Last news in Fakti

14 Октомври, 2021 16:08 6 973 50

Иван Гешев е прибрал коли и техника за защитата на свидетелите

  • иван гешев-
  • коли-
  • бюро за защита на свидетелите

Правосъдният министър Янаки Стоилов обяви, че по данни на застрахователя са сключени полици за 37 автомобила, зачислени към Бюрото по защита

Прокуратурата си е прехвърлила значително имущество от Бюрото по защита точно преди парламентът да изпрати институцията под контрола на Министерството на правосъдието. Това стана ясно в сряда по време на заседанието на Пленума на Висшия съдебен съвет, след като правосъдният министър Янаки Стоилов постави въпроса да получи справка за имуществото на Бюрото, уточни mediapool.bg.

С решение на заместник-главен прокурор са прехвърлени 20 коли на Бюрото по защита към прокуратурата, две от тях са бронирани лимузини. Това няма как да стане без одобрението на главния прокурор, който контролираше Бюрото по защита. Решението е оправдано като политика на поетапно обновяване на автопарка на държавното обвинение.

Иван Гешев казва, че през 2014 г., когато Бюрото е минало от МП към прокуратурата, то е имало 24 автомобила, а сега, преди да бъде върнато обратно, вече разполагало с 29.

"В парламентарната правна комисия Иван Гешев заяви, че с прехвърлянето на Бюрото ще бъде затруднена защитата на свидетелите. Изразите бяха доста по-тежки и сериозни. Защо с тези си действия той всъщност предпоставя именно затрудняване на дейността на Бюрото и дали тези действия са били обусловени от предстоящото прехвърляне на бюрото и преустановяване на контрола му над Бюрото", каза Атанаска Дишева на членовете на ВСС.

Тя напомни, че всяка от прехвърлените бронирани коли струва по около половин милион лева.

На 30 август главният прокурор е преценил, че двата автомобила със специално предназначение не са необходими на Бюрото и трябва да се прехвърлят на прокуратурата, а на 13 октомври вече казва, че необходимостта от двата автомобила за нуждите на прокуратурата е отпаднала.

"Опитвам се да бъда деликатна - това обяснение звучи неубедително", каза Дишева, която обясни, че действията на прокуратурата няколко дни преди прехвърлянето на Бюрото по защита няма как да са случайни.

Правосъдният министър Янаки Стоилов обяви, че по данни на застрахователя са сключени полици за 37 автомобила, зачислени към Бюрото по защита. Главният прокурор говори за 29 коли, които са собственост на Бюрото по защита.

Според министъра някои вещи на Бюрото са прехвърлени към прокуратурата точно в деня на влизането в сила на законовите промени. В това число влизат металдетектори, портативни камери и други вещи.

"Разбираемо е, Бюрото по защита е обслужвало пряко главният прокурор", каза Янаки Стоилов. Иван Гешев не присъстваше на заседанието, защото е на среща на главните прокурори от ЕС в Хага.

Преди два дни той атакува пред Конституционния съд прехвърлянето на имуществото на Бюрото по защита към Министерството на правосъдието.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й‼

    125 4 Отговор
    Какво стана с дипломата на Ваньо ❓
  • 2 ОСТАВКА

    150 8 Отговор
    ГЕШЕВ Е СЛУГА НА ГЕРБ И ДПС

    Коментиран от #23

  • 3 БАЙ Х@Й‼

    10 101 Отговор
    Що не се хванат с "канадеца" и да си признаят , че и двамата са ИЗМАМИЛИ народа ни‼️
  • 4 ПАК КРАДНЕ

    90 4 Отговор
    УСУЛ УСУЛ СИ ПРИБИРА НАШЕТО
    ИМУЩЕСТВО. ТЕЕЕ НЕМАТ НАЯДЕНИ. . .
  • 5 Какво

    51 1 Отговор
    ще рече това в пари ?

    Коментиран от #11

  • 6 Последния Софиянец

    98 8 Отговор
    Гешев е позор! Оставка, съд, затвор!

    Коментиран от #50

  • 7 Иван Грозни

    61 1 Отговор
    Кой не знай за Чавдар /каскет/ войвода и колко песни ще слуша за него. Само ВСС не знаят, че са по-големи войводи от рожбата си.
  • 8 666

    90 2 Отговор
    Държава ли е България ,само питам някой ? Едно същество с каскет си прави каквото знае и няма сила която да спре това същество
  • 9 Bai Nudals

    70 2 Отговор
    Какво очаквате от доказан крадец.

    Коментиран от #14

  • 10 Това трябва да го излъчат

    68 4 Отговор
    БТВ и Нова телевизия по новините да видят всички поддръжници на партия ГЕРБ и ДПС най вече простите селяни дето си продават гласа за 50 лева какви крадци и боклуци подържат и заслужава ли си за жълти стотинки да им дадеж зелена светлина за 4 години яко крадене.
  • 11 Bai Nudals

    57 3 Отговор

    До коментар #5 от "Какво":

    Деянията на този "човек" са ни довели до още по големи плащания,за неговият пост са важни деянията,ама този си прави каквото си поиска.
  • 12 Тодор Живков

    48 3 Отговор
    Белене!
  • 13 Българка

    10 60 Отговор
    Предизборната кампания започна, дами и господа. Вентилатора е пуснат на макс и всеки хвърля едни кафяви и миризриви неща. Утре Бойко ще каже, че нещо в министерството на Стоилов е изчезнало и т.н. До като всеки от тях докаже, че няма сестра, изборите ще минат. Вече не се хващаме толкова лесно на тия маабети, Янаки. Колкото и помия да размятате, няма да гласувам за фатмака , БСП и останалите подкрепящи фигуранта.

    Коментиран от #18, #22

  • 14 Почтеният

    48 4 Отговор

    До коментар #9 от "Bai Nudals":

    Като вземем власта, всичко ще му вземем! И колите, и жените и парите! И имотите му няма да пропуснем!
  • 15 Това

    48 4 Отговор
    Е просто толкова дребнаво,че нямам коментар.
    Но от милиционер,толкова.
  • 16 Чочо

    4 48 Отговор
    Абе умее каскета да им показва среден пръст на протестерите и техните безмислени законодателни промени в последния цирков спектакъл на НС. Факт.

    Коментиран от #27

  • 17 Бамбука

    3 51 Отговор
    Гешев, накрая вземи и ги арестувай тия "служебните". Много лаят бее. Те окрадоха държавата, поръчаха си 20 лимузини, че тия на НСО били стари. За 3 месеца служба, 20 лимузини, а медицински хеликоптер йок. ДПС, Напред!!!!
  • 18 666

    29 7 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    И да гласуваш файда няма ! Вервай ми ! Всичката българска измет е навлязла в разни партийки и чакат да бъдат избрани от такива като тебя да бъдат избрани за да си уредят жалкия смрадлив животец .. вервай ми !
  • 19 Пипи Чорапчето

    61 4 Отговор
    Майко мила... да си главен прокурор и да сведеш поста си до битовизми в стил на ти куклите, дай ми парцалките, говори за нивото ти - ! Защото и колите, и охладителя за вино, и обзавеждането на дом5 в Бояна са с парите на данъкоплатците...
    Жалко, смешно, тъпо...
    Французите имат една приказка - ноблес оближ( благородтсвото задължава) - в случая поста задължава да се държиш на висотата му.
    Ама кат си цървул, как да се държиш като лачен чепик, а;))

    Коментиран от #47

  • 20 Адв. Ивайло Юруков

    38 4 Отговор
    Пълен резил - тия толкова струват!
  • 21 без думи

    44 2 Отговор
    Щом и глав. прокурор е престъпник и краде то какво става за бога.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 дафинка

    34 2 Отговор

    До коментар #2 от "ОСТАВКА":

    Това беше ясно .... В момента ГЕРБ и слугите им правят партизанска война, ще правят раздори повсеместно навсякъде където могат. агенции министерства служби. кметства протести от техни фирми. навсякъде. трябва да ги съдят за саботаж и престъпления срещу държавата!!
  • 24 Тотален срив

    36 0 Отговор
    Представете си подчинените му какви са щом този краде и поръчва репресии..............Хора тази прокуратура е някаква пародия с този болен човек начело.
  • 25 Jacques Yves Moineau

    25 0 Отговор
    Дребни милиционерски номера.
  • 26 Мъжът на Деса си тръгва

    3 26 Отговор
    Ами съблечете я гола и боса тая прокуратура, дайте й едно надслонче на пазара , въоръжете я
    с компютри Правец , отпуснете й по милост една стара Волга , пък чакайте престъпниците сами да влизат в затворите!

    Коментиран от #31

  • 27 Мендоса

    11 0 Отговор

    До коментар #16 от "Чочо":

    Къв галфон си!
  • 28 Фокус мокус

    20 0 Отговор
    Tез глупаци какви танкове имат аз в бг защитени свидетели не съм чул да имаме
  • 29 Данайски дар

    23 0 Отговор
    Щатите не ни мислят никога доброто, а го назначиха този. Трябвашв да се сетим какво следва ! А за апартаментите от "главния свидетел" Ваклин за "жената до Гешев" да му мисли следващия прокурор.
  • 30 Крис51

    22 0 Отговор
    Каскетът е верен последовател на шефа си Баце. Праща бухалките си на неудобните и брани предано зареждащите шкафчета, гардероби и чекмеджета. Какво, като куцо и сакато съди държавата в Страсбург и им присъждат обезщетения? Крайно време е тези прокурори да носят административна, имуществена и наказателна отговорност за нефелната си работа. Да припомням ли как месеци наред тормозиха проф. Стоименова по измислени обвинения, че всявала паника за недостиг на лекарства, които накрая неизбежно паднаха в съда? А Ботокса и Боко с приказките за камионите с трупове и детските площадки ги подминаха, естествено.
  • 31 хамсал

    14 0 Отговор

    До коментар #26 от "Мъжът на Деса си тръгва":

    Ааа, множко им е това! Стига им по една раирана пижама, 2×4 и в дай-добрия случай да е южно изложение!
  • 32 Всичко чужда им е бащиния

    17 1 Отговор
    На гербаджиите.
  • 33 аз съм БЪЛГАРИН

    18 1 Отговор
    кога ще приберете имуществото на ДОГАНЯ
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 НАРОДЪТ

    3 21 Отговор
    РАДЕВ - ДИКТАТОР , ЕГОИСТ , ТОТАЛЕН РАЗДЕЛИТЕЛ НА НАРОДА !

    Коментиран от #38

  • 36 XYZ

    15 0 Отговор
    Какво да се очаква от човек с мислене на престъпник!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 БКП=герп+сдс

    12 0 Отговор

    До коментар #35 от "НАРОДЪТ":

    Това е централата на герп ли е опорката?
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 КРОКОДИЛА

    1 6 Отговор
    ТАКА СЕ ПРАВИ - ДОЛО КОМНИСТИТЕ ....................
  • 42 Бамбука

    14 0 Отговор
    Интересно. Толкова много коли, специализирани техники, администрация и охрана, а Божков изчезна без да разберем как са пропаднали едни 700 лн. да влязат в хазната. Същото не беше ли и с Цветан Василев и КТБ ? Единия в Белград, другия в Дубай, Брендо в Киев. Изовда сам се налага - Малко коли и охрани сме им гласували на нашите от прокуратурата.

    Коментиран от #44

  • 43 Дългият

    15 0 Отговор
    Каскетът саботира държавата започвайки война на институцийте. Престъпният свят и мафията може само да му благодари.
  • 44 Дааа

    11 0 Отговор

    До коментар #42 от "Бамбука":

    ТИЯ ИЗЧЕЗНАХА ВЯРНО,А КЪДЕ СЕ ПОКРИ ГОРАНЧО ДЕТО ПРОСПА ,КАТО МИНИСТЪР ДА ПРИБЕРЕ ТЕЗИ МИЛИОНИ ДАНАЦИ.
  • 45 Onojzi

    11 0 Отговор
    Когато посредствена личност получи висока длъжност с неограничена власт се побърква. Заобиколен от ласкатели и клакьори той се вижда неотразим и уникатен. Той е над всички. Над него е само Господ.
  • 46 Онзи горе да го прибере!

    9 0 Отговор
    Онзи горе да го прибере!!!!!!!!
  • 47 отговор

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Пипи Чорапчето":

    Браво на Пипи! И аз точно това исках да кажа и мисля, че мнозинството от нормалните хора мислят така и ги боли, че обществото е безсилно да го измете този галош.
  • 48 При

    3 0 Отговор
    Люба Кулезич скоро Минчо Спасов показа,че Геев няма диплома за юрист,няма държавна комисия и държавни изпити на дипломата му.Чакаме по този казус да бъде освободен.Стига шикалкавене има една истина.
  • 49 Мето

    1 0 Отговор
    Гешев не само трябва да бъде свален от власт но и подсъдим!
  • 50 Болярин

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Желанието ти да обвиняваш или да раздаваш правосъдие минава през образование, практика и доказани способности !
    А съвсем друго намирисва от теб - един обикновен и досаден хейт !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове