 Запознат

    11 7 Отговор

    До коментар #5 от "Че се подготвя":

    Да, разбирам офицера от ЦРУ Мустафата, който е оперативен на Тримореца, Лакея Румен Радев „агент“ на РУМО на САЩ от 2002г.

    Разузнавателното управление на министерството на отбраната (РУМО) или просто Defense Intelligence Agency (DIA) е силова агенция, която е ръководният орган на военното разузнаване на САЩ, отговорен за събирането на тайни и технически средства, анализиране и предоставяне на първите лица на САЩ на секретна информация от военно-политически характер относно военните планове на чужди държави и армии .

    Той слугува на американците срещу българските национални интереси и срещу суверинитета на България !
  • 8 не казвай хоп

    14 5 Отговор
    Аха , ама не е съвсем сигерно . Шоферчето на самолет нещо на последък съвсем го зачучули , като почнеш от " На три морета " и стигнеш до днешния му инструктаж към КС с " поради отпадане на предмета " , относно мазалото , около Кирчо , дето са се овъртели бая там и продължават да мажат . Ако още може да разчита на някакъв мой глас , дължи го изцяло на лицето Бойко Борисов , известен още като Буци Тиквата и с още ред такива , като го види непременно да му благодари , че Простия ептен го не понасям.
  • 9 Този

    8 3 Отговор
    как се размечтал само!
  • 10 А какво е

    20 3 Отговор
    новото разбиране за почтеност в България - „обединителят“ на нацията да прикрива и защитава престъпление срещу Конституцията!

    Какво излиза?

    Дори и Конституцията може да се нарушава в тая държава безнаказано!

    Каква държава е това?…
  • 11 MGehwer

    10 2 Отговор
    Българите сме най професОрската нация от признати и непризнати прОфесори, затова сме такива Фсезнайковци неуспели. Аман беее!
  • 12 Който и да съм

    12 4 Отговор
    За Радев, безспорното е само, че е президент в момента!
    Всички негови клакьори упорито се мъчат да втълпят на обикновения избирател, че той ще бъде победител, даже и от раз!
    Потулва се темата за контролирания вот, по точно контрола върху обработката на резултатите от машинното гласуване!
    Дано опонентите му не са забравили това!
  • 13 Румен Радев

    14 3 Отговор
    с уникален аргумент да не се СПАЗВА Конституцията и защо съдът трябва да спре да се занимава с гражданството на Кирил Петков .

    Той счита, че искането на групата народни представители от 46-ото Народно събрание се явява НЕДОПУСТИМО и образуваното производство следва да бъде прекратено в синхрон с досегашната практика, а в случай че Конституционният съд разгледа делото по същество – искането да бъде отхвърлено като неоснователно.

    Коментиран от #14, #19

  • 14 Иван

    13 7 Отговор

    До коментар #13 от "Румен Радев":

    Леле, у тоя няма ни войнска чест, ни мъжко достойнство, ни морал!

    Коментиран от #16

  • 15 Радевото

    15 2 Отговор
    протеже Кирил Петков прилага рейдърски похвати - първо се опита тайно, скрито, подмолно да открадне нечий съдружник /“Екогласност“ от коалицията на БСП/, а когато излезе на яве, поне за мен бе отрезвяващо, как го неглижира, прелитайки набързо през него с усмивка и без сянка на неудобство:-((.

    След това – разкриване на напълно съзнателното му подписване на декларация с невярно съдържание, а за „капак“ и предварителният му отказ за каквато и да е отговорност!!

    А някой да е чувал, какво мислят да правят, като „вземат властта“ – по пандемията и здравеопазването, ценообразуването, по доходите на младите хора, работещите и пенсионерите??

    А за ТЕЦ-овете и АЕЦ?? И т. н.?

    Или, а да не би да си играем на „Дрън дрън и пляс“...

    А, пРезиденте?
  • 16 Фатмакът

    16 2 Отговор

    До коментар #14 от "Иван":

    няма доблест да каже истината и да признае грешката.

    Порой от селски хитрости и измъквания. Същият като Петков.

    Очевадно е, че предметът не е Петков като министър или не като министър.

    Предметът е Указът на президента!
  • 17 бсп

    10 2 Отговор
    Партия на статуквото и олигарсите да прави планове за правителство, в което няма да участват?
  • 18 Сатана

    12 3 Отговор
    Червените чугуни още не са вденАли,че Радев им разцепи партията и за капак накара областния на София да ги изрита от Позитано.Абе хора,тоя летец е вълк в овча кожа.Използва БСП за свои и на кукловодите му цели.Издигнете почтен и честен човек за Президент.Нека хората преценят а не парите плащани от червените Барони.
  • 19 Клекнал

    11 3 Отговор

    До коментар #13 от "Румен Радев":

    Метежник ,превратаджия неспазващ Конституцията,назначил чужд гражданин за министър в БГ правителство по поръчка на Козяк
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Комунист

    5 2 Отговор
    Този явно не си пие хапчетата редовно.Радев бил ОБЕДИНИТЕЛ И БЕЗСПОРЕН ЛИДЕР.Никога народа не е бил до такава степен разединен.И това го дължим точно на Мунчо. А ,колкото че е бил безспорен лидер също е в сферата на фантастиката.

    Коментиран от #23

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 БРАВО

    4 1 Отговор
    ООО БРАВО КОМУНЮНГЕРИТЕ ИМАТ ПЛАН БРАВО КАТО ТОЗИ ЗА ВЕРА СЮ АИ МОГАТ ДА СИ ГО ОТ..АД

    Коментиран от #27

  • 25 ВЕРНО Е

    2 1 Отговор
    И В СТАРА ЗАГОРА ТАКА МИСЛЯТ
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Госあ

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "БРАВО":

    И какво общо има кораба с БСП ? Единственият министър в служебния кабинет от БСП е Янаки Стоилов. И то не съм сигурен дали е и в този. Но си прав,че подкрепата за фатмака е нож с две остриета.

    Коментиран от #28

  • 28 ПЛОСКИ ХИТРИНИ

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Госあ":

    АМИ ТОА ПРОФЕСОРА СЕ ГОТВИ ДА УПРАВЛЯВА ЗАЕДНО С РАДЕВ БЕСПОРНИЯ ИЗДИГНАТ НА ВРЕМЕТО ОТ БСП И ПОДКРЕПЯН И В МОМЕНТА ОТ БСП БЕЗ ОГЛЕД НА ДЕЙСТВИЯТА МУ А РАШКОВ ДА НЕ Е ОТ ДБ А ДРУГИТЕ ШМЕКЕРИ МАНОЛОВА ДОНЧЕВА ТЕ ПЪК СА ОТ ЗЕЛЕНИТЕ ИНЦИАЕИВНИЯТ МУ КОМИТЕТ Е ОТ ВМРО КВО СЕ ПРАЙТЕ
  • 29 ТИКВОЧА

    0 0 Отговор
    БОЙКО ТЪПОТО ЩЕ ПОБЕДИ ПАК НА ИЗБОРИТЕ .......... АМА ДРУГ ПЪТ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол