14 Декември, 2021 16:17 20 325 29

От утре - нови правила за движение в столичния квартал "Младост" 1

  • софия-
  • движение-
  • бул. александър малинов

Това се налага, заради високия пътен травматизъм

От утре - нови правила за движение в столичния квартал "Младост" 1 - 1
Снимка: БГНЕС

Промени в движението в столичния квартал "Младост" 1 - от утре ще бъде забранен левият завой от бул. "Александър Малинов" към ул. Анна Ахматова, като идеята е да се облекчи трафикът. За това информират от БНТ.

"Това се налага, заради високия пътен травматизъм, вследствие на този ляв завой, тъй като той е на изчакване, изключително слабо интензивен, но води до тежки инциденти. Несъобразителността на някои шофьори води до тежки катастрофи с насрещно движещите се автомобили. От друга страна това ще даде възможност за подобряване на движението по бул. "Александър Малинов", тъй като една цяла лента е заета от 50 автомобила на час, което е десетки пъти по-малко от проектната ѝ пропускателна способност. Това е ефектът, който целим", уточни инж. Димитър Петров от Дирекция Управление и анализ на трафика към СО.

Той каза още, че алтернативният маршрут е през бул. "Андрей Сахаров" и ул. "Димитър Доспевски", като той буквално дублира бул. "Александър Малинов".


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 $%^

    21 22 Отговор
    Поредната дивотия,която сътворява корумпираната дебелогъза държавна администрация."Левите" завои ги забраниха на почти всички възлови кръстовища,но мотива изобщо не е вашата сигурност,а да ви направят живота по-труден и да пълните касичката на бензиностанциите,които си плащат за тази услуга директно на противната самоковска кукумявка Фандъчкова.

    Коментиран от #6

  • 2 Просто човек

    31 10 Отговор
    Алтернативния маршрут е безумен, за да излезеш на Сахаров през Достоевски трябва да направиш обратен... съответно целия този трафик ще натовари Сахаров...поредната малоумцина на СО
  • 3 Българин

    5 5 Отговор
    Отне им 10 15 години

    Коментиран от #4

  • 4 123

    16 2 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Само така скоро и надлез на 43 блок

    Коментиран от #5

  • 5 Младост синя зона

    9 4 Отговор

    До коментар #4 от "123":

    Като искат да идват да спят да се плаща
  • 6 gench

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "$%^":

    Само на половина прав си. Левите завои ги забраняват защото трафика се увеличава с невиждани темпове, а няма на къде да се прави разширение и няма и пари за такива инфраструктурни проекти. Исках да кажа че няма пари за крадене И за тези инфраструктурни проекти. Не се забраняват за да се пълнят бензиностанциите със сигурност. Това вече е в сферата на конспирациите. Иначе какво ли стана с планът да се прокара път при Метростанция Младост 3 директно към Интер Експо Център?!?

    Коментиран от #8

  • 7 БЪЛГАРИН

    28 1 Отговор
    Тоя новия кмет на Младост обеща на изборите паркинги ама само звъни да вдигат колите на хората. И за парк имаше нещо.

    Коментиран от #19

  • 8 БЪЛГАРИН

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "gench":

    Прав си
  • 9 читател

    5 1 Отговор
    Михайлов, за да си наистина полезен, хващаш и правиш две схеми на движението, касаещи ситуацията - как е било и как се променя. Всеки може да препише, но онагледяването би направило разликата. Ако трябва ангажираш този инж. Петров или някой от Института по пътна безопасност, но така се прави.
  • 10 Дано да

    10 7 Отговор
    направят и кварталните улици еднопосочни, че то и без това трудно се разминаваме от паркирали коли. И свалете тия коли от градинки и тротоари Моля!

    Коментиран от #29

  • 11 Предлагам

    15 1 Отговор
    Всички в Младост да се движат само в една посока за здраве и дълголетие и да ползват редовно от левзеята на професор янкулов
  • 12 Джоко

    11 2 Отговор
    Смешни и палиетивни мерки, защото е по- лесно. Най- пренаселени са южните квартали на София с едва два сериозни булеварда- България и Малинов. Другите са полвинчати недомислици- Бистришко и Симеоновско шосе, а ГМ Димитров и Др. Цанков са затапени по пет часа всеки делничен ден в светлата част на денонощието. Необходим е нов централен булевард от вътрешността на града към Южната околовръстна дъга за да разтовари трафика във вече презастроените южни квартали!
  • 13 гост

    9 2 Отговор
    Ами да го бяха разширили този булевард , голяма част от пътните артерии в София са замислени да поемат трафик на половин милион софиянци а не на два милиона и повече. Два милиона х 2 ето ви едни 4 милиона автомобила + товарни бусове , автобуси и камиони .
  • 14 James Eduards

    9 3 Отговор
    Кога ще преименувате кварталите Младост, Дружба? Младост = Антиейдж, Дружба = Партньорство

    Коментиран от #15

  • 15 King Size

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "James Eduards":

    Може и: Люлин = Люински (Моника), Дианабад = Даяна Байдън, Орландовци = Орландо, Хаджи Димитър = Хеджър Дийлър,
  • 16 Мизантроп

    7 10 Отговор
    АБСОЛЮТНО ПРАВИЛНО ! Един път и от Общината да направят нещо наистина добро и полезно. И обходния маршрут въобще не обхожда нищо, просто излизаш на другия край на една ненатоварена улица в Младост1А... Дали ще стигнеш до Пътеките от тая или от другата страна е все едно ! БРАВО !

    Коментиран от #17, #25

  • 17 Грозд-ан

    9 2 Отговор

    До коментар #16 от "Мизантроп":

    Малко си в грешка, забранява се левия завой към Младост 1 като слизаш към Цариградско, не към 1а като идваш от детелината. Иначе пак не е лошо решението де.

    Коментиран от #18

  • 18 Мизантроп

    4 9 Отговор

    До коментар #17 от "Грозд-ан":

    Абе и двата леви завоя там да ги забранят, нема да сбъркат !
  • 19 Иванчева

    9 3 Отговор

    До коментар #7 от "БЪЛГАРИН":

    Ами като никой не излезна да защити Иванчева --- заслужавате си го и сърбайте сега !

    Коментиран от #22

  • 20 Porsche

    4 6 Отговор
    Браво, крайно време беше
  • 21 Мда

    5 6 Отговор
    Герб в атака срещу хората в Младост 1. Малко след като има ново правителство...
  • 22 Мод

    5 7 Отговор

    До коментар #19 от "Иванчева":

    Иванчева е на правилното място.
    А заради 50 коли на час,много ясно е че по добре да ги жертват да обиколят 500м с кола,за да минат хиляди за същото време по малинов
  • 23 Axel

    5 3 Отговор
    Пълна тъпотия, така отрязват Младост 1А от директен достъп откъм Цариградско.
    Освен това доста хора го използват за да избегнат точно натовареният Александър Малинов. Сега ще трябва да се прави десен завой на същия светофар и после обратен за да се влезе по Анна Ахматова

    Коментиран от #26

  • 24 Вили

    6 1 Отговор
    Тези малоумници нещо бъркат улиците. Този светофар не е на изчакване и там никога не да ставали тежки катастрофи .
    Интересно как ще си водят децата на училище , ако не завиват по Анна Ахматова. Ще завиват на светофар на Билла. От трън та на глог. Малоумна държава, идиотски решения
  • 25 Вили

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Мизантроп":

    И коя улица не е натоварена? Защо говорите глупости?
  • 26 Кух си

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Axel":

    Ане ме ти е ясно много ма утре ще разбереш като минеш
  • 27 Е, па

    2 0 Отговор
    То Младост се засели с миекащи от дълбоката провинция, като цяло София е пълна с миекащи!!!
  • 28 Офф

    2 0 Отговор
    Това е страшно тъпо решение, там не стават катастрофи и светофара си е наред. Къде ще завиваме на била ли и ще обикаляне 1а? Много тъпо.
  • 29 За10

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Дано да":

    Като свалят колите от тротоари те,
    къде ще паркират? Безкрайното за
    селване на провинция листите и ла
    комита на строителите на жилища
    "бизнесмени", е причината за проб
    лема.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове