Last news in Fakti

14 Януари, 2022 15:40 2 103 69

Джамбазки: Ако кабинетът и САЩ работят по признаване на „македонско малцинство", оставка!

  • ангел джамбазки-
  • правителство-
  • сащ-
  • рс македония-
  • ес

Той е изпратил и официално писмо до министър-председателя Кирил Петков и до министъра на външните работи Теодора Генчовска, в което задава недвусмислено въпроса дали изнесената публично информация от Ескобар е вярна

Джамбазки: Ако кабинетът и САЩ работят по признаване на „македонско малцинство", оставка! - 1

До мен достигна информация, която вече получи широк отзвук в медиите в Северна Македония, засягаща пряко българския национален интерес. Става въпрос за твърдение, изразено от страна на г-н Габриел Ескобар, заместник-помощник на държавния секретар на САЩ, че съществува „обща работа с българското правителство за защита на т.нар. „македонско малцинство“ в Република България“, обяснява възмущението си Джамбазки.

Той е изпратил и официално писмо до министър-председателя Кирил Петков и до министъра на външните работи Теодора Генчовска, в което задава недвусмислено въпроса дали изнесената публично информация от Ескобар е вярна.

Подобно твърдение е скандално и антибългарско. То е и обида за милионите български граждани, чиито семейни корени водят своето начало от Македония, продължава още заместник-председателят на ВМРО и прави призив към управляващите:

Македонският въпрос е сред малкото общественозначими теми, които обединяват българското общество. От Вас зависи на коя страна ще застанете - на народа си или на своите далечни господари.

Ангел Джамбазки се обръща и директно към Кирил Петков, ако потвърди, че се водят такива разговори за македонско малцинство в България или не получи отговор на зададените въпроси, което също ще приеме като потвърждение на думите на Ескобар, то тогава правителството да подаде оставката си.

Незабавно и доброволно, завършва позицията си българският евродепутат.

Ето и пълния текст на позицията, публикувана във Фейсбук:

До мен достигна информация, която вече получи широк отзвук в медиите в Северна Македония, засягаща пряко българския национален интерес. Става въпрос за твърдение, изразено от страна на г-н Габриел Ескобар, заместник-помощник на държавния секретар на САЩ, че съществува „обща работа с българското правителство за защита на т.нар.„Македонско малцинство“ в Република България“. Подобно твърдение е скандално и антибългарско. То е и обида за милионите български граждани, чиито семейни корени водят своето начало от Македония.

Твърдението, при това изразено от представител на страна, която уж ни е съюзник, подкопава българската позиция, която в крайна сметка е базирана единствено и само на историческата истина.

Затова отправих официално питане до министър-председателя на Република България Кирил Петков и министъра на външните работи Теодора Генчовска. Като представители на институциите те са длъжни да дадат отговор на въпроса дали е вярно твърдението на г-н Ескобар, че той работи с българското правителство за защита на интересите на „македонско малцинство“ в България - „Тој додаде и дека Амбасадата на САД во Софија работи со бугарската Влада на прашањата за почитување на правата на македонското малцинство во Бугарија“.

Настоявам за ясен, кратък и недвусмислен отговор. В случай, че отговорът е утвърдителен, или няма такъв, което ще приема отново за „да“, настоявам най-учтиво за незабавно и доброволно подаване на оставка на настоящето правителство.

Историческият фалшификат „Македонско малцинство“ е лъжа. Долна и гнусна лъжа, измислена от Москва, Белград и Коминтерна, за да бъде атакувана България. Днес, 90 години след създаването на тази лъжа, тя отново е използвана, за да бъде нападана нашата страна. В нашата история ние често пъти сме били нападани от врагове - както близки, така и по-далечни. Досегашната политика на новата американска администрация по македонския въпрос с основание се възприема от цялото българско общество като антинаучна, антиисторическа и определено антибългарска.

Време е и настоящата власт и министър-председателят Кирил Петков да го разберат. Македонският въпрос е сред малкото общественозначими теми, които обединяват българското общество. Сега от българската власт зависи на коя страна ще застане - на народа си или на своите далечни господари. По делата ще ги познаем.

Прилагаме и писмото до министър-председателя и министърът на външните работи.

ДО Г-Н КИРИЛ ПЕТКОВ

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО Г-ЖА ТЕОДОРА ГЕНЧОВСКА

МИНИСТЪР НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ОТНОСНО: СКАНДАЛНИТЕ ИЗКАЗВАНИЯ НА Г-Н ГАБРИЕЛ ЕСКОБАР,

ЗАМЕСТНИК-ПОМОЩНИК НА ДЪРЖАВНИЯ СЕКРЕТР НА САЩ ЗА ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ

УВАЖАЕМИ Г-Н ПЕТКОВ,

УВАЖАЕМА Г-ЖО ГЕНЧОВСКА,

До мен достигна информация, която вече получи широк отзвук в медиите в Северна Македония, засягаща пряко българския национален интерес.

Става въпрос за твърдение, изразено от страна на г-н Габриел Ескобар, заместник-помощник на държавния секретар на САЩ, относно - цитирам: „Тој додаде и дека Амбасадата на САД во Софија работи со бугарската Влада на прашањата за почитување на правата на македонското малцинство во Бугарија. “.

Подобно твърдение е скандално и антибългарско. То е и обида за милионите български граждани, чиито семейни корени водят своето начало от Македония. Твърдението, при това изразено от представител на страна, която уж ни е съюзник, подкопава българската позиция, която в крайна сметка е базирана единствено и само на историческата истина.

Истина, защото именно историческият фалшификат „Македонско малцинство“ е лъжа. Долна и гнусна лъжа, измислена от Москва, Белград и Коминтерна, за да бъде атакувана България. Днес, 90 години след създаването на тази лъжа, тя отново е използвана, за да бъде нападана нашата страна. Разбира се, в нашата история ние често пъти сме били нападани от врагове - както близки, така и по-далечни.

Досегашната политика на новата американска администрация по македонския въпрос с основание се възприема от цялото българско общество като антинаучна, антиисторическа и определено антибългарска.

о разберете. Македонският въпрос е сред малкото общественозначими теми, които обединяват българското общество. От Вас зависи на коя страна ще застанете - на народа си или на своите далечни господари.

По делата ще Ви познаем.

Уважаеми господин министър-председател, вярно ли е твърдението на г-н Ескобар, че той работи с българското правителство за защита на интересите на „македонско малцинство“ в България. Моля за ясен, кратък и недвусмислен отговор. Да или не?

В случай, че отговорът е да, или няма отговор, което ще приема отново за да, ще Ви помоля най-учтиво да си подадете оставката.

Незабавно. И доброволно.

С уважение:

Ангел Джамбазки,

Македонски българин


Поставете оценка:
Оценка 4 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ари ве

    19 15 Отговор
    Остави я Македония, чакаме си легализацията на дрогата в БГ, така обеща Хазарта за да гласуваме за него
  • 4 хаберих

    12 7 Отговор
    Жена се прибира запъхтяна и разказва на мъжа си:
    - Няма да повярваш, но преди малко в подлеза ме издебна единсексуаленнасилник.
    - Ужас!!!
    - И той така каза.
  • 5 Я оди в зайчарника бе Джамбаски

    15 14 Отговор
    Ла лапанйето свърши.
  • 6 Венци

    14 12 Отговор
    Като за начало Ицо Хазарта обеща, че само марихуаната и анфетите ще са легални, което е супер бате, аз си перкам долу горе през ден
  • 7 Без да чета статията

    22 7 Отговор
    Преди дни имаше доброволна казарма. На тоя му трябва задължително.

    Коментиран от #13

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    32 10 Отговор
    КИРчо излъга цяла България за гражданството, излъга над милион пенсионери за доходите .... Какво очакваш ❓
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Дърт пръч

    9 4 Отговор

    До коментар #7 от "Без да чета статията":

    А аз ще отида запас за да съм му ефрейтор.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Джамбаза

    7 20 Отговор
    От Кюстендил надоле до Петрич сите са македонци. И в София има 300 000.
  • 16 Гост

    9 11 Отговор
    Джамбо добре знаеш че има реципрочност,не може да искаш малцинство в СРМ а те да не искат В България
    За какво си в ЕС ,трябва да сближаваш позициите, а не да се мяташ като Матросов и да служиш на СССР
  • 17 Смоки

    7 7 Отговор
    Паля, дърпам, пуша и в устата ми е суша, аре Хазарт вкарвай закона който ни обеща
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Илия

    5 4 Отговор
    Аз имам много приятели македонци
  • 20 Пешо

    14 1 Отговор
    Американците много са се уплашили че Джамбазки им иска оставката .
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 СССРБарета

    7 4 Отговор
    Оставка на кой? На Бай-дън?
  • 26 Перник

    16 2 Отговор
    С тези усилия на политиците скоро в България ще има всичко друго но не и българи
  • 27 🎲🎲🎲🎲🎲🎲🎲

    8 4 Отговор

    До коментар #10 от "Dj Coco":

    Oчаквайте и още чалгари и рок певци да направят партия.
  • 28 Аврора

    11 4 Отговор
    ✔твърдение, изразено от страна на г-н Габриел Ескобар, заместник-помощник на държавния секретар на САЩ, че съществува „обща работа с българското правителство за защита на т.нар. „македонско малцинство“ в Република България“,✔
    Доживяхме и до този момент, всеки народ си заслужава правителството, което сам си избира!😪
  • 29 Виталия

    5 2 Отговор
    Когато в България направите детайлен анализ на следните две дати 02.08.1944 и 15.09.1946, отнасящи се до днешните Република Северна Македония и Република България, тогава може и да ви светне САЩ политиката и на Русия, на Балканите. Аз отдавна, още преди 2000 година, за себе си съм направила изводи. Тепърва се задават балкански фойерверки...
  • 30 Нито кабинета..нито САЩ...

    4 4 Отговор
    Работят за признаване на македонско малцинство в БГ, за такова, и за други неща, работят Москва и Белград, разбрали кой какво работи????...серсемино.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Тато из Правец

    8 3 Отговор
    Какво ,,македонско,, малцинство??? То ,, ТУРСКО,, няма....

    Коментиран от #42

  • 33 Бай Иван

    2 3 Отговор
    Пий една ракия и се успокой малко.Мирен Цезаре..
  • 34 ПОСЛЕДНИЯТ СОФИЯНЕЦ

    6 16 Отговор
    Кой си ти бе фашист, че да даваш акъл на г-н Кирил Петков, който българския народ избра да извърши промяната!?! Той по-добре знае от тебе недорасъл провокатор, дали да пусне Македония в Европейския съюз и регистрира македонско малцинство в България! Щом го искат САЩ и Брюксел значи е за наше добро. Той правилно ви каза че трябва да се спре с тая глупава история, и да се върви напред. Да забравим за това което ни разделя и каквото било било! Трябва колкото се може по-скоро двете братски държави и двата братски народа да вървят заедно в европейското бъдеще! Те ще регистрират българско малцинство в Македония, а ние ще регистрираме македонско малцинство в България! Така е редно, ако трябва ще правим нужните отстъпки.

    Коментиран от #50

  • 35 васик атанасова

    7 4 Отговор
    браво Ангеле
  • 36 гост

    5 4 Отговор
    Вие кой бяхте и какво зависи от вас?
  • 37 Продължаваме Промяната

    5 10 Отговор
    Промяната идва с пълна сила! Народът си каза тежката дума на изборите и определи ПП "ПП" да решава съдбините на държавата, а продажното и корумпирано ВМРО изхвърли от Парламента. Тази политика на Патриотите и Чекмеджан, която спираше братята ни от Македония вече не върви, вече е 2022 година за кога с тоя пещерен национализъм, докога с тия разделителни линии?
  • 38 Ангелина Джамбазова

    6 7 Отговор
    Аз бях в армията ,войводата ми даде да хвърлям пиратки . А Болен лично носеше една маса да заляга под нея . Т.е аз Ангелина Джамбазова и Болен Лидеров, сме били в армията . Тръгвам да си правя педикюра, а Болен отива да му снимат малкото шмайзерче -той има опит от горите снимки .
  • 39 почтен

    5 8 Отговор
    Марш от тука назадничави фашисти искаме си Промяната, па ако ще македонско да стане!!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Само Кире Петков

    4 9 Отговор
    не е мърсен фашист и татарин у Бугарско!

    Коментиран от #46

  • 42 Виталия

    4 2 Отговор

    До коментар #32 от "Тато из Правец":

    Демократична Федерална Македония 02.08.1944 с предшественици Царство България и Албанско кралство (1943-44). Така се водят историческите данни!!! СЛЕДВАТ по хронология на събития Социалистическа Федеративна Република Югославия е от 29.11.1945 и в състава й като 6-та влиза Народна Република Македония ! А Народна Република България е 15.09.1946. Абе навремило е за "фойерверки" ?!
  • 43 Искате не искате

    5 5 Отговор
    ние сме се разбрали с Байдън и вашият уважаван Премиер да ни остъпите цяла Пиринска Македония до Пловдив!
  • 44 Тенчо

    4 7 Отговор
    И какво ще направиш за тази оставка? Ще хвърлиш малко пиратки от прозореца на ЕС, където се нагласи на шладка шлужбица ли Джамбазче?!

    Коментиран от #48

  • 45 Македонското малцинство

    3 11 Отговор
    в България е Мнозинство! Да освободим нашето мило отечество Македония от Фашисти и Татари!

    Коментиран от #47

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Виталия

    2 2 Отговор

    До коментар #45 от "Македонското малцинство":

    Тъпо изявление! Пробвай😂 да го кажеш на сърбите и останалите републики в Западни Балкани
  • 48 Въпросът е дали КИРО ПЕ'ДЕ'РА''СОТ'

    8 2 Отговор

    До коментар #44 от "Тенчо":

    И СОРОС-ДЖЕНДЪРЛЯЦИТЕ ПРЕДАДОА БЪЛГАРИЯ А НЕ КОЙ...ИСКА ОСТАВКАТА, МАЛОУМНИКО!
    АКО Е ВЕРНО,..КЕ ИМА И ОСТАВКА И БОЙ И... ДУПЕНЕ
  • 49 Виталия

    2 4 Отговор
    Защо на 24.05.2021 (12 дни след като Кирето беше в Правителство) Президентът на Руската Федерация поздрави българите с македонската азбука? Какво ви намекна КГБееца, хайде тъй да се изразя ?
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 111

    1 4 Отговор
    Я па тоя. Ходи да меташ пиратки некаде.
    Вече сте в историята.
  • 53 ОМО

    1 5 Отговор
    Илинден си иска територията от фашистите и татарите!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Джамбазки

    2 4 Отговор
    може да мяташ пиратки само у София, ама у Скопие тия номера не минават! Наш Кире си знае работата, а и с дедо Байдън се разбрахме! Македония на три морета!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 1944

    2 2 Отговор
    меките китки вън! ачето си знае защо ....
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Дааа

    3 4 Отговор
    Аз пък си спомням как ВМРО излъгаха всички българи ,че ще им се разреши притежаване на оръжие за опазване на дома и семейството.Минаха на първо четене набързо и край.После се започна една далавера/паспорти,самолети ит.н.т./
    Взеха оръжието което имахме за тази цел,не си ли ,,ченге,, не си ли ,,кука,, не си ли от ,,дружинката,,-кучета те яли.
  • 61 Сух

    3 2 Отговор
    Ако е така, ОСТАВКА!!!
  • 62 Канадското правителство

    4 1 Отговор
    Продава националните интереси на американското правителство 😇
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Крумовград

    1 2 Отговор
    Джамбазки, още малко ти остава! Вече няма да бъдеш нито депутат, нито евродепутат! ВМРО е вече заровено в земята. Ти си никой. Търси си работа у Брюксел като разносвач на пици. Ама дали си научил френския?
  • 65 778

    2 1 Отговор
    Прав е!
  • 66 Смешници

    2 2 Отговор
    Джамбаски и ти като шкембе войводата си на първо място руски патриот и от там нататък не ти е толкова важно
  • 67 Джамбазки,

    1 2 Отговор
    Това е фалшива новина. Журналистката ги е питала, а той не е отговорил. Взимай и емигрирай в Скопие, и работи за българщината оттам. Тогава ще те призная за патриот. А иначе, вие с Каракачанов насаждате омразата и на двете територии.
  • 68 В македония

    0 0 Отговор
    Може да има българско малцинства в,България не можев макединия български партии може в Македония не може,Джамбазов уважавам съседите си за да те уважават ,всеки има право да се определя кой какъв е,народа е казал на сила убост не става!!
  • 69 Джамбазки и ВМРОса си присвоили някакво

    1 0 Отговор
    "Право" да говорят от името на Българите по отношение на РСМ!! Една Измислена псевдо патриотична партия, с Меркантили начело!! Това са!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове