Last news in Fakti

8 Февруари, 2022 09:45 8 320 22

Нов скандален случай в болницата във Враца

  • болница-
  • враца

„В тази система има проблем, има напрежение и това не е от вчера, а от много време. Проблемът е в организацията“, смята Дилов

Нов скандален случай в болницата във Враца - 1

След скандалния случай с болница във Враца, при който 43-годишна жена в тежко състояние не беше приета по спешност и почина, получихме сигнал за друг случай на напрежение в същото лечебно заведение в града.

От кадрите на клип се вижда как семейството на малко дете влиза в остър спор с дежурен лекар. Родителите настояват то да бъде прието в спешното отделение.

„Случаят, заснет на публикувания клип, е от преди четири месеца. На него ясно се вижда поведението на пациентите, както и фактът, че детето е прието в спешното отделение“, отговориха от MБАЛ – „Христо Ботев“ във Враца.

Казусът коментира пред бТВ Искрен Дилов, модератор на фейсбук групата „Спаси Враца“

„В тази система има проблем, има напрежение и това не е от вчера, а от много време. Проблемът е в организацията“, смята Дилов.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мъкаааа

    15 8 Отговор
    „Спаси Враца“, щото там гарга не каца!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 влък

    19 2 Отговор
    Не каца,защото всички гарги са в Долна Митрополия,в територията на ВВС училището. Там има и хиляди гълъби на големи ята.
  • 4 АААААААААа

    1 15 Отговор
    Пропуснали сме да скачаме като аборигени преди 4 месеца пред спешното, тогава не е било наредено да се вдига шум? Ех тези кукловоди?
  • 5 АААААААААа

    21 0 Отговор
    ФАКТИ пак бухате заглавие. НОВ случай преди 4 месеца?

    Коментиран от #15

  • 6 лекар=сатанист

    30 0 Отговор
    Сигналите са всеки ден. Преди 3 седмици държаха баба 20ч в спешното, докато не я заразят с Ковид накрая и сега бере душа в интензивно.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    26 0 Отговор
    малко са свестните ИСТИНСКИ ДОКТОРИ другото са ЕТ
  • 9 питам

    26 0 Отговор

    До коментар #7 от "Доктор 13098":

    И щото трудно се ставало лекар, да ви оставят безнаказано да правите каквото си искате ли? И да мълчат пред вас? Вие сте някаква Светая светих, някаква отделна висша група, която не носи отговорност за нищо ли?
  • 10 Д-р Хаус

    25 3 Отговор
    Един от основните проблеми на т.нар. бърза помощ е , че там масово се редят всички роми, които се нуждаят от медицински услуги. Те много добре знаят, че като идат пред спешната помощ, никой няма да им направления и да гледа дали са осигурени. в 99% от тези случаи, това не са лица, които са за спешното, а за личния лекар и за обикновено амбулаторно или болнично лечение.. По този начин за тези, които наистина се нуждаят от спешна помощ не остава време. Нерядко съм виждал опашки от по 15-20 човека пред спешното и от тях ако има 1 българин ше е чудо.

    Коментиран от #11

  • 11 бб4ж

    10 21 Отговор

    До коментар #10 от "Д-р Хаус":

    На вас все ромите са ви виновни за всичко- за скъпия ток, за газта, за заплатите, за пенсиите, за високите цени, за никаквото здравеопазване, никаквото образование... Лесно е, когато винаги има някой друг, който да е виновен. Когато приемаха 43 годишната жена от Враца в Спешното, нямаше нито 1 ром.

    Коментиран от #14, #20

  • 12 ВАНЯ

    22 2 Отговор
    ЗНАЕТЕ ЛИ ЗАЩО Е ТАКА, ЗАЩОТО ЛЕКАРИТЕ ГЛЕДАТ НА ХОРАТА НЕ КАТО ПАЦИЕНТИ, А КАТО КЛИЕНТИ С ПАРИЧКИ В РЪЦЕТЕ. ТРЯБВА ДА СЕ СЛОЖИ КРАЙ НА ЧАСТНИТЕ БОЛНИЦИ ДА ТОЧАТ КАСАТА, А КАТО СА ЧАСТНИ, ДА СЕ ДОТИРАТ САМИ. ЗДРАВНАТА КАСА И ДЪРЖАВАТА САМО ЗА ДЪРЖАВНИТЕ БОЛНИЦИ. ЕТО ТОВА Е УБЪРКАНО, А МОЖЕ БИ УМИШЛЕНО. Я

    Коментиран от #19

  • 13 ДОКО

    8 0 Отговор
    ОСНОВНО ПОЛИТИЦИТЕ НЕ ИСКАТ ДА ИМА ДЖАНГЪР В ЗДРАВНАТА СИСТЕМА..ТОЕСТ ИСКАТ ДА СИ СПЯТ СПОКОЙНО Е ИМА ЛИ ЛЕКАРИ ИМА ..ХОРАТА СА ЗДРАВИ И ТОЛКОЗ..ТАКА ИСКАТ ПОЛИТИЦИТЕ А ИНАЧЕ НЕ ИМ ПУКА ЗА ТОЯ И ОНЯ..А ПРОМЯНА НЕМА ДА ИМА..ЗАЩОТО НЯМА ХОРА ЗА НЕЯ ..И НЕМА ЛЕКАР КОЙТО ДА Я НАПРАВИ НАРОДА ОБЕДНЯВА А КАДРИ НЕМА И ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ДЕФИНИРАНА СПЕШНОСТТА ПОЗДРАВИ ОТ ДОКО
  • 14 Ромът е напитка.

    10 5 Отговор

    До коментар #11 от "бб4ж":

    А онези са цигани. А ти от бхк ли си, или от отровено общество? Вземи да ги поканиш да живеят у вас, като си толкова човечен.

    Коментиран от #16

  • 15 Даааааааааааа

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "АААААААААа":

    Ами такива са ...Фактите брат ...Единствени "свежите новини" са тези ,които чуят по БНР или по някоя ТВ ...Веднага ги качват .
  • 16 бб4ж

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Ромът е напитка.":

    Като няма аргументи, започват личните нападки.
    Винаги някой по форумите ще отклони проблема към другите етноси. Винаги някой друг е виновен. Истината е, че дори да няма роми, положението тук ще е пак същото.
  • 17 Ама немога

    2 0 Отговор
    Да разбера защо мислите че на ромите не им изкат осигуровки?Лично съм учевидец че не е така.Наскоро ми се случи. Точно в спешното чукат егн и ако няма веднага да отива в нап иначе го оставят да умира.
  • 18 Салазар

    2 0 Отговор
    През 80 те години майка ми работеше в Света Анна. Разболя се от рак. Почина там. Оказа се, че и преливат студена кръв. Казваше се Домна. Работеше в крилото за чужди граждани. Умишлено го споменавам. Какво остава за хора, които не работят там?! Жена ми роди там. Просто живея до болницата. Никой не се погрижи за натиск върху корема след раждането. На 15.01.22 със зелен коридор бях изпратен там със съмнения за ковид. Имам доказателства, че коридора ми беше за 13.00. аз бях приет в 17.20. Казвам се Явор Станимиров. След като беше установено, че съм с положителен тест, не бях вкаран в системата на РЗИ. Можех спокойно да се разхождам навсякъде. Имам документи за това. След обаждане в РЗИ го разбрах и те ме вкараха в системата на 16.02.22, защото не можеха повече да се връщат назад
  • 19 Иван4о

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "ВАНЯ":

    Тябва да има само частни или само държавни болници (изключение МВР, МНО и няколко други, условно казано строго служебни). Истина е, че лекарите се стремат към частните, за сметка на държавни и общински.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор
    циганиМpъсни отивайте си във индия , не ви искаме

    Коментиран от #22

  • 22 дедо мръсник

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    То се не знае дали и Индия ше ги иска!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове