Last news in Fakti

8 Февруари, 2022 16:14 3 654 35

Гешев е дал обяснения пред прокурор за списъка с имена на Кирил Петков

  • иван гешев-
  • прокурор-
  • списък-
  • кирил петков

Ако бъде внесено ново искане в Пленума на ВСС за отстраняването на главния прокурор, всичко е от компетентността на Пленума

Гешев е дал обяснения пред прокурор за списъка с имена на Кирил Петков - 1
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев е дал обяснения пред прокурор от Върховна касационна прокуратура (ВКП) по повод списъка с лица, цитиран от премиера Кирил Петков. В интервю за БТА Гешев обясни, че на срещата с премиера миналата седмица Петков е прочел списък имена, част от които вчера са били споменати на пресконференцията в Министерски съвет от самия Петков.

Гешев посочи, че причината за срещата му с премиера е желанието на прокуратурата за взаимодействие между съдебната и изпълнителната власт.

Само така могат да се постигнат исканите резултати от обществото в борбата с престъпността. Затова войната, която водят МВР и министерство на правосъдието срещу прокуратурата, освен в противоречие с основни конституционни принципи е контрапродуктивна и не е в интерес на българските граждани, каза Гешев.

Той коментира и решението на КС от днес, според което министърът на правосъдието може да инициира процедура за отстраняване на председателите на върховните съдилища и главния прокурор при определени обстоятелства: Ако бъде внесено ново искане в Пленума на ВСС за отстраняването на главния прокурор, всичко е от компетентността на Пленума.

Трябва ясно да кажа, че целта на всичко това не е принципна и не касае т.нар. реформа, а целта е персонална, касае личността на главния прокурор и се надявам да не е някаква лична политическа вендета.

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева също коментира решението на Конституционния съд. "Прокуратурата никога не коментира решения на съда, в случая на Конституционния съд. Прокуратурата няма никакви притеснения. Що се отнася до евентуални действия на министъра на правосъдието за отстраняване на главния прокурор, е ясно, че не става въпрос за принципен подход, а за персонална политическа атака от страна на представители на изпълнителната власт.”


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    18 62 Отговор
    Киро вестникарчето , прави изрезки от статии , и ги дава на Рашков ! Да служат като доказателства...!!!??? Патрашкова... вземи го в новия вестник , за да му изпълниш детската мечта ! Нали и без това , жълтини пишете !

    Коментиран от #2, #16, #19

  • 2 Сатана

    12 50 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Най Киро Канадски ще пие кафе в прокуратурата на 9ти .След кафето Гешев ще го пита: име,презиме ,фамилия и настоящ адрес?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ковидиотин

    10 28 Отговор
    Колко бързо направиха списък с имената на неваксинираните а за истинската работа нищо
  • 5 С какво занимават хората

    10 28 Отговор
    С Гешев ,Борисов ,Петков за да отбият вниманието върху заплати и пенсии.Играят го на доброто и лошото ченге политика ,която бе на мода преди 32г в седесе .

    Коментиран от #21

  • 6 Пред

    28 4 Отговор
    кой прокурор ?
  • 7 мой

    55 10 Отговор
    Каскета е последният и НАЙ-ВАЖЕН отбранителен вал на мафията. Пдането му е най-важната задача пред държавата в момента.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Важен

    15 38 Отговор

    До коментар #7 от "мой":

    Е за вас , които се готвите да ограбите държавата ! Защото ако не го смените , ще ви закара при бай Ставри с 200 !!
  • 9 СВОЙ

    8 15 Отговор

    До коментар #7 от "мой":

    Това го повтаряш по всичките теми...
  • 10 Последния Софиянец

    13 8 Отговор
    Гешев ще отговаря пред мен!

    Коментиран от #20

  • 11 Щом

    33 7 Отговор
    Сийка се е изходила по въпроса,значи работата е сериозна.
  • 12 Призовката не е покана за среща

    18 2 Отговор
    Като е искал да се срещнат да му уговори среща.
  • 13 Гешев е напълнил панталона

    37 8 Отговор
    Борисов не знае ко става. Вече не може да вярва на Гешев. Гешев ще го изпорти. Няма друг избор.
  • 14 ГОРСКИ

    26 7 Отговор
    Koлкото по бързо подаде оставка толкова по добре!!!!!!
  • 15 куку

    24 6 Отговор
    Това е пълна лъжа че е дал обяснение в прокуратурата .Това не е за вярване .Това са стратегии на цацата и гешката ,за да накарат премиера и министъра на правосъдието да отидат на разпит..Министър председателя и министъра на правосъдието да направят това което ги консултира адв. Екимджиев
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 А бе

    12 5 Отговор
    Не си Пич, пич ка си, Пичкааа, голяма Пич ка!
  • 18 истината

    21 3 Отговор
    Глуповато е някой прокурор да иска обяснение от гл. прокурор за някакъв списък с имена на някой си -в случая на Летков .Пълни глупости и измишльотини
  • 19 А бе

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Не си Пич, пич ка си, Пичкааа, голяма Пич ка!

    Коментиран от #24

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Кмета на Симитли

    18 4 Отговор
    И коя е Мата Хари?

    Коментиран от #27

  • 23 ПАК СЕ ЗАСТРАХОВКА.

    20 4 Отговор
    С ФРАЗАТА ТОВА НЕ Е В ИНТЕРЕС НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ. СЕ УМУВА И СЕ ПЕНИ. А ОТ КАК Е ПРОКУРОР НИЩО НЕ Е НАПРАВИЛ ЗА БГ. ГРАЖДАНИТЕ. НО ЗА МАФИОТИТЕ. НАПРАВИ ГИ ПО БОГАТИ. И РАЗБИРА СЕ И СЕБЕ СИ
    ЗАНДАНА МУ Е МАЛКО НА ТОЗИ.
  • 24 В голяма

    8 2 Отговор

    До коментар #19 от "А бе":

    Немощ си изпаднал !
  • 25 хХх

    10 6 Отговор
    На Каскета няКОЙ му дава акъл. Винаги е на една крачка пред Просто Киро.
  • 26 Тапата

    11 10 Отговор
    Кирчо само си четеше вестниците на глас /защото наум му е по-трудно/, а тези от прокуратурата веднага го привикаха.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ВЪЪЪХ! КАСКЕТА

    7 5 Отговор
    ПРАЗЕН МИСЛИ ЗА ГРАЖДАНИТЕ... АМА И ПРЕСТЪПНИКА УБИЕЦ БОРИСОВ Е ГРАЖДАНИН, НАЛИ БЕ ГЕШЕФТ! И ДОГАН И СВИНЯТА ПЕЕВСКИ!
  • 29 stan4o stan4ev

    2 2 Отговор
    Гадно е като се окажеш откъснатата опашка на гущера. Гадно е да бъдеш сменен с най-големия ти конкурент. Гадно е когато един палячо говори глупости по твой адрес и ти да не можеш нищо да му направиш.
  • 30 Стъки

    3 2 Отговор
    Голям вой надават :D
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 рашката

    1 3 Отговор
    затвоооооооор къде е Мата Хари ти знаеш свиньооо
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 112

    0 1 Отговор
    Всичко е пито платено, а относно РА турците имат РА една пословица и тя е. Зорлен гюзелик олмаз Или Насила хубост не става РА, да карате хората да гласуват антикомунистите за вас комунистите, а всички сте от бкп, дс, кгб, кпсс, възродители. И от страх някои на избори анти автентични са попълнили празното квадрадче, не подкрепям, никого" и това, ако не е диктатура да ти изписват пречупен кръст от вътрешната страна на асансьора, на лицевата страна на асансьора sik, и името на полицая, здраве му кажи РА, дори по зле стана, защото РА всички са с дпсгерб и не можете да ги промените, защо ли, защото са пострадали от режима на бкп тж сменили сте им имената 1962,1984 и накрая мъст, родените през 1984. Един дол дренки. Биете се, а народа страда 32 г именно от вас, борещи се, за свобода и правда РА. Предпичитам свободата и благодарим на западните държави, че ни приеха в тяхното голямо семейство, а тия и ония да сте изтрепят и кръв да пада, що ни трябват алчните и крадливите. Бивотът е кратък и утре няма да могат да си обслъжват откраднатото и след тяхната кончина един по един, за да оцелеят ще започнат деца, внуци да продават откраднатото недвижимо имущество. И ще завърша казано от туркиня. Бог забавя, но не забравя.
  • 35 нерегистриран, гост

    0 1 Отговор
    Докато вие клановете се карате за пари, възродените 1972/1984 се множат като хлебарки. И утре ще ви отмъщават, децата, внуците им, защото учат и напредват за разлика от другите, със скъсани джобове и едвам свързващи двата края. Ти като нямаш достатъчно доходи, а мнозина са, не можеш да учиш нагоре, не можеш да се лекуваш, а вие грабителите ударихте именно тях. Да бяхте в поделения в кеч или по затворите бг да научи занаят, а не от студентската да ги оставяте дълги години без препитание, а знаете фирмите на кого са, а и другите е същата картинка. Те са единни, по ничия земя видяхте нагледно, пиша ви, защото сме израснали с мнозина от деца с тях, работохолици са, единни са и днес ще ви изкупят другари и другарки, защото е капитализъм или как беше пазарна икономика
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове