Last news in Fakti

12 Януари, 2022 11:50 1 846 35

Сиди: САЩ искат да превърнат Балканите в плацдарм на НАТО

  • александър сиди-
  • вмро-
  • сащ-
  • нато-
  • рс македония

Според него е имало сериозни противоречия в КСНС от страна на "Продължаваме промяната" и ДБ по отношение на позицията за РСМ

Сиди: САЩ искат да превърнат Балканите в плацдарм на НАТО - 1

"Причината да се направи този Консултативен съвет е да бъде ударен през ръцете министър-председателят, който беше тръгнал доста през просото по темата. Ако той тръгне да прави нещо срещу позицията на КСНС, ще понесе своето историческо наказание", заяви Александър Сиди от ВМРО в студиото на "Денят ON AIR".

"Да обяснява, че за 6 месеца ще вкара Република Северна Македония (РСМ) в ЕС е несериозно. Колкото и да се опитват да изчегъртат времето, се оказва, че това е правилната позиция. За ВМРО фундаментът е Македония и дори само това да е било причината да сме в управлението – сме си свършили добре работата", коментира той.

Сиди е на мнение, че България е обект на натиск от американската дипломация, която иска да превърне Балканите в плацдарм на НАТО.

"Надявам се този натиск да отслабне, ако не – готови сме за референдум", категоричен бе депутатът от ВМРО в 44-ото НС.

Според него е имало сериозни противоречия в КСНС от страна на "Продължаваме промяната" и ДБ по отношение на позицията за РСМ.

"Те си го разказаха и днес през медиите, че са имали други идеи в главата. От изборите насам и ДБ, и "Продължаваме промяната" разказваха как ще решат проблемите с РСМ с магическа пръчица", посочи Сиди и обърна внимание как Заев е останал на власт в РСМ заради новото правителство у нас.

"След като видя, че в българското правителство влязоха не само тези американски проксита, а и други политически формации на друга позиция като "Има такъв народ" и БСП, тогава си подаде оставката. Защото видя, че няма да стане веднага и бързо", изтъкна Сиди.

Той няма сериозни очаквания от евентуалната визита на премиера Кирил Петков в Скопие.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 КОТарАК

    26 2 Отговор
    когато говориш и правиш точно обратното както тогава , когато си бил във властта се нарича демагогия , в случая -просташки цинизъм

    Коментиран от #29

  • 3 мъ сига ли го разбра

    24 1 Отговор
    или като държеше боко тиквата за шушляка цели 4 години ?
  • 4 вмро

    27 4 Отговор
    е политическа развалина , платиха сметката на гербавите . Без да броим , че в редиците на родните МаКета са Джамбазки наздравицата , Шкембе воевода и тук са любимите ми български комити г-н СИДИ и г-н Карлос Контрера!
  • 5 Сиди

    23 4 Отговор
    Отнасям се с голяма резервираност от казаното от теб.
    Ако искаш да ти повярваме инициирайте референдум за НАТО и ще видите че ще съберете достатъчно гласове.
    Друг е въпросът че след гласуването управляващите ще въртят и сучат и няма да признаят резултатите все пак ще знаем какво иска нашият народ
  • 6 Калво е това сиди

    4 5 Отговор
    компактдиск или седи някъде. Тоя полубългарин ли е. Каква е другата му половина? Защо взема отношение?

    Коментиран от #9

  • 7 Нещо

    6 1 Отговор
    което никога няма да стане , но щом смяташ , че като го кажеш печелиш плюсове и хората трева пасат , говори си !
  • 8 Даа!

    23 6 Отговор
    Когато си със свалени гащи до глезените,и белезници на ръцете,друго не очаквай! Онази- захарчовата унука,онзи ден се изтърва по ТВ.Нямало натиск за военни бази(?), но това било необходимо,при " военни действия"! Та тази шмръкла,която няма грам понятие от дипломатическа служба,но беше Министърка на външно," дипломатично" ни подсказва какво ни очаква.Кравефермата на другия край на глобуса,а тук- камъните ще кипят.За да защитим Демокрацията.Прав е този - Ал.Сиди! Ако трябва- Референдум! Комшиите само за една база,им снасят по 3 млрд зелено на година! Ние тук- безплатни " изуй гащи"!
  • 9 R.A.T.M

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Калво е това сиди":

    Сиди е еврейска фамилия.
  • 10 Гошенцето

    14 4 Отговор
    ВМРО добре добре ама каракачанката беше в ФАЩ с торбата от била и предадохте няколко милиарда, сега говорите.
  • 11 Хахаха

    14 2 Отговор
    И Каракачанката им помагаше безусловно !!! Къса памет на активистите от ОП
  • 12 Ами ...

    7 0 Отговор
    Гледайте да не стане Ванче Михайлов.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 НФСБ

    7 24 Отговор
    Колкото повече НАТО, толкова по-силна и независима България.
  • 15 КАТо искаш нещо,’

    16 4 Отговор
    Трябва да со готов и да дадеш нещо! Какво дава САЩ на българският народ?

    Коментиран от #19

  • 16 IVAN

    19 7 Отговор
    НАТО В БЪЛГАРИЯ И ВСИЧКИ СМЕ ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ. НЕИСКАМЕ ДА СМЕ МИШЕНА ЗАРАДИ ИНТЕРЕСИТЕ НА САЩ. РУСИЯ НИКОЙ НЕ НАПАДА,НО ИМАМЕЛИ БАЗИ С РАКЕТИ С ПРАВО СМЕ ИМ ВРАГОВЕ. НЕ НА НАТО И САЩ ТУК,АГРЕСОРИТЕ ДАЛЕЧ ОТ БЪЛГАРИЯ.КИРИЛЧО ОБРАТНО В КАНАДА. РАДЕВ ЗАЩИТИ НИ САМО ТИ НИ ОСТАНА

    Коментиран от #18, #23, #30

  • 17 ЗАКРИВАЙ

    9 3 Отговор
    За-кри-вай! Освен БАЦЕ, надали има друг политик който би продал по този начин държавата си..
  • 18 ИВАН

    5 15 Отговор

    До коментар #16 от "IVAN":

    Русия нападна Грузия, Украйна и наред е България.ВНР, БНР и тн.
  • 19 Руска подлого

    5 9 Отговор

    До коментар #15 от "КАТо искаш нещо,’":

    българският народ НЕ е просяк и не чака нищо от никой даром.Съюзните отношения са на друго , неясно за теб ниво.
  • 20 Стоян Хлебаров

    5 14 Отговор
    А Русия иска да превърне Балканите в плацдарм срещу Демокрацията! Защо им е нужно на САЩ и НАТО да "превръщат"Балканите в плацдарм срещу някого ,след като самите страни членуват доброволно в НАТО-тоест-сами са се обявили против домогванията на Русия за световен комунизъм!? Колко процента от държавите в света,са на страната на Русия и колко процента са за Демокрация в своите държави!?Това е мерилото за това ...кой какво иска,а думи ,като"Плацдарм",са измислени от руските завоеватели на Украйна,Казахстан,Грузия и т.н.КОЙ ТОГАВА ПРАВИ ПЛАЗДАРМИ-ЕС И САЩ,ИЛИ РУСИЯ! ОТГОВОРЕТЕ СИ САМИ ПО ПЪТЯ НА ЛОГИКАТА И ФАКТИТЕ!

    Коментиран от #24

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 В.В.П.

    15 4 Отговор
    Никакъв референдум .Да се храчат пари на вятъра.Сащ да се маха от Ново село,България и Изт ,Европа Тука ще стане Швейцария без подлогите от Сащ .Ще се върти търговия и туризъм Обаче ,има една група хора която ,се стреми ,това да не стане И се казва НАТО .Янки,вървете в Ада!.Там ви е мястото

    Коментиран от #26

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 провинциалист

    5 2 Отговор

    До коментар #20 от "Стоян Хлебаров":

    "след като самите страни членуват доброволно" - покълви малко история от случката със сталиновочърчиловата салфекта насам и ще разбереш къде ти куца логиката.
  • 25 Стоян Хлебаров

    2 3 Отговор
    Така говорят не българите пришълци в България! Сиди,ГЛАВАТА ТИ Е ПЪЛНА С ПЛАЦДАРМИ....сАМО ПРИШЪЛЦИ-РУСНАЦИ МОГАТ ДА ПЛЮЯТ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА,КОЯТО ГИ Е ПРИЮТИЛА!? За такива трябва да има закон за "неблагодарниците"!! Да вървят там,където ще ги търпят да плюят ръката,която ги храни...
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Христо Христов

    3 7 Отговор

    До коментар #13 от "Zaza":

    Тц. Възраждане е една от многото български партии на ведомост в Пасьолството на Рассия в България!!!
  • 28 бушприт

    8 1 Отговор
    Си Ди е прав,че България е обект на натиск от американската дипломация, която иска да превърне Балканите в плацдарм на НАТО.
  • 29 Патриот

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    Визираш президента Радьев, нали? Щото той тука говори едно, а като отиде на Запад-друго! 😀
  • 30 Казуар

    4 5 Отговор

    До коментар #16 от "IVAN":

    Русия води хибридна война срещу България и ние не трябва да спим.
  • 31 Свобода

    4 4 Отговор
    Искаме НАТО и ЕС Гаранти за цивилизованото развитие на България Стига подтисничество от Руски ботуши Българина е свободен човек Европеец а не Крепостен Азиатец
  • 32 ПЕНКО

    2 2 Отговор
    СИДИ -МИСИ - ФИДИ ---АЗ ЩЕ УБИВАМ НАТЮВЦИ НА БАЛКАНИТЕ- СПОРЕД ИНТЕЛЕКТА СИ И ТРИТЕ СИ ОРЪЖИЯ ---ПРИ ДОСТАТЪЧНО МОТИВАЦИЯ -СРЕЩУ НАТЮВЦИТЕ !!!!!!!!!!!!!
  • 33 Далай лама

    5 0 Отговор
    Това ВМРО обединява евреина Сиди и внука на гръцки овчари Каракачанов. Самото ВМРО е вътрешна македоно-одринска революционна организация. Това всичкото нещо се представя за българска патриотична партия! Пародията е налице! Как изобщо подобна бутафория може да има членска маса? Защо изобщо съществува подобно нещо?Бърборещият Джамбазки, внук на конекрадци и вечно пияният Андрей Слабаков ни представляват в ЕС. Боже, толкова ли сме глупави, ние българите, че не виждаме какво става!?
  • 34 А ПРОСТАКА БОЙКО ЩО ХОДЕШЕ

    4 0 Отговор
    ЗАЩО БОЙКО НИ ПРЕДАВАШЕ НАВСЯКЪДЕ , ЗАТВОР ЗА НЕГО И ГЕРБ !
  • 35 СИДИ Е ЧАЛГАР КАТО ФИКИ !

    3 2 Отговор
    МАРШ В ОБОРА ГОВЕДА !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове