Last news in Fakti

2 Ноември, 2021 12:10 4 975 68

Заведения отдават помещенията си почасово на компании от антиваксъри

  • заведения-
  • партита-
  • зелен сертификат

Много са заплахите за дела срещу заповедта за зелени сертификати. Адвокати пък дори предлагат безплатно услугите си на засегнатите от новите мерки

Заведения отдават помещенията си почасово на компании от антиваксъри - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Кръчми се рекламират, като отдават помещенията си за частни партита за антиваксъри, пише „Телеграф”.

Редица малки заведения не могат да си позволят да работят според новите правила с изискване на зелен сертификат от персонал и посетители. В резултат на това на страниците им в социалните мрежи се появиха обяви, в които собствениците предлагат баровете и кафенетата си под наем.

„Искате да се забавлявате с приятели, но не сте ваксиниран или преболедувал и отказвате да си направите тест – имаме оферта за вас. Срещу 300 лв. можете да наемете нашите помещения за три часа. Ще разполагате с цялото ни оборудване, но ще трябва да се обслужвате сами, тъй като заведението е затворено и няма персонал”, гласи една от обявите в нета.

Междувременно и други частници бойкотираха зелените сертификати. Така например мебелен магазин, разположен на повече от 300 кв. м., който според заповедта на здравния министър трябва да работи с пропускателен режим, залепи на витрината си „Тук пазаруваш без сертификат”. „Да заповядат проверяващите, да пишат глоби, ще се видим в съда”, казват собствениците на обекта.

Много са заплахите за дела срещу заповедта за зелени сертификати. Адвокати пък дори предлагат безплатно услугите си на засегнатите от новите мерки. В социалните мрежи се разпространяват и инструкции „Какво да направите, когато ви поискат „зелен сертификат””.

Те са предназначени за работници и студенти, като се посочва, че стъпките са съгласувани с юристи. Те съветват служителите при изискване от страна на работодател на зелен сертификат, да вземат вътрешна заповед, да надлежно подписана и подпечатана, в която е описано изискването.

Според адвокатите такава заповед, основана на подзаконов акт – заповед на министъра на здравеопазването е „нищожна” пред съда и е гаранция, че делото ще бъде спечелено.

Ако работодателят откаже да предостави такава заповед, следва да се подаде сигнал до Инспекцията по труда.

И ако някои частници директно подпомагат неваксинираните, други директно се обявяват срещу ваксинираните. Така например учител по езда публикува съобщение, че „поради създалата се дискриминационна ситуация относно зелените сертификати, с цел опазване на разумните и клинично здрави хора, преустановявам приема на ваксинирани лица за обучение по езда”.

Частни школи за уроци по чужд език на възрастни също публикуваха информация, че ще работят единствено с неваксинирани клиенти, а за ваксинираните остава възможността само за онлайн часове.

„Така изказваме несъгласието си с въведените мерки, които ограничават правата на неваксинираните. Зеленият сертификат не може да е условие да учиш, да ходиш на работа, да пазаруваш”, се посочва в съобщението.

Междувременно след въвеждането на новите изисквания за пропуск само срещу зелен сертификат цените на документа скочиха драстично на черния пазар. През лятото в сайт за нови и употребявани стоки се появи обява за сертификат на цена от 350 лв.

Документът беше съвсем легитимен – издаден от лекар през Националната информационна система. Сега в двата най-големи сайта такива оферти не се откриват. За сметка на това обаче търговци изпращат лични съобщения на случайни потребители, в които им предлагат да си закупят зелен сертификат. В други по-малки сайтове за обяви пък се намират директни предложения.

„Издавам оригинални цифрови COVID-19 сертификати, зелени сертификати и QR кодове”, гласи една от обявите. В нея се посочва, че цената е „по договаряне”, а осъществяването на връзка става единствено по скайп и имейл.

Репортер на „Телеграф” се свързва с един от търговците. В писмена кореспонденция той обяснява, че цената на документа е 500 лв. за ваксината на „Янсен”, но има и опция за избор на ваксина, която да бъде вписана в сертификата и така цената удря 700 лв. Изискването е да бъде изпратена снимка от лична карта и половината сума капаро. Самият сертификат се получава по куриер.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянец

    13 62 Отговор
    Ид и отите се събраха
  • 2 др Гей Билтс

    113 18 Отговор
    Иронията е, че накрая пак антиваксърите ще ви вадят от кризата. 2008г ни натрясохте измислената финансова западна финансова криза, 2012г отново барабар с Баце, сега и климатичните промени пробутвате. Истината е, че сте едни пиавици смучещи надеждите които ви спускат западняците.
  • 3 Европа

    99 7 Отговор
    Нашите пак не са в час. Зелените сертификати са измислени в Европа само за пътуване в страни от ЕС, а не за вътрешни рестрикции.

    Коментиран от #53, #67

  • 4 вижда се

    36 2 Отговор
    Алито е огладнял като разгонена хиена , защото няма да може да си купи новият модел на Бентли !
  • 5 Онзи

    95 11 Отговор
    По-лесно ще е да излезем една вечер ВСИЧКИ на площада и да ги приключим

    Коментиран от #49, #61, #68

  • 6 XYZ

    29 7 Отговор
    Нашият народ явно обича да си играе на "тука има-тука нема"!
    Така че няма защо да се вини служебното правителство - след като сега при такава висока смъртност на някои хора не им пука, та през лятото ли ?
    Пожелавам на всички здраве с или без ваксина !
  • 7 Работодател

    13 104 Отговор
    Три служителя ме съдиха , и тримата загубиха делата си. Не ми трябват болни антиваксъри които само да точат пари от отсъствие от работа. Благодаря им за парите, дадох ги на детето за образование.

    Коментиран от #10, #11, #12, #20, #39

  • 8 МВР

    11 57 Отговор
    Работя в сферата на МВР, не са ме принуждавали а ми предложиха неплатена отпуска. Не се връзвайте на адвокати-антиваксъри. Нищо не знаят и най-много да си загубите времето и парите по дела. Работодателите са си вързали гащите.
  • 9 АУУУУУ

    15 71 Отговор
    Докато не започнат да глобяват и медии за антиваксърска агитация , НЯМА ДА ЗАПОЧНЕМ ДА СЕ ОПРАВЯМЕ !!!!

    Коментиран от #18

  • 10 Да бе

    81 4 Отговор

    До коментар #7 от "Работодател":

    Скоро ще си работиш сам без служители.

    Коментиран от #16, #37

  • 11 Много си

    69 5 Отговор

    До коментар #7 от "Работодател":

    Ни важен Сульо - ваксинарай се всеки ден ако искаш и си сложи 5 намордника!

    Коментиран от #17

  • 12 Киробоксьора

    38 3 Отговор

    До коментар #7 от "Работодател":

    Бил си късметлия за момента ще дойде и твоя ред
  • 13 Анонимен

    55 7 Отговор
    Ха-ха-ха, да ги видя сега ваксърите! Искаха да дискриминират останалите, ама с техните камъни по тяхната глава.

    Коментиран от #21

  • 14 Последния Софиянец

    39 7 Отговор
    В моето заведение пускам без сертификати и е тъпкано.

    Коментиран от #19

  • 15 Поговорка

    49 1 Отговор
    "Насила хубост не става" е казал народа. Има и друга "Каквото попитало - такова се обадило". Ако някой е очаквал нещо друго от въвеждането на зелените сертификати се е заблудил.
  • 16 Ами ...

    17 0 Отговор

    До коментар #10 от "Да бе":

    Как разбра, че са болни?
  • 17 др Гей Билтс

    40 3 Отговор

    До коментар #11 от "Много си":

    Не, чорбаджията иска работниците му да са с намордниците и клиентите, а той да си лежи у тях без маска и прибира париците. Нито работници ще види повече нито и клиенти.
  • 18 САМО ТАКА....

    42 6 Отговор

    До коментар #9 от "АУУУУУ":

    Понеже в бг има твърде много овце със сертификати - да си Седат вкъщи по цел ден- нема да налагат на останалите какво да правят - бойкотирайте ваксинираните друг начин няма - разделението е предизвикано от фашистите отгоре на власт - но те няма да тръгнат да тичат да дискриминират - това ще го прави редовата овца с намордник - затова бойкот по всички линии на ваксинираните щом много знаят!

    Коментиран от #31

  • 19 Бойко

    2 25 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    Само да дойда на власт и ще ти сцепа миризливите галоши..
  • 20 Айде бе

    45 1 Отговор

    До коментар #7 от "Работодател":

    Толкоз бързо да минат 3 дела? На кой ги разправяш тия басни?

    Коментиран от #22, #25

  • 21 Ами ...

    1 5 Отговор

    До коментар #13 от "Анонимен":

    Няма начин. Дискриминирани се малцинство.
  • 22 Ами ...

    15 1 Отговор

    До коментар #20 от "Айде бе":

    На който се връзва. 😀
  • 23 Дърт пее..раст...

    5 36 Отговор
    Вирусите се въдят,скачат ,мутират ,между повече хора..Затваряйте заведенията,за 3 мес,кина ,театри ,дискотеки, .концерти ,мероприятия от голям хсрактер..До 6 човека,на маса,обяд.. у дома..Носене ,на маски ,и ваксинация..Лична хигиена и чувство за самосъхранение.Така беше във Франция ,Испания Италия..Може пак да се наложи ,затваряне и вечерен час..

    Коментиран от #24, #30

  • 24 Млад пеер

    30 1 Отговор

    До коментар #23 от "Дърт пее..раст...":

    Оди и се затваряй у мазето.
  • 25 Display

    14 1 Отговор

    До коментар #20 от "Айде бе":

    Че даже и дамазлъка изучил с тия пари......брей, брей......,
  • 26 гост

    3 33 Отговор
    Мишока Мангъров никой не знаеше че съществува до преди две години, а е доктор на възраст и ако беше голям специалист щяхме да го знаем отдавна. Защо му вярват тия хора не знам.
  • 27 Яница

    3 15 Отговор
    Отговорност носят партиите, печелещи гласове с цената на трупове!!! Медиите също, които трупат кликове, теэи на учени които са направо эа эатвора!!! Правителството не намери смелост и мотивация да проведе ИСТИНСКА и НАВРЕМЕННА информационна кампания эа ваксинация!!! Эатова всеки трябва да мисли с главата си и да не се поддава на МАНИПУЛАЦИИ!!!
  • 28 Урко

    7 29 Отговор
    Добре е като събират антиваксърчетата да слагат между тях и 2-3 прясно заразени от някое Ковид отделение. За по бързо придобиване на естествен имунитет на тези чугунени глави. Ако пък някой от тях вземе та ритне камбаната, още по добре

    Коментиран от #32, #65

  • 29 Някои си мислят че

    16 3 Отговор
    В България и Европа могат да наложат Китайски фашизъм тип Мао - много се заблуждават , ще видим къде ще се крият всички тия експерти като сложат трибуналите - освен в Китай където ги очаква прекрасно прекарване за трудова ръка на китайските им другари им няма къде да избягат!
  • 30 Display

    24 3 Отговор

    До коментар #23 от "Дърт пее..раст...":

    И като спазваха всичко това, какво, пак старата песен на нов глас, вируси е имало, има и ще има, дай щял живот да си киснем по къщите, а ??????

    Коментиран от #38

  • 31 АУУУУУ

    8 31 Отговор

    До коментар #18 от "САМО ТАКА....":

    В ГОЛЯМА ГРЕШКА си ...... Само в Бг можеш да напишеш подобна статия , и да ти се размине ЯКАТА ГЛОБА.... В Европа това няма как да стане..... Само тук сме с най-малкия процент ваксинирани..... Пробвай да пуснеш обява че бойкотираш Ковид мерките във Франция.......Пък си мисли че в съда ще ти се размине огромната глоба и загубата на лиценз на заведението.....ако пък пробваш да влезеш насила в магазин без зелен сертификат....просто ще те арестуват ....в последствие глобят и осъдят на обществено-полезен труд..... тоест ще чистиш известно време улиците БЕЗПЛАТНО .....ТОВА АНИВАКСЪРСКО ЦАРСТВО ГО ИМА САМО ВЪВ БЪЛГАРИЯ ....

    Коментиран от #34, #36

  • 32 Слагай намордника

    15 2 Отговор

    До коментар #28 от "Урко":

    Недей да ми приказваш, акъл ще даваш на баба си и у дома си!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Пей си......

    29 5 Отговор

    До коментар #31 от "АУУУУУ":

    Ще видим кой е в грешка и кой не - в Европа са постоянни протести , а в САЩ ще стигнат и до гражданска война ако трябва - тогава ще видим как ще отговаряш за геноцид против човечеството заедно с лекета като д-р Бил Гейтс - няма за дълго да те пазят фашистките власти в бг- диктатура тип Мао в Бг няма да наложите!

    Коментиран от #54

  • 35 гфрбли

    8 1 Отговор
    Това един приятвл го прави от локдауна на Тиквун.Отдава на вилата си банкетната зала за партита.Няма ваксъри няма антиваксъри.Плащаш,влизаш.В двора сложил всякакви лостове за трениране като по спортните площадки.Накупи и фитнес уреди и твжести.И само от май до края на годината (муналата) 15 бона чисти без данъци.Тези сега се сетили.
  • 36 Тези псевдо власти

    14 5 Отговор

    До коментар #31 от "АУУУУУ":

    Скоро ще бъдат свалени и съдени, ако трябва с оръжие заедно с шайката от експерти осакатяваща населението с ваксинации - биологични оръжия със забавено действие за съкращаване на популацията - както желае доктор Бил Гейтс /при това още не е арестуван/ тогава и лабораториите и за вируси и ваксини ще закрием!

    Коментиран от #41

  • 37 Работодател

    1 10 Отговор

    До коментар #10 от "Да бе":

    И според тебе къде ще отидат ? Да спрат да работят и да си хранят семействата ли ? Или ще си намерят друга работа за 1 седмица в сегашния пазар на труда, който и без това е затруднен ?
  • 38 Дърт пее..раст...

    2 8 Отговор

    До коментар #30 от "Display":

    Не съм ,доктор ,амии гледам от тези страни!!.Никой не иска да ,бъде затворен.Обаче ,обстоятелствата са такива..Цял живот няма да е ,,Когато намалее ,агресивността на Вируса,и се постигне имунитет,,малко по малко..Всичко ще бъде ок Имало е карантини и през вековете назад ..Да си спорим ,кой го пусна и защо ,е загуба на време и живот.!!.
  • 39 Йухуу

    10 4 Отговор

    До коментар #7 от "Работодател":

    Много бързо са ти приключили делата! Нещо намирисва работата. Да не ти ударят контраатака през друг съд, където нямаш роднини )))
  • 40 Рошко

    17 3 Отговор
    Искам заведения където да е забранено за чипирани
  • 41 АУУУУУ

    6 8 Отговор

    До коментар #36 от "Тези псевдо власти":

    ПОНЕ КАТО ГИ ПИШЕТЕ ТЕЗИ ПРИЗИВИ ЗА ВЪСТАНИЯ , УБИЙСТВА И ПРОЧИЕ .....ПОНЕ САМИ ВЯРВАТЕ ЛИ СИ.....ЗА РЕАЛНОСТТА ВСИЧКИ ВИДЯХМЕ .....ПРОТЕСТИТЕ НА АНТИВАКСЪРИТЕ НАВСЯКЪДЕ СЕ РАЗГОНВАТ С ПОЛИЦИЯ , КОМБИНИРАНО СЪС СЪЛЗОТВОРЕН ГАЗ И ПОРЯДЪЧЕН БРОЙ ПАЛКИ ПО ГЪРБА И ГЛАВАТА.... ДОСЕГА ОСВЕН ГОЛИ ПРИКАЗКИ ДРУГО НЕ ВИДЯХМЕ.....ДАЙ КОНКРЕТНИ ФАКТИ ЗА ВЪСТАНИЯ ПОСЛЕДВАНИ ОТ УБИЙСТВА И ПРОЧИЕ ВАШИ МЕЧТИ КОИТО СИ РАЗМЕНЯТЕ ТУК В КОМЕНТАРИТЕ И ВЪВ ФЕЙСБУК...ОПС ВЕЧЕ В МЕТА......

    Коментиран от #45, #57

  • 42 Нов Световен Ред New World Order

    20 3 Отговор
    Това, че си избрал да се ваксинираш е твое право и не подлежи на коментар. Това, че се страхуваш е нормално и не те съдим. Но това, че извисяваш глас в хора на неофашистите е политика и те прави противник. Може да ти се потърси сметка, ако си много старателен и упорстваш спрямо дискриминацията към останалите хора.
  • 43 ГРЕШКА

    24 2 Отговор
    Не сме антиваксъри, не искаме ковид ваксините.
  • 44 Шайба

    15 1 Отговор
    Че кой работодател и с 2 грама мозък ще каже,че те е уволнил заради зелен сертификат,че даже и на официален документ да го издаде за пред властите,та да може да го съдиш после,да не е луд.Няма такъв филм,казва ти да се ваксинираш,отказваш и след това те уволнява заради нещо друго,причини бол,все ще се намери за какво да се хване.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Ковидарите

    22 3 Отговор
    Мисирки, престанете да наричате нормални, обикноврни хора, които сигурно имат повече истински ваксини през годините от вас - "Аниваксъри" !?!? Не бъдете подли слуги на Ковидарите, защито докато сте такива, ще сте и мисирки!
  • 47 Тракиец

    13 2 Отговор
    Пълен бойкот и война срещу ваксърите комунисти. Трябва да има ресторанти кафета и заведения за неваксинирани и нормални хора. А наркоманите да не бъдат допускани в тях
  • 48 доктор Косев

    5 18 Отговор
    Умилителна е тая вяра на неграмотните хора, че съдът ще ги подкрепи в простотията им. На медицината, на техниката, на науката не вярват - всички се опитват да ги прецакат, обаче на съда вярват. Демек, българските съдии са единствените, които ще се погрижат за наранените чувства на тъпунгерите. Логика няма, то не може и да има при индвиди с IQ под 70, но е забавно.

    Коментиран от #52, #62

  • 49 koго

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Онзи":

    Имаш ли идея или си врякаш като Барековия и Янето от РЗС?
  • 50 Няма Антиваксъри

    4 1 Отговор
    Аз искам Котайска ваксина ма не може
  • 51 НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ

    3 6 Отговор
    Колко много българи виждащи света и фактите около Ковид се инатят и не спазват елементарните санитарни изисквания за неразпространението му ? Събудете се хора , не е трудно да се замислите за себе си и околните !
  • 52 Професор

    4 4 Отговор

    До коментар #48 от "доктор Косев":

    "Умник" тия заповеди са АНТИКОНСТИТУЦИОННИ!!!

    Съд, който отсъжда ПРОТИВ Конституцията и Хартата за правата на човека е имало във ФАШИСТКА Италия, Испания, Германия... ПОСЛЕ ТОЯ СЪД ОТИДЕ НА НЮРНБЕРГ!!! Жалко, че не очистиха ТУМОРА докрай и той отново е пуснал пипалата си!!!
  • 53 Люси Дяковска

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Европа":

    Лъжеш! Без сертификат не те пускат никъде.

    Коментиран от #58

  • 54 КАКВА ГРАЖДАНСКА

    2 7 Отговор

    До коментар #34 от "Пей си......":

    Война в САЩ заради ваксините бълнуваш и лъжеш тук хората отиват с усмивка и хъс да се ваксинират и виж процентите на смъртността ! Оказва се че голяма част от българите са загубили ясна представа за себе си !
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 ДО ВСИЧКИ

    3 9 Отговор
    Които не желаят да се ваксинират и не спазват елементарни хигиенични правила - жалки сте братя и сестри , но ви обичам , дано наистина загърбите фантазийте си и се върнете в реалният свят ! Бог да пази всички нас !
  • 57 А бе

    8 1 Отговор

    До коментар #41 от "АУУУУУ":

    Ко да ти река? И Априлското въстание не е имало аналог, и тогава също българите са преследвани с потеря, дори по домовете си, и тогава Европа е притискала световната общност да не клатят Османската империя и да ликвидират бунтовниците (като в Батак, Перущица и др.). Но се е появил някакъв си дядя Иван и им разказал играта. Е, ще им се наложи пак да се съобразяват с дядята. А с това, какво си лаем ние и вие тук, просто няма кой да се съобразява.

    Коментиран от #59

  • 58 Защото

    2 0 Отговор

    До коментар #53 от "Люси Дяковска":

    и там портиерите на моловете не знаят каква е идеята на ЕК. " Царят дава, пъдаря не дава". Днес много дечковци във форума се навъдиха.

    Коментиран от #60

  • 59 АУУУУУ

    1 6 Отговор

    До коментар #57 от "А бе":

    Тоест сега да чакаме Априлско антиваксърско въстание...... За ваксината разбрах..... Но не разбирам защо не си пиете хапчетата... ЗА ХАПЧЕТАТА ПИТАМ 😂😂😂😂😂
  • 60 Люси Дяковска

    1 1 Отговор

    До коментар #58 от "Защото":

    Преди седмица не ни пуснаха без сертификат в ресторант в Ним, дъртьо!
  • 61 Смех

    2 4 Отговор

    До коментар #5 от "Онзи":

    На площада няма никаква файда да излизаме.. 1 година виснахте и кво.... И ония виснат сега против зелените сертификати.. партизански групи и атаки срещу институции, да изгорят рзи-тата тормоз на държавните служители по фашистките институции. Да ги е страх да идат на работа, да няма къде да отидат на работа.. ако полицията ги пази и полицията да яде бой... Анонимни, без предупреждение ...
  • 62 Шайба

    7 1 Отговор

    До коментар #48 от "доктор Косев":

    Гледай филма "Двойникът" с Тодор Колев,да видиш разликата между наУка и нАука,белким ти просветне нещо и осъзнеш що за нАучни капацитети се опитват да дирижират наУката в момента.
  • 63 СТЪРЖЕМ ДЪНОТО

    2 3 Отговор
    СЛЕД РАДЕВИТЕ МИНИСТРИ ,,ЕКСПЕТИ,, Е ХАОС И РАЗРУХА ДЪРЖАВАТА Е КАТО ПОТЪВАЩ КОРАБ БЕЗ КАПИТАН И МОРЯЦИ А САМО ПЛЪХОВЕ НА БОРДА.
  • 64 Матей

    12 1 Отговор
    Много бързо се получи сепарацията на ваксинирани и не,ваксърите се обособяват в отделна секта,привилегировани пред властта.Останалите си остават ортодоксални и традиционни разумни хора.Безогледното и грубо нахвърляне на властта върху нормалността,няма да доведе до нищо,хората взеха да се заинатяват,виждат че ги бу-дал-кат и насилват.Това е като вечната борба между хищници и жертви,едните се крият и хитруват ,другите дебнат и нападат.
  • 65 Бай Шиле

    0 2 Отговор

    До коментар #28 от "Урко":

    Идеята е отлична.Ще дам по някой лев мургавите,болни от Ковид да се умешат с неграмотниците.

    Коментиран от #66

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 гтн

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Европа":

    Там има допълнение и за самите държави,но всяка държава сама решава!!Никой не налага този сертификат за вътрешна употреба!
  • 68 фхп

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Онзи":

    Решението е БОЙКОТ!!!
    Протеста нищо няма да реши!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове