Last news in Fakti

8 Февруари, 2022 07:13 2 052 35

Томислав Дончев: Престъпление е посред зима да продават газ от Чирен

  • томислав дончев-
  • престъпление-
  • газ-
  • чирен-
  • зима

Смените в „Булгаргаз“ отразяват амбициите за овладяване на един сектор и амбициите са изцяло комерсиални, дори не и политически, коментира бившият вицепремиер 

Томислав Дончев: Престъпление е посред зима да продават газ от Чирен - 1
Снимка: БГНЕС

Смените в „Булгаргаз“ отразяват амбициите за овладяване на един сектор и амбициите са изцяло комерсиални, дори не и политически. Това коментира във Варна заместник-председателят на ГЕРБ и бивш вицепремиер Томислав Дончев, съобщават от Радио „Фокус“ – Варна.

Той припомни, че предишният ръководител на „Булгаргаз“ Николай Павлов е бил служебен министър на президента Радев и не е член на ГЕРБ, т.е. не може да бъде свързван с партията.

„В този смисъл смяната може да бъде изтълкувана само като опит за овладяване на един сектор. Колкото до коментарите – кой отварял война, простете, но на опозицията работата ѝ е да задава въпроси и да критикува. Никой не може да ни забрани да бъдем опозиция и да задаваме въпроси, все пак демокрацията работи така. Докато управляваш - ти задават въпроси и отговаряш.

И за да сме коректни – обективната истина е над всякакви интерпретации. Във времена на дефицит на газ, има ли такава продажба или няма, но явно е, че такава има. Да не навлизаме и в подробности, какво е количеството“, коментира още Дончев.

Той посочи, че е научил и за продадени количества от „Чирен“, което е особено обезпокоително, особено предвид факта, че се намираме насред зима.

„Посред зима да се продават количества от Чирен – това е престъпление“, коментира още Дончев.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаберих

    25 0 Отговор
    Ние ,мъжете отново сме онеправдани. Няма кръчми, няма футбол, а за жените нищо не се променя. Могат да си перат, гладят и готвят, както и преди.
  • 2 Последния Софиянец

    40 9 Отговор
    Точно той ли ще говори за престъпления?!Разпродадоха България.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Обесен Язовец

    25 7 Отговор
    Каквито и да ги говори Гербера и Русите и Американците водят анти Българска политика. Трябват ни съюзници. Такива нямаме!

    Коментиран от #5, #12

  • 5 Така е

    17 3 Отговор

    До коментар #4 от "Обесен Язовец":

    С политиката която водим, няма как да имаме съюзници. Сами сме си виновни, за съжаление
  • 6 Българка

    20 12 Отговор
    Не е важно кой го казва, важното е че е извършен НЕМОРАЛЕН АКТ.Със сигурност всичко е законно, но в дни когато хората изнемогват, цените на газ и ток са непосилни за крайния потребител, това си е грабеж. Пладнешки обир. Ясен знак за всички," няма да ви намалим цената, ще го продаваме на Румъния, но няма да ви пускаме гювеч".

    Коментиран от #23

  • 7 Емил

    20 6 Отговор
    А вие какво правехте 11-12 години?? Същото! И вие, и тези сте крадци! Пак добре за вас, че изкарахте толкова много!
  • 8 Чудомир

    15 14 Отговор
    Те това е промяната - краде се бързо, за секунди се гушват десетки милиони, а за месец - милиарди. И всичко заминава по офшорки, без следа. Вчера с електроавтомобилчета, днес с газта, малко с тока, тук-таме с някои банки, бордчета и т.н. Важното е да имаш точните бизнес-партньори на точните места. По харвардски - модерно и без сакове, чекмеджета, кюлчета и бла-бла. Аламинут.
  • 9 Doni Brrasko

    20 8 Отговор
    Дончев ти и прокурор ли стана? Призовавам министър Рашков да започне с арестите, защото тези нагли хора няма да спрат.
  • 10 ХАН КРУМ

    21 7 Отговор
    Нагъл мерзавец!Съсипахте държавата и сега демонстрирате фалшивата си загриженост.
  • 11 Панчо

    12 8 Отговор
    Откъде е купена тази продадена на Румъния газ? От "лошия" "Газпром" ли? И как я прадават на смешните 130 лв? Разликата от реалната цена да не отива в някое ново чекмедже??
  • 12 членис

    17 3 Отговор

    До коментар #4 от "Обесен Язовец":

    Кажи сега за електронното правителство и тези 2 млрд., които заграби.
  • 13 Ицо

    12 2 Отговор
    Щом го казва герберастки крадец значи е истина
  • 14 Томчо февруарския клоун

    16 2 Отговор
    Тулупа иска пуч и власт. Дреме му за газта.
  • 15 Боко боеца може и лъжеца

    11 2 Отговор
    Мушморок
  • 16 Томе

    14 3 Отговор
    От къде са пачките в шкафа? Ти кажи?
  • 17 30071

    13 4 Отговор
    Един престъпник от ГЕРБ доказан при това, говори за предполагаеми други престъпници!!! Явно България действително е меката за мафията!
  • 18 Мими

    5 3 Отговор
    Престъпника говори за престъпление?!!
  • 19 ДОНЧЕВ Е ПРАВ

    5 8 Отговор
    ЗНАЯ , ЧЕ ГЕРБ КРАДОХА…. НО ТИЯ ОТ ПРОМЯНАТА ПРОДЪЛЖАВАТ И БЪРЗАТ МНОГО , ЗАЩОТО СЛЕД НЯКОЛКО МЕСЕЦА И КИРЧО И АСЕНЧО И СПЕЦА ЩЕ СИ ОТИДАТ!!!

    Коментиран от #21

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Уточнение

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "ДОНЧЕВ Е ПРАВ":

    Ясно се вижда, че е седнал. Не коментирай ако не си информиран за света около тебе.
  • 22 Дани

    5 1 Отговор
    Герберист крадец не ти ли омръзна на ръсиш простотии тази злоба е в оцчите на всички мафиоти начело с тиквата диктатор само лалате а за 12 години нищо не направихте за доброто на хората и Родината направихте държавата в мафиотска и си напълнихте чекмеджетата а сега сте се загрлижили но томчо видов ден дойде затова се тресете от страх
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 пфуй

    5 3 Отговор
    Томислав Дончев да не говори за неща, от които нищо не разбира, само и само да каже нещо негативно и днес, и да се прави на критик. Вместо да се засрами за собственото си некъдърно управление, седнал другите да критикува.
  • 26 истината

    7 3 Отговор
    Дончев е популист и саботьор на новото управление. За такива като него не е важно България да е добре и да напредва, а иска да злепоставя и клевети другите, защото им завижса и защото той самию не е вече на власт.
  • 27 подлога

    4 2 Отговор
    гербарска!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Павел пенев

    5 3 Отговор
    Точно през зимата трябва да се продава евтиния газ зареден през лятото. Защо се изказваш неподготвен с но с рецензент от герберския сайт Факти. Те са големи защитници на свободното слово особено на корумпираните гербери.
  • 30 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 1 Отговор
    Щом печелиш хартия и си поел риска да се опиташ да реализираш Продавам скъпо-купувам по-евтино в тази ситуация си е борсова игра.Престъплеие става,ако няма газ и хранилището е празно!
  • 31 Анонимен

    2 3 Отговор
    Вие 12 години си вървяхте по врата и народа страдаше
  • 32 ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

    4 3 Отговор
    Е ДА СЕ ПОКАЗВАШ НАГЛЕЦО,КОЙТО 12 години НИЩО НЕ СВЪРШИ ОСВЕН ДА БЪРШИШ НАСРАНАТ- ТИКВА.12 ГОДИНИ НАЙ-БЕДНИ В ЕВРОПА ОТ ВАШЕТО УПРАВЛЕНИЕ.С НАЙ-ГОЛЯМА НОЖИЦА НАд 8% МЕЖДУ БЕДНИ И БОГАТИ.РОДИНАТА НИ НЕНАГЛЕДНА,А МАФИЯТА ДПС И ОПГ ГЕРБ НЕНАЕДНА.ЗА КРАЖБИТЕ ЩЕ СИ ПЛАТИТЕ ПЛЯМПАЛО НАГЛО.
  • 33 Брей тоя

    4 3 Отговор
    пред кого се упражнява,сигурно сам пред огледалото.Да се запита колко е мразен и колко е отврат,също като вожда си Толупа.Крадци,лъжци исие с ДПС и приказки на алангро,как казва народа -безмислени.Той на нас ще ни прави внушиния за новите за да забравим Кюлчев ,него и другите крадци.Дончев няма прости хора,нещо сте остани в миналото и не сте в час с аудиторията и света около вас.Много сте жалки!Чакаме за престъпленията си и бездействията 12 години възмездие.Големи гьонсурати сте нумеро уно.
  • 34 ПРЕСТЪПЛЕНИЕ Е ДА ОТКРАДНЕШ 1,5 МИЛИАРДА

    3 0 Отговор
    ОТ ЗДРАВНА КАСА АМА КВО ТИ ПУКА !?
  • 35 Борис

    0 0 Отговор
    Този с излъчване на капак за тенджера,беше охрана в търговията във в.търново,на портала вдигаше бариерата,работеше във фирмата на убития Петър Христов- СИК,по късно беше даскал и изведнъж му се отвори парашута и стана кмет на Габрово,министър ,душеприказчик на Бойко и голям разбирач-пенкелер.Завършил философия а разбира от икономика,електронно правителство,строителство,дипломация. От калинка стана мъдрец!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол