14 Януари, 2022 12:14 3 285 16

Диана Дамянова: Не се звъни в телевизиите, за да оспорваш въпроси

  • александър бойчев-
  • диана дамянова

Тя обаче изтъква, че подходът на Бойчев все пак е различен от този на предишната власт, която е нареждала какво да се пита и да не се пита с есемеси

Диана Дамянова: Не се звъни в телевизиите, за да оспорваш въпроси - 1

Пиар експертът Диана Дамянова, която консултира "Продължаваме промяната", разкритикува говорителя на ПГ на партията за вчерашната му реакция в сутрешния блок на Нова телевизия, съобщи offnews.bg.

"Сашо (Александър Бойчев) не е прав! Не се звъни в телевизиите, за да оспорваш зададените въпроси!", написа във фейсбук профила си тя.

"Не се звъни в телевизиите за да твърдиш, че който не е болен, не е болен и това били фалшиви новини. Не се оспорва правото на журналистът да пита вярно ли е това, което той сам може и то в продължение на три дни да провери, че не е вярно. Не! Не се прави така! Не! Не и Не!", добавя Дамянова.

След това обаче изтъква, че подходът на Бойчев все пак е различен от този на предишната власт, която е нареждала какво да се пита и да не се пита с есемеси:

За да има свобода на словото (щото 112 място не ще да е от много свобода), та за да има свобода на словото се постъпва по следния ясен и простичък начин:

Изпращаш ясни и точни указания /за предпочитане с СМС, но може и по мейл, че да стигнат до по-широка аудитория/ и там казваш какви въпроси искаш, какви не искаш и кому да бъдат зададени.

Научаваш министър-председателят си да извършва горното, щото понякога е нужна по-висока инстанция.

(...) Изпращай СМС-и бе, Сашо! Хем е утвърдена практика, хем не се нервиш в ефир, хем защитниците на свободата на словото (СЕМ) не те нарочват.

(...) И не, не оправдавам Сашо. Изпусна си нервите в неравната битка за търсене на истината. Липсата на която бе определена от самите "потърпевши" журналисти като "недоразумение".

Случката в сутрешния блок предизвика много обществени реакции. Политологът Евгений Дайнов попита: "Някой да знае името на пиара на Меркел? На Борис Джонсън? На Байдън? Пиарът е невидим и залива бурите с олио, не огъня с бензин. В момента, в който пиарът става видим (т.е знаем му името) или вдига публични скандали - в този момент трябва да бъде уволнен. Това се преподава в първи курс, ще ме прощавате пиарите. Ако искаш да си истерична звезда - не ставай пиар. Стани рок звезда. Ако можеш."

Пиар специалистът Любомир Аламанов също коментира вчерашния епизод: "Любима ситуация - политическа партия взима журналист за ПР-консултант, журналистът приема и се втурва с ентусиазъм да го прави, но без да мине през поне някакво обучение, след това прави гаф, а всички пак викат, че ПР-ите са зле. Не, не са зле ПР-ите. Просто не може от една професия да се отиде в друга, без преквалификация. Особено на отговорни позиции в държавните институции. От десет години повтаряме, че няма нищо общо между журналистите и комуникационните консултанти, ама не искат да ни чуят. (...) Професионален съвет - колкото и да е изкусително за един журналист да приеме да позиция като ПР-консултант, добре е да премине през преквалификация. Двете професиите вече нямат нищо общо."

В предаването "Здравей, България" говорителят на ПГ на "Продължаваме промяната" се включи по телефона, видимо подразнен от темата за карантината на председателя на парламента Никола Минчев и въпросите, възникнали около нея. Бойчев се скара на водещите, че чрез въпросите си разпространяват фалшиви новини, че задават неправилни въпроси, като в същото време заобикаляше с нападки отговорите.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нннн

    25 6 Отговор
    Г-жо Дамянова, Що си се заФанала с Просто Киро и компания?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    7 3 Отговор
    Диян Дамянов е прав.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Пич

    27 4 Отговор
    Младия и образован по чужбина специалист , хем се наака , хем хубаво се омаза , и омаза ПП ! Толкова за новите , които искат прозрачност ! Такова фебилско и невъзпитано крещене по журналисти , никога не е имало в България !!! Ето , колко са нови , и колко зачитат свободата на словото !!!
  • 7 Гост

    14 3 Отговор
    Последния и следващите протести,няма да са като платените с разпопения поп и тримата от запаса,тепърва се гответе и за протести и за въпроси и отговори,но в съдебна зала.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Биби Кинг

    6 3 Отговор
    Дамажанова е време да се огледа некаде!
  • 10 proi4o

    5 2 Отговор
    Любомир Аламанов също коментира вчерашния епизод: "Любима ситуация -........ след това прави гаф, а всички пак викат, че ПР-ите са зле. Не, не са зле ПР-ите..."/// PI ar Sevi na Boiko e нoo дoбре !:))
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 XYZ

    7 1 Отговор
    "Промяната", назначавайте хора с доказани качества по всички направления. Сред по-възрастните и улегнали хора също има почтени, това вторачване в младите не носи добри позитиви във всички случаи! Може пък да помогнат на младите да съзреят по-бързо и да бъдат по-адекватни на сложната обстановка!
  • 13 Севи

    6 6 Отговор
    Тези мисирки от нова тв защо не задаваха така настарвено въпроси на
    герберасите за пачките, кюлчетата,
    записите, магистралите и т. н???
    Само питам.

    Коментиран от #14, #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    С ТАКЪВ " ПИЙ ЯЯ- Р " -ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА ---ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ДО ШЕСТ МЕСЕЦА И ЦРУ "ПА ЩЕ СЕ УАПЕ ПО Г Ъ З . " !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 16 Хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Севи":

    Как да се излагат с тези кюлчета и пачки? Те са само в главите и пред очите на ол.игофр.ените Радев, Рашков и тези които им симпатизират.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове