Last news in Fakti

21 Януари, 2022 18:46 1 790 31

Промениха седалището на "Мини Марица-изток“, дружеството се мести в София

  • седалище-
  • софия-
  • мини марица-изток

Не са посочени мотиви за преместването

Промениха седалището на "Мини Марица-изток“, дружеството се мести в София - 1
Снимка: БГНЕС

Съветът на директорите на "Българския енергиен холдинг“ промени седалището и адреса на управление на "Мини Марица-изток“ ЕАД, съобщават от Нова телевизия. То вече ще се помещава на адреса на БЕХ в столицата, на ул. „Веслец“ 16. До този момент административната централа на държавната въгледобивна компания беше в Раднево. Не са посочени мотиви за преместването.
Синдикатите в мините обявиха, че не одобряват подобни неаргументирани административни мерки и подготвят съвместна протестна декларация срещу преместването на седалището в София.

“Взетото решение от Съвета на директорите в “БЕХ” ЕАД за промяна на седалището е необяснимо за никой, не е мотивирано и ще доведе до огромно социално напрежение сред работниците и служителите на “Мини Марица-изток” ЕАД”, написаха в свое изявление Синдикалните съвети на КНСБ и КТ "Подкрепа" в дружеството.
В декларацията на синдикатите пише още, че техните опасения са, че биха последвали евентуални съкращения на персонала.

“Ние сме безкрайно изумени от липсата на прозрачност и диалог”, пишат още в документа и питат: “Щом не се обслужват интересите на дружеството и на работещите в него, чии интереси се обслужват?”

С решението на БЕХ е възложено на новия изпълнителен директор на „Мини Марица-изток“ ЕАД Тодор Тодоров да предприеме необходимите мерки за вписване на новите обстоятелства в Търговския регистър, както и да завери новия устав на дружеството.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха ха

    29 3 Отговор
    Имам актуален въпрос . Защо ни занимават с глупости, а никой не иска да отрази новината , че днес СЗО казва че зелените сертификати не вършат никаква работа и трябва да отпаднат като неефективни и вредни за икономиката ?????
  • 2 Уеф

    40 1 Отговор
    Нали трябва да храним нашите хора, отваряме им още една администрация. После се чудят, защо всички ходят да работят в София...
  • 3 Дебело седалище

    46 0 Отговор
    Значи пушека в Марица, а заплатаджиите в софето. Бравос!
  • 4 Защо

    35 0 Отговор
    в София, а не във Видин ?
  • 5 2222222

    38 0 Отговор
    Нерде Марица-Изток, нерде София...
  • 6 Киро куролацията

    21 1 Отговор
    Там си бяха първи на село, а сега последни в града еххх ходеха си за рибка, живееха по хубави къщи, а сега ще се чудят, къде да паркират в центъра! Куролация е това, куролация!я
  • 7 Емил

    35 1 Отговор
    Що не преместите и самите мини в София?! Барабар с ТЕЦ-а?! Синекурни длъжности - само за софиянци!!! ;)
  • 8 Посред зима ли трябваше?

    17 1 Отговор
    Дискотеката започва.Хем тъмно,хем студено.
  • 9 Нека

    34 0 Отговор
    ДА ПРЕМЕСТИМ ВСИЧКО В СОФИЯ !
  • 10 ежко

    25 0 Отговор
    И после София та София...Само там се произвеждал продукт.Другите части на страната -ряпа да ядат!
    Това се прави с една единствена цел -да са откажат местните да ходят в София и да се назначат тамошни!Ама няма как да го напишеш като аргумент -ще смърди!
  • 11 истина е

    14 1 Отговор
    Значи депутати и шефове ща станат миньори , и ще вземат огромни заплати!!
  • 12 Поздравления!

    28 0 Отговор
    Следващото преместване пожелавам да е в Париж!
    Удобно е за управление на Маришкия басейн.А и по приятно.
  • 13 Az2021

    24 0 Отговор
    Ами тогава и миньорите да вземат да дойдат в София... Ама да вземат и по някоя тояга да сурвакат които трябва! То ясно че от кравария управляват България, ама айде стига вече пРостотии
  • 14 забой

    24 0 Отговор
    Новото ръководство не иска в провинцията, а на жълтите павета в София. По-близко е до летището за командировките до курортите.😛
  • 15 зеленчук

    9 1 Отговор
    може и на Марс да се преместят , но може и в градинката да хранят коренчетата , ще е най голямата полза от тях
  • 16 Европа

    26 0 Отговор
    Е, няма таква държава в която всичко е съсредоточено в столицата.
  • 17 САТЪРА НА ХАНА

    21 2 Отговор
    ХОРАТА ИЗБРАХА ДЪЛГИЯ ЧАЛГАР И КАНАДСКИЯ ПУШАЧ НА КЛЕН ЗА ДА ИМ БЪДАТ ЛИДЕРИ
    ...... ....... ..
    А ТЕ СЕ ОКАЗАХА ПОМИЯРИ НА МУТРИТЕ И БЕЙОВЕТЕ
  • 18 hghjhh

    25 0 Отговор
    Как ще управляваш производство в такива мащаби дистанционно от 250 км по интернет и по телефона. Явно ще е поредната паразитна службарска държавна службичка от нищоправци.
  • 19 Е,как защо ?

    23 0 Отговор
    За да може да е удобно за калинките на новите управляващи, пък мините и работниците - кучета ги яли !
  • 20 Е, хайде стига!

    21 0 Отговор
    И какво ще правят тези управляващи в София? По телефона кажи това, прати онова на мейл, на вайбър, ти ела в София и си зарежи работата в мините. Цъфнали и вързали мините, че и от София оперативен контрол да имат!
    Какво ли има да видим, толкова кадърни хора има в рудниците, които си разбират работата, но тях никооой не ги пита!
    Кога ще ги местят насред София, да е удобно на шефовете им?

    Коментиран от #29

  • 21 Рошко

    8 3 Отговор
    Да са по близо до хиро мустафа
  • 22 Еразъм

    12 0 Отговор
    САЩ е страната на неограничените възможности, а България е страната на неограничените абсурди! Тази новина е поредното потвърждение.
  • 23 Така и така

    11 0 Отговор
    Са започнали местенето,да вземат да преместят седалището на Топлофикация-София и Булгаргаз в Раднево,на мястото на Мините.Ще е управление за чудо и приказ!
  • 24 Не съм запознат

    11 0 Отговор
    Но да попитам ако някой знае да сподели. Сега в тази ситуация не започват ли някои данъци и такси да се плащат в София, и община Раднево да бъде прецакана

    Коментиран от #31

  • 25 БРАВОС

    5 1 Отговор
    А НА ВАРНЕНСКИЯТ ЕКИРИСАЖ КОГА /ДИРЕКТНО НА ВИТОШКА ЗАЕДНО С КРЕМАТОРИУМА
  • 26 Радневец!

    2 2 Отговор
    Тая сграда се пукаше по шевовете от раздута и ненужно-голяма администрация,с високи заплати,които цял ден си клатеха краката...!Няма лошо ако ги отрежат наполовина и пратят само нужните хора в София...?!

    Коментиран от #28

  • 27 Бого

    4 0 Отговор
    Вместо директорите да преместят багерите и да бутат по ред
  • 28 Пак същото,но в София

    10 0 Отговор

    До коментар #26 от "Радневец!":

    Вярно, че са множко, но сега още повече крака ще се клатят, но не в Раднево, а в София.
    Какъв е проблемът, да се оптимизира безчетната администрация и си работи пак там! В рудниците хора, знаещи за какво става дума има достатъчно, ще се оправят и без чиновници от София, ако някой ги попита!
  • 29 ЩО БЕ ША ИМ КУПЯТ

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Е, хайде стига!":

    СЛУЖЕБНИ КОЛИ И ЖИПОВЕ И ША БРЪМЧЪТ СОФИЯ РАДНЕВО И ОБРАТНО ЗА НАША СНЕТКА..... ТАКА И С ЕНЕРГОТО.....ОТ ПЛОВДИВ СЕЕЕЕЕКИ ДЕН ЕКИПИ БРЪМЧЪТ ПО МАГИСТРАЛАТА ДО СТАРАЗАГОРСКИ ШОТ ПРЕМЕСТИХА В ПЛОВДИВ ОСНООООВНИЯ ПЕРСОНАЛ.В СТ ЗАГОРА ОСТАВИХА ДВЕ ТРИ МСШИНОПИСКИ ДА ПРИЕМАТ ЖАЛБИ.......ГЛЕДАЙ КАК ЗАМЪРСЯВАТ ОКОЛНАТА СРЕДА И ХАРЧАТ ЗА РАЗХОДИ БЕНЗИН.....
  • 30 Симеоновград

    1 0 Отговор
    Ами за да плаща данъците си на София, а не Раднево... Грешна политика! София все повече души България! Няма ли спасение? Вече много българи от Източна България искат да преминем кьм Одрин! Анализирайте това!
  • 31 Минчо

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Не съм запознат":

    Прав си.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове