Last news in Fakti

21 Октомври, 2021 15:05 3 003 27

Синът на загиналия военен пилот съди авиобаза "Граф Игнатиево"

  • валентин терзиев-
  • авиобаза-
  • граф игнатиево-
  • съд

Чрез иск, подаден от името на майката, 12-годишното момче настоява да получи сумата от 70 хиляди лева възнаграждение за близо 3 хиляди часа надвишаване на работното време

Синът на загиналия военен пилот съди авиобаза "Граф Игнатиево" - 1

Синът на загиналия военен пилот майор Валентин Терзиев съди авиобаза "Граф Игнатиево" за неизплатени суми за положен извънреден труд, съобщи БНТ.

Чрез иск, подаден от името на майката, 12-годишното момче настоява да получи сумата от 70 хиляди лева възнаграждение за близо 3 хиляди часа надвишаване на работното време.

Синът на Терзиев твърди, че неговият баща като военнослужещ е бил задължен да дава дежурства при условия и по реда, определени от нормативните актове на министерство на отбраната. Освен това - извънредният труд е трябвало да се компенсира с намалено работно време.

С разпореждане от 30 юли Окръжният съд оставя без движение исковата молба, но според решение на апелативните магистрати, делото се връща в Окръжен съд, който ще трябва да се произнесе.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Камъче

    20 33 Отговор
    Така кажете, че става въпрос за пари. Приятелката му върти сучи и накрая изплю камъчето.

    Коментиран от #8, #12

  • 2 Славчо

    21 44 Отговор
    Радев, боклук мръсен поеми си вината и поне дай на хората това, което им се полага....Радев е убиеца.....
  • 3 реалистъ

    24 17 Отговор
    За съжаление всичко е за пари. Детето наистина ще страда без баща, но жената ще прибере парите и ще си намери друг.

    Коментиран от #5, #6, #9

  • 4 Софиянец

    23 23 Отговор
    300 хиляди заслужава, не смешните 70, превърнаха армията в руски външен клозет.
  • 5 Гочо

    37 0 Отговор

    До коментар #3 от "реалистъ":

    Парите...дай Боже да му се дадат..... трябва да бъдат сложени в сметка на детето до навършване на 18 год...никой да не ги пипа..
  • 6 Ехааа

    34 13 Отговор

    До коментар #3 от "реалистъ":

    Какво общо в случая има Радев? Когато правителството на ББ плаща милиарди за хартиено самолети? Голяма простотия сте Герберите!
  • 7 габровница3834

    15 15 Отговор
    Ха така,Радев го втаса!Но какво е виновен Радев,че авиатора не е научен да лети по уреди,а е летял по таван,илюзия в полет,човешка грешка!

    Коментиран от #13

  • 8 Дългият

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Камъче":

    Камъчето е в твоята градина.Беше ли жив баща му,това е един редовен месечен доход от поне 2000 лв.Пак ще е някаква мизерна компенсация...този иска...
  • 9 Комарницки

    5 4 Отговор

    До коментар #3 от "реалистъ":

    Вече си е намерила.Като те ухапе комара,яко чесане трябва.
  • 10 Гост

    7 8 Отговор
    Е нали уж нямал летателни часове,нальот,не знам си какво,пък сега работил много и извънредно??
  • 11 Docenta

    9 16 Отговор
    Време е Радев да ходи да чисти кенефите в градската градина и да събира 20ст За вход
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Харамбе

    9 4 Отговор

    До коментар #7 от "габровница3834":

    Ами, със 700 часа (или грубо 3.5 години МИНИМАЛЕН нальот в западните натовски ВВС) за 23 години толкова, като не е ясно колко има в МиГ-29, защото това включвя и машините за първоначално обучение (PC-9M, L-29, L-39), плюс МиГ-21. Друг е въпросът, че първият урок за летене по инструменти е да се следят уредите, а не да се разчита на сетивата, та обяснението за "изгубена ситуационна ориентация" е просто абсурдна :D ...
    Пък жената да си съди - то както от първият ден скачаше от камера на камера стана ясно, че ще пробва да одруса държавата "за детето", пък каквото спечели да й се приспадне от цената на един МиГ-29 на старо (2.5 до 5 милиона за "цивилна спарка")

    В обучението включително има (поне в цивилната авиация) и серия полети с очила, които прикриват всичко без панела за инструменти за да се симулира нулева видимост.. и това само за да те допуснат да летиш нощем с инструктор

    Коментиран от #15

  • 14 РЕАЛИСТ

    4 11 Отговор
    Не стига, че този некадърен пилот потроши самолет за 10 милиона, Ами и пари ще искат тези асеновградски помаци.
  • 15 габровница

    1 4 Отговор

    До коментар #13 от "Харамбе":

    Никак не е чудно обяснението,не знам защо изключвате фактора пилотска грешка,това е самата света истина.Снощи по Нешънъл даваха филм,където пилот експерт със 14000 часа нальот говореше за един изчезнал безследно самолет като се обърнал по таван.Но карбуратора му свършил горивото за секунди и падане във водата.

    Коментиран от #19

  • 16 Фери

    4 13 Отговор
    Алчни нещастници.70000 лв.за какво.
    Нали баща ти е бил службаш- мързеливец.
    Трудовите хора работят на строежите,фабриките...

    Коментиран от #17, #20

  • 17 ????

    11 5 Отговор

    До коментар #16 от "Фери":

    Като си учил за бачкадор, ще работиш по строежи и цехчета. Защо не стана пилот. Толкова си можеш, само да вдигаш лозунги.
  • 18 ЕВРО НЮЗ

    6 6 Отговор
    Ето как една мисирка ритна кошера и забръмчаха осите... Как стоят нещата днес нямам представа, но знам със сигурност че по онова време Е Е Е Е ОНОВА. ....... За загинал парашутист държавата плащаше на близките 20 000 лева.. За военен пилот трябва да е било повече.. Какво правим днес...????? Знаете ли, прави ми впечатление че се прави всичко да бъде очернен един човек и семейството му.. В тоя ред на мисли, имайки предвид маниера и възпитателните похвати на колонизаторите ни, много ми е любопитно как се е чувствал тоя човекът принуден да служи на една чужда ни агресивна организация. А от там ще си отговоря и защо съдбата му е била такава

    Коментиран от #21

  • 19 Харамбе

    7 1 Отговор

    До коментар #15 от "габровница":

    То имаше епизод и за един екипаж 23 или 33 хиляди часа сумарно време, който успя за разбие 777 в прекрасно време при кацане в KSFO, защото били свикнали да летят (по-скоро да дондуркат) на автопилот и не усетили как при захода гасят автоматичната тяга :D
    Проблемът е, че няма абсолютно никакви признаци да се е случило нищо друго от CFIT ("контролиран" полет в терен) от това, което досега е оповестено като съм твърдо убеден, че ако имаше дори 1 на 100 шанс МиГ-а да е паднал от ракета, руснаците щяха да извадят санитизирани записи от техните "тралове осеяни с антени" и станциите в Крим, с цел да злепоставят нас и/ли НАТО.
    На мен друго ми стана интересно като се зачетох за нальота на българските ВВС - няколко места говереха за часовете като сбор от реалното летателно време И времето в симулатора, каквото чудо за първи път чувам. Някои сертификати наистина броят времето в тренажора за покриване на изискванията, но никога към броят на признатите летателни часове.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 тебе те чака газ

    0 2 Отговор

    До коментар #18 от "ЕВРО НЮЗ":

    ама не сруски ☺

    Коментиран от #23

  • 22 вили

    1 2 Отговор
    ТОВА Е БАЗА НА ЯНКИТЕ СЪДИ ГИ
  • 23 ЕВРО НЮЗ

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "тебе те чака газ":

    Е, каквато ми е съдбата.. Внуците ми един ден ще се гордеят че дядо им е паднал за победата на глобализма
  • 24 Точка

    2 1 Отговор
    № 3 страда овчувство за малоценност Съди по себе си . Да се чудиш какви хора има беотговорни в изказванията си .Сигурно нямаш деца!
  • 25 Гост

    5 0 Отговор
    Нямат летателни часове, не летят.Дават дежурства и чакат .Какво чакат и те не знаят. При едно елементарно учение стана трагедия,а ако вражески изтребители нападнат България? Щото дежурството за това се дава Друг е въпроса че никой не се е засилил да ни напада.Ни по въздух,ни по земя,за море да не говорим.Щом товарна гемия дебаркира на Камен бряг и никой не разбра..
  • 26 бездействие

    2 1 Отговор
    Притеснителното е че много дълго търсиха "черната кутия" и после не я прочетоха. Оттук прозира гузната съвест на хунтата на Радев.
    А като се замислим че самоубиха офицера от учението през Май, става ясно че в армията е пълна хавра. Колкото до Радев, той ако няма късателство към бойната подготовка, защо въобще взема заплата? Обществото е разтревожено от липсата на коригиращи действия за недопускане на подобни инциденти.
  • 27 кочо

    0 0 Отговор
    ние нямаме морска авиация. във базите във добрич и равнец бургаско трябва да има по 2бр. миг 29 и да облитат морето денем и нощем.да се сменят на всики 6 месеца с други пилоти за да се обучават.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове